שבח
תראה אני לא בא כעו"ד לשום צד, אלא כשופט. אני מקווה שגם אתה.
נחזור לרגע להודעה הפותחת, הדיון שפתחתי הינו על מוסריות הפקרת יהודים בגולה, תמורת בנית המדינה והצלחת הציונות.
אין בכוונתי להתמקד על האמת ההיסטורית.
לדעתי הציטוטים לעיל אינם אומרים מאומה.
אני לא אקבל ציטוטים כמו "עדיפה פרה אחת" וכד' לעיל, כציטוטים מפלילים למשהו, הפללה היא על הפרקטיקה, אני יכול גם להאשים שהחרדים רוצים להשמיד את העולם, בכך שהם סבורים ש"כל העולם עומד על דברי תורה"...
האם הציונים הוציאו להורג יהודים בפועל ? [לא בספרים ובהגות]
האם הציונים נתנו ליהודים למות ב"שב ואל תעשה" ?
הציטוטים שלך לעיל שאיני יודע מנין שאבת אותם אינם קונקרטיים לגבי השמדות יהודים בפעול או שב ואל תעשה, לדגומא הציטוט מישעיהו ליבוביץ על כך שבן-גוריון שנא חרדים שנאת דם, חשבת שלא ? ברור שכך. הם יצרו את היהודי החדש...
לגבי יגאל עילם והשוואתו סטלין את בן-גוריון, ראשונה זו היא פרשנות תיאורטית שלו, ואני יכול לחלוק עליה לחלוטין.
זה כמו לומר שאילולא צ'רצ'יל היה מול היטלר, הרי שהיה מוציא זעמו בעמו...
זו השוואה ? ? הכל לפי המבייש והמתבייש ויש לשקלל את הנתונים היטב לפי שנאשים את בן גוריון בסטאליניזם או פשיזם.
שנית, המסר אותו הוא רוצה להעביר, שה"רעיון" הציוני הפך לאליל המרכזי וחיי אנוש הפכו זולים לעומת הרעיון... כמו בפשיזם קומניזם או תיאקרטיות דתיות [יהדות ? ? ].
יש להבדיל באופן גורף, בין פשיזם שאין לו כל פשר הגיוני חוץ מרשעות לשמה. קומניזם שעקרונית לא אמור כלל לפעול נגד העם, וסטאלין הצורר בחר להנציח אותו בדרכים רצחניות.
לבין לאומית וציונות, אידיאולוגיה מוצדקת הגיונית ומוסרית , וכל זמן שהציונים לא קמו והרגו במו ידיהם יהודים, אלא ישבו ב"שב ועל תעשה" במקומות שהצלת יהודים מסוימים, או השקעת כספים באפיקי הצלה, הפריע מהותית ל"רעיון" המוצדק שלהם לתת בית לעם היהודי, אין להאשימם בכלום.
אני מאמין שאם תשפוט את מנהיגי הציונות, ולא תחפש להאשים אותם, הדברים יראו שונים.
ובפרט, שאין לי כל ידיעה ברורה שהציונים אכן ויתרו על יהודים ! ולדעתי הכל חלומות באספמיא, שמקורם מעלילות שפלות, או שפיטת המציאות בצורה שגויה, מחמת העדר מידע או נאיביות.
והנחתי היא שהם לא רצו להשקיע כספים ומשאבים לנסיונות כושלים של הצלת יהודים. הערפל הרב, והמלחמה הפסיכולוגית שהנצאים ימ"ש הפעילו, יכלו לטשטש שכלו של כל בר דעת.
 |
|
|