| נשלח ב-21/4/2010 14:40 |
|
| |
חצאית ג'ינס
בס"ד
מה דעתכם -
האם בחורה שלובשת חצאית ג'ינס לא יכולה להשתדך עם בחור ישיבה?
האם ניתן להעריך את מצבה הרוחני של בחורה על פי סוג הבד הקשיח אותו היא לובשת?
האם בכלל השאלה הזו אמורה לעלות בבירורים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 14:56 |
|
| |
"האם ניתן להעריך את מצבה הרוחני של בחורה על פי סוג הבד הקשיח אותו היא לובשת"- ובכן, ממש לא!!!הבעיה היא שלובשת חצאית ג'ינס מקוטלגת כבת שמצבה הרוחני לא מהטובים ביותר, השאלה היא אם זה לא מפריע לך ללבוש חצאית ג'ינס בידיעה שאת מקוטלגת ככזו, אם לא, אז אני מאמינה שאת תמצאי את הבחור שיגיד שאותו לא מעניין הלבוש של הבחורה באיזה צורה הוא מקוטלג ברחוב, אלא ידע להכיר אותך כמו שאת באמת!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 15:01 |
|
| |
| שNונה כתב: |  | בס"ד
מה דעתכם -
האם בכלל השאלה הזו אמורה לעלות בבירורים? |
|
מצב רוחני לא נמדד באורך חצאית ולא בדוגמה,
כמו גם לא בצבע החולצה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 15:55 |
|
| |
| shira88 כתב: |  | בס"ד
מה דעתכם -
כמו גם לא בצבע החולצה.
|
|
חהחה. בואי נודה שבירכיים חשופות זה דבר מאוד מגרה, וקל וחומר כמה שהחצאית יותר קצרה. כנ"ל צבע חולצה...
אני לא מבינה, הרי בחורה הולכת ברחוב רק כדי להבליט את עצמה וכדי שכל הבחורים (והבחורות..) יוצאו עיניים..?? כאילו מה, הבחורה כ"כ נואשת לצומי? אין לה כבוד עצמי? שמירה על איברים שלא כול העולם צריך להחשף אליהם?
עזבי קטע של צניעות, זה קטע של צומי ויצר וטו לא.
אז בואי נודה שב-ר-ו-ר שאורך חצאית אצל בחורה מראה על פנימיות וגם אם לא, זה יקרה בהמשך.... כמו שקרה לי.
והחולצה האדומה היא אולי פחות חמורה מהקטע של אורך חצאית, אבל גם בזה יש איזה יצר... כי זה אהמ...
ודעתי- סוג החצאית מורה על דבר אחד, הקשה לדברי חכמים, זה כמו שרבנים אומרים- לא להכניס אינטרנט לבית, להשתמש בטלפון כשר, וכו'... גם הג'ינס... אז נכון שיש לכולנו חסרונות ויש דברים שאם כבר נפתחנו אליהם קשה להתנתק מהם, אני לפחות לא לבשתי ג'ינס אף פעם, אבל אני יודעת שאם אני אתחיל עם זה יהיה לי קשה להפסיק עם זה. כמו שקרה לי עם האינטרנט.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 16:10 |
|
| |
לא דיברתי על חולצה אדומה לבנות, אלא חולצות צבעוניות לבנים
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 16:21 |
|
| |
| שNונה כתב: |  |
האם בכלל השאלה הזו אמורה לעלות בבירורים? |
|
ברמת העיקרון כן.
זהו חיסרון אם הבחורה לא הולכת עם ג'ינס בדווקא.
אבל זה לא כ"כ קריטי..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 16:48 |
|
| |
אני חושבת שזה לא יעיל לדון על פרטים, אפשר להעלות בצורה הזו כל דבר: טריקו, שיער פזור, לק, בלה ג'ידי...
???
בקשר לעניין: חצאית ג'ינס מקטלגת! כמו שאמרו גם את הבחורה שלובשת וגם את הבחור שלא אכפת לו..
מתאים לך? מתאים לא מתאים? לא מתאים!
לבחור ישיבה? תלוי ברמת המודרניות שלו, של אימו, אחיותיו וגיסותיו.
לברר על כך? תלוי עד כמה אכפת מזה.
עוד משו?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 17:16 |
|
| |
הי, אני לא כתבתי שלא אכפת לבחור אם הבחורה לובשת ג'ינס או לא, אני כתבתי: אני מאמינה שאת תמצאי את הבחור שיגיד שאותו לא מעניין הלבוש של הבחורה באיזה צורה הוא מקוטלג ברחוב, (איך עושים ציטוט?) שזה אומר שלא מעניין את הבחור איך מקטלגים בגטו החרדי בחורה שלובשת ג'ינס, ויש הבדל גדול מאוד!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 17:19 |
|
| |
| MeitooL כתב: |  | בס"ד
מה דעתכם -
כמו גם לא בצבע החולצה.
חהחה.
בואי נודה שבירכיים חשופות זה דבר מאוד מגרה, וקל וחומר כמה שהחצאית יותר קצרה.
כנ"ל צבע חולצה...
אני לא מבינה, הרי בחורה הולכת ברחוב רק כדי להבליט את עצמה וכדי שכל הבחורים (והבחורות..) יוצאו עיניים..??
כאילו מה, הבחורה כ"כ נואשת לצומי? אין לה כבוד עצמי? שמירה על איברים שלא כול העולם צריך להחשף אליהם?
אז בואי נודה שב-ר-ו-ר שאורך חצאית אצל בחורה מראה על פנימיות וגם אם לא, זה יקרה בהמשך.... כמו שקרה לי.
והחולצה האדומה היא אולי פחות חמורה מהקטע של אורך חצאית, אבל גם בזה יש איזה יצר... כי זה אהמ...
ודעתי- סוג החצאית מורה על דבר אחד, הקשה לדברי חכמים, זה כמו שרבנים אומרים- לא להכניס אינטרנט לבית, להשתמש בטלפון כשר, וכו'... גם הג'ינס... אז נכון שיש לכולנו חסרונות ויש דברים שאם כבר נפתחנו אליהם קשה להתנתק מהם, אני לפחות לא לבשתי ג'ינס אף פעם, אבל אני יודעת שאם אני אתחיל עם זה יהיה לי קשה להפסיק עם זה. כמו שקרה לי עם האינטרנט.
|
|
לא התכוונתי חלילה על לבוש קצר מעל הצורך או צמוד ח"ו.
התכוונתי נטו לסוג הבד!
מה יש בג'ינס שגורם חלחלה ומסמן על ירידה רוחנית?! מה?!
אני ממש לא מבינה איך אפשר לשפוט מישהו לפי סוג הבד!!!!
זה מאד מעצבן אותי שיש סטיגמות והסכמות שלא קשורות להלכה, ואנשים מנופפים בזה כאילו הם צדיקי הדור..
אני לא רוצה לחשוב איזה קונפליקט יכולה בחורה לגרום לאם הבחור, אם היא לובשת חולצת צוארון סגורה עד עצם הצואר בשילוב עם חצאית ג'ינס. - לאיזה סוג בחורה היא נחשבת?!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 17:26 |
|
| |
יותר מגניב לדעתי מכנס מתחת לחצאית!

|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 18:30 |
|
| |
| שNונה כתב: |  | בס"ד
מה דעתכם -
כמו גם לא בצבע החולצה.
חהחה.
בואי נודה שבירכיים חשופות זה דבר מאוד מגרה, וקל וחומר כמה שהחצאית יותר קצרה.
כנ"ל צבע חולצה...
אני לא מבינה, הרי בחורה הולכת ברחוב רק כדי להבליט את עצמה וכדי שכל הבחורים (והבחורות..) יוצאו עיניים..??
כאילו מה, הבחורה כ"כ נואשת לצומי? אין לה כבוד עצמי? שמירה על איברים שלא כול העולם צריך להחשף אליהם?
לא התכוונתי חלילה על לבוש קצר מעל הצורך או צמוד ח"ו.
התכוונתי נטו לסוג הבד!
מה יש בג'ינס שגורם חלחלה ומסמן על ירידה רוחנית?! מה?!
אני ממש לא מבינה איך אפשר לשפוט מישהו לפי סוג הבד!!!!
זה מאד מעצבן אותי שיש סטיגמות והסכמות שלא קשורות להלכה, ואנשים מנופפים בזה כאילו הם צדיקי הדור..
אני לא רוצה לחשוב איזה קונפליקט יכולה בחורה לגרום לאם הבחור, אם היא לובשת חולצת צוארון סגורה עד עצם הצואר בשילוב עם חצאית ג'ינס. - לאיזה סוג בחורה היא נחשבת?!
|
|
גמני לא הבנתי אף פעם מה הקטע עם ג'ינס ולמה זה אסור? כולה סוג בד אחר... אז שאלתי ת'מחנכת שלי באחת הכיתות, והיא אמרה לי שזה עובר על- "לא תלכו בחוקות הגויים" כי ג'ינס זה מן בגד סימלי של אומות העולם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 19:51 |
|
| |
meitool אני מקווה בשבילך שאת לא עד כדי כך פתיה להאמין לדברים הללו.. "ג'ינס זה בגד סימלי של אומות העולם" .. באמת..!!
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 19:56 |
|
| |
| אור_לגויים כתב: |  | meitool אני מקווה בשבילך שאת לא עד כדי כך פתיה להאמין לדברים הללו.. "ג'ינס זה בגד סימלי של אומות העולם" .. באמת..!! |
|
אה? בהתחלה אני באמת חשבתי שזה שטויות עד ששמעתי ת'רב בן ציון מוצפי....
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 20:18 |
|
| |
שהוא לבטח בקיא בסימלי הגויים..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 20:23 |
|
| |
בא לי וויכוח!! 
אור לגויים אני מבינה מתגובותיך שאין שום בעיה בחצאית גינס אתה מודע לזה שיש הרבה שחושבים שיש עם זה בעיה.
יש לך הסבר? אשמח.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 20:28 |
|
| |
אני הקטנה, אני מבין מתגובתך שאין לך מושג על מה אנו מדברים.
את מודעת לזה שיש הרבה שכן יש להם מושג.
יש לך הסבר? אשמח..
|
|
|
|
|