| נשלח ב-20/4/2010 20:14 |
|
| |
דיווח מקונצרט יום העצמאות בישורון
הריעו לה' (סובול) - מקהלה
ה' מלך (קוסוביצקי) - שלמה גליק
אנא בכוח (ולדמן) - שמעון פרקש
לפיכך (שור) - יעקב מוצן
ממקומך (קרליבך) - אשר היינוביץ
ה' זכרנו (רוזנבלט) - שלמה גליק ומקהלה
שובי נפשי (ולדמן) - יעקב מוצן ומקהלה
אב הרחמים (שור) - שמעון פרקש ומקהלה
רצה (שלוסברג) - אשר היינוביץ ומקהלה
הבן יקיר לי (שלזינגר) - יעקב מוצן ואשר היינוביץ
יבנה המקדש - שמעון פרקש ושלמה גליק
מאמעלע (אנגלית - יידיש) -שמעון פרקש
מנשה (יידיש) - אשר היינוביץ
עננו (קוסוביצקי) שלמה גליק
לא תדע (קונטינלי) - יעקב מוצן
עושה שלום (סובול) כל החזנים ומקהלה
התקווה
החזנים היו ממש במיטבם, הקונצרט היה איכותי ומושלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 22:28 |
|
| |
חג עצמאות שמח כמידי שנה היה אירוע יוצא מהכלל נראה לי גם המקהלה היתה טובה מאוד גם החזנים היו במיטבם היה אירוע יוצא דופן יש לציין שהאירועים שבישורון מדי שנה ביום העצמאות מוצאים להם מקום להתעניינות מרובה גם כי זה אירוע מעניין וגם כי יש חידושים בקטעים זה לא קטעים שכבר הורגלנו אליהם לרוב תמיד יש דברים חדשים שלא שומעים בקונצרטים סטנדרטיים זה מרגש כל פעם מחדש בכל אופן היה יפה מאוד
|
|
|
|
| נשלח ב-20/4/2010 23:42 |
|
| |
סדר הקטעים בקונצרט לא היה בדיוק כנ"ל אלא מעט שונה, אבל היה ממש תענוג עילאי יוצא דופן לשבת בקונצרט זה, הרבה זמן לא נהניתי מקונצרט שבו כל החזנים היו במיטבם. החזן מוצן שבה את נפשי בקטע "שובי נפשי" של ולדמן, ממש אין לי מילים בפי להביע חוץ ממקסים, מדהים, מרגש, מהממםםם,חזק, ענק, וכו', תודה רבה מיוחדת לחזן מוצן, ולמקהל על התמיכה החזקה שנתנה לחזן. עוד קטע שהתלהבתי מאוד וכבר הספקתי לשמוע אותו הרבה פעמים מאז שנגמר הקונצרט, זה הקטע "מנשה" ששר החזן היינוביץ', ממש מיוחד ובעצם זה כמעט סטנדאפ באידיש, אבל תענוג להיזכר בשירים כאלו, הרגשתי ממש בבית חם עם אידיש עשירה ומעניינת, תענוג עילאי. עוד קטע מרגש היה העננו ששר גליק שהוקדש מיוחד לחייל גילעד שליט, היה ניכר על פניו של גליק שהפעם זה משהו אחר. ופרקש נתן חזנות אמיתית בקטע המוכר לנו "אנא בכוח" של ולדמן. זה היה קונצרט אמיתי וכדאי לכל דבר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 01:28 |
|
| |
כמה הערות בשולי הקונצרט:
א. מוצן - כמו תמיד, מספר אחד. כל הביצועים שלו היו נהדרים ומרגשים.
אגב, מוצן הקפיד להדגיש בסוף שירת התקוה "להיות עם קדוש בארצנו".
ר' יעקב, יישר כח.
ב. גליק - מצויין, מרשים. בפעמים הקודמות ששמעתי אותו, לא אהבתי את הצעקות בטונים הגבוהים.
אבל הפעם, היה נהדר גם בגבוהים וממש הבריק.
ר' שלמה, ברשותך הערה אחת בקשר להופעה...
להופיע כאשר העניבה מונחת ברישול ופתוחה למעלה - לא יפה ולא נאה.
מתאים אולי לש"סניק במשרד הדתות לקראת סיום יום "עבודתו"...
לא מתאים לחזן שמופיע לפני קהל. תודה.
ג. היינוביץ - היה טוב במיוחד בשיר "מנשה" באידיש. (למרות שלא ממש הבנתי...)
אחד היושבים לידי הציע שיעבור לשיר בתאטרון האידי...
ד. פרקש - שירת ה"מאמעל'ע" שלו באנגלית, לכבוד דודתו בת ה-90 עמו"ש, היתה הברקה של ממש.
יישר כח גם למנהל המוסיקלי, מיודענו ריימונד גולדשטיין, למנצח אופיר סובול, לנגנים ולמקהלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 08:39 |
|
| |
אכן היה קונצרט נפלא עם קטעים מעניינים ופחות נדושים, החזנים כולם היו במיטבם , מקהלת רינת ישראל שרה בדיוק ובהרמוניה נפלאה, (רוני-אני לא שמתי לב לרישול בעניבה , אבל מן הראוי היה שתיגש אליו ותאמר לו אחרי השם מלך. חוץ מזה שאני לא מאשים אותו שהרי אין שם חדר אמנים ומן הסתם הוא הסתמך על שלא העירו לו.) דבר שקצת הפריע לי בקונצרט היה שהתזמורת ניגנה חזק מידי ולעיתים חיפתה על החזנים.
תודה למארגנים על ההנאה שגרמו לי בחג.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 15:55 |
|
| |
היה קונצרט מהנה במיוחד, מוצן היה במיטבו (ולא הצטרד או הצטנן אחרי השבת האחרונה..) וכן כולם נתנו את המיטב שבקולותיהם. תודה רבה!
אם מותר קצת ביקורת - מענין אותי לדעת אם רק אני הרגשתי מידי פעם במהלך הקונצרט שליווי התזמורת קצת מיותר, במיוחד בקטע של ה' מלך בביצוע גליק. אבל כמובן מלבד מספר מקומות בודדים היה מעולה!
בקשר לעם קדוש שהדגיש מוצן בסיומו של הקונצרט, לא התאפקתי והערתי לו על כך בסיום הקונצרט שאם איכפת לו מהמשמעות השלילית של "להיות עם חופשי בארצנו" הוא יכול לכוון באומרו "חופשי" ע"ד עבד ה' הוא לבד חופשי.. ואינו חייב לשנות הנוסח בפומבי עבור זה. ענה לי - שאם לכך מתכוונים כשאומרים חופשי אזי מה הטעם לומר חופשי ולהתכוון לזה אפשר כבר ישר לומר עם קדוש...
בכל מקרה, החזן יעקב מוצן, לפקשש במילה אחת במהלך קונצרט שלם שהיית ענק, נו, אפשר למחול לך על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2010 20:05 |
|
| |
אכן היה קונצרט נהדר
כל החזנים היו במיטבם !
במיוחד נהנתי מהביצועים של החזן פארקש לדעתי הוא אחד מגדולי החזנים !
ברכות לשלמה גליק שהיה מעולה !
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 03:49 |
|
| |
קונצרט ממש מעולה. נהניתי מאוד מהחזן מוצן על אומנות הביצוע והקולרטורות הנקיות. כמו"כ נהניתי מאוד מאוד והתרגשתי עד דמעות מהביצועים של שלמה גליק הן ב"לא המתים" והן בענינו. פשוט מושלם ואני מאמין שעתיד גדול לפניו. ולר. אופיר, לדעתי העניבה של גליק היתה מונחת במקום, אך גם אם לדעתך לא כך חושבני שאין זה מן החוכמה ואין זה המקום לכתוב עליו אלא לבוא ולהעיר לו בשקט.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 14:27 |
|
| |
ללא ספק היה קונצרט יפה מאוד, על יעקב מוצן לא צרייך לדבר הוא מבצע יצירות כמו תקליטן
אבל לדעתי הפתעת הקונצרט היה דווקא החזן שלמה גליק קולו מגיע לגבהים עצומים והרגש שלו מגיע לשומעים עד כדי הורדת דמעה
החזן הוא ירא שמים (לפחות לא היה לו טבעת וד"ל...) עתידו כאחד מגדולי החזנים עוד לפניו.
|
| נשלח ב-23/4/2010 14:47 |
|
| |
למנהלוביץ, ענידת טבעת נישואין עדיין לא מהווה סימן לחוסר ביר"ש...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 14:54 |
|
| |
rophir ידידי הנכבד !
לא ראיתי רבנים ואנשי מעשה עם טבעת נשואין לא את הרב אלישיב ולא את הרב מרדכי אליהו הרב קוק זיע"א וכ"ו
ויותר מכל -זה לא תילבש !
תוקן על ידי מנהלוביץ ב- 23/04/2010 14:56:11
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 15:04 |
|
| |
הקונצרט היה מרגש ומרענן החזנים היו מעולים, המקהלה היתה נהדרת וליוותה בחום ובמקצוענות את החזנים. האם הריעו להשם זה במנגינת כתר בלחנו של דוקטור סובול?
תוקן על ידי קולני ב- 23/04/2010 15:25:40
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 15:05 |
|
| |
למנהלוביץ, גם לא ראיתי את הרב אלישיב ואת הרב אליהו נוכחים בקונצרט חזנות...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 15:18 |
|
| |
rophir
אני חושב שאם הייתי שואל את הרב אלישיב או את הרב מרדכי אליהו מה עדיף ללבוש טבעת או להשתתף בקונצרט חזנות (עם הפרדה מלאה ועוד בביהכ"נ) אני חושב שהם היו עונים לי שעדיף להשתתף בקונצרט !!!
כך שללא ספק טבעת מהווה משהו על יראת שמים.
אגב, להרב אלישב גם מביאים חזנים מידי פעם לבית הכנסת שלו. _________________
תוקן על ידי מנהלוביץ ב- 23/04/2010 15:18:50
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 16:34 |
|
| |
קונצרט מעולה.
ראשית, מקהלה מצויינת. הרמוניה מופלאה, ודיוק מרשים. וגם מנצח מחונן עם עתיד מרשים.
העיבודים גם הם היו מצוינים. אך יש מקום להעיר על הבעיות האקוסטיות, בגללן גבר לעיתים קולם של כלי הנגינה על קולם של החזנים - הסולנים.
מוצן, כרגיל מצויין. מדוייק ומרגש. פרקש, הפתיע לטובה. גליק, גם זה כבר רגיל, היה נפלא. מדוייק, משוחרר, מרגש, שולט בגבהים, אך לא רק. קולו צלול ויפה. ביצועים מושלם של ה' זכרנו. התיאום עם אופיר סובול פנטסטי. היינוביץ'- חזנות אמיתית. משתפכת.
|
|
|
|
|