בית פורומים ספרים וסופרים

על מאמרו של ר"ד קמנצקי על ההפלאה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/4/2010 16:57 לינק ישיר 

מתפעל כתב:
"הגאון בעל מחנה לוי זצ"ל בהנהגותיו שהתפלל נוסח אשכנז, וביטל את נוסח ספרד במנין של אביו אחרי מותו"
אז ההפלאה התפלל בנוסח ספרד?

אתה מיתמם?
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2574921&forum_id=6685

לענין המסורת שיש בידך לגבי חסידותו של ההפלאה. לפני כמה שנים הוכיח ר' שלמה אנגלרד (אדמו"ר בזכות אבותיו ות"ח בזכות עצמו) שאין אדמו"רי ליובאוויטש צאצאים של דוד המלך, והכל ענין של טעות אחר טעות של כותבי יוחסין, כנהוג. איך הגיב על כך חב"דניק מן השורה? "עזוב אותי עם כל ה'חוכמות' האלו. יש לנו מסורת בדבר!"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 16:58 לינק ישיר 

מתפעל
החת"ס כותב שגם ההפלאה וגם רבי נתן אדלר התפללו נוסח האריז"ל, זה לא קשור לחסידות כמבואר שמה, (אף אחד לא טוען שרבי נתן אדלר היה חסיד), הלא הרבה מקובלים עשוי כן, וכותב שרק הם התפללו נוסח האריז"ל ולא נתנו לאף אחד אחר, ועוד כתב שמעולם לא שמע דברי הזוהר יוצא מפיהם (כמדומני שזה בערך לשונו), ולא המשיכו עדה, דהיינו שלא עשוי חסידות מהקהילה שלהם כדרך האדמורי"ם.

אצל החסידים מקובל מאב לבנו שהיה חסיד,ואצל הליטאים מקובל מאב לבנו שהוא לא היה חסיד! והמאמין יאמין! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 17:00 לינק ישיר 

אני רואה שאני חייב התנצלות ירושתנו דווקה מעורר הרבה עניין

כדאי לקחת את הקטע של אתנחתא כדוגמא למוסר כפול הרי כשמונדשיין עושה דברים כאלה אז זה אומץ לב וגבורה עילאית אבל אם קמנצקי עושה את זה אז זה טיפשות וקאמקזיאות {מאיפה הוא הגריל את הביטוי הזה???}

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 17:59 לינק ישיר 

אם ברצונך לקחת את דבריי כמוסר כפול, אתה יכול,  אתה גם יכול לכתוב כמו דברי הידענות שלך  שהספר ירושתינו רק מעניין מתי מספר כאן, אך לאמת אין לכך קשר.

וכי ראיתי אותי כותב באיזה מקום שמונדשיין מתנהג בחכמה פוליטית במאמריו? (אם פגשת ממני קביעה כזו אתה מתבקש לכתוב וציין איפה כתב כך, ואם לא להתנצל), ה' ידוע כמה אני מחזיק שמונדשיין שגה בגדול בכתיבתו המילטנטית וסגנונו הבוטה, דברים אלו כתבתי לו באופן אישי.

זאת ועוד איזה מסור כפול יש כאן? וכי באתי להוכיח את קמנצקי מבחינה מוסרית? באתי רק להבהיר את הצד הפוליטי שמי שמשמיץ אחרים ללא עדינות חזקה שיארבו לו, וכעת לא יתפלא שייהפוף לדמות מושמצץ בפי כל החסידים. רק תיארתי מצב ותו לא. איזה מוסר כפול יש כאן. ואם תשאל לדעתי לגבי מונדשיין הרי פשוט שלדידי שמונדשיין גם אינו יודע לכתוב דבריו בצורה מאופקת ומכבדת, ועל כן אכן הדליק והצית את הליטאיות המילמטתנטיות פסדו אקדמאית שאנו רואים עכשיו.

סך הכל, התייחסתי לדברי ציטרון שהופך את קמנצקי למסכן, שכל מאמר שיוצא מעטו אורבים לו. באתי רק לבאר שאינו מסכן אלא עושה כך בידיים. ואכן אני סבור שמונדשיין גם אינו מסכן (וזה שכתבתי שקמנצקי המציק למונדשיין, לא צודק, התכוונתי רק לומר שלא משנה "מי התחיל" אך מי שקופץ לתוך מריבה ומתנהג בצורה אובסיסיבית - לא יתפלא שמתקיפים אותו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 18:48 לינק ישיר 

כעת שמתי לב שכבר קדמך בן זוטא לגבי מונדשיין (שהוא כל פעם הסדין האדום הליטאי כאן) . ודבריי כאן עונים גם לדבריו. אני מקוה שמונדשיין לא רואה את עצמו כמסכן ולפחות אני לא רואה אותו כך. והדיון כאן אינו צעדיו הפוליטיים של מונדשיין שאינו מעניני האשכול כלל.

בכל מקרה אני מחכה שקמנצקי יכתוב אי פעם מאמרים כמו מונדשיין נגד סיפורי סבתא ליטאיים כמו שמונדשיין כתב בהזדמניות רבות לסיפורי חב"ד כאשר הרגיז רבים וטובים בתוך חב"ד. כאשר יכתוב כמה מאמרים כאלו נוכל להשוות ביניהם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 18:52 לינק ישיר 

החת"ס כותב שתפלת נוסח ספרד של ההפלאה אינה קשורה לחסידות ?

וכי יש הסבר אחר על התפלה בנוסח ספרד, מלבד ההשתייכות לחסידות ?

אכן על הגה"ק ר"נ אדלר ידוע שהתנהג בהרבה ממנהגי הספרדים, ואף התפלל בהברה ספרדית, כך שנוסח הספרד שלו כלולה בחבילה זו, ואין לזה קשר לחסידות. אבל ההפלאה מאיזה סיבה שינה ממנהג אבותיו והתחיל להתפלל בנוסח ספרד ?

*

חוץ ממה שנאמנים עלינו דברי הגה"ק הצמח צדק מליובאוויטש שכתב שההפלאה היה "תלמידו" של המגיד ממעזריטש (ראיתי את זה פעם בהגה בליקוטי תורה, ואינני זוכר איה מקומו), ואין אחר דבריו כלום, הן מבחינה היסטורית שהיה קרוב לזמנו, ובודאי שמע כך מזקנו בעל התניא, והן והוא העיקר מפאת רוממות וגדולת המעיד שלא היה כותב דבר שאינו ברור אצלו במאה אחוז

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 19:07 לינק ישיר 

סתם לפני התלהטות הרוחות: האם מגמת המאמר של קמנצקי במאמרו היא לטעון שההפלאה לא היה מזוהה עם החסידות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 19:21 לינק ישיר 

אתנחתא
כן
קמנצקי לא מכחיש שההפלאה היה אצל המגיד .אבל אם היית אצל המגיד לא אומר שנהפכת אוטטמטי לחסיד (ואולי זה מה שהרגיז חלק מהאנשים פה) 

למעשה צ"ע איך זה שאין בפנים יפות - חסידות (גם טענת המשמיטים נסתר מהכת"י עצמו) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 20:08 לינק ישיר 

אתנחתא,
לא היתה לי כל כוונה להפוך את קמינצקי למסכן. עיקר מטרת הודעתי היתה להעיר על הבלאגן של הודעת הפתיחה שלא הצלחתי להבין [ועדיין אף אחד לא טרח להסביר כי כולם עסוקים, כרגיל, במלחמות מתנגדים - חסידים ומייצגיהם] היכן מסתיימים דברי קמינצקי ומתחילים דברי המשיג, ומיהו סופר הזה, והיכן נתפרסמו דבריו.
בעקבות כל הבלאגן שיש בפורום הזה על קמינצקי, כתבתי שכך זה נראה שאורבים לו, אבל אין הכי נמי, אני מסכים עם דבריך שמי שעוסק ברותחין, במיוחד אם אינו משתמש בכפפות [=בשכל, ביושר ובלשון מכובדת] - נכווה !
אין בדברי שום נקיטת עמדה לאף צד ולא תמצא את שמי באף אחד מן המקומות שפולמוס החסידים-מתנגדים עלה בפורום.
ובזה הריני פורש מאשכול זה. בהצלחה ובילוי נעים לכולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 23:25 לינק ישיר 

אודות שינוי של בעל המחנה לוי ממנהג אביו בנוסח התפלה, ראה מה שכתב בזה בעל מנחת אלעזר בשם הדברי חיים מצאנז, נדפס באגרות שפירין סימן רלג

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 23:36 לינק ישיר 

אמנם אין להכחיש כי חלק מטיעוניו של קמניצקי במאמרו הם צודקים, אולם מגוחכת הוכחתו שבעל ההפלאה החזיק ממנהיגותו של הגר"א וזאת מכח דיוק במכתבו שבו הוא מזכיר את העיר ווילנא בנפרד משאר הק"ק.
כמו כן הוא "שכח" להביא במאמרו את טענותיו של ר' ישראל לייבל בספר הוויכוח המתפלמס עם החסידים המעיזים לטעון שר' פנחס מפרנקפורט ואחיו ר' שמעלקא מניקלשבורג הם חסידים...

תוקן על ידי מקורחיים ב- 14/04/2010 23:45:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 23:39 לינק ישיר 

לעשות סדר:
עד "להרב בש"ה:" דברי י"ג סופר.
משם והלאה עד "לפתחו של המגיד" דברי דוד קמינצקי, מלבד הכוכובית שמתחיל "פרידברג בספרו וכו'" וכן הדברים שכתובים באותיות שונות "מביים הצגה ... במערב אירופה", וכן שלושת המשפטים הממוסגרים בסוגריים מרובעות שלקראת הסוף], שהם דברי י"ג סופר.
מ"אמר הכותב" עד הסוף, דברי י"ג סופר.

יש להעיר, שניכר שלא הובא כאן כל המאמר של דוד קמינצקי, ויהיה זה מן התועלת אם יובא כל המאמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 23:46 לינק ישיר 

אי"ה יעמוד הספר למכירה בעוד ימים אחדים. האזרו נא בסבלנות וקראו את המאמר דנן בספר מכורך ונעים למראה, עם עוד הרבה מאמרים יפים ונחמדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2010 23:50 לינק ישיר 

ואיך מאמר שעוד לא יצא לאור כבר מקבל בקורת עילגת כזו, האם זה סוג חדש של קידום מכירות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/4/2010 00:09 לינק ישיר 

חוץ מהחלק שהושמט במאמר של י.ג.ס. כפי שציין "ספרא". לא הובאו שאר ספורי ר' מנחם מנדל בודק. עי"ש ותמצא עונג.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > על מאמרו של ר"ד קמנצקי על ההפלאה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.