| נשלח ב-12/4/2010 21:35 |
|
| |
תכלית שכולה תכלת - בריאת העולם
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 00:53 |
|
| |
אז לא טעיתי אתה באמת מחדש גדול, יש לך את זה,
תודה לאלוקים שלש פעמים ביום, כי רק ליחידים יש את זה,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 02:54 |
|
| |
קראתי את המאמר ברפרוף. לא כ"כ הבנתי את התועלת ומהות החידוש. בכל מקרה הרשה לי לחוק עליך בכמה נקודות.
אדם הראשון נוצר כבעל דעה ולא אחד חסר בושה.
גם אדם הראשון היה צריך לעמול בעצמו לקנית הטוב וכך היה מזכך את גופו לחיי נצח כפי שמסביר הרמח"ל באריכות בדרך ה' (שאינה תחת ידי כעת). ואכן אדם הראשון נכשל בה.
סיבת אי הבושה לאדם בראשון, שלא היה לו במה להתבייש הרי אלו היו איברים כשאר איברי האדם. החטא היא אשר גרמה לו להתבושש מכיוון שירד ברדא . ניתן להמתיק (שמעתי מידיד), אדם הראשון בגן עדן אכל ממאכלי המלאכים ולכן גם לא היה צריך להתפנות כידוע מבני ישראל שאכלו במדבר את המן שהוא לחם המלאכים וע"ז אמרו נפשנו קצה בלחם הקלוקל וכפרש"י שם. ולכן לא התבייש. לאחר החטא היה צריך להשתמש באיברים אלו גם כדי לברור את הפסולת מהגוף לכן התבושש.
ה' לא ציוה לאדם הראשון לא לאכול מעץ החיים כי לא היה צורך בכך. בנוסף לא היה ידוע מיקומו בתוך הגן בשונה מעץ הדעת. שאם לא היה יודע היכן היא איך ניתן לצוות עליו לבלתי אכול ממנו. ואדרבה סיבת האכילה היתה על מנת לגלות את עץ החיים. (תמצית מתשובת הרדב"ז ח"א סימן רנו, עיי"ש דברים מתוקים).
|
|
|
|
| נשלח ב-13/4/2010 07:51 |
|
| |
אתה לא יכול לחלוק בלי לקרוא הכל. אם תקרא תראה שאתה לא ממש חולק. אם תרצה להגיב - קרא ברמה מספקת...
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2010 23:25 |
|
| |
הראיה, קראתי את כל המאמר עד הסוף, באמת יש לך יכולת חידוש נפלאה תמשיך לנצל את הכישרון ותשתף אותנו בחידושים. לגופו של ענין הסברת את הבושה להיות ערום בגלל שזה החיצוניות של האדם והוא רוצה שיעריכו אותו בגלל הפנימיות שלו, זה נשמע נכון אבל אני מסופק אם זה מצדיק תחושת "בושה" דוקא, יותר נראה שהתבייש בגלל שהיה ערום ממעשים, והתחושה של הבושה מגילוי הגוף צריך לבדוק מבחינה פסיכולוגית את עומק הדבר למשל כי יש כאלו שבאמת אוהבים לקבל מחמאות על החיצוניות שלהם ובכ"ז יתביישו להלך ערומים כי התחושה של הבושה לא בדוקא תוצאה של מחשבה על מעלת האדם מהבהמה. ועל ההערה של המחשבון שאדה"ר התבייש בעירום אחרי החטא בגלל שהתחיל לצאת לנקביו אני מסופק גם בזה אם זה סיבה לבושה כמו שאדם לא מתבייש באף שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2010 23:37 |
|
| |
מבחינה פסיכולוגית: הם אוהבים לקבל מחמאות על החיצוניות שלהם מכיוון שאין להם שום דבר פנימי שום דבר ערכי שבגללו יעריכו אותם וזה מה שנקרא: "איסתרא בלגינה קיש קיש קריא"
|
|
|
|
| נשלח ב-5/6/2010 23:53 |
|
| |
נכון מאד מוצ'ניק, אני מסכים איתך, אבל בכ"ז הם יתביישו ללכת בעירום! נכון?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 00:05 |
|
| |
ברור כי היה להם מה להסתיר, מספיק שהם מודעים לנוכחות של הקב"ה לא ניתן לזלזל בנוכחותו... שים לב להבדיל אלף אלפי הבדלות לאנשים ונשים רבות שבאים/ות להתפלל בביה"כ משתדלים להתלבש בהתאם למעמד... יש להם מודעות לערך ביה"כ ... ואני לא מתכוונת לעירום מלא מספיק שהאדם חושף חלק מגופו כדי שיחמיאו לו, זה כבר נראה בדיוק מהו... אדם שמודע למעמדו מתלבש בהתאם שים לב לאנשים מכובדים כגו': ראשי ממשלות, שרים, נשיאים, עורכי דין וכדו' איך הם מתלבשים.. הם בחיים לא יבואו לעבודה לבושים בג'ינס ובטריקו כי הם מודעים לערכם...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 00:21 |
|
| |
אם אני מבין טוב את מה שאת אומרת אז יש כאן בעצם מבט חדש על הלבוש, כלומר הלבוש לא בא להסתיר את הגוף (כי יכול להיות כאלה שדוקא אין להם בעיה להראות את הגוף שלהם) הלבוש בא במטרה לשדר משהו מה"אני" שלי, זאת אומרת שהלבוש הוא צורה מסוימת של התבטאות האדם בהתאם לאופיו או למעמד או למקום שבו הוא נמצא אם הלבוש. אני לא בטוח אבל זה מה שהתכוונת?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/6/2010 00:34 |
|
| |
ביטאת דווקא כיוון מחשבה שונה... אדם שיש לו אני בעל ערך מכבד את עצמו בגלל המודעות לערכו אך אדם שאינו מרגיש בעל ערך אינו מכבד את עצמו... לאו דווקא בקטע של הצניעות, לכן נאמר שאסור שיראה רבב על בגדו של תלמיד חכם... - זה מה שהתכוונת???(אישה יכולה דווקא להתלבש בצניעות ממש אבל להראות כמו אישה מהשוק) אני התכוונתי יותר במובן של הצנעת החיצוניות כדי למשוך אליה כמה שפחות תשומת לב אלא שתשומת הלב תופנה אל הדברים המהותיים יותר, אדם שאין לו ערך עצמי מנסה למשוך תשומת לב ע"י הבלטת סממניו החיצוניים ולכן הוא נהנה מקבלת מחמאות, אך אדם בעל ערך מושך את תשומת הלב ע"י המהות שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/6/2010 01:02 |
|
| |
בעניין הצניעות אפרסם בע"ה כמה דברים בבין הזמנים, אין לי הרבה זמן בתוך הזמן לשמחתי וצערי...לילה טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/9/2010 09:25 |
|
| |
אוקי.
שלום.
כל אדם רוצה שעיקר האהבה כלפיו תהיה... - תהיה כלפיו...
כלומר - שלא "יאהבו" אותו בגלל אהבה כלפי עצמם...כי יש לו כסף, כי הוא נראה טוב...
גם אדם שאוהב מחמאות גם על הצדדים החיצוניים שלו - ברור לי שאוהב יותר מחמאות על האישיות שלו - על עצמו...!! כמו שהיית שמח יותר שיגידו לך שאתה אדם מאד מתחשב, או שיש לך סברות ממש ישרות הרבה יותר מאשר שהחולצה שלך ממש יפה...אמנם יש חילוק שהגוף מיוחד רק לך אבל גם הוא ודאי אינו חלק מהותי מישותך.
חג שמח!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 02:24 |
|
| |
| הראיה כתב: |  | | בעניין הצניעות אפרסם בע"ה כמה דברים בבין הזמנים, אין לי הרבה זמן בתוך הזמן לשמחתי וצערי...לילה טוב. |
|
כמדומני שהגיע הזמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/9/2010 07:53 |
|
| |
אכן...יש לי איזה מאמר קצרצר שאני צריך להקליד ואפרסם ב"נ...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 01:38 |
|
| |
אתם דנתם ודשתם בחצי השני של המאמר, הנוגע בשילוב שני טעמי הבושה לעשותם משורש אחד. אני את הקטע הזה עדיין לא קראתי בעיון כ"כ. אך עד לשם קראתי את כל מה שכתבת מילה במילה בשקיקה רבה, ונפעמתי. דבריך ממש מבריקים-נפלאים-מפעימים כאחד! קושיה זו שאתה מקשה בתחילת המאמר הציקה לי מאוד משחר נעורי. [ולכששאלתי לאדם גדול מאוד, ענה לי בזה הלשון: אנו בעולמינו שואלים "מה", ולא "למה"! כלומר אנו מבררים את הדברים הקיימים פה בעולם, ולא מדוע הדברים נוצרו כך ולא כך, והבושה היא הרי כאן, ואיננו מקשים מדוע נבראה. ובאידיש: "ואס נישט פרואס". הוא טען בעצם שקושיה זו היא בגדר מה 'קודם', האסורה בשאלה כמבואר במשנה.] תמיד ביארתי לעצמי בענין שכיון שהקב"ה ברא אותנו בצלמו, והוא הרי ישנו בזכות ולא בחסד, אף אנו נשיג שכרינו בזכות ולא בחסד, והדרך שבה בחר הקב"ה לתת לנו את הדברים בזכות ולא בחסד, היא בכך שיצר את הבושה, ולכן נתן לנו עבודה. [ובכך שילבתי את ב' הטעמים לעבודתינו המבוארים במסילת ישרים, ובדע"ת] כמדומני שדברי משוקעים במקצת בתוך דבריך, אך אתה השכלת להעמיק, ולהרחיב, לדייק את הדברים בפסוקים, ולפשט את הדברים בצורה מעולה. ישר כחך!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2010 07:47 |
|
| |
תודה רבה!!!
שמח שזה הועיל לך
|
|
|