בית פורומים עצור כאן חושבים

נאום רה"מ ביו"ש – היבטים לתפיסה ציונית מתמשכת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2010 23:05 לינק ישיר 

לא הבנתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 13:03 לינק ישיר 

פוגמישו ואמאי

כבר הוכחת חזור והוכח לאורך הדיון, שהסטטיסטיקה אינה נחשבת בעיניכם, וטובה דוגמה מספרית אחת מהשוואה מסודרת של נתונים והדברים ידועים...

בכל מקרה, כיוון שמדובר בחדשות היום, אבקשכם להסביר לי את הפלא הבא.
http://www.hayadan.org.il/wp/taub-report-on-unemployments-among-ultra-ortodox-jews-and-arabs-1404102/

כיצד מצליחה לדעתכם חברה ש-65% מהגברים בה אינם עובדים, כלומר רוב מוחץ של משקי הבית בציבור החרדי מבוססים על מפרנס אחד (ועוד לא דיברנו על סוג העבודות והשכר שהם מקבלים), לספק למדינה מיסים על ההכנסות ו/או ההוצאות שלהם יותר מהמגזר החילוני באופן יחסי?

גם בקרב רשימת 500 העשירים במדינה הנוכחות החרדית דלה ביותר באופן יחסי (הם תופסים פחות מ-5%, גם אם נקח את ההגדרות המיקלות ביותר ל"חרדי"), והיא מרוכזת ברובה בחלק התחתון של הרשימה (כלומר, החלק היחסי של ההון שלהם קטן עוד יותר).

אני חוזר ומבקש שלא תציגו דוגמה כזו או אחרת כתשובה, כיוון שגם אם תמצאו עשר שמות או חברות שתומכות בטענתכם, מדובר בחלקיק קטן מדי מהסך הכולל מכדי שיוכל ללמד אותנו משהו על המצב. זו בדיוק הסיבה לשמה הומצאו הכלים הסטטיסטיים, ולכן אשמח אם תוכלו להציג נתון מסוג זה המסביר ולו ברמז, כיצד ציבור שכמות הכסף שהוא מכניס ומוציא לנפש נמוכה לאין שיעור מהממוצע במדינה, מצליחה להכניס לקופת המדינה סכום שווה בערך לחלקה היחסי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 14:40 לינק ישיר 

הרעיון ש65% מהגברים החרדים אינם עובדים הוא מגוחך ומצחיק
וכולנו יודעים מה גורם למספר הזה להופיע בטעות (משהו שרק ראשי כוללים, וכן אנשים שעובדים רק במזומן יודעים)
אבל הוא מופרך ושטותי
המציאות היא שלמעלה מ50% מהמגזר החרדי עובדים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 14:47 לינק ישיר 

אולי יש כלכלה מקבילה כפי שעולה מדבריו של ואמאי.
א"כ המסקנה אולי קשה יותר. מרוויחים אך נהנים מכל ההנחות בארנונה, חינוך וכו'.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/04/2010 14:48:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 14:51 לינק ישיר 

ואמאי כתב:
הרעיון ש65% מהגברים החרדים אינם עובדים הוא מגוחך ומצחיק
וכולנו יודעים מה גורם למספר הזה להופיע בטעות (משהו שרק ראשי כוללים, וכן אנשים שעובדים רק במזומן יודעים)
אבל הוא מופרך ושטותי
המציאות היא שלמעלה מ50% מהמגזר החרדי עובדים

הטעות לדעתי היא כי אברכים יוצאים לעבוד בגיל יותר מבוגר,
וכמות האברכים בכל גיל מכפילה את עצמה,
(עשינו פעם חשבון שכל קהילה מכפילה את עצמה בכל 15 שנה,)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 18:09 לינק ישיר 

בעל
בוקר טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 20:43 לינק ישיר 

ואמאי

כפי שכתב בעל, משמעות הדבר חמורה בהרבה. שכן אתה מודה שלא זו בלבד שאנשים מנצלים את חוקי המדינה בכדי לקבל ממנה זכויות ככל תושב אחר ולתת לה את המינימום האפשרי, אלא שחלקם אף מוסיפים חטא על פשע ונמנעים במרמה מלמלא את חובתם האזרחית המדוברת.
מה שאתה עושה הוא השמצה חמורה של ציבור קדוש, ואינני יודע אם עלי לדון אותך כהולך רכיל על דבר שקר, או לדון את החלק הגדול של החרדים לדבר השם כנוכלים מן הסוג היותר נמוך. כך או כך, המצב לא טוב...

מקסמן
מומלץ לקרוא את המחקר לפני שמגיבים. מדובר שם על גילאי 35-54, כך שהטיעון שלך אינו רלוונטי.
ובאופן כללי הייתי ממליץ לך לבדוק מעט יותר לעומק נושאים כאלה, לפני שאתם משחררים לחלל האוויר הצהרות בומבסטיות כדמות ההשערות שלך על קצב ההכפלה של הקהילות החרדיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 20:58 לינק ישיר 

נפגעוהציץ כתב:
מקסמן
מומלץ לקרוא את המחקר לפני שמגיבים. מדובר שם על גילאי 35-54, כך שהטיעון שלך אינו רלוונטי.
ובאופן כללי הייתי ממליץ לך לבדוק מעט יותר לעומק נושאים כאלה, לפני שאתם משחררים לחלל האוויר הצהרות בומבסטיות כדמות ההשערות שלך על קצב ההכפלה של הקהילות החרדיות.

באמת לא קראתי את המחקר, אבל לפי מה שאתה אומר 35\54 זה הגילאים (שמי שמכיר את מגזר) שעוד לא היה להם פטור מהצבא, ולכן רובם עובדים בשחור ולכן לא תראה את זה במחקר,

אבל כהיום בגילאים הרבה פחות יש פטור מהצבא לכן המחקרים של מחר יראו אותם יותר,

לגבי ההכפלה: אני אומר לך זה אמיתי, בדקנו את זה לפי האלפונים של כמה חסידויות במשך 15 שנה  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 21:19 לינק ישיר 

מקסמן

על דא קא בכינא.
על אנשים שאינם קוראים מאמר, אך ממהרים להסביר את הנתונים שבו.
כאלה שאינן יודעים מהם חוקי המדינה לקבלת פטור מגיוס (עיין כאן עמ' 60 ותרווה נחת http://www.pmo.gov.il/NR/rdonlyres/1A80BB40-DB3E-40C4-8B4D-A0E9A2796988/0/UltraOrtodox_Employment_NEC_final.pdf), ומשום כך משתמשים בנתונים מוטעים כתירוץ לטעויות קודמות שלהם.
ועל כולנה - כאלה שבמקום ללמוד מעט על העובדות לפני הבעת דעה, חושבים שהשוואת אלפונים של חסידויות היא כלי מספק לבדיקת גידול אוכלוסיה.

יש הסבורים שיותר משחשובה ההשכלה הגבוהה לאדם ככלי לרכישת ידע, יש בה כדי ללמד אותו על הדבר בה ניתן להשיג אותו, והכלים בהם יש לנתח אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 21:44 לינק ישיר 

נפגעוהציץ כתב:
מקסמן

על דא קא בכינא.
על אנשים שאינם קוראים מאמר, אך ממהרים להסביר את הנתונים שבו.
כאלה שאינן יודעים מהם חוקי המדינה לקבלת פטור מגיוס (עיין כאן עמ' 60 ותרווה נחת http://www.pmo.gov.il/NR/rdonlyres/1A80BB40-DB3E-40C4-8B4D-A0E9A2796988/0/UltraOrtodox_Employment_NEC_final.pdf), ומשום כך משתמשים בנתונים מוטעים כתירוץ לטעויות קודמות שלהם.
ועל כולנה - כאלה שבמקום ללמוד מעט על העובדות לפני הבעת דעה, חושבים שהשוואת אלפונים של חסידויות היא כלי מספק לבדיקת גידול אוכלוסיה.

יש הסבורים שיותר משחשובה ההשכלה הגבוהה לאדם ככלי לרכישת ידע, יש בה כדי ללמד אותו על הדבר בה ניתן להשיג אותו, והכלים בהם יש לנתח אותו.

צדיק: תעזוב עכשיו הטפות מוסר אוקיי,
אין דרך יותר טובה מי לבדוק אלפונים של חסידויות, וחסידויות שאתה מכיר אישי, הינו כמה בחורים ביחד מכל סוגיי חסידויות שכל אחד שייך שם אישי, ומכיר מבפנים וזה התוצאה,
אני מודה שזה נראה פרימיטיבי, אבל אין דרך להכחיש מספרים מה לעשות ?

בעניין עבודה במגזר: שום מחקר לא יכול לדעת יותר טוב מהמגזר עצמו,
אני חי אותם ונושם אותם ואף אחד לא יכול לבלבל אותי בעניין, (אני סקרן בטבעי לכן אני שנים שם לב לדברים האלה)

אגב: הקישור שנתתה, אני נתתי אותה כאן בפורום לפני כמה חודשים, אני לא זוכר באיזה אשכול

תוקן על ידי maxmen ב- 14/04/2010 21:59:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 22:19 לינק ישיר 

מקסמן

לא אוכל להעמיד אותך על הטעות שבגישה שלך מבלי "להטיף לך מוסר", לכן אסתפק בהפנייה שלך לאפקט "היד החמה".
גם כל המאמנים והפרשנים ידעו לספר, ש-"שום מחקר לא יכול לדעת יותר טוב מהמגזר עצמו,
אנחנו חי אותם ונושם אותם ואף אחד לא יכול לבלבל אותנו בעניין".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 00:50 לינק ישיר 

נפגעוהציץ כתב:
מקסמן

לא אוכל להעמיד אותך על הטעות שבגישה שלך מבלי "להטיף לך מוסר", לכן אסתפק בהפנייה שלך לאפקט "היד החמה".
גם כל המאמנים והפרשנים ידעו לספר, ש-"שום מחקר לא יכול לדעת יותר טוב מהמגזר עצמו,
אנחנו חי אותם ונושם אותם ואף אחד לא יכול לבלבל אותנו בעניין".

צדיק: לא הבנתי מילה
מה זה יד חמה ? (נתתי את ידי פעם לאברהם פריד (הזמר) הוא אמר לי באידיש שאני יהודי קר (היה חורף והידיים היו קרות)

אפי' בתקופת האבן ידעו לספור כבשים,
אני הכי שונה חוקיות, בפרט חוקיות של יקאים,
ספרנו שנים כל מגזר לחוד,  המדגם הייתה על "גור" "בעלז" "קרלין" "באיאן" "תולדות אהרן"
 אם אתה מעוניין אני הבקש מהחברים שישלחו לי ואני השלח לך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 08:32 לינק ישיר 

בעל ונפגע

ברוכים הבאים לארה"ק. אתם תמימים או מיתממים בקשר לכלכלה שחורה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 10:01 לינק ישיר 

לגבי "קושייתו" של תקועיסט בסוף עמ' 6 [וגם דברי מקסאמן],

אני אצטט לכם ציטוט מדבריו של הרב יוסף בן – פורת [שרבים ממשפחתו נרצחו בשואה]: "אני אומר, שלדעתי, ההוכחה הגדולה ביותר בימינו בדורינו לקיומו של בורא עולם, לאמיתותה של התורה שבכתב לכל מילה שבה – היא השואה! בניגוד למה שטוענים אנשים שלא למדו את הנושא, [ולהבדיל] אלה שהם כן למדו, והם פרופסורים להיסטוריה ולשואה, [אבל] אחוזים בדעות קדומות, ואינם מוכנים לבחון את הנושא בצורה אובייקטיבית. מי שיתבונן במהלכים של השואה, ובמהלכים שקדמו, יראה שכל התורה (בדבר הנוגע לעניינינו – לשואה) לא מתקיימת: לא עם גימטריות, ולא עם דילוגים, ולא עם דברים מיסטיים אלא ברור שחור על גבי לבן!  יותר מזה אומר לכם: אילו לא הייתה שואה, והיה אדם בא ושואל אותי: מר [אדון], כתוב בתורה, שאם לא ישמרו את התורה, ואת המצוות, כתוב בפרשת בחוקותי, וכתוב בדברים בפרשת כי תבוא, שהקב"ה יפרע מהם, ויעניש אותם: 49 קללות, בפרשת בחוקותי, ו – 98 קללות בפרשת כי תבוא. ואתה רואה שלא קורה כלום! תעזוב, סיפורים (חלילה). כבר רשעים, פושעים, מתנצרים – כל העבירות שבעולם ולית דין ולית דיין! [אומר הרב]: האמינו לי, לא הייתי יודע מה לענות לו! לכן, מה נואלו האנשים, כשסך הכל התקיים מה שכתוב בתורה, אז הם רוצים לומר שהשואה מערערת את האמונה?! הלא היא בדיוק הפוך! היא התגשמותה של התורה בכל מילה!" ע"כ.

אתם מוזמן לראות את כל הרצאתו הנפלאה, שתוכה רצוף דברי יושר וחכמה אמיתיים המיוסדים על אדני האמונה וההשקפה היהודית האותנטית לדורותיה:

http://www.hidabroot.org/MediaDetail.asp?MediaID=11814       

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2010 10:29 לינק ישיר 

מקסמן

הרי לך כמה מקורות ללמידה על המושג:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clustering_illusion
http://www.rawbw.com/~deano/articles/aa121896.htm
http://hot-hand.behaviouralfinance.net/
http://wexler.free.fr/library/files/gilovich%20%281985%29%20the%20hot%20hand%20in%20basketball.%20on%20the%20misperception%20of%20random%20sequences.pdf
תלמד מעט על הנושא, ותבין עד כמה גישת "הראש הישר" מטעה אותנו בקלות בדברים הללו.

תלמיד טועה
לא ירדתי לעומק דעתך. אם לכך שאני לא רואה בעבודה שחורה מעשה לגיטימי נתכוונת, אתה מוזמן להסביר את דעתך. אם חשבת שאיני מודע להיקף העבודה השחורה בציבור החרדי, טעית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נאום רה"מ ביו"ש – היבטים לתפיסה ציונית מתמשכת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.