בית פורומים ספרים וסופרים

על מאמרו של ר"ד קמנצקי על ההפלאה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2010 14:06 לינק ישיר 

זמורם כרם'ל.

מאחורי ניק שאף אחד אינו מכיר את זהותך ואת מומחיותך, אתה מחליט מה שאתה מחליט ועוד מתווכח בתוקף. על סמך מה אתה מחליט שאי אפשר לזהות מהי אימרה חסידית מבית מדרשו של המגיד ממעזריטש והבעל שם טוב? האם כתבת באיזה מקום מאמרים ומחקרים בתחום שאפשר לברר שם את דבריך בצורה מחקרית? האם יש מאחוריך שנים רבות של נבירת בספרי הדרוש של שנות התיו ות"ק? (אם יש, נא לציין איפה פרסמת בנידון שנקבל דבריך ברצינות)

אז הק' חולק עליך ועל כל החכמים כאן. אני הק' פרסמתי מאמרים רבים של השוואות בין ספרי דרוש לחסידות, בין ספרי חסידות בינם לבין עצמם, שנים שאני נובר בספרי הדרוש שמתקופת החסידות להשוות ולברר, והרי כדברים אלו כתבתי במפורש לפני כן כאן באשכול זה (אתה עיוור? או סתם כותב מהבטן?) שאני יכול לעיין בספר דרוש ומיד לזהות אם אימרותיו הן חסידיות או לאו. ולא, אין מביאים ראי' מספרים מאוחרים כפי שביארתי בעצמי וזה כולל ספרי הדרוש של עולם הליטאי שקיבלו מידי צינורות שונות ומשונות  ובספרי הגרי"ז אין שום אמירה וחצי אמירה המזכירה וורט חסידי.

קשה לדעת איזה חלק ממה שכתבתי לעיל, לא הבנת בדיוק. שכן לא התייחסת לדבריי שכתבתי: שאכן במפורש אפשר להכיר מיד מהו ספר בעל מוטיבים חסידיים ומה לא. אם דעתך שונה באמת אז תביא לי ספר דרוש קדמון ותראה שכל הוורטים שם הם אכן חסידיים שכן כל הספרים אומרים אותו דבר. סתם פטפוט תעשה את זה בחדר הקפה של כוללך ושם תגחך עד הבוקר.

תוקן על ידי אתנחתא ב- 16/04/2010 14:07:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2010 15:37 לינק ישיר 

כל מה שקמינצקי רוצה לחדש בפטפוטיו כבר מופיע בהפורום "אידישע וועלט" (חוץ אולי חידושו הגאוני שבעל ההפלאה העריץ את הגר"א מפני שהזכיר את העיר ווילנא בדרשתו)

החושב שכל הדמיון מהכתוב אצל קמינצקי מהכתוב שם בפורום הינו מקרי לבד טועה לחלוטין, האשכול על ענין זה נפתח שם בפורום לפני כשנה בתאריך 06/10/09 ונמשך כחצי שנה

או שהניק שכותב שם בשם "סעמיטשקע" הינו קמינצקי או שגנב הכל משם

אז לפני שהנערץ בקדושים קמינצקי בא לתקוף חוקרים אחרים מוטב שיעיין בו עצמו מקודם, וטול קורה מבין עיניך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2010 15:52 לינק ישיר 

אתנחתא כתב:
זמורם כרם'ל.

מאחורי ניק שאף אחד אינו מכיר את זהותך ואת מומחיותך, אתה מחליט מה שאתה מחליט ועוד מתווכח בתוקף. על סמך מה אתה מחליט שאי אפשר לזהות מהי אימרה חסידית מבית מדרשו של המגיד ממעזריטש והבעל שם טוב? האם כתבת באיזה מקום מאמרים ומחקרים בתחום שאפשר לברר שם את דבריך בצורה מחקרית? האם יש מאחוריך שנים רבות של נבירת בספרי הדרוש של שנות התיו ות"ק? (אם יש, נא לציין איפה פרסמת בנידון שנקבל דבריך ברצינות)

אז הק' חולק עליך ועל כל החכמים כאן. אני הק' פרסמתי מאמרים רבים של השוואות בין ספרי דרוש לחסידות, בין ספרי חסידות בינם לבין עצמם, שנים שאני נובר בספרי הדרוש שמתקופת החסידות להשוות ולברר, והרי כדברים אלו כתבתי במפורש לפני כן כאן באשכול זה (אתה עיוור? או סתם כותב מהבטן?) שאני יכול לעיין בספר דרוש ומיד לזהות אם אימרותיו הן חסידיות או לאו. ולא, אין מביאים ראי' מספרים מאוחרים כפי שביארתי בעצמי וזה כולל ספרי הדרוש של עולם הליטאי שקיבלו מידי צינורות שונות ומשונות  ובספרי הגרי"ז אין שום אמירה וחצי אמירה המזכירה וורט חסידי.

איפה ואיפה?
(פ קמוצה או חלומה לא משנה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2010 16:42 לינק ישיר 

הנה לינק להשוואות לא ממצות כלל בין ספרי פנים יפות והספרות החסידית. יש שם השוואות מעולות ומצוינות, אך יש גם שלא כאלו ברורות (וכמנהג המקום יתמקדו כאן דוקא באלו לא ברורות....) , כדרכן של השוואות והקבלות. אך ממכלול  הדברים ברור שהרבה מדברי תורתו של חוג הבעש"ט והמגיד מצוטטים לפעמיפ כמעט מלה במלה בספרי ההפלאה.

.http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=13109&st=&pgnum=142

השוואות אלו הן לא ממצות כלל, ועדיין דרוש מחקר מדעי השוואתי מפורט ויסודי להגדיר בדיוק את דרכו בדרוש ותפיסת עולם. וזו מן העבודות הקשות שבמקדש שהרי הספר הוא גם ספר הלכתי פלפולי עמוק ומסובך. ועל החוקר לשלוט בשני התחומים בו יחדיו.

בכלל יש לציין הערה כללית. בספר פנים יפות יש מספר בלתי רגיל של שמועות בלתי מיוחסות, והביטוי שמעתי ושמעתי הצורה סתמית מופיע לערך כארבעים וחמשה, שזה סך לא מבוטל של כללות השמועות. והתופעה אומרת דרשני (אין רצוני שמחקו משהו, תיאוריה שאיני מקבל בהעדר הוכחות,רק שדרכו היה לדבר או לכתוב הרבה שמועות בלי ליחס אותם למקורן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2010 16:48 לינק ישיר 

זחליץ, אתה היחיד שאינך מכיר את זהותי כאן............ (בעצם לא היחיד, שכן אתמול מישהו שייך אותי ליישוב הישן...) ....................................................................................

(לא חדלים לרמז כאן ברמזים עבים כקורה והתקפות כבידות כארז וארס כבר שנים...תשאל באישי את החברים דכאן....).

אני במפורש לא בעד אוטינג בפורום, אך מה שידוע ידוע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2010 17:08 לינק ישיר 

את מאמרו של רבי דוד קמינצקי עדיין לא קראתי, אחכה בסלבנות להופעת ירושתנו. אך הדמוניזציה הנעשית לו כאן היא פרועה ותלושה מהמציאות !

ר' דוד קמינצקי, הוא ת"ח מובהק, אדם ביקר ואיש מאיר פנים. נכון להגיש עזרה לכל מבקש ואת אוספיו היחודים הוא מעמיד לרשות הכל (רק לשם דוגמא, תחת ידו מאות (!) מיקרופילים של ספרים שרובם אינם נמצאים בבית הספרים הלאומי , אותם הזמין באופן אישי מספריות גדולות בחו"ל, ואת כל האוסף הנדיר ויקר ערך הזה הוא נתן לאוצר החכמה על מנת לחולקו עם כל הלומדים, וזו רק דוגמא אחת קטנה. בניגוד לאחרים הוא לא מסתתר תחת שמות בדויים, באופן שהוא מוכן להשיב בספ"י לכל שואל ומשיג. אין מצווה לקבל את כל מסקנותיו ואפשר כמובן גם להבין את האש שדבריו מושכים, אבל ביקורת הנסובה סביב אישיותו כמו  למשל דבריו הנמוכים של 'י"ג סופר' היא בלתי ראויה ואינה מלמדת אלא על דלות הטיעונים.  

אני יכול לשער שחלק מהכותבים דכאן יעבירו את האש לכיווני בנוסחאות שונות, אך לא כמטיף עומד אני בשער אלא להגיד לאדם יושרו במקום - שמן הסתם -  אין מכירים. 

ועוד: בטוחני כי אני הק' אינו היחיד שנעזרתי ממנו, דבר קטון ודבר גדול, ובודאי בין באי מקום זה ישנם אנשים נוספים שהסתייעו בו ולמה איפוא לא ישמע קולם?

שבת היא מלזעוק. והיתה שבתכם שלום.   

תוקן על ידי טמירין ב- 16/04/2010 17:38:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2010 17:53 לינק ישיר 

[ מה טוב שחשים לכבודם של ת"ח, תהא הדעה על טיב מחקרם אשר תהא. ויקויים מאמרם ז"ל סופם שנעשים אוהבים זל"ז ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2010 18:04 לינק ישיר 

כאשר יכבד תנועות אחרות שלא הזיקו לפרנסתו' לא התחילו לריב אתו, לא גזלו מכספו ,לא הכפישו אותו, כאשר ידבר בכבוד על אדמורים צדיקים גאונים מפורסמים, על כותבים אחרים, אודות מסורות אחרות - יכבדו גם אותו. אך כאשר מכפיש אחרים, כאשר כותב בחוצפה, כאשר רב עם כל מי שזז, שלא יצפה לשום כבוד משום עדה ומשום אדם נתקף. (באמת זה כל כך קשה להבין?)

פתגם אמריקאי אומר: מי שחם לו לא יעבוד במטבח.

ועוד נקודה: מטרת פורום זה היא לכתוב ביקורות על ספרים וסופרים, לא ביקורת מסורסת ועקורה הנהוגה במרחבי הבימות התורנית, אלא ביקורת רצינית ויסודית. בכל האשכול אף אחד לא גלש לצד האישי של קמנצקי שאינו כלל מענין מבקרי פורום זה (וכלל לא איכפת לי). כל הדיון התמקד רק בטיב מאמריו ומגמותיו כיווניו הספרותיים ונקודות התורפה, וממילא אין מקום להעלות כאן על נס טיב לבו - שלא הסתפק בו אדם כאן, ואני מקבל שהוא איש צדיק וחסדן,  ובכלל הרי זה דיון באיש ולא ביצירותו - ואילו הדיון כאן התמקד רק במאמרו בלבד וכל הכותבים רק כתבו וביקרו את מאמרו זה ומקורותיו והשפעותיו. אין כאן דיון באיש אלא ביצירתו. ובאם יש למי מהכותבים כאן לכתוב להגן על המאמר עצמו במקום להביא כאן  התבכיינות עליו, מה טוב, ואם לא, אין זה שייך כלל לפורום דנן (זה לא בית משפט ולא זקוקים להעיד עדות אופי)

תוקן על ידי אתנחתא ב- 16/04/2010 18:48:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 00:05 לינק ישיר 

היריבות בין י"ג סופר לבין קמינצקי מצאה את ביטויה כבר במאמרו של קמינצקי בגירסתו הראשונה(שלונקק לעיל)שם כתב עליו בהערה 10 'וכבר פקר טפ"י' (הערה ארוכה זו בענין ויזל היא הדבר היחיד שלא נשנה שוב במאמרו הסופי).

לגבי עצם המאמר: כשם שעשה קמינצקי קרקס מכמה וכמה(ביחוד השל ושור) כן עשה בפועל גם מעצמו וכהערותיו הצודקות של צלצח לעיל(אך יש לזכור שרוב הקטעים  במאמרו הם יותר בגדר יהודה ועוד לקרא,לאחר שקיימת כבר הוכחה מרכזית,אלא שקמינצקי היה צריך לחדד זאת ולא לכתוב בודאות על כל מיני השערות פורחות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 00:14 לינק ישיר 

הזכירו כאן את דברי תורתו של הגרי"ז סולובייציג מבריסק והשוואתם לדברי תורה חסידיים. אציין לפירושו של הגרי"ז שראיתי בעבר באיזה ספר של ווארטים משמו, על התו"כ ריש פרשת שמיני עה"פ זה הדבר אשר תעשו וירא אליכם כבוד ה', אמר משה לבני ישראל אותו היצר הסירו מלבכם, שכשאמר משה לבני ישראל שה' הולך להתגלות אליהם הם התלהבו והכינו עצמם בסילודין וכו' וכו', אמר להם משה אותו היצר של מה שאתם מתלהבים לקראת הגילוי הגדול, הסירו מלבכם, וזה הדבר אשר תעשו - רק מה שהצוויתם. (כך הווארט בערך, ואל יתפסני הקורא). רעיון חסידי חריף זה מבואר בארוכה בס' ישמח ישראל - אלכסנדר, ומובא בקצרה במאסף תורותיו של הרה"ק מקוצק - אמת ואמונה (נד' תש"ב בערך בא"י).

בענין הפנים יפות ובעל ההפלאה, אי אפשר להכחיש את עובדת ביקורו או ביקוריו אצל המגיד ממזריטש (אמנם גם בעל יסוד ושורש העבודה ביקר את הרב המגיד, והוא לא נהיה חסיד), ועוד לא תירצו פה את עדותו של החת"ס בשו"ת שלו שההפלאה החזיק מנין פרטי ושם הוא התפלל בנוסח האר"י, דבר המהווה עדות ברורה לכך שהיה חסיד. מסתבר גם שהנימה החסידית המבצבצת במקומות שונים בכתביו ובדברי תורתו של החת"ס הוא ינק אצל בעל ההפלאה.

באשר לטענה על אי הפצתו חסידות ושאין דברי תורה חסידיים ומשם רבותיו החסידים בספרו על התורה, גם אם נדחה את הנאמר בשם הדברי חיים מצאנז והאדמו"ר הזקן מגור ועוד על השמטות זדוניות שחלו בספר (בבטאון החסידי עולם החסידות, פורסם בעבר מאמר מאחד חסיד גור דווקא, שבו שלל בטענות הגיוניות המתקבלות על הלב טענה זו) ונקבל את הטענה לא ניכרת חסידותו בספר. לדעתי, לא היו כל תלמידי הבעש"ט והמגיד ממעזריטש ואחרים עשויים מקשה אחת. יש מהם שהיו "אדמו"רים" שהפיצו חסידות ויש שהיו רק "רבנים" שעסקם היה בעיקר בתורת הנגלה ופסיקת תשובות, שמסתבר גם בעל ההפלאה נמנה עמם, ואין הדבר גורע את היותו חסיד קדוש עליון, ויש כאלו שגם זה וזה לא היו. יתירה מזו, גם בין רועי החסידות היו חילוקי דיעות עמוקים באשר להפצת דברי חסידות ברבים, והדברים ידועים, ולא ידוע לנו שבעל ההפלאה היה מבין המחייבים את ההפצה. ייתכן שלדעתו התורות החסידיות לא נועדו להמונים, ולכן לא שילבם בדרשותיו שנשא ובדברי תורתו אותם הכין להדפסה להמון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 05:56 לינק ישיר 

נענטער,

במח"כ מכבודך. למה זה וורט חסידי חריף? לי זה נראה וורט ליטאי מובהק שאין כמותו. בעצם הרב מבריסק מציג כאן את ההשקפה הבריסקאית או הליטאית הצרופה (שבבריסק קלפו יותר מכל חוג אחר - כל תחושה לא הלכתית מקיומה של מצות) של קיום ההלכה ללא התפעלות של התפעלות רגשית שרק מאפילה ומורידה על עצם קיום ההלכה שהוא ורק הוא הוא קיום התורה ואין בלעדה. יש לראות בכך דוקא ביטוי של התנגדות מוחלטת נגד הגישה החסידות שהדביקות או התלהבות יכולה לפעמים לבוא על חשבון ההלכה עצמה.

פשיטא שזה קריקטורה של החסידות, שכן גם החסידות מודה שעיקר היהדות הוא ההלכה והתלהבות חייבת להתפרץ מתוך קיום ההלכה, אך משום סיבות שונות והתפרציות שלא שימשו כל צרכה ו(כמו מעשה הטאלק וכו') בגלל כל מיני סיבות, שבגלל עמקות ודקות הדבר - אין פורום מתוח זה המקום לברר - נוצרה מאז בראשית החסידות עיוות של פרצוף החסידות. בכל אופן וורט בריסקאי זה למרות שדומה מאד לוורט חסידי קוצקאי הינו וורט שצמח ונולד טהרת ההתנגדות.

(בספר לקוטי מהרי"ל לרבי יהודה לי זאקליקוב תלמידו מובהק של ר' אלימלך והחוזה מלובלין קובל בקטע מעניין כיצד החסידים התסכלו על החוזה שהיה בהתלהבות רבה וכולם התפעלו, אך בעת קיום המצוה עצמה כבר לא הסתכלו ופספסו העיקר ,ואילו הוא רק הסתכל אז שכן אז הוא העיקר, והרי זו נקודה זו והמ"י)

לגבי הוורט של הקוצקר - הרי לכאורה שם אכן בא לידי ביטוי מושג אכן חסידי קוצקאי, הקשור בעבודת הנפש ללא אשליות ודמיונות, שכאשר אדם ניגש לעבודת ה' ומתלהב צריך לבדוק בעצמו בשבעה בדיקות באם התלהבות הינה התלהבות כנה אמיתית או דמיון פורח באוויר. הרי כאן שלמרות שוורט אחד נראה דומה יכול להיות שהם מבטאים השקפות שונות לגמרי, ללמדני לא הוורט העיקר אלא הקונטקסט, ודוק כי זו תורה עמוקה שרבים נכשלים בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 06:22 לינק ישיר 

עוד רציתי להוסיף בקשר לבכיינתו של טמירין, קמינצקי תוקף את סיפורי הרב ר' מענדל בודק, ומתארו בסיפורי בודק או סיפורי מנדל בודק,

ר' מענדל בודק היה יהודי ת"ח בר אוריין מחבר ספר תורני על תיקוני זהר, ואולי עוד ספרים, מגיע לו לפחות התואר ר', ולא לתארו כמו שמתארים מרטין בובר או גרשם שלום

או שכחתי שהיה חסיד אז בעצם לא מגיע לו שום תואר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 07:46 לינק ישיר 

עצם זה ששני חסידים מובהקים כנענטער ואתנחתא יכולים להתווכח ביניהם על ווארט מסויים אם הוא חסידי מובהק או ההיפוך הגמור מזה, מראה על כך שאין שום כללים מהו ווארט חסידי ומהם מאפייניו. וגם אם יש ליסטרא בלגינא המכריזה בכל הזדמנות על עשרות שנות מחקר של ספרי דרוש משנות התי"ו והת"ק - אין להבהל מזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 14:23 לינק ישיר 

עצם הענין שני גאונים יכולים להתווכח מהו פירוש ברמב"ם, מראה שאין שום כללים ואין כזה דבר כמו הבנה אמיתית ברמב"ם.

עצם הענין ששני חוקרים יכולים להתווכח על משמעות משוגי מחקר אם זה רמבמי או לא - מראה שאין כזה דבר כמו מושג רמבי או מושג אנטי רמבמי.

עצם הדבר שחוקרים מומחים יכולים להתווכח באם מנהג מסויים הוא מנהג ארצישראלי או בבלי - מראה שאין כזה הבדל והכל קשקוש.

ועצם הדבר שאני יכול למצוא גאונים מובהקים הבקיאים בכל התורה ןידעים כל ספרי מוסר ולמדו את כל ספרי הקבלה- אינם יודעים להגדיר לך כלל הבדלי גישה מחשבתיים בין חובת הלבבות לבין ספר חסידים בין ספר הישר לר"ת לבין מחשבת חסידי אשכנז, בין הרמב"ם לראב"ד, בין ר' חיים מבריסק לבין החזו"א, בין חכם מפרובנס לבין חכם מאיטליה, בין קבלת האר"י לקבלת הרמ"ק בין קבלה מאחורת לבין קלה קדומה בין קבלת מהר"י סרוג לבין קבלת ר' חיים וויטאל - זה אומר שכל ההבדלים הם שטיות והבלים והכרז בלגינא ודבר הבל.

עצם הדבר שחוקרים יכולים להתווכח על משמעות תופעות תרביות - מוכיח שאין כזה דבר כמו הבדלי תרבות והכל אשליה.

וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו' וכו'

ועצם הדבר שניק יכול לכתוב כאלו שטיות בפורום -מראה  שמאחורי ניק  כל אחד יכול לאחוז מקלדת ולהקליד שטיות כאילו שהוא חכם גדול.

(הצהרה חכמה זו באה על גב הצהרה הגאונית הנוספת שכבר השמיע הצוקר הזה מאז שהסתפח לפורום - שהכלל אלו אלו דברי אלקים חיים אי אפשר לומר על החסידות והתנגדות, שכן הלא צוררים ושוללים זו את זו, ומדבריו יוצא ברור שבעבר מאז שמאי והלל כיודע החילו כלל זה רק על אלו שלא חולקים ושוללים................ פשוט גאונות. וכעת אני מבולבל שהרי כאן למדנו מפי אותו חכם שאין בכלל שיטה חסידית ואם כן אין בכלל מחלוקת שכן עם לא שיטה לא תיתכן מחלוקת...)

תוקן על ידי אתנחתא ב- 18/04/2010 14:37:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2010 15:28 לינק ישיר 

נענטר כתב:
בענין החת"ס, הביא פה פעם בפורום את פירושו המייצג דיעה חסידית קיצונית על הייחס בין הזקן ממרא שאומר אני עוסק בתורה כל ימי והכהן הזה "העומד לשרת" מעביר ימיו בתפילה ובשהייה לפניה ואח"ז בעבודת הקרבנות, שדינו מיתה משום שמזלזל בקדושי עליון לומר שאינם בני תורה ובמיתתו נאמר וכל העם ישמעו וייראו, שזה נוגע לכל העם.  (חת"ס עה"ת מהדורת שטרן פר' שופטים עה"פ והאיש אשר יעשה בזדון).

באשר לטענה על אי הפצתו חסידות ושאין דברי תורה חסידיים ומשם רבותיו החסידים בספרו על התורה, גם אם נדחה את הנאמר בשם הדברי חיים מצאנז והאדמו"ר הזקן מגור ועוד על השמטות זדוניות שחלו בספר (בבטאון החסידי עולם החסידות, פורסם בעבר מאמר מאחד חסיד גור דווקא, שבו שלל בטענות הגיוניות המתקבלות על הלב טענה זו)

כדרכי אציין למרחבי הפורום.

הדברים נכתבו כאן. [עוד על חסידות במשנת החת"ס הערתי כאן ונמצאו דברי בטלים]

בעבר כתבו כאן שהרב מורגנשטרן ז"ל כתב ע"כ בעיתון המודיע. בשני מאמרים מדובר או ששמא בשמא מיחלף?

[על מאמרו של הרב חים מוסקביץ בהיכל הבעש"ט התייחד כאן אשכול מלא]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > על מאמרו של ר"ד קמנצקי על ההפלאה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 לדף הבא סך הכל 11 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.