בית פורומים פורטל הנפש

התמכרויות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/5/2010 21:15 לינק ישיר 

לפי הערכות זהירות ביותר של מומחים, למעלה מעשרה אחוזים מבני הציבור החרדי מכורים בסתר לפורנו כזה או אחר.
זה מתבסס על מידע שפולטים המטפלים בכך.

הבעיה מושתקת, ואכן צריך פיתרון רציני

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 13:27 לינק ישיר 

תנסו להתפלל, כן, פשוט לדבר עם הקב"ה ולבקש כח ועוצמה להתגבר ולא להגרר אחרי היצר.
זמיר, אתה לא 'רשע'. רשע על פי ההלכה הוא מי שעובר עברות להכעיס, או מי שמרים יד על חברו, ועוד כמה הגדרות שנתנו חז"ל למילה רשע.
לדעתי הגישה שלך צריכה להשתנות, תפסיק לייסר את עצמך ותתחיל להתמקד בחיובי גם אם הוא מתבושש לבוא, כנ"ל המלצתי לפותח האשכול בנוגע להתמכרות שלו
אני, עם החרדות שלי מנסה לאמץ את הגישה הזאת וכשזה מצליח זה פשוט גן עדן, נותן לך כח להמשיך ולנסות.

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

תוקן על ידי yefenefesh ב- 04/05/2010 13:28:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 16:04 לינק ישיר 

יש פסיכולוגים מיוחדים רק לבעיות של התמכרות ואולי כדי לנסות,
אני שמעתי על אחד שקוראים לו דניאל קיפנר.  (מי שרוצה המספר שיפנה אלי באישי).

נ.ב. אני לא מכיר אותו אבל אני יודע שמדובר באדם טוב לב ושמעתי שהוא מאד מצליח
ומומחה להתמכרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 21:02 לינק ישיר 

עוד משהו- יש תרופות (למשל TOPAMAX) שיכולות לעזור למכורים (לכל דבר), ע"י שיכוך האימפולסיביות והשבת השליטה של האדם על עצמו. ניתן לקחת את התרופה בתקופה הראשונה, עד שהשינוי ההתנהגותי מתייצב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 17:38 לינק ישיר 

לדעתי כדאי שתבדוק עד כמה אתה מרוצה מהחיים שלך (עבודה, כולל, ישיבה וכו') ולמה אתה יושב שעות על הנט.. יכול להיות שאתה צריך יותר תעסוקה שתמציא לך סיפוק אמיתי.. ברגע שתהיה מסופק תאמין לי הפורנו יגעיל אותך ולא רק בהקשר דתי...
חוץ מזה אתה לא רשע, אתה כבול ולא יודע מה לעשות עם עצמך, ועצם זה שאתה מנסה לפתור את הבעיה שלך מראה שאתה אדם טוב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2010 17:18 לינק ישיר 

תודה פנקס,

העבודה שלי עם אינטרנט כך שאני לא יכול להתנתק לגמרי.
יש עבודה מסודרת ילדים טובים וכל מה שאני צריך בכדי להיות מרוצה
בפועל זה לא כך אני בסוג של ריקנות  ולא מרוצה מעצמי לא מתפלל לא לומד
מצליח לריב עם כל מי שבא איתי במגע ולהרוס הכל

שלא תבין אותי לא נכון איני מתבכיין אני מציין עובדות
אם תראה אותי ברחוב תחשוב שאני אדם שיש לו מה שצריך בכדי להסתדר בחיים
אני אדם בוגר שנמצא במעגל של הרס עצמי שהתחיל לפני כמה שנים והולך ומתדרדר

אני מספר את סיפורי בכוונה  בכדי שאולי כמה אנשים נוספים שהם במצבי יגלו שהם בעצם באותו מסלול שלי
וזאת בניגוד לפותח האשכול שבחר לברוח אחרי מה שכתב ושלא תבינו לא נכון  אני ממש לא שופט אותו .

דרך אגב אני לא יודע למה אבל אני מרגיש סוג של פורקן אחרי שאני כותב פה את מה שיש לי על הלב
אולי אפתח פה טור  שנקרא "יומנו של הזמיר".  מה דעתכם?   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 01:41 לינק ישיר 

אנחנו בעד. כולנו רוצים להיות שותפים להצלחתך במהרה אי"ה

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 09:17 לינק ישיר 

אוקיי, אני אמשיך ונראה כיצד הדברים יתגלגלו 

ישנו קטע בתלמוד שאני מאד מתחבר אליו ומאד מאד רלבנטי לחיי 

הגמ' במסכת עבודה זרה מספרת:
<*>

אמרו עליו על ר' אלעזר בן דורדיא שלא הניח זונה אחת בעולם שלא בא עליה. פעם אחת שמע שיש זונה אחת בכרכי הים, והיתה נוטלת כיס דינרין בשכרה, נטל כיס דינרין והלך, ועבר עליה שבעה נהרות. בשעת הרגל דבר הפיחה, אמרה: כשם שהפיחה זו אינה חוזרת למקומה כך אלעזר בן דורדיא אין מקבלין אותו בתשובה. הלך וישב בין שני הרים וגבעות, אמר: הרים וגבעות בקשו עלי רחמים. אמרו לו: עד שאנו מבקשים עליך נבקש על עצמנו, שנאמר: 'כי ההרים ימושו והגבעות תמוטינה'. אמר: שמים וארץ בקשו עלי רחמים. אמרו: עד שאנו מבקשים עליך נבקש על עצמנו, שנאמר: 'כי שמים כעשן נמלחו והארץ כבגד תבלה'. אמר: חמה ולבנה בקשו עלי רחמים. אמרו לו: עד שאנו מבקשים עליך נבקש על עצמנו, שנאמר: 'וחפרה הלבנה ובושה החמה'. אמר: כוכבים ומזלות בקשו עלי רחמים. אמרו לו: עד שאנו מבקשים עליך נבקש על עצמנו, שנאמר: 'ונמקו כל צבא השמים' אמר: אין הדבר תלוי אלא בי. הניח ראשו בין ברכיו וגעה בבכיה עד שיצתה נשמתו. יצתה בת קול ואמרה ר' אלעזר בן דורדיא מזומן לחיי העולם הבא.

אני מאד מתחבר לטקסט הזה הצורך למצוא סיפוקים בטירוף ולחפש עוד דבר ועוד דבר בלי מרגוע ככה היה נראה השבוע האחרון שלי מבוקר ועד ליל חיפשתי וחפשתי הצורך למצוא משהוא חדש איזו דמות שלא הכרתי (ולא אכנס לפרטים מטעמים ברורים ) היא גדולה מאד.
קשה לי במיוחד העובדה כי עפ"י דיני תורה דיני כרת  מי שעושה את הדברים הללו (שפיכת זרע לבטלה וכדו') אין לו חלק לעולם הבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 13:29 לינק ישיר 

פגזז כתב:
לפי הערכות זהירות ביותר של מומחים, למעלה מעשרה אחוזים מבני הציבור החרדי מכורים בסתר לפורנו כזה או אחר.
זה מתבסס על מידע שפולטים המטפלים בכך.
הבעיה מושתקת, ואכן צריך פיתרון רציני

אם יש כזו בעיה חמורה, היא כנראה נובעת מבעיה עמוקה בחיים החרדיים. צריך למצוא את הבעיה כדי למצוא את הפתרון. סביר להניח שמדובר בהדחקת המיניות החזקה, הדחקה שאין לה מקור ביהדות עד לעת המודרנית (כשהומצאה החרדיות). כשהאדם מדחיק את הצרכים הטבעיים שלו, הם תמיד יצוצו החוצה בדרכים האחרות, בלי שליטה. אולי תנסה להבין מהם הצרכים האמיתיים שלך שמודחקים, מה אתה לא מקבל בחיים הרגילים שאתה נזקק לפורנו. וכמובן, אל תתבייש בעצמך. גם כי אין סיבה וגם כי זה לא יביא אותך לשום מקום חיובי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2010 23:16 לינק ישיר 

לא-מתביישת- אמרת "הדחקה"? מה לך ולפרויד?! חשבתי שכבר הורדת עליו את הגליוטינה :)

ביחס להתמכרות- מדובר בתופעה/הפרעה/מחלה כרונית חריפה . ולא בכדי נהוג לומר "מכור נשאר לעולם מכור (גם כשהוא נגמל)"
לכן נהוג לחשוב על משלב של טיפולים כמו שהוצע לעיל הכוללים טיפול קבוצתי כמו 12 צעדים, טיפול התנהגותי, טיפול תרופתי כמו תרופות אנטי-אפלפטיות כמו Topamax /Topramine ועם כל זה עדיין המחקרים מראים שמכורים ש'מצליחים' בטיפול עשויים לעבור להתמכרות מסוג אחר וכן הלאה.
לפיכך, יש משהו במה שלא_מתביישת מציעה  לבחון בנוסף את התכנים המודחקים.
 יחד עם זאת לע"ד הדבר לא יספיק עד אשר לא נתמודד עם "האובייקט הממכר" שהוא למעשה מבנה נפשי בעל מנגנון ממכר (דיברתי עליו קצת באחד האשכולות בפורום).
במילים אחרות,
כל זמן שאובייקט הממכר לא ינוטרל או יותר נכון יומר לאובייקט מתמיר , ההתמכרות לצערי לא תתן מנוח!

לילה טוב ומקווה רגוע יותר

רונית לזר, עו"ס קלינית, דוקטורנטית

נייד     052-6346334   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 08:49 לינק ישיר 

ניתן להבין את הקשר בין חרדיות לפורנו משום שמדובר בסוג של מציצנות. כלומר: "רואה ואינו נראה". והמסגרת הלוחצת יוצרת מבנה נפשי של הסתרה.
יתכן גם שאחוז זה מקביל לאחוז הבגידות ומקרי אונס אצל החילונים כי מה שהחרדי חושק, החילוני מבצ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 08:50 לינק ישיר 

ניתן להבין את הקשר בין חרדיות לפורנו משום שמדובר בסוג של מציצנות. כלומר: "רואה ואינו נראה". והמסגרת הלוחצת יוצרת מבנה נפשי של הסתרה.
יתכן גם שאחוז זה מקביל לאחוז הבגידות ומקרי האונס אצל החילונים. כי מה שהחרדי חושק, החילוני מבצע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/5/2010 12:22 לינק ישיר 

אהרן10- תרגיע, לפי הנתונים של מרכזי הסיוע אחוז מקרי האונס ביחס לגודל האוכלוסיה, בחברה החילונית והחרדית, זהה. פשוט בחברה החרדית לא מתלוננים במשטרה ולא כותבים על זה בעיתון. 

רונית- וודאי שיש הדחקה. לא כל מה שפרויד אמר זה שטויות... דווקא בהקשר של פורנו והדחקה אני קצת מבינה (ואולי זה יכול להסביר למה כל כך הרבה חרדים מכורים לפורנו). אני הבנתי שאני לסבית בגיל יחסית מבוגר. עד אז הדחקתי את זה. וכן, נכנסתי כמה וכמה פעמים לאתרי פורנו (לא הייתי מכורה, רחוק מזה). מאז שהבנתי שאני לסבית, והבנתי מהם הצרכים המיניים האמיתיים שלי, אין לי שום צורך בדברים האלה. ולא, אין לי בת זוג, כך שרק המודעות לצורך, אפילו בלי מימוש שלו, מספיק כדי להפסיק את החיפוש במקומות זרים. אני לא אומרת שכל מי שמכור לפורנו הוא הומו, בחברה החרדית מדחיקים גם צרכים מיניים הטרוסקסואלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2010 17:41 לינק ישיר 

בעיה ושמה כוח הרצון

אצלי כוח הרצון חלש מאד, במוח אני מבין נהדר מה עלי לעשות כיצד עלי להתחיל להתנהג ולעבוד ללא ספק דבר שישפר את חיי עשרת מונים אך מה לעשות כוח הרצון חלש.
כך לדוגמה יום אחדבאתי לעבודה ועשיתי חיל טלפונים פקסים מייל פגישות החלטות פזרתי את המכתבים שחיכו להחלטה שלי כבר כמה שבועות  ומה לא אך לאחר שעה שעתיים מתחיל משהוא לזמזמם קפצתי שניה לביקור באתר נחמד שיש בו סיפור "מרתק" על הוא והיא וכך חלפו להם שעות רבות ונחמדות

הרבה החלטות טובות עשיתי בחיי אבל מהר מאד הם נפלו. כוח הרצון החלש מביא אותי לאדישות פשוט אדיש לחיים שלפעמים מפתיעה את הסובבים אותי וגורמת להם לחשוב שאני פועל מתוך הראש בהגיון צלול וקר ממש צחוק הגורל.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 16:52 לינק ישיר 

זמיר- למה אתה מתעלם ממה שכתבתי? אתה לא חושב שאולי זה יעזור לך (תרופות וחיפוש מה מוביל להתמכרות)?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > התמכרויות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.