בית פורומים עצור כאן חושבים

נאום רה"מ ביו"ש – היבטים לתפיסה ציונית מתמשכת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2010 11:01 לינק ישיר 

בעלבעמיו,

1. וודאי שכך הדבר, לכן יש זכות גמורה לחילונים לצרוך הרבה יותר כסף מהמדינה, אפילו שזה הולך על חינוך כפרני, ספורט כושל, מערכת משפט מסואבת [אוי כמה שהיא מגעילה], ובמיוחד – תיאטרון הבימה! אבל, גם לחרדים, שבאופן יחסי לגודל אוכלוסייתם כן מעמידים אנשי עסקים מצליחים, וכן מביאים אנשי עסקים חרדיים מחו"ל שמשקיעים בארץ מיליארדים, וסוף כל סוף כן משלם [הציבור ואנשי העסקים שבו] מיסים ומע"מ, והחרדים כן אוכלים בחוץ, וחלקם כן קונה רכבי, ודירות, וכולם קונים בגדים, וקמעונאות וכו'... אתה יודע קראתי שרק המגזר החרדי קונה משטראוס כל שנה בהיקף של 250 – 300 מיליון שקל, אם נחשב ש – 20% מהכספים האלו הם מע"מ (נגיד לא נחשב את המיסים), יוצא שמדינה עושה על הציבור החרדי מחברה אחת ויחידה 50 מיליון שקל בשנה! 

לגבי התעסוקה – תחשב: הרי רק חטיבות המלונאות, קמעונאות, פלדה, יהלומים, קרמיקה, נדל"ן, נפט - גז של לבייב מחזיקה אלפי [ואלי יותר] עובדים... ומה עם החטיבה הקמעונאית [הרבוע הכחול] של פישר, ואחזקותיו באיקאה, וחברת הנדל"ן שלו... ואימפריית האופטיקה של הלפרין, ובריינסטורם של לייבוביץ' וכו'...על זה הדרך...

2. ע"ע הערה מספר 1.

5. אין אומתינו אומה אלא בתורותיה. ד"א -  אף אחד לא קרא את המפה העולמית, היטלר עבד על כולם, ומפורסמת תמונתו של צ'מברלין שכאשר הוא יורד מהמטוס, מנפנף בחוזה מינכן ואומר "שהר היטלר הוא איש של שלום"... גם סטלין לא קרא את המפה... למעשה כמעט אף אחד לא האמין, ולא רצה להאמין.

6. תראה אני לא יודע להסביר את בעצמי, אבל לדעתי ההצלחה של המדינה נובעת מאיזשהו מהלך אלוקי, שהיה אמור להתקיים בין כה, וזה לא כל כך היה נתון בידם, אלא מכוון מלמעלה... בתנ"ך, אחרי שמשה מתאר את כל החורבן באריכות הוא אומר את הפסוק הבא: 

"אמרתי אפאיהם אשביתה מאנוש זכרם" – על פסוק זה כותב רבנו עובדיה ספורנו [לפני מאות שנים!] בפירושו למקרא: "אשאיר איזו פאה מהם, והמותר אכלם. כמו שאעשה באחרית הימים, אחרי שלא השגתי שלמותם לא במתן תורה, ולא בארץ ישראל, ולא בגלות, כאומרם: בהר ציון ובירושלים תהיה פליטה כאשר אמר ה'".

אומר רבנו עובדיה ספורנו, שהקב"ה אומר שאע"פ שרבים יושמדו, פאה אכן תישאר מהם, ואותם ניצולים, "שארית הפליטה" יעלו לארץ ישראל – ואותם דברים ממש אכן אירעו, כאשר אותם מתי ניצולים עלו לא"י ועזרו ביסוד והקמת הישוב.

[הערה: כמו שאמרתי לעיל, אני לא נגד עצם המדינה, אלא לדרך שבה היא פועלת...].

7. טעות היסטורית... עד לליל הבדולח רוב יהודי גרמניה נשארו על עומדם!

הערות שניות:

1. הוא משקיע על מנת להגן על ביבי, ואת הרבנים אליישיב, עמאר ומצגר הוא מגנה... לא נראה לי מעשה חכם כל כך... מלבד זאת, יש לי בבית את שו"ת שמע שלמה של הרב עמאר תוכו רצוף סוגיות הלכתיות סבוכות בסדר זרעים, ובהתרת עגונות... וחוץ מזה יצא לי לשמוע הרצאות של הרב מצגר, הרב הוא אדם חכם, בעל נועם הליכות וקסם מסוים.

2. זה מוכיח שאע"פ שהנאצים יכלו להפשיט אותם מכל דבר גשמי [בית, רכוש, משפחה, כבוד, אפילו צלם אנוש חיצוני], והיה להם [לכאורה] כל סיבה למרוד באמונה ובדת, הם לא עשו זאת, אלא בתוך תאי הגז עצמם גילו ששום דבר בעולם לא יכול להפשיט אותם מאמונתם היוקדת – זה קידוש ה'!

לגבי אולמרט – אני חושב באופן אישית [שבניגוד לביבי השחקן] יש לו מקום חם בלב ליהדות ולרבנים, וזה דבר נכון מאוד ויהודי מאוד. סה טו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2010 11:48 לינק ישיר 

פוגמישו

בא תשמע אולי חשיבה שונה על השואה...

השואה באה כעונש מידי שמים לעם היהודי, על היותו מאמין בדת גזענית ואלימה.
אם נשווה כמה פרטים בין הדת היהודית למה שעשו הנאצים ליהודים - נראה שיש כאן מידה כנגד מידה!

1) היהדות טוענת שהעם היהודי הוא ה"עם הנבחר" = הנאצים טענו שהם (גזע הארי) הוא ה"גזע הנבחר".
2) היהדות דוגלת בהשמדת עמים מסויימים גברים נשים וטף (עמלק וז' אומות) = גם על היהודים גזרו השמדה שכזו.
3) היהדות דוגלת ב"אתם [- היהודים] קרויים אדם, והם [- הגויים] אינם קרויים אדם" = גם הנאצים הטיפו בתעמולתם כנגד היהודים שהם אינם בני-אדם.
4) היהדות ניבאה לאויביה (בבל) "אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע" (תהלים קלז ט) = כידוע על סיפורים רבים שהנאצים ניפצו ראשי תינוקות על אבנים.

יש דין ויש דיין - הדן במידה כנגד מידה!

ניתן למצוא עוד השוואות נוספות, הבאתי רק כמה לדוגמה.

:-(

תוקן על ידי micklary ב- 13/04/2010 11:51:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 11:58 לינק ישיר 

-שכחת איש חמוד, שליהדות כל אחד יכול לבא ולהצטרף, יהיה מגזע כושי, גרמני, הודי, צועני, או ערבי. היא האומה היחידה המצהירה שתקבל אליה כבן מעמד שוה כל מי שיצטרף ללא שום הבדל דת גזע ומין.
-עמלק הושמד מכיון שהוגדר כעם של פיראטית שהכריז מלחמה על ישראל. הוא נידון להשמדה רק בפוזיציה הזו, ולא על בסיס גזעי, מצאנו בנביאים גר עמלקי.
-ניפוץ עוללים כנקמה היא נורמה שרווחה במזרח הקדום, אבל רק כנקמה לאומה שהגלתה את כל העם מארצו והחריבה את בית המקדש, ללא שום עילה, סתם מדיניות קולניאלית רצחנית. ללא הרתעה של נקמה כזו ודומות לה לא היו חיים במזרח הקדום ולא בטחון.
-הנאצים השמידו את היהודים ללא שום עילה.
(אין צריך להתייחס לציטוטים ומליצות של 'אתם קרויים אדם' 'מעשי ידי טובעים בים' וכו', העיקר הוא הלך הרוח וההשקפה. האם גם הנאצים היו אומרים לא תתעב מצרי כי גר היית בארצו וכדו').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 12:08 לינק ישיר 

ואמאי

כמובן שלא התכוונתי ברצינות להשוואה בין היהדות לנאציזם. רק רציתי להראות שכמעט תמיד אפשר למצוא נקודות "פיקנטיות" ולהציג דברים בצורה דמגוגית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 13:01 לינק ישיר 

מיקלארי [אני מקווה שהגיתי את השם נכון],

בשאלותיך טיפלתי כבר בהרחבה במקום אחר, אבל אני אחזור על התשובות, ואני אענה לפי סדר המספור שלך:

1. איך בכלל אתה מעז להשוות בין האידיאולוגיה הנאצית לבין דברי היהדות?  וכי בעצם העובדה שעם ישראל נחשב לעם סגולה וקיבל כלים גבוהים יותר משאר האומות על מנת לגלות את שמו יתברך בעולם, זה אומר שיש איזשהו התאמה בכלל לחוקי הגזע? העם היהודי [לפי היטלר] נחשב כ'שחפת גזעית', וכמו כל מחלה, יש לנסות להשמידה, ולהעבירה מן העולם... האם ריה"ל אמר שיש להעביר גוי מסוים מן העולם רק בגלל שהוא איננו נמנה על העם היהודי? יתירה מזאת, כל גרמני/ פולני וכו' יכול להתגייר בכיף ולעלות ולהשגיב את עצמו למעלת "ישראל" [ומבני בניו של המן למדו תורה בבני – ברק, ורב המרצחים נבוזראדן התגייר וכו'], ואין שום אנטיגוניזם על רקע לאומי פרופר... וזאת לעומת תורת הגזע שמקטלגת את היהודים כעם שיש לסלקו מעל בימת ההיסטוריה, ולא תועיל לו שום המרת דת, פטריוטיזם וכו'...

2. זה לא כזה פשוט...

* חז"ל אומרים שיהושע נצטווה לפני כניסתו לארץ ישראל, לשלוח מכתבים לכל תושבי הארץ, בהם ניתן להם ברירה לעזוב את הארץ בדרכי שלום, וכפי שאכן בחר עם אחד 'הגרגשי' לעזוב את הארץ ונדד לאפריקה... וכנאמר בדברי חז"ל [ילקוט שמעוני תורה רמז תקסג']: "וכי מי בא ואמר להם לכנענים שישראל באים לארצם? אמר רב שמואל בר נחמן, שלש פרוזדגמאות [מכתבים] שלח יהושע אצלם, הרוצה לפנות יפנה, להשלים ישלים, לעשות מלחמה יעשה, גרגשי עמד מאליו ופנה, שלושים ואחד מלכים עשו מלחמה ונפלו". יוצא שאף אחד לא גזר שום השמדה עליהם!

* עמלק זה משהו שונה – עיין בדבריו של אמאי...

3. הרב יעקב מזא"ה ז"ל (רבה של מוסקבה) את דברי חז"ל כך: אתם קרויין אדם ואין הגויים קרויין אדם" (יבמות סא', עמ' א'): "הכוונה בגמרא ישראל קרויין אדם ולא נכרים, כיון שכל ישראל הם גוף אחד, כמו האיברים שבגוף האדם, ואם פוגעים באבר אחד – כל הגוף מרגיש, כך אם פוגעים ביהודי אחד – לכל היהודים כואב...לכן העם היהודי נקרא "אדם", שהוא גוף אחד".

אני לא רואה צורך להתחמק מאפולוגטיקה כי המונח "חביב אדם שנברא בצלם" זה משנה ברורה באבות, ואין לי צורך לעמת עם חז"ל אחר, כאשר אני יכול לעשות שלום בניהם... [וכן אני מכיר את שאר הפירושים, וגם הם לא קובעים שבגלל מעלת היהודים, יש צורך למחות עמים מעל המפה, או לשעבדן... להפך גם לגויים יש מטרה...].

4. עיין בדברי אמאי למעלה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/4/2010 13:25 לינק ישיר 

זה מזכיר לי בדיחה שמספרים אותה יותר טוב באידיש.

האשה אומרת לבעלהו - אני בכלל לא מבינה אותך, איך בכלל אתה מסוגל להשוות?
אמא שלי זו אמא שלי!    אמא שלך היא אשה זרה !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 14:56 לינק ישיר 

בסופו של דבר ההבדל בין בני האדם בעולם הוא רק באחוזים
כל אידיאולוגיה מציגה ערך שתמיד יש בו בחינות חיוביות, השאלה כמה רחוק ללכת אתו
ולכן ערכי התורה וערכי הנאציזם מצויים על אותו סקאלה, אבל הרחק הרחק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 16:01 לינק ישיר 

מענין- מה כותבים בפורום עצכ"ח בהונגריה גרמניה ואוסטריה אירן סין ויפאן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 16:55 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:

ובנימה הזאת סיימתי את הדיון איתך... מלבד זאת אני מוחה בך מחאה נמרצת, שכן מי שאינו מוחה נתפס בעוון:

כתב הרמב"ם (בפרק ו' מהלכות תלמוד תורה) עוון גדול לבזות את החכמים או לשנאותן, ולא חרבה ירושלים עד שבזו בה תלמידי חכמים, שנאמר (בספר דברי הימים לו.) ויהיו מלעיגים במלאכי האלוקים ובוזים דבריו, כלומר בוזים לומדי דבריו שהם התלמידי חכמים.

ובמשנה במסכת סנהדרין (דף צ.) שנינו, כל ישראל יש להם חלק לעולם הבא, ואלו שאין להם חלק לעולם הבא, האומר אין תחיית המתים מן התורה, ואין תורה מן השמים, ואפיקורס. (ועוד) ובגמרא שם (דף צט:) פירשו, רב ורבי חנינא אמרו שניהם אפיקורס זה המבזה תלמידי חכמים. נמצא אם כן שהמבזה תלמידי חכמים אין לו חלק לעולם הבא.

עד עכשיו חשבתי לא להגיב על האשמות הכבדות עלי,
אבל במחשבה שניה אמרתי לעצמי שיש עניין של "והיתם נקיים מהשם ומישראל"

ולכן אני הגיב ואומר,
א,) מה זה ביזוי חכמים ?
ב,) למה דווקא חכמים ? הרי אסור לבזות כל אדם,
ג,) ולמה אין עולם אבא למי שמבזה חכמים, (ומה החידוש כאן דווקא כלפי חכמים ? הרי כל המלבין את חבירו אין לו חלק לעולם הבא,)

א,) מה זה ביזוי חכמים ?

ביזוי חכם פירושו שמי שאומר דברים טפשים בשם החכם, כלומר: הוא אומר בשמו דברים שגרמים שאנשים יבזו לו,
וכך גם מי שאומר ומפרש את התורה והתנ"ך באופן שגורמים לאנשים לבזות את התורה והתנ"ך ?
הם הם מחללים ומבזים את אלוקים ואת תורתו,
וכן כך מפרש הספורנו את  "היא חכמתכם ובינתכם לעיני העמים:
והטעם שראוי להקפיד שתהיו נחשבים חכמים ונבונים לעיני העמים,,,,,,,,
ואם יחשבו אתכם העמים לסכלים יהיה חילול ה'

הספורנו בעצם אומר שלא רק אנו בתוכינו חייבים לדעת שחכמינו הם חכמים, גם העמים חייבים לחשוב שאנו חכמים,
ומי שגורם שהם יחשבו עלינו שאנו סכלים ?  פשוט מחלל את השם,
וכידוע על חילול השם אין כפרה,

עכשיו יש לנו בעיה אחרת, הרי ביזוי חכמים והתורה היא אינדיבידואלי ?
כלומר: ילד וטיפש רוצים שהחכם שלהם ידע הכל, וגם שיהיה לו רוח הקודש,
אז לשיטת הטיפש, אם אני הצטט לו את האבן עזרא שאמר שאפי' נביא לא ידע דברים יותר מה שהתורה אמרה לו,
כי הנה יוסף כאשר נמכר היה יעקב חי, והוא לא ידע, כי אין הנביא יודע הנסתרות, אם לא יגלה לו השם.
אז הילד הטיפש יגיד שהאבן עזרא מבזה את הנביאים, ?????

ואם נדבר על ילד גדול שיודע קצת ללמוד, הוא יטען לי נכון שהם לא ידעו הכל,
אבל כלפי מה שהם כן דברו הם הרי ידעו, ואם תחלוק עליהם אתה בעצם מבזה אותם,
אז אני הצטט לו שוב אבן עזרא שאומר  יש אומרים אין משיבין את הארי אחר מותו התשובה רוח אל עשתנו כלנו ומחומר קורצו הקדמוני' כמונו ואוזן מלים תבחן וכלנו נדע כי דניאל היה נביא ורב על כל חרטומי בבל וחכמיה והנה אמרו חכמים ז"ל טעה דניאל בחשבונו והחשבון הוא דבר קל ועוד כי ירמיה הנביא בזמן דניאל היה ואחר שהראו חכמינו הראיה על טעותו האמור יאמר להם אילו היה דניאל חי היה מטעה המטעים אותו,

אז מתי יכול להיות מצב של ביזוי חכמים ?
התשובה היא: 
דע אם מי אתה מדבר,
אם ילד: תדבר לפי הבנתו, ואם טיפש: לפי טיפשותו,
ואם חכמי הפורום כאן: תדבר לפי חכמתם,
ואם תדבר כאן כפי שמדברים לטפשים ? אתה בעצם מחלל את השם ואת תורתו ומבזה את חז"ל,
אתה חייב להבין שכאן מדובר בחכמים שלמדו בחיידר בישיבה ושמעו ויודעים כל החומר ישר והפוך,
ותפסיק לצטט לנו ציטטות למינהם,
פשוט תגיד תסביר מה אתה חושב, זה לא בית משפט כאן, לא צריך לצטט מפסקי דן, פשוט צטט את התבונה שלך,
וזה מה שמעניין את כולנו כאן, 
לאף אחד לא מעניין איך הרב נויגרשל מסביר את התנ"ך או את השואה לנשים,
לאף אחד לא מעניין איך ר' אלחנן הוכיח את קהילתו, (הכל ידוע לנו מישיבה קטנה)
ר' אלחנן כשל בדיוק איפה שמשה רבינו כביכול כשל, כלומר "התוכחה"
ואפי' אלוקים אומר "לַשָּׁוְא הִכֵּיתִי אֶת בְּנֵיכֶם מוּסָר לא לָקָחוּ" רש"י לשוא הכיתי - על חנם כי לא הועיל שיקחו מוסר:

אולקים אומר כבר על זמן חרבן בית ראשון (שהם היו עובדי ע"ז) שלשוא הכיתי,
ואתה רוצה לומר שהוא עוד מכה עד היום לשווא ????
בהמשך הכתוב אלוקים אומר "אָכְלָה חַרְבְּכֶם נְבִיאֵיכֶם כְּאַרְיֵה מַשְׁחִית": מפרש הגאון המלבי"ם
אחר שאתם הרגתם את נביאיכם שהיו מנבאים לכם מוסר ותוכחה עד שמורי מוסר ודעת שבתו, א"כ לא היה לבניכם ממי לקחת מוסר:

אלוקים אומר לחינם הכיתי כי אין כבר נביאים  א"כ לא היה לבניכם ממי לקחת מוסר: (מלבי"ם)
אז כנראה אם אלוקים אומר שלשווא הכיתי כי אין להם נביאים, ולכן הוא לא יכה בנו יותר,
אבל לך לא ממש אכפת,
אלוקים אומר שאין נביאים ולכן הוא לא יכה בנו יותר,
אבל אתה יותר חכם מאלוקים, ואומר לנו שר' אלחנן היה נביא ולהרב נויגרשל יש רוח הקודש,

אז מי לדעתך מבזה חכמים ?????
אני מסביר את ר' אלחנן שרצה להוכיח את פשוטי העם ולא התכוון כפשוטו, אני בעצם מכבד את ר' אלחנן,
שאני אומר שהרב נויגרשל מלמד נערים ובנות את התנ"ך והשואה לפי הבנתם הם, ולא כפשוטו, אני בעצם מכבד את הרב נויגרשל,
אבל אתה שמפרש אותם כפשוטו, וגם בא לכאן לומר את כל זה לחכמי הפורם ????.
אתה בעצם מבזה את ר' אלחנן והרב נויגרשל, מבזה את אלוקים ותורתו, 

נ, ב, את סעיף ב, וג, אין לי כבר כוח להסביר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 20:30 לינק ישיר 

(המערכת מוחקת לי את ההודעה פעם אחר פעם)

תוקן על ידי מואדיב ב- 13/04/2010 20:37:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 20:34 לינק ישיר 

maxmen כתב:

עד עכשיו חשבתי לא להגיב על האשמות הכבדות עלי,
אבל במחשבה שניה אמרתי לעצמי שיש עניין של "והיתם נקיים מהשם ומישראל" 

גם ניק חייב בוהייתם נקיים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 20:37 לינק ישיר 

.

נסיון נוסף:

פוגמישו כתב:

בעלבעמיו,

1. וודאי שכך הדבר, לכן יש זכות גמורה לחילונים לצרוך הרבה יותר כסף מהמדינה, אפילו שזה הולך על חינוך כפרני, ספורט כושל, מערכת משפט מסואבת [אוי כמה שהיא מגעילה], ובמיוחד –תיאטרון הבימה! אבל, גם לחרדים, שבאופן יחסי לגודל אוכלוסייתם כן מעמידים אנשי עסקים מצליחים, וכן מביאים אנשי עסקים חרדיים מחו"ל שמשקיעים בארץ מיליארדים, וסוף כל סוף כן משלם [הציבור ואנשי העסקים שבו] מיסים ומע"מ, והחרדים כן אוכלים בחוץ, וחלקם כן קונה רכבי, ודירות, וכולם קונים בגדים, וקמעונאות וכו'... אתה יודע קראתי שרק המגזר החרדי קונה משטראוס כל שנה בהיקף של 250 ᦙ מיליון שקל, אם נחשב ש 𔂾% מהכספים האלו הם מע"מ (נגיד לא נחשב את המיסים), יוצא שמדינה עושה על הציבור החרדי מחברה אחת ויחידה 50 מיליון שקל בשנה! 

...

[/quote]

רק כדי להעמידך על קרקע המציאות:

מחזור המכירות השנתי של שטראוס עומד על מעל 6 מיליארד ש"ח לשנה (1). מכאן, שמשקל הקניות של החרדים - אם נעמיד אותו על 300 מיליון ש"ח - הוא פחות מ- 5% מהמחזור של שטראוס.

שיעור המע"מ כיום עומד על 16%. כלומר, מכל 116 ש"ח שאני משלם, המוכר מעביר 16 למדינה. מכאן שאם שילמו חרדים לשטראוס 300 מיליון ש"ח - 41 מתוכם הועברו כמס למדינה (מול כ-855 מיליון של שאר צרכני שטראוס).

(1) http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3691950,00.html

תוקן על ידי מואדיב ב- 13/04/2010 20:38:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 21:41 לינק ישיר 

פוגמישו כתב "כולם מסכימים שהשואה היא עונש.. הוויכוח הוא על מה". זה המשפט שהכי הטריד אותי בכל האשכול. כבר אמר החכם "על מה שאי אפשר לדבר מוטב לשתוק". כמדומני שראיתי פעם קטע מהרבי מליובאוויטש שתקף את אלו הטוענים שהשואה הייתה עונש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 21:46 לינק ישיר 

יש פה משהו שאני לא מבין בכלל או שהציונים חזירים ורשעים, או שאנחנו ואלוקים חייבים להם את קיומנו? הציונות פעלה מתוך מטרות זדוניות לחלוטית וגם עשתה כמה דברים טובים
1 האשמה כנגד אדמורים למיניהם כאילו והם הגורמים לרצח מליוני יהודים היא מגוכחת. דבר ראשון, החרדים היו מיעוט די קטן,א"כ מדוע כל שאר היהודים לא עלו??2 באופן כללי, החרדים בליטא ובפולין תמכו בעליה לארץ, לעומת רוב גדול של החילונים שהיו שייכים לבונד/קומוניזם/ועוד עשרות מפלגות. אפילו בתוך הציונות, היו רבים שלא תמכו בעליה לארץ בצורה מיידית כמו אחד העם למשל, או כל הפלגים שאינם שייכים לציונות המדינית[אגב, ראיתי פעם צרור מכתבים של ר יואל קלופט ובהם הוא התכתב עם רבותיו ר ירוחם ור חצקל, ששבחו מאד והפגינו את קנאתם בו על עלייתו לארץ רק מכתב אחד מאכזב יש שם מחברו הרב שך שכמעט התאבל עליו וניסה להניאו בכל תקף מלעלות לארץ.....] אמנם היו רבנים חשובים שהתנגדו לעליה מסיבות דתיות אבל צריך לאזן.. אבל מכאן ועד להאשים את האדמור מבעלז ברצח יהודי הונגריה ולציונים כמציליהם עובר נהר שופכין! בשעה שהוכח מעל במה ציבורית שקסטנר פעל מתוך ידידות עם איכמן וקורט,ידע על ההשמדה,והרגיע, האדמורים עסקו במלחמה רוחנית עם הרב טייכטל שהעמיד בספק גדול את דרכם של אדמורי הונגריה ותמך בתנועה הציונית, אמנם נכון שהם התנגדו לעליה, אבל זה היה מתוך ראיה לא נכונה של המציאות מה שמצחיק כאן זה שהבעלזרס הטפשים גרמו להאשמת רבם במעשה נבלה זה, מתוך נקודת מוצא אוילית שהרבי הוא בעל רוה"ק וא"כ איך טעה? אצלי זה לגמרי מובן.
לענין הציונים בארץ, אין ספק שהישיבות נסמכות על המפעל הציוני, אבל,האם הם עשו את זה? או שלמרות פעולות החילון הנמרצות בהם עסקו נבנה עולם התורה??
אגב, אני ממליץ בחום לכל אחד לקרוא את הספר של הרב טייכטל "אם הבנים שמחה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 21:50 לינק ישיר 

כל מי שמתימר לדעת דעת עליון מכל צד שהו,  וטורח גם להפיץ את  זה--- מחלל שם שמיים. ועובר על לא תישא שם ה' לשוא

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נאום רה"מ ביו"ש – היבטים לתפיסה ציונית מתמשכת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.