|
|
| נשלח ב-19/6/2014 15:35 |
|
| |
בס"ד
לא רוצה.אני דורשת שאתה תביא לכאן את הציטוטים
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 15:42 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 17:36 |
|
| |
אדם סופסוף!!! חשבתי זה יבוא לך מהר יותר....
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2014 02:39 |
|
| |
אופק,
לא הבנתי למה לך להפגש בפגישה של ספידייט, כשאפשר פשוט להראות לך תמונה של המדובר/ים ?.... תודה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2014 11:39 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | |
|
בס"ד
אם כך אז אל תמציא שטויות בכללי...עם כל הכבוד...עד לדבר על נביאים כאל אנשים רדודים... זלא חכמה להטיל פצצה ואז לבקש המשך דיון בפרטי.... אדם שחטא צריך לתקן במקום שחטא ולא בפרטי...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2014 14:31 |
|
| |
אוי ואבוי מי שישמע איזו "פצצה", מה כל-כך גרוע שנביאים הם גם "בני-אדם"? אם האל בעצמו אומר לנביא ש"האדם יראה לעיניים וה' יראה ללבב" אז ברור שגם נביא יכול לטעות למראה עיניו אילולא האל שמורה לו מה לעשות.
ולעצם העניין, כאשר האל שולח את שמואל להמליך את אחד מבניו של ישי (דוד) למלך על ישראל ישי מעביר את בניו מול שמואל מהגדול לקטן:
וַיְהִי בְּבוֹאָם וַיַּרְא אֶת אֱלִיאָב וַיֹּאמֶר אַךְ נֶגֶד יְהוָה מְשִׁיחוֹ.
ויאמר אך נגד ה' משיחו - ויאמר בליבו אך אמת הוא שזה הגון למלכות: (רש"י)
ויאמר אך ננד ה׳ משיחו - פיו אמר בלבו או בפיו כי חשב כי זה הוא המלך שציוהו האל למשוח לפי שהיה בכור בבני ישי ועוד כי ראהו יפה צורה וקומה כשאול וחשב כי הקב״ה בוחר באנשים יפה קומה וצורה למלכות כדי שיהא מוראו על העם וכו'... (רד"ק)
נגד ה׳ משיחו - ראהו יפה מראה וגבה קומה כעין שאול שנאמר הראיתם אשר בחר בו ה׳ כי אין כמהו. לכן חשב כמו כן בזה הראוי למלכות: (מהר"י קרא)
וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל שְׁמוּאֵל אַל תַּבֵּט אֶל מַרְאֵהוּ וְאֶל גְּבֹהַּ קוֹמָתוֹ כִּי מְאַסְתִּיהוּ כִּי לֹא אֲשֶׁר יִרְאֶה הָאָדָם כִּי הָאָדָם יִרְאֶה לַעֵינַיִם וַיהוָה יִרְאֶה לַלֵּבָב. אל תבט אל מראהו - אל יופי תארו:כי מאסתיהו - לפי שכעסן הוא... (רש"י) אל תבט אל מראהו - בוחן לבבות וכליות בני אדם ידע לבב אליאב כי איננו ישר לפיכך אמר לשמואל אל תבט אל מראהו כי אעפ״י שהוא יפה מראה והנון למלכות לפי מראהו אני יודע לבבו ומאסתיהו למלכות כי איננו הגון לפי לבבו: (רד"ק)
וסיפור שאול שהלך לחפש אתונות ועבר דרך עירו של שמואל ושם שמואל מודיע לו בהפתעה שהאל בחר בו למלך מופיע בהרחבה בספר שמואל פרק 9. חבל שאת לא בקיאה בספר הספרים של העם היהודי כמו שאת יודעת לצטט מאמרי חסידות... 
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2014 14:40 |
|
| |
בס"ד
אני לא אמורה להיות בקיאה בשום ספר...רק בהלכות הנצרכות לנשים ובדברי חסידות שמעוררים את האדם לאהבה ויראה לה'.. כל היתר זה בונוס נחמד לחיים....זה שמלמדים אותנו את זה לבגרות לא אומר שאנחנו צריכות לזכור ב100% כל פרט...
תודה על הציטוטים.עדיין גם אם חשב לבחור נביא נאה , מפורש שם שהיה לזה סיבה כדי שיראו ממנו או שיראה כמו שאול...כי חשב שה' רוצה מלכים יפים כמו שאול...לא בגלל שהוא רצה... מה שלא יהיה הוא שמע להקב"ה...וממנו צריך ללמוד מזה קבלת-עול.ומה' צריך ללמוד שאל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו...
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 22/06/2014 14:51:26
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2014 15:51 |
|
| |
אם את אמורה להיות בקיאה רק בהלכות שנוגעות לנשים (שאני מסכימה, אגב) אז למה כל הדיון? בשביל לנסות למצוא סתירות ולצאת "צודקת"? בשביל להעביר ת'זמן בעבודה? או מה...?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2014 22:47 |
|
| |
רציף....מה יהיה עם השאלות???
לראות תמונה, זה ממש לא דומה לראות פנים מול פנים....
אני בטוחה שאתה יודע ומבין שאין כמו מראה עיניים, ולקלוט את הבנאדם שמולך, מספיקות רק 3-5 דקות...
בהצלחה לך...
אם זה מעניין אותך אז- תפאדל... או באידיש- שנאלל.. משו כזה...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2014 14:04 |
|
| |
אז מה אופק, שווה לי ללכת לשם שוב?
בפעם הראשונה (יתכן שראיתי אותך אגב.. ) לא מצאתי את הסגנון שלי שם. (כלומר, היו כמה שהתאימו לי, אבל נשללו בגלל גיל או מראה חיצוני..)
אמנם נהניתי מאד ולרגע לא הצטערתי שהלכתי. הרגשתי סוג של פורום שידוכי חרדים, אבל ויזואלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2014 14:22 |
|
| |
בס"ד
טיעעעעעעע שנים!איך מרגישה? שיוא היית שם?איך זה?תתארי....את רוצה להגיד לי שראית מישהו בדיוק כמו שחלמת ופסלת בגלל הגיל?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2014 20:45 |
|
| |
טיע.... מעניין? אני אישית הלכתי שוב.. נהנתי.. כי זה יותר כיף לי מדייט אחד מול אחד...
פשוט זה נמאססס לי לפגוש בחורים, ולהתבחבש עם עצמי, כך אני עם חברות, ואם מתאכזבים..אז זה ביחד.. בפעם השניה הגיעו חדשים, היו כאלו שהיה על מה לדבר.. והיו כמה..ש..... עדיף לא להגדיר.....
אז לבוא לשם עם חברות, זה מומלץץץ..עושה את זה יותר חווייתי, וכיף..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2014 21:43 |
|
| |
מצטרף לבקשה
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
טיעעעעעעע שנים!איך מרגישה? שיוא היית שם?איך זה?תתארי....את רוצה להגיד לי שראית מישהו בדיוק כמו שחלמת ופסלת בגלל הגיל? |
|
|
|
|
|
|