| נשלח ב-12/4/2010 11:18 |
|
| |
בושה שאני עדיין רווקה
בס"ד
אני לא יודעת מה איתכם, אבל הדבר הדבר שהכי קשה לי מכל השידוכים שאני עוברת זו הבושה הזו שמסתרכת ממני כמו צל על שעדיין אני רווקה. כאילו עשיתי פשע על אנושי שאני, בגילי, עדיין רווקה..
כאילו (באמת) שאם לא התחתנתי אני כישלון בנלאומי, פגם גנטי, פיקציה מהלכת לא יודעת מה...
אני הולכת לארועים או סתם נפגשת עם מכרים נשכחים (מי רוצה לזכור אותם אם הם לא עושים לי טוב בנשמה?!) , ואנשים משדרים אלי תחושה של מסכנות, יווווווווו נעבך, היא עדיין רווקה בגילה.. אני מרגישה כמו חולה שנשלחים אליה מבטי רחמים דוממים...
לא משנה כמה אני מצליחה בקרירה, איך המשפחה שלי, הרקע שלי, כמה אני מהממת בפני עצמי לא משנה כלום! - אני כישלון תרבותי!
תוקן על ידי אסיק_good ב- 12/04/2010 12:28:55
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 11:27 |
|
| |
את מרגישה קטנה ומבוישת? את חשה ככשלון מהלך?
יכולתי לכתוב בארוכה, אבל מרגלינו כבר הקדימוני ותמצתו ברוב גאונות: "ונהי בעינינו כחגבים, וכן הינו בעיניהם".
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 11:36 |
|
| |
בס"ד
אני חשה שאנשים מרשים לעצמם לשפוט ולבקר אותי רק בגלל שאני רווקה ו- "הכביסה המלוכלכת" שלי יותר בולטת מה- "כביסה המלוכלכת" שלהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 11:42 |
|
| |
אויש, זו תחושה נוראה. את עושה משהו כדי לא לחוש כך, או כדי לא לשים עליהם?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 11:44 |
|
| |
בס"ד
אני חושבת שכל מי שרווק/גרוש חש כך באיזה שהוא שלב.. חלק נכבד מהאנשים דואגים לשדר את זה למי שרווק/גרוש. לא לכולם יש רגישות לדעת איך להתיחס למצב הזמני הזה שרעהם עוברים...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 11:46 |
|
| |
גם אני חשה כך, לפעמים, ויודעת שבבסיס התחושה יש גם האשמה עצמית.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 11:47 |
|
| |
בושה? אין על מה להתבייש. זה מה שהקב"ה רוצה ממך. ואם מישהו חושב אחרת שיפנה אליו בטענות. ולך צריך לומר, תלמדי להעריך את עצמך בגלל מה שאת, ולא בגלל מה שאחרים רואים (או לא רואים) בך. תכירי במעלותיך ותדעי את ייחודיותך. ומומלץ לך מאוד לקרוא את הספר "פרקי מחשבה" של הרב עזריאל טאובר, החלק הראשון "מהותו של יהודי - אמונה ובטחון".זה אומנם לא מדבר באופן ישיר על הנושא איתו פתחתי, אבל יתכן מאוד שזה יעזור. אח"כ אפשר לקרוא גם את שאר החלקים (הבית היהודי, אתה בחרתנו וכו'). שמומלצים גם כן מאוד.
יהיה ה' בעזרך.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 12:11 |
|
| |
| מקווה כתב: |  | גם אני חשה כך, לפעמים, ויודעת שבבסיס התחושה יש גם האשמה עצמית. |
|
זה ברור!
מה שאת משדרת, זה מה שמשדרים לך.
ועוד דבר, הרבה פעמים אנחנו חושבים לעצמנו מה הבנאדם מולי חושב (איזה מסכנה, רווקה זקנה) אבל לא תמיד זה מה שהוא באמת חושב!!!
תחזקי את עצמך מההצלחות שלך בכל התחומים האחרים
ולכי ליד כולם עם גב זקוף!!
לא עשית רע לאיש. גם לא לעצמך. הכביסה שלך לא מלוכלכת!!!

|
|
|
|
| נשלח ב-12/4/2010 12:19 |
|
| |
ישנן האשמות התולות את המצב במצב הרוחני ובחטאים, בבחינת 'מי יאמר זכיתי לבי'. צריך לדעת להתייחס להאשמות הללו בתבונה, כי לפעמים הן מחפות על חרדתיות וכפיתיות. מה שכן- ישנם עוונות שאנו נענשים עליהם, ולפעמים היסורים שאנו עוברים הם כפרתם. (עכשיו יש לי דחף לבכות).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 13:08 |
|
| |
בושה????????????????
גאווה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תדעי לך, רק המושלמות לא מתחתנות מהר.
השאר כן!!!!
מנסיון......
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 13:19 |
|
| |
בושה? מעולם לא התביישתי בעובדת היותי רווקה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 13:20 |
|
| |
אין לרדם להתביש במה שהוא לא אשם!!!!!!!!!!!!
תוקן על ידי במבוני ב- 13/04/2010 13:21:02
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 13:21 |
|
| |
בס"ד
תלוי בגיל שלך שאת עדיין יכולה לפרגן להרגיש גאווה על היותך רווקה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 13:25 |
|
| |
אני אומנם "קטנה", אך גם בחורה בת 28 לא צ'כה להתביש במה שנגזר עליה משמים!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 13:45 |
|
| |
אחת, רק טיפל'ה ענווה והגעת לשלמות..  תמי, בגילך זה לא ממש חידוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 19:55 |
|
| |
ה' ישמור. יש לנו את תנוך האוזן כדי לא לשמוע לשה"ר. יש לנו עפעפים כדי לא לראות מראות אסורות. וכו' יש לנו שכל כדי לשים פס או בעצם לא לשים כלום, כי אם אנו שלמים בעצמינו איך אחרים יכולים להיות לא שלמים בנו?!!!!
|
|
|
|
|