|
|
| נשלח ב-21/4/2010 21:50 |
|
| |
אני לא חושב שבפועל יש בעיה הלכתית נטו בבד - חוקות הגויים זה גם ללבוש גם בגדי האמיש או לתת לילדים ללבוש חולצות פולו או לבעל ללבוש מכופתרות. ג'ינס זה בגד כמו כל בגד. העניין הוא שיש מספר אנשים שלוחשים על אוזני הרבנים כל מיני לחשושים ומכאן יוצא שג'ינס הוא אכן חוקות הגויים.
יש בסיס לחוקות הגויים הזה אבל לא מדובר בממש חוקות הגויים - למה אני מתכוון ? לזה שג'ינס לרוב משדר אווירה זולה/חילונית. ומכאן נובעים הלחשושים לרבנים. אולי הם מוצדקים ואולי לא.
לדעתי מי שמוכנה לשלם את המחיר החברתי בללכת עם ג'ינס אז זה בסדר וזאת החלטה שלה והיא תצטרך להתמודד עם התוצאות. יהיו בחורים שאפילו לא ירצו לשמוע על כזאת בחורה. ואולי יהיו כאלה שכן. אולי. אז היא בונה על הסיכוי שיש מישהו שיבין את הראש שלה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 21:51 |
|
| |
אני לא מצליחה להבין את הדיון מעצם עיקרו!!!
בחורה שהולכת עם ג'ינס היא מראה על סגנון מסויים.ותצא עם בחורים שחצאית ג'ינס לא "מרתיעה" אותם!
כי בחורים שאומרים "לא" לג'ינס הם כנראה לא הסגנון שלה!!
אני אישית לא רואה שום בעיה "צניעותית" בללכת עם גי'נס....ואני בהחלט לובשת ג'ינסים...כמובן כל עוד הם צנועים (!!!) ולא צמודים/קצרים וכד'...ואצא עם בחורים שהדבר לא מפריע להם..
תוקן על ידי נאות ב- 21/04/2010 21:54:09
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 21:55 |
|
| |
עוצר, אני מוכרחה לציין שתגובתך טובה!
(למרות שנראה לי שאני בטוחה שאין לך שום דבר נגד גינס. נכון?)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 21:59 |
|
| |
| אני_הקטנה כתב: |  | אני מורה בבית יעקב
|
|
לא להאמין, שהמורות בבית יעקב גולשות בפורומים של "בחדרי"..
אני מאמין ששרה שנירר מתהפכת בקברה.
ושירה, בחור שיוריד בחורה על ג'ינס, הוא מסוג הבחורים שהבחורה שהולכת עם ה'ג'ינס' לא תרצה כלל.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 22:27 |
|
| |
| shira88 כתב: |  | סורי, אבל אני נגד ג'ינס.
ובחור יוריד על ג'ינס כי זה אומר על הבחורה שהיא יצאה מהמסגר סמינר "והתקלקלה".
אין מה לעשות זה הציבור שאנחנו חיים בו,
והג'ינס לא מעלה מהערך של הבחורה.
אבל בחורה שיודעת שהיא במצב עדין וכל הזמן בוחנים אותהאז היא צריכה לדעת להקפיד וללכת לפי הנורמה.
אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו!
|
|
את שמה לב שזה סותר את מה שכתבת למעלה??
ולדעתי בחורה (וכל אדם) לא צריכה לעשות\לא לעשות דברים בגלל מה שהחברה מצפה מימנה או מיסתכלת וחושבת עליה ..לכן נוצר היום המון בנות שכלפי חוץ לא לובשות גינס אבל מבפנים הם רקובות...
למי אנחנו חיים ?לציבור ..?
אבל זה כבר נושא בפני עצמו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 22:27 |
|
| |
תודה אני הקטנה .
ברור שמשהו לא הלכתי הוא לא רלוונטי - קצר מדי. [לגבי צמוד מדי מצטער אבל באמת שאין לי מושג מה ההלכה הקונקרטית והכתובה - והכוונה היא לא להלכה הפשקווילית. למרות שעל פניו ההיגיון מדבר בעד עצמו]
ולשאלתך,
אני אישית לא נגד ג'ינס. תלוי איך הוא נראה
אני לא נגד בגדים של מעצבים. תלוי מה הם משדרים.
אני לא נגד שום בגד תלוי מה הבחורה רוצה להגיד בו.
אני לא נגד דברים ניטרליים תלוי לאיזה אינטרס משתמשים בהם
בחורה שרוצה לשדר את הזילות,החילוניות והמודרניות עם הג'ינס או כל בגד אחר אז היא כנראה לא מתאימה בכלל להיות משודכת חרדית.
[לגבי בגד אחר -ואפשר ללכת לבני ברק וקצת להסתכל ימין ושמאל,להבין על מה אני מדבר, ולהוריד חזרה את הראש ולקונן בלב.למרות שהוא מכסה הוא משדר]
בחורה שלובשת ג'ינס מנוחות או כל בגד אחר - והם בטוב טעם ומשדרים סולידיות. זה מצוין. אבל יש מחיר חברתי בצידו. מה לעשות שהחברה לא אוהבת את זה- וזה קיים בכל מגזר אז שאחרים לא ירימו את הראש.
עדיף ג'ינס סולידי על בגד אחר [ותסלחו לי שאני לא מבין בשמות של בדים או בגדים] פרובוקטיבי או רועש.
- ונאות את צודקת (גם מה שכתבה אור) - מי שלא יסכים לזה כנראה שלא מתאים לזה - ולכן חזרנו למחיר החברתי.
עריכה:
מה ששירה כתבה זה נקודה טובה.
ראיתי בעצמי בנות סמינר שאחרי שחזרו הביתה הבגדים שלהם התחלפו לה' ירחם (ובהם הסתובבו ברחוב)
אני לא יודע אם כולם מפנימות את הרקיבות ומשדרות תום.
דווקא די להפך אני חושב שביום יום ובחופשים אפשר לראות בדיוק מי הבחורה.
אם מדובר ברקבון לא נראה בגדים רגילים.
אם מדובר בתום - נראה בגדים סולידיים.
למרות שבכל מקרה אני ממליץ גם על:
1. לקחת את ה MP3 שלה [אם היא מסתובבת איתו זה כבר משהו - ואם שומעים עד המושב שלך באוטובוס כבר אין צורך] ולשמוע איזה שירים היא שומעת
2. לראות כמה היא מקפידה על הצניעות הכללית. בצורת הישיבה וההתנהגות. בטון הדיבור. במה שהיא אומרת.
אמרתי את זה באירוסין שלי ---> =] 'שקר החן והבל היופי אישה יראת ה' היא תתהלל' - לכאורה יראת ה' בחיריק הוא מושג בפני עצמו - אם היה פועל או תואר היה צריך להיות מנוקד בשווא. תחבירית המשפט לא מסתדר..כי אז המילה אשה לא קשורה במשפט.
וגם למה לא כתוב 'יראת ה' היא החשובה' כניגוד לשקר החן והבל היופי ?
ולפי שתי השאלות - שוב- מה המילה אישה עושה במשפט? לאיזה חלק היא משתייכת (לשקר החן..או ליראת ה') ואיפה בא הפסיק?
תשובה: שקר והבל הם עניינים שבדיבור וגם הילול.
המילה אישה לא קשורה בהכרח לשום חלק במשפט. זה גמיש כי זה תלוי בה. - תלוי מה היא מדברת.
אם היא מדברת על חן ויופי אז זה היא שייכת לשקר והבל.
אם שומעים בדברים שלה יראת ה' - אז היא תתהלל.
אני חושב שזה נכון גם לפה.
לא שופטים נטו בחיצוניות- כן ג'ינס או לא ג'ינס אלא במה שהבן אדם מדבר- במה שהוא רוצה להגיד ולשדר[ולהזהר בשפיטה לפי שידור בלבד].
תוקן על ידי עוצר_וחושב ב- 21/04/2010 22:38:47
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 22:34 |
|
| |
חחחח...אתם מצחיקים!!
למה אתם חושבים שבזה שאני הולכת עם ג'ינס אני "משלמת מחיר חברתי"...פחחח...
אם הייתי חושבת שאני עלולה לשלם על זה "מחיר" לא הייתי עושה את זה...
זה הכל עניין של סגנון!!!!!!!!! לא צניעות ולא נעלייים....=)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 22:40 |
|
| |
אור לגויים- אם מבחינתך לא לצאת עם בחורים מסוג X זה לא מחיר חברתי אז זה בסדר גמור. כלומר את מוכנה לשלם אותו. ואת זה שחלק מהאנשים מסתכלים עלייך בעין עקומה. אף אחד לא אומר שזה לא בסדר- הפוך- דווקא אני בעד לדעת לשבור קצת כללי חיצוניות כדי להוכיח נקודה.
לא כולם מאמינים כמוך שהכל שאלה של סגנון ולכן הדיון הזה בכלל נוצר. שימי לב.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 22:41 |
|
| |
התכוונת נאות...אור לגויים-זה בן...=)
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 22:43 |
|
| |
| עוצר_וחושב כתב: |  | אור לגויים- אם מבחינתך לא לצאת עם בחורים מסוג X זה לא מחיר חברתי אז זה בסדר גמור. כלומר את מוכנה לשלם אותו. ואת זה שחלק מהאנשים מסתכלים עלייך בעין עקומה.
אף אחד לא אומר שזה לא בסדר- הפוך- דווקא אני בעד לדעת לשבור קצת כללי חיצוניות כדי להוכיח נקודה.
לא כולם מאמינים כמוך שהכל שאלה של סגנון ולכן הדיון הזה בכלל נוצר. שימי לב. |
|
אבל בחורים מסוג X הם לא הסגנון שלי ואני לא אסתדר איתם...אז מה מחיר בזה???
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 22:49 |
|
| |
כן..סליחה - שניה של חוסר שימת לב.
א. המחיר הוא זה כי לא תוכלי לצאת איתם גם אם תרצי. - ואולי את לא רוצה אבל יש כאלה שלא יודעות על המחיר של לא לצאת איתם ומתפלאות למה הם לא רוצים לצאת איתי ? - אז את חשבת על זה והגעת למסקנה הנבונה. לא כולן ככה.
ב. יש מחיר גם שחלק גדול מהציבור יסתכל עלייך ויחשוב דברים לא סימפטיים. יכול להיות שלא אכפת לך ושוב- זה חלק מ'להיות מוכן לשלם את המחיר'.
להיות מוכן לשלם את המחיר לא אומר שאתה מרגיש את המחיר- באותה מידה זה לדעת מה יחשבו ומה יקרה כתוצאה מההתנהגות הספציפית ולשים על זה פס.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 23:00 |
|
| |
לוידעת...אני מבינה מה שאתה אומר,ולא כ"כ מסכימה עם זה...
כאילו,אני לא חושבת שההצעות שיש לי נופלות,ולו במעט,בגלל סגנון הלבוש שלי...
ואני בהחלט בחורה שאקח בחור ישיבה (!!) שחורה..שיישב וילמד בעז"ה..
טוב,זה עניין של סגנון..כמו שאמרתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 23:29 |
|
| |
על זה נאמר הכונו לביאת הקשיח.
|
| נשלח ב-21/4/2010 23:34 |
|
| |
| shira8000 כתב: |  | כל המורות בבית יעקב עם אותה תשובה דבלית...
ולקנות בזארה בגדים או בhm או בtoomy זה לא חוקות הגויים??רק הגינס?
סורי אבל אני לא זוכרת מי אמרה שלא לובשים גינס כי ככה רבנים אמרו ..מוכנה להתערב על מליון דולר שלרב אליישיב אין מושג מזה גינס בכלל... |
|
חה, לרב אלישיב יש ועוד איך... איזה דפקטיות זה להגיד- "הרב לא מכיר, אין צורך לחשוש..." לקנות בחברות מותג יש בזה מעט מ-"לא תלכו בחוקות הגויים" אבל יש המון דברים שונים, זה בכלל לא דוגמא לעיניין ואני מקווה שאתה יודעת למה.
ושוב- ג'ינס זה סטיגמה ולא יותר! בעבר זה היה "לא תלכו בחוקות הגויים" עד שדברים החלו להתשטש ועכשיו הולכים עם זה באופנה כי זה יפה וכו'.... אני לא מבינה איפה את עומדת מבחינת הלבוש הג'ינס כי אני לא קניתי מעולם כאלו חצאיות, לכן אני לא באה לשפוט אותך, אבל מנקודת המבט שלי -שלא מנסה ליישר הדורים- אני רואה לאן הג'ינס מקטלג נשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 23:52 |
|
| |
תתפלי להכיר אבל יש בחורי ישיבה שאם ישמעו שאת לא לובשה גם "ג'ינסים"מלא יגשו אליך.
|
|