בית פורומים עצור כאן חושבים

נאום רה"מ ביו"ש – היבטים לתפיסה ציונית מתמשכת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/4/2010 13:13 לינק ישיר 

הרב מימוני אליך אלקים נייחל

הרבה משומרי אמוני ישראל כמה שנים לאחר השואה, לא היו אומרים את המשפט הזה בהקשר השואה,

גם כיום יש כמה רבנים שקשה להם עם זה בהקשר לשואה. אבל הם מתמעטים והולכים, כל יום הם פחות ופחות.

סיפרתי זאת כבר בעבר- הסופר אלי ויזל באחד מהספרים שלו  מספר על שני חברים בחורי ישיבה שהיו במחנה המוות,
 אחד הפך לאפיקורס , ביום השחרור כשבנות הברית אספו את הגווית לערימה גדולה, נעמד הבחור הישיבה האפיקורס ואמר קדיש בקול.

שאל אותו חבירו- חזרת בתשובה?
ענה -חזרתי? אתה לא רואה שאני לועג לו? כאן על ערימת הגוויות- יתגדל ויתקדש?

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 15/04/2010 13:16:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 13:14 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:
מקסאמן,
כתוב בתורה של היהודים [אני לא יודע איזה ספר יש בידך...]: "ואם לא תשמעו לי ולא תעשו את כל המצות האלה. ואם בחוקותי תמאסו ואם את משפטי תגעל נפשכם, לבלתי עשות את כל מצוותי להפרכם את בריתי...", ואם תעשו כך, אזי תענשו בכך וכך! מה הקשר ללפני 2500 שנים? וכי היום מותר למאוס במשפטי ה'? וכי קצרה ידו של הקב"ה להעניש גם בימינו אנו? אין זה כי אם יש בידך טעות. חזור ללוח השרטוטים!

נמס לי ממך מצטער אתה פשוט לא שומע כלום
התוכחה בפר' בחקתי מדובר שם על ע"ז ובארץ ישראל, ולפני 2500 שנה זה התקיים וגם היה להם נביאים אז להזיר אותם,
כך התורה חוזרת על זה בפר' כי תבוא ובנצבים, רבונו של עולם תלמד שם ותראה מדובר בע"ז,
וכמה פעמים אני צריך להסביר לך שגם על התוכחה שהתקיים אז, היה להם נביאים בשעת מעשה להזיר אותם שוב,

אין אלוקים יכול לעניש בלי לשלוח קודם נביא,
כך היה במבול
וכך היה בחרבן הבית,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 13:38 לינק ישיר 

מיימוני,

[כתבת: ראש פרק אחד כבר ברור לי: "מורשתם בדבר שמירת התורה והמצוות עדיין ממשיכה להתקיים בזכות הרבנים בכל אתרא ואתרא – וזה כבוד הנספים!!" בעצם, ראש הפרק הזה לא ברור לי. אולי תוכל לבארו. כיצד הרבנים וזכותם ורק הם מקיימים את שמירת התורה והמצוות? האם אין זכותו של כל ישראל אשר דבק בתורה ובמצוות?].

חכמי ישראל מנווטים את עולם התורה כבר 3000 שנה בכל תחומי החיים: חינוך, משפט, הדרכה להקמת בית, וכו' וכו'... גם אחרי השואה כשהיה שבר של עולם התורה, בעקבות חורבן עולם התורה: קמו הרבנים והקימו אותה מחורבות [מאוד מומלץ לקרוא את ספריו של הרב לורינץ "במחיצתם", ולקבל קצת ידיעות]:

1. האדמו"ר מצאנז – הקים מחדש את הקריה וכל המוסדות.

2. האדמו"ר מסאטמר: כנ"ל

3. האדמו"ר מחב"ד: כנ"ל.

4. הרבנים הליטאים: החזו"א וממשיכי דרכו, כנ"ל. במיוחד הרב כהנמן זצ"ל.

5. האדמו"ר מבלעז: כנ"ל.

6. גם יהדות ספרד, בזמן קום המדינה מנתה רק ישיבה אחת [פורת יוסף], והרב עובדיה עשה מהפכה...

וכן על זה הדרך... הרבנים ראו למרחק, ועשו את עבודתם צעד אחר צעד: הקימו קריות, מוסדות לבנים ולבנות: תלמודי תורה, ישיבות, מדרשות וכו'... מוסדות גמחי"ם... בתי – דין פרטיים [כדוגמתו של הרב קרליץ] וכו' וכו', חדל לספור כי אין מספר... חכמי ישראל שואבים את כוחם מהעבר, מהמורשת, אבל פניהם תמיד אל העתיד... והבן...

[כתבת: אני ממתין לנאום שתציע. שים לב כי יש לנו כאן קוראים רבים למדי].

אני לא מתכוון לשלוף נאום מהמותן. אבל לדעתי הנואם צריך להדגיש את הנספים עצמם [ולא את העובדה שאנחנו מוכרים מערכות השקיה לגויים], ואת העולם שאבד – כאשר הדגש הוא על כך שרדפו אותנו בגלל שאנחנו יהודים, ולמושג יהודי יש משמעות, וכאמור.

הנה דוגמא לנאום שנתן יו"ר מועצת יד ושם הרב לאו, ביום השואה לפני כשנה, שעמד בבסיס זיכרון הילדים בשואה. תראה איך מדבר לעניין: מתייחס לילדים בשואה פרופר, ולגבורתם הרוחנית וגשמית כאחד, ומשלב במיטב המסורת היהודית, ומציין בסוף את דאגתנו לגלעד שליט, שגם הוא בן לאומה היהודית:

* classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="425" height="344" xcodebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab"> <*

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2010 13:44 לינק ישיר 

לירוחם

"כאן ,על ערמת הגוויות,יתגדל ויתקדש?"

וכאשר אם קוברת את בנה התינוק זה מתאים יותר?

לפוגמישו

"אני אצטט לכם ציטוט מדבריו של הרב יוסף בן – פורת [שרבים ממשפחתו נרצחו בשואה]: "אני אומר, שלדעתי, ההוכחה הגדולה ביותר בימינו בדורינו לקיומו של בורא עולם, לאמיתותה של התורה שבכתב לכל מילה שבה – היא השואה! בניגוד למה שטוענים אנשים שלא למדו את הנושא, [ולהבדיל] אלה שהם כן למדו, והם פרופסורים להיסטוריה ולשואה, [אבל] אחוזים בדעות קדומות, ואינם מוכנים לבחון את הנושא בצורה אובייקטיבית. מי שיתבונן במהלכים של השואה, ובמהלכים שקדמו, יראה שכל התורה (בדבר הנוגע לעניינינו – לשואה) לא מתקיימת: לא עם גימטריות, ולא עם דילוגים, ולא עם דברים מיסטיים אלא ברור שחור על גבי לבן! יותר מזה אומר לכם: אילו לא הייתה שואה, והיה אדם בא ושואל אותי: מר [אדון], כתוב בתורה, שאם לא ישמרו את התורה, ואת המצוות, כתוב בפרשת בחוקותי, וכתוב בדברים בפרשת כי תבוא, שהקב"ה יפרע מהם, ויעניש אותם: 49 קללות, בפרשת בחוקותי, ו – 98 קללות בפרשת כי תבוא. ואתה רואה שלא קורה כלום! תעזוב, סיפורים (חלילה). רשעים, פושעיכבר ם, מתנצרים – כל העבירות שבעולם ולית דין ולית דיין! [אומר הרב]: האמינו לי, לא הייתי יודע מה לענות לו! לכן, מה נואלו האנשים, כשסך הכל התקיים מה שכתוב בתורה, אז הם רוצים לומר שהשואה מערערת את האמונה?! הלא היא בדיוק הפוך! היא התגשמותה של התורה בכל מילה!" ע"כ. "

כך ציטטת את כבוד הרב.
ושאלה לי אליך:
האם גם הטבח שמתרחש הרגע בדארפור כתוב בתורה של הדארפורים?
האם הטבח (שואה) במיליון וחצי הארמנים כתוב בתורה של הארמנים?

ולגבי המחצית השניה של דבריו : "פושעיכבר ם, מתנצרים – כל העבירות שבעולם ולית דין ולית דיין! [אומר הרב]: האמינו לי, לא הייתי יודע מה לענות לו"י

האם רק בגלל שאותו רב לא היה יודע מה לענות לאותו שואל  זה הגיוני שהקב"ה ירצח  מליון וחצי ילדים בכדי לתת לאותו רב תשובה לשאלה הקשה??
אם פושעים מאריכים ימים ומישהו שואל למה  לא צריך מיליון וחצי ילדים שנרצחו במיתות משונות כדי לתת תשובה לשאלה הזאת.
הרי ידוע שיש כרת שהוא לעולם הבא ולא לעולם הזה ועוד תשובות  ואכמ"ל.

בגלל  רבנים כאלה אנשים תופסים מרחק מהדת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 13:51 לינק ישיר 

פוגמישו
אחרי מאה ועשרים בעלמא דאתי, או אפילו בעלמא הדין, כשתפגוש ניצול שואה שעבר את כל התלאות והדור השני שלו משוגע לחלוטין ואפילו הדור השלישי סובל מכך, תאמר לו בפרצוף את דברי הרב בן פורת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 13:54 לינק ישיר 

מקסאמן,

[כתבת: אין אלוקים יכול לעניש בלי לשלוח קודם נביא...].

אתה תסלח לי, אבל אני מעדיף לדבוק בדברי רבותינו הראשונים, והנה הרמב"ן סוף פרשת בא כתב, וז"ל: "שאין לאדם חלק בתורת משה עד שנאמין בכל דברינו ומקרינו שכלם נסים אין בהם טבע ומנהגו של עולם, בין ברבים בין ביחיד אלא אם יעשה המצות יצליחנו שכרו ואם יעבור עליהם יכריתנו עונשו הכל בגזירת עליון כאשר הזכרתי כבר" וכן הרמב"ם (בריש הלכות תענית) וז"ל: "מצות עשה מן התורה לזעוק ולהריע בחצוצרות על כל צרה שתבא על הצבור שנאמר: על  הצר הצורר אתכם והרעותם בחצוצרות כלומר כל דבר שייצר לכם כגון בצורת ודבר וארבה וכיוצא בהן זעקו עליהן והריעו. ודבר זה מדרכי התשובה הוא. שבזמן שתבוא צרה ויזעקו עליה ויריעו ידעו הכל שבגלל מעשיהם הרעים הורע להן ככתוב עונותיכם הטו וגו' וזה הוא שיגרום להסיר הצרה מעליהם וכו'...".

צענע,

הקב"ה הזהיר לא לעשות, ואם תעשו יקרה כך וכך! עכשיו, שאנשים עשו, וקרה כך וכך – והם באים בטענות! אמא אמרה שאם אני אצא בלי מטריה אני ארטב. לא הקשבתי לה, ויצאתי בלי מטריה, ונחשי מה? אח"כ עוד הייתי חוצפן לבוא אליה בטענות...

אנשים היו תופסים מרחק אם לרבנים לא היה מה לענות, אם הם היו ממלאים את פיהם מים, נוכח מחבלים בכרמים שמשתמשים בשואה כהוכחה לכך שאין בורא [חלילה], שהרי אם היה למה הוא לא הגן? הפוך, רק בגלל שהוא קיים, עונש כזה היה יכול לקרות, שאחרת אין שום היגיון למה קרתה השואה בעיקר נגד העם היהודי. מה יש לרב"ט אפרורי מאוסטריה, שסכ"ה עבד עם יהודים בצעירותו, ובא עימהם במגע, ואפילו אחד מהם [רופא] עזר רבות לאמו – לרצות להשמיד יהודי פשוט, שעובד בחנות ירקות, ולא הזיק מעולם לשום אדם, וגר בעיירה קטנה בהונגריה? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2010 14:18 לינק ישיר 

לפוגמישו

לא ענית לשאלות שלי אלא התחמקת וחזרת על דבריך הקודמים.

באיזה תורה כתוב עונש הדארפורים והארמנים? הרי לא רק העם היהודי סבל? למה השוויצרים חיים בשלווה האם רק הם מקיימים את שבע מצוות בני נוח?האם הם בכלל מקיימים את שבע מצוות בני נוח?

ואותו רב"ט אפרורי מאוסטריה היה פשוט אנטישמי על אף שיהודי אחד עזר לאימו. (האם אתה טוען בעצם שהיטלר בכלל לא היה אנטישמי?)וכנראה היו עוד כמה מליונים של אנטישמים גם במסעי הצלב וגם בפרעות חמלניצקי.

אם הרב היה ממלא פיו מים ולא עונה זה היה עדיף על תשובותיו הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 14:46 לינק ישיר 

צענע,

* מי יכול לעמוד בסוד ה', ולהבין את השגחתו את יתברך על כל צעד ושעל בבריאה הנפלאה שלו?! אבל, ידוע גם ידוע לנו שהגויים אכן נענשים בעוונם: המבול, סדום ועמורה, המצרים, אנשי ארץ כנען [בגלל התועבות שעשו] וכו' וכו'... להגיד לך בדיוק על מה ולמה נטבחו בדרפור – את זה צריך לחקור, גם מבחינה היסטורית ומחקרית, ובשילוב של מחשבה יהודית... בכל אופן, לנו העם היהודי, יש תנ"ך אלוקי שבו האלוקים הזהיר אותנו שאם נשמור את דרכי חוקיו – נזכה לכל הברכות, ואם נעבור עליהם – לכל העונשים [וע"ע בדברי הרמב"ן והרמב"ם שהבאתי בהודעתי הקודמת].

* לגבי היטלר, פשיטא שהוא היה אנטישמי, ולמעשה במהלך ה – 2000 שנות גלות היה אנטישמים רבים, אבל מעולם לא קם אדם ואמר (וניסה לבצע הלכה למעשה...) שהוא מעוניין להרוג להשמיד ולאבד את כל היהודים מנער ועד זקן, טף ונשים. מה קרה בדור הזה שחומת המגן של העם היהודי הוסרה, וחיל המון גויים נשתלח על עם ישראל?

* את מתכוונת שאת היית מעדיפה שלא היה תשובות, כי אם תצטרכי להבין את גדול עונשו החזקה של בורא עולם – זה מעורר יראה, וזה מחייב, וחלילה לך מלהגיע למסקנות כאלו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2010 14:47 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:

מקסאמן,

[כתבת: אין אלוקים יכול לעניש בלי לשלוח קודם נביא...].

אתה תסלח לי, אבל אני מעדיף לדבוק בדברי רבותינו הראשונים, והנה הרמב"ן סוף פרשת בא כתב, וז"ל: "שאין לאדם חלק בתורת משה עד שנאמין בכל דברינו ומקרינו שכלם נסים אין בהם טבע ומנהגו של עולם, בין ברבים בין ביחיד אלא אם יעשה המצות יצליחנו שכרו ואם יעבור עליהם יכריתנו עונשו הכל בגזירת עליון כאשר הזכרתי כבר" וכן הרמב"ם (בריש הלכות תענית) וז"ל: "מצות עשה מן התורה לזעוק ולהריע בחצוצרות על כל צרה שתבא על הצבור שנאמר: על  הצר הצורר אתכם והרעותם בחצוצרות כלומר כל דבר שייצר לכם כגון בצורת ודבר וארבה וכיוצא בהן זעקו עליהן והריעו. ודבר זה מדרכי התשובה הוא. שבזמן שתבוא צרה ויזעקו עליה ויריעו ידעו הכל שבגלל מעשיהם הרעים הורע להן ככתוב עונותיכם הטו וגו' וזה הוא שיגרום להסיר הצרה מעליהם וכו'...".

שוב אתה מצטט לי מוסר ??
אני דורש נביא ואתה מביא לי מוסר ??
בכדי להשמיד שני שליש מעם ישראל צריך נביא,

אלוקים הבטיח הסתר פנים, והרמב"ם מסביר במורה "הסתר פנים" שכביכול אלוקים עוזב אותנו למקרה לטוב ולרע,
והדגש לטוב ולרע, כלומר זה בבחירתינו שיהיה לנו טוב או רע, כביכול אלוקים לא מתערב לא בעדינו ולא נגדנו,

עכשיו טענתי היא, שאם העם היה נלחם היטלר לא היה מצליח לעשות, לפחות לא במספרים כאלה,
מה שקרה היא שהעם הלכו לתאי הגזים בהשלמה כאילו מגיע להם,
הראיה לדברי היא, שכאן בארץ ישראל נלחמנו נגד כל מדינות הערביות והצלחנו ב"ה ולמה כי אנחנו מרגישים שמגיע לנו,

תן לאמנון יצחק ועוד כדמותו להסתובב ולאיים שגוג ומגוג קרוב, ועוד כל מיני שטויות, והחייל הפשוט יאמין בשטויות האלה ??
 במלחמה הבא ניפול כזבובים ח"ו,  
רבונו של עולם מה קשה לך להבין ? אני אומר כאן דברים פשוטים,
אנחנו כולנו בסכנה מי האויבים מסביב, ובמצב מלחמה תמידי
כל נביאי הזעם מזיקים ומחלישים אותנו מבפנים,   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 14:57 לינק ישיר 

צענע
לא אני כתבתי את הסיפור, אבל האם ראית פעם ערימות של מאות הרוגים ומתי רעב ויסורים? לא הית משוה כלל וכלל.

לכל מנהלי החשבון של אלוקים, ולכל יודעי דעת עליון ונימוקיו,, דוגמת האויל בן פורת.

לחופשים למשכילים ולכופרים והקומוניסטים הגיע לההרג, אבל למה נהרגו גם חסידים  ואדמוריהם-ליטאים ורבניהם וסתם יהודים שהלכו וחיו בדרך הישר של התורה והשולחן ערוך- למה  הם נרצחו ונשרפו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 19:30 לינק ישיר 

מקסאמן,

זאת הלכה ברמב"ם, "ריש הלכות תענית" כמו הלכות שבת, כמו הלכות תשובה, כמו הלכות כשרות – הלכה!!!

ירחם השם,

יש אוניית נוסעים גדולה, ובאחד התאים מוישה הקטן התחיל לקדוח חור, כל הנוסעים עמדו מחוץ לתא משתאים, טיפש שבעולם אתה תהרוג את כולנו, זעקו כולם! מוישה הקטן עונה להם: זהו תא שלי, ואני יעשה בו ככל העולה על רוחי, ואתם – עופו בחזרה לתאים שלכם... הנמשל ידוע...

נ.ב- לפני היהדות האדם האמיתי זה הנשמה שבו... אם אתה אכן מאמין בעולם הבא, כל התפיסה שלך לגבי האנשים שמתו על קידוש ה' משתנה לחלוטין, ודו"ק. 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2010 19:50 לינק ישיר 

איך לא הבנתי-  דבר כה יסודי ביהדות? הנאצים בסך הכל עשו רק טוב לכל הנרצחים, העבירו אותם מעולם דשיקרא לעולם דקושטא, העלו אותם לדרגה של מתים על קידוש ה' וכך הם זכו למושב טוב באמצע בגן העדן.

אגב באיזו יהדות - האדם האמיתי היא הנשמה?  מאיפה גירדת את ההבלים הללו?

בענין המשל הנדוש, סיפרו לי את זה כבר בחיידר, המשל  משל -הנמשל לא.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 20:17 לינק ישיר 

ירחם השם,

* חז"ל אומרים – למה נקרא שמו הר סיני? שממנו ירדה שנאה לעולם. הווי אומר: בגלל שעם ישראל נבחר לתפקיד מיוחד מעל כל אומות העולם להיות שליח ה', נתפתחה שנאה בין האמות קבועה ושרירה – שהיא ממש כמו חוק טבע. הם בעצמם לא יודעים למה הם שונאים אותנו: בגלל שאנחנו קומוניסטים, או בגלל שאנחנו קפיטליסטים, בגלל שאנחנו מתבדלים, או בגלל שאנחנו יותר מידי מעורבים, בגלל שהרגנו את יש"ו, או בגלל שאנחנו לא מקפידים על היגיינה – בקיצור הכל כשר על מנת להרוג את היהודים.

אבל אנחנו, יודעים את הסיבה האמיתית – חוק טבע שעשיו שונא ליעקב! עכשיו, כל עוד עם ישראל שומר על גחלת התורה, אין לעשיו פתחון פה והוא לא יכול להזיק. ממש כמו אדם שהולם עם מטריה בגשם, והגשם לא יכול להזיק לו. אבל אם עם ישראל לא ישמור על מעמדו הייחודי שבשבילו הוא זכה להתגלות האלוקית בהר סיני, ממילא אוטומטית יוסר מחסום ההגנה – וחיל המון גויים יוכל להשתלח בעם. ממש כמו שאם תוריד את המטריה – אתה תתרטב, זה פשוט חוק טבע.

* לגבי מה שעשו הנאצים, הגמרא במסכת ע"ז אומרת שלעתיד לבוא הקב"ה נוטל ספר תורה בחיקו, ואומר שמי שעסק בה יבוא וייטול שכר. הראשונים שבאים אלה הרומאים [כמובן לא?], ואומרים: הנה בנינו גשרים [כדי שבני התורה יגיעו לישיבה מצד אחד של הנהר לצדו השני לא רטובים, כמובן], בנינו שווקים [שאפשר לקנות בהם אוכל לשבת קודש], בנינו מקוואות [להתרחץ לכבוד שבת]. מגיע לנו שכר! הקב"ה עונה להם: שקרנים! כל מה שעשיתם לא עשיתם אלא להנאתכם: בניתם שווקים להושיב בהם זונות. בניתם גשרים ליטול בהם מכס. ובניתם מקוואות לעדן בו את הבשר. ע"כ. והמסר מובן, גם אם יצא איזשהו דבר אחד טוב, שזה המיתה על קידוש ה', עדיין הקב"ה בוחן ליבות וכליות ויאמר לנאצים ימ"ש: שקרנים שכמותם כל מה שעשיתם להנאתכם עשיתם: פיטרתם את היהודים ממשרתם כי רציתם את מקומות עבודתם, גזלתם את רכושם – להנאתם וכו'. והמסר מובן.

* בכיתה ב' [או א'] המורה לימדה אותי ששתיים ועוד שתיים שווה ארבע... זה עדיין תקף לפי דעתי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/4/2010 20:44 לינק ישיר 

שני סוסים ושני חמורים אינם ארבעה- למרות שהמורה שלך בכיתה ד' לא הסבירה לך   את זה כנראה,

אבל גיבובים על גבי גיבובים  נשארים גיבובים.

אני בטוח שאת מאד משכנע את עצמך ואת דומיך.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 20:50 לינק ישיר 

ירחם השם,

מדהים לראות את חוסר ידיעותך, שכן מול דברי חז"ל המיוסדים על אדני פז והוכיחו את עצמם מבחינה היסטורית מדוקדקת, אין לך מה להגיד חוץ מ"גיבובים" ואין לשיטתך שום מקור היסטורי או תורני או מחקרי או הגיוני - רק המילה הגדולה של ירחם השם - אשריך:) 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נאום רה"מ ביו"ש – היבטים לתפיסה ציונית מתמשכת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.