בית פורומים עצור כאן חושבים

נאמנות לאלוקים או לעם ישראל, מי קודם ??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-19/4/2010 17:42 לינק ישיר 

תלמיד:

אני מודה שהאשמה בי שלא מבינים אותי,
אני לא התכוונתי להתווכח עם אלוקים, וטובת מי צריך להיות בראש מעינינו, 

אני אנסה שוב בצורה אחרת 

1, שאני אוכל פרי אז אני מברך
אבל אני לא עושה כך בגלל שאני רוצה לברך, פשוט התחשק לי פרי, ולכן אני מודה לו,

2, אלוקים נתן לנו את השבת כמתנה, כלומר בשביל טובתינו, ולכן אני אוהב את השבת כמו כל מתנה שאני מקבל,
כלומר אוהב את המתנה עצמה ומודה למי שנתן לי אותה, אבל דבר ראשון אוהב אני את המתנה,
אבל ברגע שאני דורש מילדי דרישות מוזרות כלפי המתנה ? אין טעם בכלל במתנה,
כולמר יש לנו הרגשה ששמירת שבת היא צורך"דרישה אלוקית, ולא טובת העם,
(אני למשל לא אומר לילדי את המילה אסור, אני אומר שמעשה X נוגד את הגדרת מנוחה שזה מה שאתה רוצה בא באמת,)
טובת העם היא מנוחה, ולכן כך זה צריך להיראות, ולא להפך, 

3, צניעות: הרי ברור שבכל חברה מתוקנת חייב להיות תקנות של צניעות בכדי לא לפגוע וכו' וכו'
אבל אי אפשר להפוך את הנשים ללללל,,,,,,,,,,ולפגוע בהם,
כלומר טובת העם שיהיה צניעות, וטובת העם שנשים לא יפגעו, אז נעשה משהו באמצע וכדומה,
אבל שאני בא לטעון שיש דרישה אלוקים ? אז אין אמצע, פשוט מי שיפגע יפגע,
כלומר חוקי הצניעות היא צורך וטובת העם, ולכן כך זה צריך להיראות, ולא להפך

4, אמונה: נושא חשוב ולכן אנו נותנים לאלוקים הכל, ומרוב שאנו רוצים להגדיל אותו, אנו עושים את עצמינו לאפסים ממש,
ומחנכים את ילדינו רק להתפלל, כי במילא הכל משמים חוץ וכו' וכו'
טובת האלוקים שאנו נאמר עליו שהוא קובע הכל, וטובת העם היא, לומר להם שהכל כמעט בידיהם,

5, אמונת חכמים: טובת האלוקים היא שנאמר שהחכמה היא רק לחכמים, ואנו עזובי הקיר, מבחינת השקפתית,
וטובת העם היא להפך, שאנו יכולים לא רק לדעת את חכמתם ? אנו גם יכולים להוסיף על חכמתם,

6, לימוד תורה: חשוב מאוד, כל כך חשוב שכל קיומיינו אנו חייבים ללמדי תורה,
זה כביכול טובת האלוקים, ולכן מבטיחים לנו שמי שתומך תורה הרכוש שלו יוכפל, ולא רק זה, כל שיש לי כבר שייך בעצם להם, רק אלוקים נתו לי בשביל לתת להם, 
כל השקר הזה בא מרוב דאגה לטובת האלוקים  וקיום תורתו,

7, נבואה: כל ילד מבין כמה חשוב לנו הנבואה, ולכן אומרים עליהם מבחינת השקפתית שהם אמרו הכל מראש,
והרי זה טובת האלוקים שנאמר כך,
מצד טובת העם זה מזיק להם, כי כל חולשתינו מול אויבינו היא רק בגלל הנבואות הזעם,

אני מקווה שעכשיו זה יותר ברור,
כל הדרכים מבילות כביכול לטובת האלוקים ולא לטובת העם,
ולכן אמרתי שאם היה קשר ישיר עם אלוקים, הינו יודעים מה ואיך וכו' וכו'
אבל שאין קשר אלוקים, חייב להיות קודם כל טובת העם, כי את טובת האלוקים אנו לא יודעים בדיוק מה היא,
(ברור שאני לא דן כאן על דרישות ברורות של אלוקים והתורה שנתן בידי נביאיו,)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 17:51 לינק ישיר 

הלב_שלי כתב:
 א. משאלתך משמע שאתה מחלק בין הקשר הישיר היינו נבואה וכד' לבין קשר שאינו ישיר חז"ל וכד'
הרי שנינו שמשה קיבל תורה מסיני וגו' שכל התורה כולה נמסרה מרב לתלמיד,א"כ גם קבלת חז"ל מקורה מאותו 'קשר ישיר'
וכל ההלכות וההנהגות קבלו או כהללמ"ס או נלמדו ע"י י"ג מידות. א"כ אפוא נמצא שהאבא השאיר מפות וקודים איך לדעת מה רצונו גם כאשר ישמור על הסת"פ במשך 2000 שנות גלות וחושך.

לא אני מחלק חז"ל עצמם מחלקים, הרי אם המסורת מאב לבן היה חלק ?? אז לא התאפשר בכלל מחלוקת,
הרי עצם שיש מחלוקות בדינים וכו' פי' שלא שמשו מספיק, וכן לא יודעים מה בדיוק התכוון האלוקים,
ולכן שאלתי היא, מה צריך להיות קודם ? דרישה האלוקים שלא ברור לנו מספיק כי לא שמשו כל צרכן,
או טובת העם שבלי זה לא יהיה לאלוקים  למי וממי בכלל לדרוש,  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 18:48 לינק ישיר 

עיין בהקדמת הרמב"ם ליה"ח איך שהכחיש את הבנתך בסיבת המחלוקת מכל וכל.

ואגב הויכוח עם להעדיף את הכמות על האיכות הוא נושא לגופו של ענין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/4/2010 18:58 לינק ישיר 

הלב_שלי כתב:
עיין בהקדמת הרמב"ם ליה"ח איך שהכחיש את הבנתך בסיבת המחלוקת מכל וכל.

ואגב הויכוח עם להעדיף את הכמות על האיכות הוא נושא לגופו של ענין

אני לא מבין אותך,
הרמב"ם למשל לא מזכיר את הזוהר בסדר המסורת מאב לבן, אז יוצא שהזוהר לא קיבלנו מסיני ???
ואם "אור השם" חולק בהרבה דברים על הרמב"ם, אז הרמב"ם לא צודק ??
ואם הגר"א אומר על הרמב"ם והרמ"א שהם לא ידעו מעשה מרכבה, אז הגר"א צודק ???
או אולי הרמב"ם כן ידע ? והגר"א לא ידע ?
זה רק בדבר קטן כמו מעשה מרכבה, אבל בדברים הגדולים כמו פאה נוכרית, זה קיבלנו מסיני,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 13:13 לינק ישיר 

מקסמן-ההפניה שלרמב"ם נסובה על מחלוקת שבגמ' וכד'

לגבי שאר המח' שהעלת:

א. יש לחלק בין מחלוקת בשיטה, לבין אמירות של גדול אחד על רעהו שידע מע"מ או לא וכד'.

ב.כמו שהבנו שגם כשנפלה מח' בין החכמים קבלנו מסיני את השיטה איך לפסוק כגון רוב או י"ג מידות וכו'
  כמו"כ קבלנו במסורה שכשיש הבדלי גישה/השקפה/פרשנות בין החכמים המאוחרים עדיין יש מקום רב לרעיון 'אלו ואלו'    (כמובן שייתכן לנסות להבין איך שייך בדברים הנראים כסותרים ממש זה את לומר שאלו ואלו ואכהמ"ל)

ג. ועדיין לגוף שאלת בענין הנאמנות, כאמור לעיל ברגע שיש לשואל הרלוונטי דילמה מן הסוג הזה הרי פתרונו בדעת תורה שמקבל מרבו, שדעתו זה היא כאמור ההוראות האקטואליות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 13:35 לינק ישיר 

התשובה האמיתית היא שהדרך לדאוג לשניהם באופן היותר שלם שאפשר, היא להשתדל לדאוג לכך שעם ישראל יהיה נאמן לאלוקיו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 13:50 לינק ישיר 

או במילים אחרות- שהנאמנות לאל' היא בסופו של דבר הטובה של העם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 14:06 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
התשובה האמיתית היא שהדרך לדאוג לשניהם באופן היותר שלם שאפשר, היא להשתדל לדאוג לכך שעם ישראל יהיה נאמן לאלוקיו.

ברור, אבל איך ? (וזה הרי מטרתי של האשכול הזה,)
האם נחזור על הטעות של לפני מאתיים שנה, שהפסדנו יותר מתשעים אחוז מכלל העם ??
כלומר: כל שיטת הקהילות הנפרדות לא הועיל שום דבר, אפי' שכל מגמתם היתה להשתדל לדאוג שאנחנו נהיה נאמנים לאלוקים, אבל מרוב שמגמתינו היתה לדאוג לזה ? נשארנו מתי מעט,

שמעתי בשם אהרן קצנלבוגן (ההוא מנטורי קרתא) שאמר שאלוקים צריך רק עם קטן, והוא הראה להם את אצבעותיו,
כלומר מספיק לאלוקים רק עשרה יהודים,
אז מישהו שאל אותו האם הוא מתכוון לומר שאלוקים צריך רק אותו ואת משפחתו,
מצחיק מצחיק, אבל לדעבונינו כך חושבות כל קהילה לעצמה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 14:27 לינק ישיר 

מקסמן,

זה הפוך ממה שכתבתי , אני כתבתי להשתדל לדאוג שעם ישראל יהיה נאמן לאלוקיו  לא שהמשפחה, הקהילה , המגזר שלי וכו'.
                    מובן שזה דורש איסטרטגיה נכונה והצבת מטרות ראליות וברות השגה , ושזה לא קל ופשוט, אבל זה שונה מאוד מהאסרטגיה של לפני 200 שנה (מבלי להיכנס כלל לשאלה האם היו אז אפשרויות טובות יותר או לא) שדומני שמראש מטרתה היתה שונה, דהיינו שמירה על הקהילה/משפחה/קבוצה (או איך שקראו לזה אז) ולא על העם בכללותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2010 14:49 לינק ישיר 

מקס

שום דבר לא מצחיק כלל וכלל- ר' יואליש טיטלבוים אמר לפני שנים כי בכל העולם אין יותר מאלף יהודים,

מה שמעציב כי מהאלף יהודים שדיבר עליהם האסאטמרר כבר יש יותר מאלפיים, אם בכלל אפשר לקרא להם יהודים,

אבל גם רשעים גדולים, עדיין אצלנו היהודים, נקראים יהודים. ולא כמו אצל פושעי ישראל שחיים לפי הלכות משלהם..

אגב הלוגו של  חסידי סאטמר הוא התמר -טיטלבוים- והפסוק שאמרו על רבם- צדיק כתמר יפרח, באם תשים לב על סופי האותיות תבין גם למה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2010 15:35 לינק ישיר 

מצאתי מדרש מעניין בעניין האשכול והנה,

בראשית רבתי פרשת ויצא עמוד 144

שאל זקן אחד את אליהו, ב' דברים יש בלבבי ואני אוהבן אהבה גמורה, תורה וישראל, ואיני יודע איזה מהן קודם את חברו, תורה או ישראל. א"ל בני, דרכן של בני אדם לומר תורה קדמה לכל שנאמר ה' קנני ראשית דרכו (משלי ח' כ"ב), אבל אני אומר ישראל קדמו לכל שנאמר קדש ישראל לה' ראשית תבואתו (ירמיה ב' ג'), בה' כתוב לומר ראשית היו ישראל לתורה שהיא ה' ספרים, ואין תבואתו אלא תורה שנאמר ותבואתי מכסף נבחר (משלי ח' י"ט).

אליהו רבה (איש שלום) פרשה טו

אמר לי, רבי שני דברים יש לי בלבבי, ואני אוהבן אהבה גדולה, תורה וישראל, אבל איני יודע אי זה מהן קודם, אמרתי לו, דרכן של בני אדם שאומרים, תורה קדומה לכל, שנאמר ה' קנני ראשית דרכו (משלי ח' כ"ב), אבל הייתי אומר, ישראל קדושים [קודמין], שנאמר קודש ישראל לה' ראשית תבואתו (ירמיה ב' ג'), משל למלך בשר ודם, (שהיה) [שהיו] לו אשה ובנים בתוך ביתו, וכתב את האיגרת, אילמלי אשתו ובניו של מלך שעושין לו רצונו בתוך ביתו לא חזרה האיגרת, ביד שליח, קודש ישראל לה', ואומר ה' קנני ראשית דרכו מדה אחת, בישראל מהו אומר מרחוק ה' נראה לי וגו' (ירמיה ל"א ב'),

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נאמנות לאלוקים או לעם ישראל, מי קודם ??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.