|
|
| נשלח ב-12/4/2010 23:50 |
|
| |
פוגמשו נתת לינק ליואל אלחנן, אתה על סף חסימה מן הפורום!
תלמיד, אתה לא כזה 'טועה'. אבל לדעתי העניה כל הטיעון שאדם צריך להיות עשיר יותר כדי לשלם יותר מסים הוא טיעון מגוחך. המדינה לא מתקצבת חרדים יותר מאשר כל שכבה עניה אחרת, לא כל החרדים עניים. ואם אדם בוחר להיות עני (באופן יחסי) אין בכך שום עוול. עוד מעט תאמר שכולנו פרזיטים ליד האחים עופר ויצחק תשובה שהם משלמים המון מס. מי שנהנה יותר ויש לו יותר צריך לתת יותר מס, זה לא אומר שהוא יותר טוב. גם ישראל חיב על שנור אמריקני, והסיבה היא שהאמריקנים צריכים את ישראל, הם רוצים בת ברית מערבית באיזור, יש מהם שמאמינים שחשוב שהיהודים ישמרו את צביונם בארצם, זה מצדיק שהם העשירים יתמכו בנו. גם החילונים צריכים את החרדים, אם הם היו יכולים הרי הם לא היו תומכים בהם יותר מדי, אלא שמפלגת השלטון צריכה את החרדים, היא צריכה את התמיכה שלהם במהלכים שלה, וזה טבעו של עולם. כל כסף שמשולם כדי שהציבור החרדי יתמוך במהלכים מסויימים שהחילוניים עושים, הוא לגיטימי והגיוני. אנחנו לא מסכימים על ערך הלימוד שלכם, אבל אנו תומכים בהם משום שאתם עוזרים לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 00:11 |
|
| |
אז מה היה לנו באשכול הזה ???
1,) תלמידטועה [כשמו כן הוא],
2,) | ואמאי כתב: |  | פוגמשו
לא ילך לך כאן כל כך מהר
תנאי כניסה: 1) עליך להשתייך לציבור המזרחי פחות או יותר, 2) אין להעביר ביקורת על המדינה מוסדותיה חייליה ביבשה באויר או בים, 3) עליך להיות בקי בכתבי הרב קוק והקרצי"ה, 4) אין להתווכח עם בקורת המוטחת בציבור החרדי או ברבניו, 5) אין להתייחס לתורה או לחז"ל כמשהו ריאלי ומבוסס אלא כמקור השראה בלבד, 6) אין לדבר ברצינות ובמטרה של העצמת הרגשה דתית וכדו', ציניות רצויה.7) במקרה ויש לך בקורת על משהו חילוני /ציוני וכדו' עליך לאזן אותה עם השמצה דומה על משהו חרדי. |
אני מוכרח להודות שאלו בין הדברים הכי אמיתיים ונכונים שקראתי, מאז שנכנסתי לפורום...
3,) ועל כגון דא כבר אמרו חז"ל: כל הפוסל במומו פוסל... ויודע אתה שגדולה שנאה ששונאים אנשי המזרחי את החרדים יותר משנאה ששונאים עמי הארצות לת"ח, ופשוט הדבר לפני כל יודעי דת ודין.
4,) תלמידטועה, אני שמח שדבריך הם רציניים ובאים ממקום אמיתי, במקום הערות סרקסטיות... ככה אפשר לפתח דיון...
5,) עיין במה שכתבתי בריש הודעתי הקודמת למר "במ"...
6,) מקסאמן: אם יש לך טענות אמיתיות, אני אשמח להתמודד איתן... אבל אם לו, אזי אל תטריח אותי על דברי הבל שוב...
7,) ובנימה הזאת סיימתי את הדיון איתך... מלבד זאת אני מוחה בך מחאה נמרצת, שכן מי שאינו מוחה נתפס בעוון:כתב הרמב"ם (בפרק ו' מהלכות תלמוד תורה) עוון גדול לבזות את החכמים או לשנאותן, ולא חרבה ירושלים עד שבזו בה תלמידי חכמים, שנאמר (בספר דברי הימים לו.) ויהיו מלעיגים במלאכי האלוקים ובוזים דבריו, כלומר בוזים לומדי דבריו שהם התלמידי חכמים. ובמשנה במסכת סנהדרין (דף צ.) שנינו, כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, ואלו שאין להם חלק לעולם הבא, האומר אין תחיית המתים מן התורה, ואין תורה מן השמים, ואפיקורס. (ועוד) ובגמרא שם (דף צט:) פירשו, רב ורבי חנינא אמרו שניהם אפיקורס זה המבזה תלמידי חכמים. נמצא אם כן שהמבזה תלמידי חכמים אין לו חלק לעולם הבא.
8,) אנן חזינן לדרכך הבנויה על אדני עדת המזרוחיניקים, שגדולה שנאתם לחרדים, יותר ממה ששונאים עמי הארץ לת"ח, ודו"ק...את כל טענותיך המופרכות, כבר הציגו ידידינו לפורום, מאז תחילת האשכול,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 00:25 |
|
| |
פוגמישו, מכיון שהתייחסת (אך לא ענית) לפי סעיפים, אענה אף אני חלקי. המספור לפי הודעתך האחרונה. 1. הם לא נבחרי ציבור, ולא מכהנים במשרה רמה. הם מחללי השם, שמכהנים במשרה עלובה, מושחתת ומיותרת. ואחרי מה שהרב אלישיב עשה להם, מה שכתבתי לעיל הוא בבחינת סופרלטיבים. 2. כאשר תהיה אתה כותב הנאומים של ביבי, תוכל לומר לו מה היה עליו לומר. אתה החלטת שעליו להנציח את הנספים (לשיטתך השגויה באפיונם). אבל מה לעשות, הוא רצה להנציח את מה שהוא בחר להנציח, ולדבר אל החיים (או אל רובם). אם רוב הנספים היו חילונים, האם לדעתך הרב אלישיב, או אתה עצמך, היית מעלה על נס את מיתתם על מזבח האתיאיזם הקדוש? האם לדעתך אין הגיון בקשר בין הדובר לבין דבריו, או שמא סומא בסומתיה ניחא ליה? מורשתם של אותו חלק מהנספים שהיו מעוניינים בלימוד תורה (ואם ניקח בחשבון כמה מהם היו רוצים בזאת גם אם היו שורדים, אני ממש לא יודע כמה מונה החלק הזה), אכן מקויימת בזכות הרבנים, אך לא פחות מכך בזכות המדינה שמחזיקה אותם, פוטרת אותם משירות צבאי, ונותנת להם זכויות רבות וחסרונן, על כל מה שבראה לעשות. ברוך חי העולמים. על כן, כשהם יודו למדינה על מה שהיא עושה למענם, אני מניח שגם היא תודה להם על מה שהם עושים למען עצמם. 3. כפי שכתבתי, יש בזה אכן טעות, אבל אם בפסוקים עסקינן, אז כתוב גם שמושב בני ישראל בארץ מצרים היה 430 שנה. אז כמה הם ישבו? נדמה לי שבלדחוק פסוקים אנחנו יותר טובים מכל החילוניים. 4. אולמרט ידוע כמי שהודה בכל טעויותיו (לדוגמא הוא דחף בצורה מאד חזקה את הקמת ועדת החקירה על מלחמת לבנון השנייה, ואת הסקת המסקנות. הוא גם משתף פעולה בצורה מעוררת הערצה עם כל החקירות נגדו). דבריך כאן הם כבר ממש פנינה אפולוגטית. למסגר ולתלות. 5. אף אחד לא מדבר על ראיית העתיד חוץ מכמה חרדים שוטים כגון בעל המאמרים שאתה מצטט בכל כך הרבה התלהבות, שמסבירים לנו בטוטו"ד כיצד גדולי ישראל חזו את השואה. אבל הכחשת העובדות בדבר אשמה לא קלה של כמה וכמה גדולי ישראל שגם כשכבר ניתן היה לחשוב על כך לא ראו מה הולך ומנעו עליה לארץ, לא תועיל לך מאומה, אלא אם תמשיך לקרוא רק את הספרות המגמתית שאתה קורא ומצטט. רק היום שמעתי עדויות של כמה יהודים טובים כיצד כמה וכמה אדמור"ים ניסו בכוח חרמות וכדו' למנוע מסביהם לעלות לארץ. אגב, אני באמת לא מאשים, שכן כל אדם יכול לשגות בראיית העתיד (רק כדאי שלא ייחס לעצמו יכולות שאין לו). אבל אם מדברים על מי אשם כאן ומי ראה למרחוק ומי לא, אז דומני שעדיף לצד החרדי לשתוק. (אגב, האדמו"ר מבעלזא התאכסן בביתו של סבי בבודפסט, שפינה לו את ביתו ועבר לכפרים עם כל משפחתו, לפני שהוא נסע ברכבת. ועוד לא הזכרנו את המכתב של הרבי מבילגוריא, וסילופיו המאוחרים יותר. זו מידת האמון שאתה יכול לתת במקורות מגמתיים ואידיאולוגיים). כמובן, רק הציונים אשמים. הרי מעצמה כמו הסוכנות היהודית שעסקה בהגנה על עצמה והיתה במצב לא פשוט היתה צריכה מייד לצאת להפצצת אושוויץ. דבריך מראים על רמה די ירודה של חשיבה היסטורית (ובעצם על הזנה דומיננטית של מקורות משכתבי היסטוריה חרדיים). משום מה, כל ההכחשות העצמיות מוצדקות, כל עוד הן עוסקות באנ"ש. אצל אחרים אין הכחשות ולא פסיכולוגיה אלא רק אשמה. בניגוד לכל האחרים, למנהיגות הציונית אין את הדחף של ויקטור פרנקל להכחיש דברים כאלה. כידוע, החברה החרדית עסקה לכל אורך השואה בפעולות הצלה ועסקנות אינטנסיבית. כבר עמד על כך הרב וייסמנדל, ואכ"מ. בספרות החרדית כמובן מקפידים לצטט מדבריו רק את הביקורת על המנהיגות הציונית, ושוכחים קצ דברים נוספים שהוא כתב. 6. אכן לפי רמב"ם, ולפי האמת, יש לכל אדם בחירה לכפור באלוהיו, שאם לא כן אין כל ערך לאמונתו, שהרי בלי בחירה היא כפויה עליו. 7. אם תרצה, אני אשמח לתת לך שיעורים מסודרים בספר ההוא, איידי דחביב עליי טובא וכבר לימדתי אותו על הסדר בעיון הדק היטב לתלמידיי. אני מניח שלכשיפנה ביבי ודאי ישנה גם פרק זה. 8. אתה טועה בי מחמת הסטריאוטיפים שאתה שבוי בהם. אני לא אומר את התפילה לשלם המדינה, שכן איני מזדהה עם הקביעה המטפיסית שהיא ראשית צמיחת גאולתנו (הלוואי, אלא שאיני רואה כיצד ניתן לדעת זאת). אני גם ממש לא אוהב חילוניות וחילונים באשר הם, ועוד פחות מימסדים שונים, דתיים או חילוניים. אבל יש לי חולשה מיוחדת ליושר אינטלקטואלי, אתה יודע כל אחד והחסרונות שלו. לפעמים (ואני מדבר באנדרסטייטמנט) יש מהמצרך הזה אצלם יותר מאשר אצל החרדים. אין קשר הכרחי בין טענה זו לבין ההסכמה האידיאולוגית שלי עמהם. אני מגדיר את עצמי כחרדי בחלק גדול מהפרמטרים. בדיוק זאת הבעייה שראיתי בדבריך: שהזהות האידיאולוגית שלך מעוורת אותך, ומונעת ממך להתייחס לסוגיות הקשות הללו באופן ישר ואמיתי. אתה חד צדדי ומגמתי, ומצייר תמונה מעוותת. בניגוד אליך, אני חושב שאני מסוגל לראות יתרונות ומורכבות גם אצל אלה שאיני מזדהה עמם. הדבר העיקרי שמפריע לי בעולם החרדי הוא בדיוק הנקודה הזו, ולא עצם ההשקפה שלהם (שאני מזדהה עם חלק ניכר ממנה). ודוק היטב, כי עיקר דבריי לא היו בגדר תמיכה בציונות, אלא יותר מתקפה על חד צדדיות וחוסר יושר בדבריך, ובכתיבה והחשיבה החרדית בכלל.
ועוד הערה לסיום: מעט מאד יהודים מתו על קידוש השם בשואה. חלק הארי מביניהם מתו על חילול השם (שלא באשמתם, כמובן, אבל במותם לא היה שום קידוש השם). לכן לא הייתי מציע לך להיות עמם, גם אם תאמץ את תפיסתו התמהונית של הרבי מגור (מובא בכלי חמדה, פ' מקץ או בסביבתה) שבחנוכה זו לא הצלה אמיתית כי האלטרנטיבה היתה למות על קידוש השם. בא נאמר שאני אישית בהחלט מעדיף לחיות, ולא למות על קידוש השם, ובודאי לא בגלל טעויות אידיאולוגיות. גם אם זה אומר שלשם כך עליי להיות בסביבת הציונים המשוקצים ל"ע. אבל כנראה שגם בנקודה זו אנחנו לא מסכימים. אגב, גם בעניין הזה אני לגמרי חרדי-פרגמטי, שהרי בגטו וורשה האתוס החרדי (שכנראה מסולף בחלקו. ע"ע הרב זמבע) אמר שיש לחיות ולא למרוד ולהילחם. וגם ערב מלחמת השחרור כשהרב הרצוג אמר לרב מבריסק כששמע שהוא מתכנן לברוח שמקובלנו כי בית שלישי אינו חרב, הגרי"ז ענה לו שמקובלהו מאבא שלו שכשיורים יש לברוח. אז גם הגרי"ז מצטרף בזה לאבות הציונות שלי. אני כחרדי פרגמטי מעדיף לחיות ולא למות על קידוש השם, ואם המחיר הוא לשמוע את נאומיו של ביבי (לא ממש תחביב מרכזי אצלי, אגב. בכלל טקסים ונאומים וסמלים לא מדברים אליי), אז שיהיה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 00:43 |
|
| |
זכורני מימי חורפי בישיבה (חרדית כמובן) כל אימת שאי מי מהרבנים הזכיר את חורבן יהדות אירופה אזי יחד עם הקינה על הישיבות הקדושות הוא הזכיר את הגימנסיות העבריות בליטא, את הכשרות השומר הצעיר בפולין שלא לדבר על ישיבת הרב ריינס בלידא ואת הסמינר לרבנים של הרב הילדסהיימר בפולין.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 00:43 |
|
| |
ואמאי,
לא ידעתי שיש איסור לתת לינק לאתרו של יואל אלחנן, והגם שיש ימבה דברים
שאני לא מסכים איתו... במקרה הזה טענותיו צודקות עד היסוד... בכל אופן, תודה על
הידיעה...
תלמידטועה,
תמיד צריך לזכור שאנו מדברים על הכל ברמה היחסית! הווא אומר שהציבור החרדי
מונה כ – 10 – 15 אחוז מהאוכלוסייה... לכן אנו צריכים לבדוק את גדול אנשי העסקים
החרדיים באופן יחסית למגזר ספציפי, ולא באופן יחסי לאוכלוסייה כולה...
* אם תסתכל באותו אופן יחסי יתגלה לפניך פלא, הרבה מאוד של אנשי עסקים
מיליונרים מאוד מצליחים ואני אמנה כמה: משפחת לבייב, משפחת אלישיוב, גרטלר, חיים
ליבוביץ: העלים של ACC
אחזקות, שיעיה בוימלגרין
הבעלים של "אזורים", שלמה אייזנברג, רב אפרים רייך בעלים של חברת
ההי-טק אימג'סטור,
יוסף גרינפלד, בנימין יסלזון, משפחת שפירא, חותנו של האדמו"ר
מסדיגורא, רמי פלד, משפחת וולפסון, ז'יק בר, שלום פישר, רפאל הלפרין, מוטי אלבוים,
צבי ביאליסטוקי, שיינפלד יזום ואחזקות, יואל צוובנר וראובן קרויזר: הבעלים של שתי
רשתות להמרות מט"ח,
ראובן ברייש: יזם נדל"ן ומנכ"ל מוסדות בלז בבני ברק, האחים קאהן : עולים ותיקים
מברזיל, עוסקים בשיווק כלים חד- פעמיים ובייבוא חומרי ניקוי, ומפעילים מגרשים
למכירת ברזל, פנחס ברסלבר: קבלן בקנה מידה
עצום, מתתיהו גרוזינגר: בעלי מפעל לנורות, לנברשות ולאביזרי תאור,ה משפחת שור: הבעלים של מפעל
גלאט עוף באזור התעשייה עטרות בירושלים, ויבואנים של דגים ודגים מלוחים... ועוד
ועוד, חדל לספור כי אין מספר: לכולם יש עוד השקעות שמסתעפות
בכל שוק הכלכלה בישראל!
* אינני מדבר בכלל על עוד
מאות ואלפי חברי מועצות, בעלי עסקים קטנים, ואנשי מלאכה.. . ויהודים חרדים
מארצות הים, שמשקיעים מיליארדים כל שנה ברכישות ובהשקעות בישראל והמדינה גוזרת
קופון,
העסקים שבבעלות חרדים
בארץ ישראל מספקים (בישיר, ובעקיפין) עבודה למאות אלפי יהודים, דתיים וחילונים
כאחד. הממשלה גובה מיסים מאותם אנשים שעובדים אצל החרדים בהיקף של מיליארדים בשנה,
המדינה עושה אחלה קופה מהציבור החרדי!
* אינני מדבר בכלל על כל הכסף שהציבור החרדי "העני" כן משלם
בגזרת המע"מ על כל רכישה ורכישה קמעונאית שהוא מבצע, ועל כל דירה שהוא
רוכש...
[כתבת: חלק גדול
מהסיבה אינו לחץ כלכלי??? (ובסוגריים – ככל שאתה עני ולחוץ יותר אתה נקנה
יותר בזול[.
מה לעשות שהמדינה נותנת כל שנה 26 מיליארד (!) שקל למשרד החינוך שלימד אותי
שסבא שלי אכל בננות על עץ באפריקה... ובעוד שלישיבות שלא פסקו מאז אברהם אבינו הם
לא מוכנים לזרוק שקל... תורמים פרטיים יכולים להחזיק את עולם התורה, אבל גם להם
אין כסף מיותר [שאין לו מטרה] בבנק...
[כתבת: ניגוד לתנועה
הציונית שלשיטתה אדם צריך להפקיר את כל אשר לו בעבור ה"תנועה" והגשמת
מטרותיה, באשר לחייו הפרטיים אין כל ערך ביחס לטובת התנועה הציונית].
מוזר, ואותנו חינכו על מורשתו של טרומפלדור [שלא הייתה ולא נבראה]: טוב
למות בעד ארצנו...
[כתבת: מחר
יגידו שגדולי התורה מטפחים ציבור כדי למלוך... התנועה הציונית רצתה
בכנות בשפור מצבו החמרי של העם. רק עיוור יכחיש].
מה התנועה הציונית רצתה בדיוק זה
נתון לפרשנות [שלום אוגנדה...], התקופה שבה היא פעלה התאפיינה בגל התעוררות עצומה
של לאומנות בכל העולם... וכנראה שהם נסחפו עם הגל...
[כתבת: מחר תאמר
כי מי שמתמרן עבור תקציבים אינו מאמין בשכר ועונש].
הגמרא אומרת על טיטוס
שהחריב את הבית "קמח טחון טחנת" [בתרגום מארמית]... כלומר: אתה [טיטוס]
חושב שעשית משהו? ממש לא! מי שחושב שאילו העם היהודי היה מנסה להרים התנגדות [והוא
ממש לא יכל] הוא היה יכול לברוח מגזירת הבורא, מלבד שיש בכך משום אפיקורסות, זה גם
לא נכון מבחינה היסטורית, ומעשה של אוניית סנט – לואיס יוכיח...
עכשיו, אני לא אומר שאדם
לא צריך לעשות השתדלות בביטחון, פרנסה וכו'... אבל יש דברים ששום השתדלות [מלבד
תשובה] לא יכולה לעזור, וזה הגלות, חורבן הבית, השואה וכו'...
[כתבת: בכל מקרה עיקר הבקורת מופנה לכך שלא היה תהליך מושכל של קריאת
המציאות, כמו שהיום אין...]
בדיוק. היהודים בגרמניה
שהיו מאוד מעורים במתרחש [וכן קראו עיתון] פשוט לא קראו את היטלר! [תרתי משמע].
וכך גם היום, הרב אמנון יצחק מתרה בכל אתרא ואתרא נגד הצורר האיראני... והכל
מתועד, כך שאי אפשר להגיד שהרבנים לא אמרו לחזור בתשובה!
[כתבת: מי שמכיר את מהלכי
המלחמה והדיונים שהתפרסמו שמטה הגרמני יודע כי א"י איתה בראש שמחתו של רומל
אבל לא של המטה הגרמני].
לא הבנתי...
[כתבת: עובדתית
היה מצוייד הרבה יותר].
ראיתי איזה איזכור לזה בספרו של איאן קרשו...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 01:08 |
|
| |
ר' מיכי,
1) זאת דעתך העלובה, ראש הממשלה צריך להתייחס אליהם לפי מעמד מעמדם
הציבורי, הראוי לאזכור הרבה יותר מחביבתך העושה קידוש ה' מרת דורית בייניש.. מלבד
זאת:
כתב הרמב"ם (בפרק ו' מהלכות תלמוד תורה) עוון גדול לבזות את החכמים או
לשנאותן, ולא חרבה ירושלים עד שבזו בה תלמידי חכמים, שנאמר (בספר דברי הימים לו.)
ויהיו מלעיגים במלאכי האלוקים ובוזים דבריו, כלומר בוזים לומדי דבריו שהם התלמידי
חכמים.
ובמשנה במסכת סנהדרין (דף צ.) שנינו, כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, ואלו
שאין להם חלק לעולם הבא, האומר אין תחיית המתים מן התורה, ואין תורה מן השמים,
ואפיקורס. (ועוד) ובגמרא שם (דף צט:) פירשו, רב ורבי חנינא אמרו שניהם אפיקורס זה
המבזה תלמידי חכמים. נמצא אם כן שהמבזה תלמידי חכמים אין לו חלק לעולם הבא.
2) דבר ראשון הם אכן היו המיעוט! דבר שני - אף יהודי לא מת שם
על מזבח האתיאיזם, הם מתו בגלל שהם היו יהודים, ולמושג יהודי יש משמעות... לגבי
הדבר שני – זכור לי ששמעתי מהרב בקשי דורון, שבארצות ערב לומדי התורה היו מקבלים
פטור משירות צבאי [אני לא יודע אם זה היה גורף או חלקי], בכל אופן אם ערבים הבינו
שלא נוגעים בעוסקי התורה... יתירה מזאת, אפילו פרעה הרשע לא נגע בשבט הלווים, שהם
היו הכוהנים בעם ישראל, "ולא שבט לוי לבד, אלא כל מי שמלאו ליבו וכו'".
3) מה הקשר?
4) אני שמח... תזכיר לי שאול הודה בטעותו? והאם הוא נחשב לאחד
מענקי האומה היהודית? שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מגן על אולמרט... בס"ה
ציינתי את העובדה שהוא אכן מתייחס למפעל התורה בכבוד "ושכר מצווה מצווה".
5) אני ממש לא יודע מה אתה רוצה... פרופ' ורבה היה יהודי
חילוני למהדרין, ואת אשמותיו על הציונות הוא נותן מתוך עדות אישית... וע"ע
משפט קסטנר שהיה מהראשונים לערער את הקדושה המרוממת של חסידי הציונות של קום
המדינה... השופט בנימין הלוי כתב פסק דין מעניין, אני מציע לך לקרוא אותו...
6) טוב, אם אתה אומר... דברי המגמתים נשענים על דברים שהמצאתי
מהמותן... לא הבאתי שום ראיה היסטורית או תורנית לדברי...
בדבר הערתך: רוב היהודים מתו בקידוש ה' גמור! גם כשהיו בתוך
המשרפות, אחרי כל ההשפלות, וכאשר לקחו מהם את כל רכושם, וכל משפחותיהם נרצחו,
עדיין הם הרימו את ההתנגדות הגדולה ביותר (שהייתה
גם הנפוצה ביותר, וזאת עובדה היסטורית שמצויה בכתבים, וכך גם מעיד פיליפ מילר
בספרו "הייתי עד לאושוויץ – 3 שנים בתוך תאי הגז", שעבד בזונדר - קומנדו
כמסיק תנורים, והיה עד יומיומי במשך 3 שנים לכמעט כל
ההוצאות להורג שהיו שם. וכך גם שמעתי מפורשות מאשה שהייתה בתוך תאי – הגז אבל
מסיבה לא ברורה שיחררו אותם, ובעוד ההוצאה להורג תוכננה להתקיים למחרת, היא הצליחה
להינצל בדרך כלשהי) כאשר היו בתאי הגזים, והמשפט האחרון על שפתותיהם היה:
"שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד". את האמונה לא הצלחתם לקחת לנו! זה הגדלות האמיתית!
מלבד זאת, אתה מוזמן לקרוא את ספרו של מ. אליאב "אני
מאמין" בהוצ' מוסד הרב קוק, וכן לקרוא את הספר "אותיות של אש" של
איתמר לוין, ולראות מסירות נפש מהי!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 05:31 |
|
| |
לא עברתי על כל האשכול, כך שאתייחס רק להודעה הפותחת.
פוגמישו
יש המון צדק בדבריך ! ועוד יותר יש לי עוד כמה הערות על ראש הממשלה הכופר הזה.
1. הוא לא נוטל ידים שחרית
2. הוא לא מתפלל שחרית בכלל !
3. גם מנחה הוא לא מתפלל.
4. גם מעריב לא !! וגם אם זה רשות כבר קיבלו עליהם כלל ישראל חובה ! הלא כן ?
5.הוא מחלל שבת בפהרסיא ועל כן אין לו חלק לעולם הבא, ונדון לנצח ביסורים, ואין עליו דין של תינוק שנשבה שהרי הוא חשוף לשופר והידברות, וגם שאין הוא חי תחת שלטון מסך הברזל.. אם כי שלשיטת החזון איש אולי יש להקל עליו.
6.הוא לא מציית לגדולי התורה שהורו בפירוש שלא להשתמש בפלאפונים לא כשרים, וכתוב ככל אשר יורוך, למרות שאפשר להסביר כל בית דין וכד', אך נקטינן שיש לקבל מרותם של גדולי הדור המוכתרים שבכל דור ודור.
7.. הוא לא מניח רבינו תם, הרי אדם מנהיג כמותו לא חיישנין ליהורא בכך שמניח ר"ת ולמה אינו מניח ? אלא שהוא פורק עול ! יושב קרונות.
8. הוא גם רש"י לא מניח ! אההההה קרפקפתא דלא מנח תפילין ! והרי זה במזיד. אלא שנקל עליו שאם הניח בבר מצווה פעם אחת, ואולי שלוחי חב"ד הניחו לו פעם אפשר להקל לפי שיטות מסוימות..
9.הוא משתמש עם טישו טואלט לא חתוך בשבת ! אפשר לומר אבל שהוא לא חותך היכן שמסמון ובדיעבד אין כאן איסור.
אבל .......
לצערנו הרב
10 הוא גיברוקס ! שרויה ! וחיפשתי ברישומי אוכלוסין והוא אשכנזי טהור מכל הצדדים, הייתכן ? לעבור על איסור חמור כזה
טוב על זה אין מחילה וסליחה ואין כפרה ! האיך עשה מנהג ישראל בזיון ? ?
כמובון הוסף לכך את טענותך לעיל.. לסיכום אסור להכניס את בניו לחיידר כאן בבני ברק ! סוף פסוק !
וכל המגיבים ובפרט ל-מיכי- ששמתי לב שטרח לענות לך בהודעות ארוכות.
יש דיון, ויש ביזבוז זמן !
יש אדם רציני שיש מה לדון איתו , ויש "טרול" שרוצה להוציא לכם את המיץ מהקיבה וסיבותיו עמו..
או שתדונו אותו לכף זכות שזכרון השואה העיק על דעתו... או שהוא טרול..
או שראשו חלול.. בכל מקרה חבל על זמנכם ועל טרחכם..
----
ועתה שעברתי קצת על התגובות לעיל, שמתי לב ש - פוגמישו - הביא לינק לאתרו של יואל אלחנן, אדם שהרוע נוטף מכל מילה שהוא כותב, המקום האחרון בו ראיתי כל כך הרבה רוע הוא באתרי ג'יאהד מוסלמים, והוא עוד מצהיר על עצמו כעל סרוג שהתחרד... ובחר לעצמו שם פרובקטיבי יואל - אלחנן.. [ר' יואל מסאטמאר שניצת ברכבת קסטנר.. ור' אלחנן שעלה השמימה, אגב ספרו גם כתוב בצורה אגריסבית אך לא משתחלת ובוודאי לא טרולית, ומי שייען טוב בין השורות יראה את האהבה האמיתית היוקדת בלבו]
יש אחד מצופר שפתח אתר בשם ה"דוס" גם כן בסגנונו של יואל אלחנן - פוגמישו - שמואל קופר - או הדוס..
הצד השווה לכל אלה כמו שכתבתי לעיל, שהם טרולים שאינם ראוים לתגובה, כי לבם אטום כלל מלקבל תגובה על דבריהם, וכל מעינהם זה להוציא לאור בכמה שיותר דם את האידיאולוגיה שלהם.
עם טרוריטס אפשר להתכווח ? נסו !.
תוקן על ידי מרכא_טפחא ב- 13/04/2010 06:03:42
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 05:55 |
|
| |
מרכא טפחא,
מכיוון שטענתך הוצגה כמעט בכל עמוד באשכול הזה (לפעמים פעמיים!) וחזרתי
והגבתי עליה... אני אצטט בשבילך שוב פעם:
אין שום קשר – הנאום של
רה"מ היה [אמור להיות לפחות] לזכר הנספים בשואה, ולזכר לעולם הישן שחרב, ולא
ממש לא! בנושא דברי הע"ז בדבר "הכוחי ועוצם ידי" של המדינה הציונית...
תנועה שרוב, ככל יהודי אירופה בכלל התנגדו לה... חלק גדול [אומנם המיעוט באופן
יחסי] של הנספים בשואה, היו יהודי שומרי תורה ומצוות אשר עולם התורה והרבנים, זה
מה שהיה חשוב להם [ולא העובדה שעם ישראל מספק אנרגיה סולארית לגויים], ולכן הוא כן
היה צריך לציין, שאע"פ שהם מתו על קידוש ה', מורשתם בדבר שמירת התורה והמצוות
עדיין ממשיכה להתקיים בזכות הרבנים בכל אתרא ואתרא – וזה כבוד הנספים!!
ומיכי שאל אותי, והרי כמו שלא היית מצפה שהרב אליישיב להזכיר את מעשיהם של
הכופרים, אל תצפה מהכופרים להזכיר את מעשי הצדיקים... אזי עניתי לו: אף יהודי לא מת שם על מזבח
האתיאיזם, הם מתו בגלל שהם היו יהודים, ולמושג יהודי יש משמעות...
מרכא, לא הייתי מצפה מראש הממשלה לחזור בתשובה, אבל בתור אדם שאמור לייצג
את הנספים, ואת רשותו לדבר הוא קיבל מתוקף תפקידו שאמור [לפי דעתו לפחות] לייצג את
העם היהודי, אז שיכבד את מורשת היהודים, וכפי שחלק ניכר מהנספים היה מצפה ממנו
לעשות זאת...
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 06:07 |
|
| |
שמא תסביר לי את הסעיף הזה שלך.. - 5. (דקה 8:58) הוא אומר את הלקחים שיש ללמוד מהשואה: אף לא לקח אחד מזה טוען שכל הסיבה לעונש הנורא של השואה, זה בגלל שעם ישראל סרו מהדרך "דור תהפוכות המה בנים לא אמון בם"... אלא הלקחים שלו הם: צריך כוח, ולחנך לכוח וכו'... - זה גם חלק מזכרון מיעוט הניספים החרדי דתי ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 06:37 |
|
| |
מרכא, זאת אכן תוספת שלי להראות עד כמה רה"מ של המדינה הציונית רחוק
מלהסיק מסקנות בעלות השקפה יהודית [גם אם יש כאלה שיחלקו עלי לגבי הלקח שציטטת,
כולם מסכימים שהשואה הייתה עונש... הוויכוח הוא על מה (על שנשארנו בגלות, על ההתבוללות,
חטא מעשה העגל, נשמות מגולגלות - ומר כאתריה ומר כאתריה) ...], וכמה עדיין רחוקה
מורשת הציונות החילונית מעמדת היהדות... וע"ע בשם של האשכול "הבטים
לתפיסה ציונית מתמשכת".
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 06:45 |
|
| |
אני אמור להתוודע ממך שראש הממלשה רחוק מהשקפה יהודית ? אתה חושב שבראותי את הראש הגלוי לא אסיק את המסקנות המתבקשות ?
לצערי הרב, סגנון דיבור כזה לא מביא לדיון פורה, אלא להשתלחויות חסרות משמעות. שרבוב "סעיף חשוב" זה, אות לכך שגם שאר טעונתיך אינן לגופו של ענין, אלא תעמולה לאידיאולגיה שלך, שכלל לא ברור שחברי הפורום ברובם מתנגדים אליה..
לא כואב לך שהוא לא הזכיר את המיעוט הדתי... כואב לך שאין לו תפיסה יהודית דתית שורשית. והרי הדבר ברור, מה יום מיומים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 06:49 |
|
| |
אני ממש לא הסתרתי את זה הרי זה זה כותרת האשכול! אבל יתירה מזאת, עצם העובדה שהוא תופס טרמפ על הנספים [שכאמור] היו רובם ככולם מתנגדי הציונות, להלל את מעשי הציונות - מרגיז מאוד!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 06:53 |
|
| |
כבר ענו לך לעיל, מנין לך ש"רובם" התנגדו ? וכבר העירו לעיל שדה-פקטו כולם היו תומכים אם היו יודעים אשר יבוא עליהם.
ועוד תובנה אחת, גם אם רק 1% אחד תמך בציונות הרי שהם מעבירים את מורשתם הם, לא מוצא חן בעיניך ? בנה מורשת אחרת, הם לא "חטפו" אותם מהקברים.
אם ארצה לעשות אירוע זיכרון ל"שואת ארמניה" ושם אסביר את התיזה שלי.. מותר לי ?
הרי תמיד אתם טוענים שהם קוראים עצמם "ישראל בזיוף" אז מה הבעיה ? הם בכלל לא ישראל ולא יהודים ושלום על ישראל.
ועל כך שאתה לא מסתיר כוונתיך, לא אמרתי שאתה מסתיר, אך דבריך לא מתקבלים כשאתה מערבב טיעונים מטיעונים שונים לסלט אחד גדול, ומקווה שהבליל שיצא מזה יעזור לדעותיך, עדיף שתאמר את דעתוך באופן ברור וצלול. ושוב רוב חכמי הפורום מסכימים איתך, אתה מתפרץ לדלת פתוחה לרווחה....
במקומך הייתי כותב, שמעו חביבי ורעי, אל תשכחו בנימין נתניהו הוא כופר ציוני, ולא מעביר את הנרטיב היהודי האמוני. שחלק עצום או רובם של הניספים היו שותפים לה. סופציטוט.
תוקן על ידי מרכא_טפחא ב- 13/04/2010 06:59:12
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 08:48 |
|
| |
אמאי – קראתי שוב ושוב ולא הצלחתי להבין מנין שאבת שכתבתי כי יש עוול בזה שאדם בוחר ללמוד. הרב מיכי – קצת קשה להכחיש כי כמעט כל המגזרים ביהדות לא עמדו בשנות השואה "על הגובה". באשר להנהגת הציונות - היתה אפשרות לאיים במהומות בארץ ולסחוט עבור שקט תשלום בהפצצות מחנות וכדומה וככל הידוע לי גם בלדרי חדרים לא נתבע "תשלום" כזה עבור שקט. גם ההפרעה ליואל בראנד נבעה כפי הנראה מרצון ל"שקט". ופרשת קסטנר עצמה יש בה שאלות קשות מאוד. פוגמישו אתייחס לכמה מטענותיך 1. נכון שיש אנשי עסקים חרדים גדולים, אבל אם תספור כל בעל מפעל ומגרש ברזל אזי הרשימה החילונית והסרוגים תהיה גדולה בהרבה, מעבר למשקל היחסי. ברור שמגזר שחלקו הגדול (והאיכותי?) אינו עוסק לפרנסתו יוציא פחות תפוקה כלכלית. חלק מהעובדות שכתבת ספק אם נכונות (העסקים החרדיים מספקים עבודה למאות אלפי..., כל המגזר על ילדיו מונה כ 500-600 אלף אז מעסיק יותר ממספרו הוא? תמהני. 2. נתלית ב"גזירת המע"מ". אז שיהיה ברור כי צבור עני יחסית (ותנסה לבדוק אם ב"ב וירושלים אינן ערים עניות מאוד ואם זה לא בגלל הריכוז החרדי) משלם פחות מע"מ. איך ניתן להתווכח על כך? עצם הבטוי "גזירת המע"מ" מעיד על איזו תלישות תהומית. בכל פעם שמקצצים מהתמיכה שמקבל הציבור החרדי (תקציבים בטו"ל, תמיכה לישיבות) זו גזירה. לא הגזמת? גם אם נכון שזכותו של אדם לבחור בחיי עוני, אבל כשאין תומכים בו זו אינה "גזירה". ראה כמה שפא מצבו של הציבור החרדי עם המדינה. פעם הגזירות היו ת"ח ת"ט, היום קיצוץ בצדקה. אשרינו ואשרי המדינה! וכאן המקום לציין נקודה כאובה- חרדים מרגישים "מגיע לי". הן היחסים עם המדינה והן היחסים עם אנשים. בדוק ומצא. 3. כסף לחינוך – כאן אני מסכים איתך חלקית. יש אוירה שיש לדאוג לכל ילד בדואי בשוויון אך לא לילד חרדי (ונימוק הוא שאלו לומדים לפי תכנית הלימודים הכללית שאינה נבערת, נימוק שספק אם הוא דמוקרטי). אבל אם תראה את התמונה כולה עדיין אנו בעודף גדול. 4. מורשתו של טרומפלדור הינה ליחדי סגולה, כמורשתו של הלל ששכב על הגג בשלג. 5. בהחלט לגיטימי שגל ההתעוררות הלאומית יסחוף גם את היהודים. במה גרועים אנו. כאן עיקר הטענה על מנהיגים דתיים שלא קראו את המפה העולמית (כי לא הכירו ולא הפנימו אותה). ולא ניסו די להשתלט על תנועת הלאום היהודי אם כי יתכן שחלק משיקוליהם היה שאין לנתב אנרגיה לפעולות "חול", מסופקני אם זה היה השיקול ואם כן הוא מצביע על שיקול דעת בעייתי. 6. כתבת "עכשיו, אני לא אומר שאדם לא צריך לעשות השתדלות בביטחון, פרנסה וכו'... אבל יש דברים ששום השתדלות [מלבד תשובה] לא יכולה לעזור, וזה הגלות, חורבן הבית, השואה וכו'..." המציאות הוכיחה שהשתדלות בנתה מדינה. מנין שאובה ההנחה שלך? 7. יהודי גרמניה ניסו לברוח בהמוניהם. עייפתי... אבל אח"כ ראיתי עוד הודעה שלך – תשובות לרב מיכי ולא יכלתי להתאפק מכמה הערות קצרות - ציטטת הרמב"ם שעוון גדול לבזות את החכמים. וגם הערת על דעתו העלובה של הרב מיכי. אז חושנני שהרב מיכי חכם יותר מחלק מהרבנים הראשיים הנוכחיים. חולק?
- כתבת שאף יהודי לא מת על מזבח האתאיזם. נכון. ורובם המכריע גם לא על מזבח הדת. הרגו אותם כעכברים בגלל מוצאם. אין למוות משמעות דתית כי לא בא מתוך כוונת הנהרג (יודעני שנהוג לצטט את ר"ח שמואלביץ בדבר היות אנשים כאלו נחשבים מתים עקה"ש, אמירת שמע ישראל בזמן המוות עושה את מיתתך לקדה"ש??? אז מדוע לא כך גם למי שנפטר תוך כדי שוד ישיבה? איני מבין איך ניתן להבין זאת. הוא הדין לאולמרט שלא התכוין מעולם לטובת הדת.
תוקן על ידי תלמידטועה ב- 13/04/2010 09:11:09
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 08:50 |
|
| |
פוגמשו, הזהרתי אותך, לא כדאי לך לצטט את יואל אלחנן! אני לכשעצמי לא מבין מה מתלהבים ממנו ומהדוס, הרמה הזו תמצא גם בחצי מהכתבות בוויינט, האם כתבותיו של אסף וול יותר טובות? פחות וולגריות? פחות מגלות בורות? סדנא דארעא חד הוא, זה מעניק בדיעבד קצת צבע.
|
|
|
|
|