בעלבעמיו
אין לי העדפה לקבוצה זו או אחרת (כמו ניק אחר שמסתובב כאן). אני מצפה שהדיון יהיה ענייני ולא ייסוב למחוזות של מי העליב את מי - והפלוס של האינטרנט הוא שמטבע הדברים לכל ניק (=כינוי, באנגלית) מעמד שווה בתחילה - יהיו גילו, השכלתו, ונטייתו המינית אשר יהיו - והוא נשפט על פי תוכן דבריו בלבד, תופעה שרואים בעיניים את התמוססותה כאשר הניק מזוהה כרב ו/או ד"ר, וחבל. [גילוי נאות - אני ביליתי כמעט 20 שנה מחיי במסגרות חרדיות שחורות (מהמפורסמות וה'חשובות' שבהן)]
המחב"תים החרדיים (שאם חשבת שאני מעריץ אותם - קבל גילוי: ממש לא) אולי עושים זאת, אבל בגלל בורותם המדהימה (במדע, בפילוסופיה ובתיאולוגיה ולפעמים גם במקורות הדת היהודית עצמה) הם עושים זאת בצורה כל כך מטופשת שכל יונק-משדי-אמו יכול לראות את הגיחוך שבדברים. זאת לעומת הקושי לתפוס את האנכרוניזם בכתביהם של הוגים ד"לים - השווה הקלות להפריך את 'הגילויים המדעיים' שבזוהר/גמרא של ר' זמיר כהן לבין הקושי היחסי לתפוס שהתובנות הפילוסופיות/פסיכולוגיות שמשליכים על דבריו הסותרים ו/או מעורפלים של התלמוד/תנ"ך אינן מייצגות אלא את דעתו של ההוגה, בדיוק כמו מה שקורה בכתמי רורשאך (שגם שם יש כביכול אובייקט שיש בו צורה כלשהי)
 |
|
|