|
|
| נשלח ב-18/4/2010 17:13 |
|
| |
קטונתי
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 17:16 |
|
| |
זה לא שקטונת - זה שאנו לא מובנים...
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 17:48 |
|
| |
אם נסמן את הטענה שאני יכול להבין את מה שכתבתם כ q ואם נסמן את הטענה שאני אוכל לממש את פוטנציאל ההבנה הזה בלי להירדם כבר בשורה השניה כ p הרי ש qp נותנים מספר אי רציונלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 17:49 |
|
| |
:-)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 18:03 |
|
| |
אגב, מישקולצר, אני לעיל הגבתי על פירושך לרמב"ם.
וצענערענע בכלל עזבה בטריקת דלת
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 19:31 |
|
| |
רודף אני לא מבין גדול בדיני גט מעושה. אמרתי דווקא שברור שאין זו דעת הרמב"ם ושרק ניתן לומר שכפיה לעיתים מספיקה כי היא יוצרת מצב של רצון אינטרסנטי. בממונות נראה לי ברור שכך הדבר. בגט כפוי אם אינני טועה ברוב רובם של המקרים כפיה ולו קלה פוסלת את הגט כי אנו צריכים רצון "טהור". לפי שיטת הרבדים הזו, על פיה האדם בפנימיותו רוצה, היו בעצם צריכים לכפות עליו תמיד עד שיאמר רוצה אני ועובדה שלא עושים זאת. מאידך - אם אינני טועה יש דיעה שאומרת שאם הבעל מקבל כסף זה לא גט מעושה כמו בתליוהו וזבין. אם אכן כך יוצא שיש גם רצון אינטרסנטי בגיטין. אקיצר - הדבר דורש מחשבה וסדר שכפי שניתן להבין מהדברים לעיל הם עדיין לא בנמא אצלי בענין זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 20:01 |
|
| |
בעל, אתה מצטנע יתר על המידה. הרי מצאת בשניות את הבעייה בניסוח של משפט גדל אצלי בספר (עוד לפני הפרסום. וכך הצלת אותי מעוד טעות). טוב, אבל באמת לא כאן המקום ללבן בעיות פורמליות.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 20:22 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | בעל,
אתה מצטנע יתר על המידה. הרי מצאת בשניות את הבעייה בניסוח של משפט גדל אצלי בספר (עוד לפני הפרסום. וכך הצלת אותי מעוד טעות).
טוב, אבל באמת לא כאן המקום ללבן בעיות פורמליות. |
|
היי היי הרב מה ספר ? איזה ספר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 20:25 |
|
| |
הרב כתב שלושה ספרים עבי קרס בפילוסופיה
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 20:29 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | הרב כתב שלושה ספרים עבי קרס בפילוסופיה |
|
איזה רב ? מה שמו ומה ספריו ואיפה אפשר להשיג אותו,
(אגב: זה לא פר, עכשיו אצטרך לפחד ממנו,)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2010 20:39 |
|
| |
כולם פה מכירים את זהותו אבל ע"פ כללי האתר אסור לעשות אאוטינג. אם מיימוני ירשה אז אפנה אותך למקורות המתאימים....
ובענין לפחוד: אם תפגוש אותו, אז באמת יש לו חזות מפחידה אבל ככה הוא בסדר :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 21:36 |
|
| |
אייקון נוהם בזעם ומפחיד את היקום כולו. (למה לכל הרוחות והשדים לא עולים לי האייקונים/סמיילים?) למרבה הפלא וההפתעה, מרן הרב תובב"א עליו מדובר כאן הוא כנראה אני הק'. מיכאל (מיכי) אברהם. וספריי הלוא הם כתובים מעל דפי הרשת. אין צורך לפחד, אם כי זה בהחלט רצוי. :)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 22:09 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | אייקון נוהם בזעם ומפחיד את היקום כולו. (למה לכל הרוחות והשדים לא עולים לי האייקונים/סמיילים?)
למרבה הפלא וההפתעה, מרן הרב תובב"א עליו מדובר כאן הוא כנראה אני הק'. מיכאל (מיכי) אברהם. וספריי הלוא הם כתובים מעל דפי הרשת. אין צורך לפחד, אם כי זה בהחלט רצוי. :)
|
|
באמת מפחיד אותי, הנה,
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%90%D7%9C_%D7%90%D7%91%D7%A8%D7%94%D7%9D
בחלומי לא חלמתי שמסתובבים כאן כאלה ענקים,
ואם כבר אז כבר, האם הרב יסביר לי כמה דברים,
הרב:
מה קורה בז'נבה ? מצאו כבר את חלקיק האלוקי ?
איך מודדים מרחקים עם מהירות האור ? בזמן שהאור עצמו מתעקמת במרחב בגלל המסות הגדולת שהאור עובר ביניהם ?
מה אומר הרב על הרעיון שלי בעניין ידיעה ובחירה, פתחתי אשכול בעניין הנה
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2766614&forum_id=1364
יש לי עוד אבל בינתיים רק זה,
אגב: יש אשכול כאן על ספרי הרב ?
תודה מראש max
תוקן על ידי maxmen ב- 20/04/2010 22:15:17
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 08:07 |
|
| |
מקס עד שכבודו יענה לך
תוכל לצפות פה לשאלה ששאלת
איך מודדים מרחקים עם מהירות האור ? בזמן שהאור עצמו מתעקמת במרחב בגלל המסות הגדולת שהאור עובר ביניהם ?
הנה הקישור אסטרונומיה כוכבים וגלקסיות
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 10:19 |
|
| |
אין לי מושג ירוק על חלקיקים אלוהיים, לא בז'נבה ולא מחוצה לה, פרט לכך שאין בהם שום דבר אלוהי (לפחות לא יותר מאשר בכדורגל של הבן שלי). זוהי פרופגנדה של פיסיקאים שצריכים תקציבים, ותו לא מידי. לגבי מדידת מרחקים, לא כאן המקום. תחשוב איך בככלל מוגדר מרחק במרחב עקום (כמו על מעטפת של כדור). זהו המרחק שאותו מודדים. ובעניין ידיעה ובחירה יש להאריך בכך רבות, וכבר נדון כאן לא מעט. אציץ בעז"ה בהאי לינקא.
ולגבי אד הומינם כבר כתבתי כאן לא פעם (כולל באשכול מקביל כעת), ואשמח אם עיקרון זה לא ישבש את ההתייחסויות כאן. לשון אחר: כבוד הרב מודיע בזאת שאין להתייחס בפורום (ורצוי גם לא מחוצה לו) לכבודו (המפוקפק) של מרן הרב אלא רק עניינית לדבריו.
|
|
|
|
|