בית פורומים פורטל הנפש

התמכרויות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/12/2011 19:40 לינק ישיר 

זמיר,
לדעתי צריך להילחם נגד היצר בשפה שהוא מבין.
עזוב עולם הבא, עזוב עכשיו את התורה והמצוות, את העבירות והחטאים.
תגיד ליצה"ר שלך, שפשוט נמאס לך להיות שקוע בתאווה, זה הורס לך את החיים. החיים הגשמיים כמובן.
תגיד לו שאפילו אם הקב"ה בכבודו ובעצמו יגלה לך שהוא לא יתחשבן אתך על כל זה, אתה לא מוכן יותר להיות עבד לתאווה.
אתה רוצה לחיות חיים נורמליים. כמו - להבדיל - גוי נורמלי.
חיים עם אשה וילדים. חיים עם פרנסה. חיים מושקעים מבחינה אסתטית. חיים מושקעים מבחינה גשמית.
אתה מעוניין, בבית יפה, באשה וילדים יפים. במשפחה חמימה מושקעת ויפה.
זה הורס לך את הכל.
אתה רוצה להפסיק עם זה, לא בגלל שמישהו למעלה רוצה בכך. לא בגלל שקיבלת פקודה להפסיק.
אלא בגלל שאתה רוצה! אתה ולא אחר.
תגיד לעצמך: "אני לא עושה טובה לאף אחד כשאני מפסיק עם זה"
תגיד לעצמך: "אני עושה את זה למעני. שלא לשם שמיים. לשם הנאה גופנית גרידא".
בשלב הבא, תציב לעצמך גבולות ברי השגה.
למשל תציב לעצמך גבול של חצי שעה או שעה במהלכה אתה נמנע מהרהורים ומהסתכלויות אסורות.
ותמשיך לשנן לעצמך שאתה לא עושה את זה למען הקב"ה [אל תדאג... הוא בהחלט מסכים לכך, ובלבד שתצליח לצאת מהזבל הזה.... מי אוהב אותך יותר ממנו?] אלא למען ההנאה והסיפוק הגשמי והעולם הזה שלך. תגיד לעצמך שבכלל לא מעניין אותך העתיד. מעניין אותך כאן ועכשיו.
עם הזמן ועם ההצלחה ועם ההפנמה שאתה לא עושה את זה למען אף אחד אלא למען עצמך, תסיט את הגבולות קצת למעלה, כל פעם עוד טיפה ועוד טיפה.
אני בטוח שבדרך זו תנחל הצלחה רבה.
העיקר שתזכור כל הזמן שאתה עושה את זה שלא לשם שמים!!! כי ברגע שאתה מתחיל עם "ההכתבות" מלמעלה אתה נותן ליצה"ר שלך נשק רב עצמה! הוא ישתמש בזה להרוס לך שוב ושוב. הוא ייסר אותך עם ייסורי מצפון שזה ממש לא בשלמות ושזה ממש לא איך שהקב"ה רוצה ושזה לא מספיק... וכו' וכו'. אם אתה עושה את זה בגלל שאתה בעצמך רוצה בכך ולא עושה טובות לאף אחד אחר, אז ברור שאפי' אם נפלת ואפי' אם זה לא בשלמות ואפי' אם זה עדיין לא איך שזה כתוב בתורה, אתה תמשיך בכך עד שבעזה"י תגיע לפסגה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 01:23 לינק ישיר 

במהלך החיים למדתי שיש זמנים שא"א לנצח עד הסוף,זה כואב אבל זו האמת
בזמנים כאלו התפקיד שלנו הוא לנסות לדחות את היצר כמה שאפשר ולברוח ממנו כמה שיותר מהר,כדברי חז"ל שכל רגע שאדם לא חוטא הוא מקיים מצוה,אם הצלחנו לדחות אותו בשעה ולצמצם אותו לחצי שעה יצאנו בניצחון של חצי שעה,קשה לקבל את זה אבל זה התפקיד וזו האמת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 01:30 לינק ישיר 

הכוח של היצר הוא ליאש אותנו שאין סיכוי לעולם שנצליח,ושאנו לא שוים כלום כי אנו לא מצלחים להתגבר וכל שאר הדברים היפים שלנו כלא היו,כך ובכל מיני טענות הוא מיאש ומנצח אותנו סופית.
הטעות היא שהתפקיד הוא לא לנצח אלא לעשות ככל שביכולתינו לדחות אותו ולולם לעולם לא להתיאש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 01:38 לינק ישיר 

ידועים דברי רבינו יונה שמי ששקוע בחטא אסור לו להתחרט זה לא הדרך שלו,כי זה רצון היצר שתתחרט שתתיאש שתבין שאתה אפס מה שממש לא נכון,הדרך היא עזיבת החטא .
א"א לעזוב חטא בלי כוחות בלי שמחה, הדרך היא לא לחשוב על החטא אלא להשתדל להמשיך הלאה בשמחה ולנסות כמה שאפשר לצמצם נזקים זה התפקיד כמה שפחות נזק זה הניצחון,אך לעולם לא להתחרט או להתיאש זה עצת היצר
יכולים לעבור על אדם שנים של חיפוש אחר האור שיעזור לו לנצח,אבל זה לא אומר שעד עכשיו הוא לא ניצח אם הוא השתדל זה הניצחון עד למציאת האור המושלם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 01:52 לינק ישיר 

היו תקופות בחיי שאחרי כל נפילה היתי יוצא לאכול משהוא לטיל קצת,להחזיר את השמחה במהירות האפשרית ולחזור לחיים נורמלים בלי שום חרטה,ידעתי שזה התפקיד ורק כך אוכל להמשיך,ורק אחרי שחזרתי לעצמי המשכתי לחפש את האור בקשתי עזרה וכו. כל דרך ,לא התיאשתי כי ידעתי שאני בדרך הנכונה וזה רצון הבורא.
אני מכיר אחד שכל פעם שהוא היה מרגיש שהיצר הולך לשלוט בו ואין לו אפשרות להביע דעה,הוא היה פוצע את עצמו[בקטנה] וזה היה מחזיר אותו לפוקוס  ולשליטה עצמית,אני לא אומר לכם לעשות כן אך על כל אחד לחפש את הדכים שלו להנצל,העיקר שנזכור שהמטרה היא לא לנצח אלא לעשות מה שביכולתנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 11:50 לינק ישיר 

אני לא יודע מה אני מחפש שם

מה בעצם דוחף ? מה מניע ?  למה  לעסוק בדברים שברור  שהם אשלייה? למה  זה שונה משוקלד שאני אוהב אך לא אתחרפן בשבילו ?  
במיוחד בגלל שאני  שכלתני ולא טיפוס רגשי. לא ברור גם מה נותן   החיפוש האין סופי אחר "הדבר הגדול והנוצץ".

מוזר מאד כמה שהדברים לא הגיונים ולכן הבעיה אינה הבנתית
נדפק חלקיק  בלוח בקרה  זהו הניתוח הטכני שלי

היה לי חבר בקבוצה שבכל תקופה שהיה לו ניסיון קשה היה מתפלל בערך כך:
"אלי תן לי פה את מה שאני מחפש שם"
"אנא מלא  אותי בסיפוק ואושר פנימי  אשר אותו אני מחפש במקומות אחרים וחשוכים"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 12:15 לינק ישיר 

הצדעה
למודעים
והמתמודדים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/12/2011 12:26 לינק ישיר 

אני לא יודע מה אני מחפש שם 

מה בעצם דוחף ? מה מניע ?  למה  לעסוק בדברים שברור  שהם אשלייה
לא ברור כלל. בן אדם מעצם טבוע זקוק לריגושים. זהו תענוג מאוד מאוד גדול. אין כאן שום אשליה, יש כאן כמיהה נפשית פנימית [אמתית לגמרי!!!] לריגושים.

למה  זה שונה משוקלד שאני אוהב אך לא אתחרפן בשבילו ? 
לשוקולד אין שום תפקיד משמעותי בחיים. לתענוג זה ישנו תפקיד שהוא תכלית בריאת העולם. [בספרים מובא שתענוג זה הוא טיפה מעין דמעין תענוג עולם הבא].

במיוחד בגלל שאני  שכלתני ולא טיפוס רגשי. לא ברור גם מה נותן   החיפוש האין סופי אחר "הדבר הגדול והנוצץ". 
גם אנשים שכלתניים הם בני אדם. הצורך בריגושים לא נובע מהרגש אלא מהנפש המחיה.

מוזר מאד כמה שהדברים לא הגיונים ולכן הבעיה אינה הבנתית 
נדפק חלקיק  בלוח בקרה  זהו הניתוח הטכני שלי 
לא נדפק שום חלקיק, אתה בריא כמו שור.
אולי אתה צריך להסתכל על זה כך:
התרגלתי לתענוגים לא מותרים. עלי לחפש דרכים איך להפטר מהרגל רע זה.
עליך לדעת, כי עצם הדבר שאתה נמצא כאן בפורום כבר מעיד שבפנימיות אין לך מנוחה מזה.
וזה כבר סיבה טובה להיות רגוע יותר.
יש בך עדיין נקודה פנימית שדורשת תיקון.
ויש להרחיב עוד אלא שאין עיתותי בידי.

היה לי חבר בקבוצה שבכל תקופה שהיה לו ניסיון קשה היה מתפלל בערך כך: 
"אלי תן לי פה את מה שאני מחפש שם" 
"אנא מלא  אותי בסיפוק ואושר פנימי  אשר אותו אני מחפש במקומות אחרים וחשוכים" 

ולסיום: נסה להסתכל על המצב שלך מזווית אחרת לגמרי.
אתה גלעד שליט של צבא ה' שנשבה בידי החמאס היצרי.
אנשי החמאס היצרי מענים אותך יום יום שעה שעה. לא נותנים לך מנוחה.
כופים עליך לעשות דברים בניגוד לרצונך.
אתה נמצא במקום שאין לך בכלל שליטה על סדר היום שלך.
אתה נלחם על חייך כארי. בכוחותיך הדלים והאחרונים אתה מנסה לשמור על שפיות מינימאלית.
בד בבד אתה כל הזמן חושב על דרכי מילוט ובריחה.
לא בגדת במשלחך. והא ראי'ה: שאם אנשי החמאס יכפו עליך לכפור בהכל ולהכריז קבל עם ועולם שהם צודקים חלילה ואין לך חלק באלוק ישראל חלילה, אתה תמסור את נפשך למוות ולא תוציא כאלו מילים מהפה שלך.
בגבורה עילאית אתה ממשיך לשמור אמונים לה' ולתורתו עד כמה שהשובים מאפשרים לך.
תן לחכם ויחכם!
נקודה נוספת: תאר לעצמך כמה קדוש וטהור אתה תהיה כשתצליח לצאת מזה! הרי כל הגדול מחברו יצרו גדול. ולפי גודל היצר אתה יכול לראות איזה נפש גדולה אתה! אני בטוח מאה אחוז שעוד תצא מהפלונטר הזה. הקב"ה לא נותן נסיונות שא"א לעמוד בהם. אין הקב"ה בא בטרוניא עם בריותיו. תהיה בטוח שהעבירה מצד אחד גדולה מאוד אבל מצד שני אינך יכול לדעת עד כמה היא נחשבת עבירה על חשבונך כיוון שתמים דעים יודע תעלומות לב עד כמה רצונך להיפטר מזה ועד כמה אתה סובל מהיותך משועבד לתאווה זו. חזק חזק ותתחזק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 12:47 לינק ישיר 

בולטימור ,
יישר כח על דבריך ,
על הזמן , המחשבה והדברים המחכימים שאתה תורם, ותומך בחברי הפורום . 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 12:51 לינק ישיר 

בלטימור

לדעתי הבעיה היא נפשית ולא יצרית, ולכן כל זמן שלא יטפלו בנפש, לא רק שאין לנפש ענין להפסיק, אלא שיש לנפש ענין כל הזמן להעלות את הנושא.

והעלאת הנושא היא גם בעיסוק האובססיבי בשעת מעשה, וגם בלעיסת הנושא וגרורותיו לאחר מעשה.
גם הייאוש והשפלות העצמית היא חלק בלתי נפרד מהפטנטים שהנפש מייצרת בכדי לא להוריד את הנושא מסדר היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 17:51 לינק ישיר 

תמניא אפי

משל למה הדבר דומה? למדינה שיש לה מערכות ביטחון, בריאות, כלכלה, חינוך וכן הלאה
על ראש הממשלה לטפל בכל הבעיות במקביל.
לדוגמא: כאשר ישנן בעיות בטחוניות, זה משפיע גם על הכללה וגם על מערכות החינוך בריאות ועוד.
בכל זאת, לא יימצא ראש ממשלה שיאמר שהוא מטפל בבעי'ה הבטחונית בלבד, כיוון שהיא מקור כל הצרות.
במקביל צריך נגיד בנק שמגיב למצבים כלכליים שנוצרים כתוצאה מהמצב הביטחוני

בן אדם הוא ראש ממשלה של עצמו. יש לו מערכות שונות שמרכיבות אותו כמכלול. המערכת הנפשית, המערכת היצרית, המערכת השכלית, הקוגניטיבית, הרגשית, וכן הלאה. המערכות עובדות בהרמוניה, מזינות אלו את אלו, ומשפיעות אלו על אלו.

בנידון דידן, המערכת היצרית אורבת לאדם ומציע לו כל הזמן דברים אסורים, הן כפתרון לבעיות אחרות, והן כהצעות קורצות בעלמא. כשאדם שוקע בתאוות בצורה מוגזמת ייתכן שהוא סובל ממחסור נפשי [כמו שייתכן שדווקא השקיעה בתאווה היא זו שגורמת לו תחושת ריקנות נפשית - כמו השאלה בביצה ותרנגולת מי קדם למי], אבל ברור שפתרונות אלו רק מגבירות את הסבל ואת הריקנות.
אך, האם עליו להתמקד בטיפול במחסור הנפשי שלו בלבד?

נחזור לדוגמא של המדינה.
המדינה נמצאת במצב ביטחוני רעוע שמשפיע על הכלכלה. האם צריך לסגור את הבנק המרכזי ולפטר את הנגיד בגלל ששורש הבעיה הוא בביטחון? בוודאי שלא. צריך לייצב את המצב הבטחוני, אבל גם המערכת המוניטרית-כלכלית צריכה להיות בפעולה כל הזמן ולדעת להגיב למצב.

אדם ששקע בתאוות כתגובה לריקנות נפשית, כראש ממשלה של עצמו, הוא יכול גם לנסות לברר מה השורש שגורם לו בכלל לחפש פתרונות במחוזות אלו [וזה מומלץ!], ובמקביל גם לנסות לטפל בהתפתחות ללא קשר למצב בגבול. כגון לחפש סיפוקים אחרים שיאזנו את הצורך שלו במציאת סיפוק.
זאת ועוד, עצם המלחמה נגד היצר כבר מזין אותו נפשית. השקיעה בפתרון השווא של המערכת היצרית רק מכבה את האור שלא יראה את הריקנות. המלחמה נגד נטייה זו, לא רק משאירה את המצב כמקודם אלא אדרבה היא מוסיפה אורות לנשמה במציאות מוחשית ממש, ועוזרת לבנאדם להיפטר ממחסומים רגשיים פנימיים שמעיקים עליו.

ההצלחות בחזית גורמות לפריחה כלכלית, חינוך טוב יותר, מערכת בריאות פחות עמוסה ולכן יעילה יותר, וכן הלאה.

ההצלחות בחזית היצר, גורמות לפריחה נפשית, שכלית ורגשית. פריחה זו יכולה להיות התרופה האמתית והשלמה לחסכים נפשיים אחרים שקשורים בבעיות העבר.

אני מסכים שטיפול נפשי יכול גם הוא להביא בשורה, אבל כנראה אני חולק עליך בנקודה אחת, שזה לא משהו החלטי בבחינת הוא ואין בלתו.

תוקן על ידי Baltimor ב- 06/12/2011 18:42:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 17:53 לינק ישיר 

אני רק מספר מנסיוני

מהיכרותי עם אנשים בקבוצה המאפיין הוא הדחקה השתקה השלמה עם המצב ולא העלאת הנושא

שיחות נפש להתגבר על היצר הרע עבדו יופי בגיל העשרה.. זה החזיק בממוצע כמה שבועות
כנראה שזה לא ממש יצר הרע נטו. יש על זה לא מעט חומר מקצועי כדאי לקרוא

אנשים מכורים לא בהכרח עושים עבירות  יש מכורים שמבחינת ההלכה לא עברו שום איסור
מאפייני ההתנהגות מאד זהים עם תוצאות הרסניות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 18:00 לינק ישיר 

תסמכועלי כתב:
בולטימור ,
יישר כח על דבריך ,
על הזמן , המחשבה והדברים המחכימים שאתה תורם, ותומך בחברי הפורום . 

אני נהנה מהשהות כאן יותר ממה שאני מהנה אחרים! זהו פורום מדהים עם אנשים מדהימים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 20:02 לינק ישיר 

מהותו של היצר היא דמיון כמבואר בספרים ,מים גנובים ימתקו אין בגניבה שנוי במציאות שהמים יותר מתוקים אלא שכוח הדמיון ממתיק אותם
אני לא חוש שאפשר להבין למה המצב ממשיך ואין כוח להפסיקו,זה כוחו של היצר ואף אחד לא יכול עליו בלי עזרה מה'
אבל ברור ללא ספק שמי שעושה כל שביכולתו ומבקש עזרה ומשתדל לדחות את היצר ולברוח ממנו,א"א במצב הנוכי לבוא עליו בתביעה כל שהיא,
תביעה עליו תהיה ברגע שלא ישתדל מספיק,או כשיתחיל להתחרט לפני הזמן ויכנס ליאוש,עזרה זה כולל טיפול תרופתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/12/2011 20:18 לינק ישיר 

Baltimor כתב:

ההצלחות בחזית היצר, גורמות לפריחה נפשית, שכלית ורגשית. פריחה זו יכולה להיות התרופה האמתית והשלמה לחסכים נפשיים אחרים שקשורים בבעיות העבר.

זה אמת במקרים מסויימים שבו החסך הנפשי הוא לא כ"כ משמעותי

כשהחסך משמעותי אני חולק לחלוטין על קביעתך, ומנסיון למדתי שחייבים לטפל בחסך הנפשי לפני שאפשר בכלל להתחיל לדבר על משהו אחר.
וכמש"כ זמיר בעצמו שכל השיחות חיזוק היו טובים בגיל העשרה וגם אז רק לכמה שבועות.
היצר הרע הוא לא מחותן פה וכמש"כ זמיר שבהמון מקרים אחרים של התמכרויות אין בכלל איסור, ומכל מקום הנפש דורשת את שלה בכל מיני דרכים.

הצעתי משהו לזמיר באישי, אבל הוא כנראה לא רוצה להיכנס לענין.
לי נראה שזה סוג של הדחקה והכחשה.

ולזמיר אומר

מטופל שאל למטפל שלו למה אנחנו כל הזמן עסוקים עם הקטעים האפלים בחיים שלי, למה לא להתמקד קצת בקטעים הטובים?
ענה לו המטפל כי הבעיות והסיבוכים טמונים דווקא בקטעים הקשים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > התמכרויות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.