|
|
| נשלח ב-23/4/2010 15:50 |
|
| |
| shira88 כתב: |  | נכון זה אמנם סוג בד,
אבל יש לו כ"כ הרבה השלכות.. |
|
זאת בדיוק הבעיה שסוג הבד קובע כל כך אין לזה קשר לצניעות, יש לזה קשר רק לסטיגמות. ברור שבמציאות שקיימת היום יש בהחלט בחורים רבים שיפסלו מישהי עם גי'נס, אבל בחור שהוא באמת איכותי, אמור להסתכל על המידות, על יראת השמים של הבחורה, ולא על סוג הבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 15:53 |
|
| |
| עץ_השדה_1 כתב: |  | נכון זה אמנם סוג בד,
אבל יש לו כ"כ הרבה השלכות..
זאת בדיוק הבעיה שסוג הבד קובע כל כך אין לזה קשר לצניעות, יש לזה קשר רק לסטיגמות. ברור שבמציאות שקיימת היום יש בהחלט בחורים רבים שיפסלו מישהי עם גי'נס, אבל בחור שהוא באמת איכותי, אמור להסתכל על המידות, על יראת השמים של הבחורה, ולא על סוג הבד. |
|
בחור שהוא באמת איכותי ישים גם על סטיגמות, כי חשוב לו מה חושבים עליו....
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 15:57 |
|
| |
איי איי איי...מיטל..
כמה שאת צכה לגדול....=)
בחור איכותי זה אחד שלא אכפת לו מה אחרים חושבים,כל עוד הוא יודע שהוא עושה את הדבר הנכון!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 15:59 |
|
| |
| נאות כתב: |  | איי איי איי...מיטל..
כמה שאת צכה לגדול....=)
בחור איכותי זה אחד שלא אכפת לו מה אחרים חושבים,כל עוד הוא יודע שהוא עושה את הדבר הנכון!!!!! |
|
תפסיקו להסתכל עלי כעל ילדה קטנה! מי אמר שזה באמת הגיל שלי?!
ומתוקה שלי, אני עדיין מאמינה במה שאני חושבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 16:01 |
|
| |
| shira88 כתב: |  | נכון זה אמנם סוג בד,
אבל יש לו כ"כ הרבה השלכות.. |
|
וזאת בדיוק הבעיה תתחילו להתסתכל על מי באמת הבנאדם לא איזה סוג בד הוא לובש..
כי לא הכובע קובע ולא המעיל מועיל ואם לתייש היה זקן גם הוא היה עולה לדוכן ?!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 16:04 |
|
| |
אוקי, צודקת... מי אני שאנפץ לך את אמונתך...
סליחה חמודה, אני מתנצלת...
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 17:27 |
|
| |
חמודות ! לא שמות על שום סטיגמה! זה הרי שטויות!
אין דבר כזה!!! יש ששמים סטיגמה של גינס ויש ששמים סטיגמה של זקן ופאות אוווו כולנו שבויים בזה וזה מה שמחזיק את החברה!!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 18:33 |
|
| |
במקום להתעסק בקטנות, איזו חצאית הבחורה לובשת ואיזה סוג בד ( כמובן, כשמדובר בפריט לבוש שמוגדר בגבול הצנוע, לא קצר מידי, לא צמוד), אולי כדאי להתחיל להתעסק בדברים המהותיים יותר בחיים, כמו למשל: צניעות הפנימית, יראת שמים, מידות מעודנות, עדינות, רמת אינטליגנציה, ההישגים.... קטלוג או לא קטלוג.... רוב האנשים שטחיים וחיים את חייהם ברדידות מחשבתית... קצת עומק, אנשים! בואו נתמקד מה באמת חשוב! מה באמת צריך שיהיה בבן הזוג לצורך ניהול החיים בצורה טובה, בטוחה ואמיתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/4/2010 18:40 |
|
| |
בנאדם בוגר זה בנאדם שיודע לתת מימד נכון לסביבה, להיות מודע לסוגי האנשים השונים סביבתו, אופיים וצורת ניהול חייהם, וזאת לצורך ידיעה וניהול נכון של המצב, כדי שלא יזיק לשני ושהשני לא יזיק לו בגלל האופי השונה של צורת ניהול החיים.מאידך, אדם לא יבנה אסטרטגיות לחייו על סמך שיקולים סביבתיים בלבד. אדם חושב ומעמיק יחיה על סמך מה שהוא מאמין, ויכבד את השני על מה שהוא מאמין. ולאו דווקא מדובר על דברים גדולים, זה יכול להיות כל דבר שאני עושה ושהשני לא עושה כי הוא חושב/ מאמין שזה לא נכון....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2010 20:43 |
|
| |
| סטודנטית_א כתב: |  | | בנאדם בוגר זה בנאדם שיודע לתת מימד נכון לסביבה, להיות מודע לסוגי האנשים השונים סביבתו, אופיים וצורת ניהול חייהם, וזאת לצורך ידיעה וניהול נכון של המצב, כדי שלא יזיק לשני ושהשני לא יזיק לו בגלל האופי השונה של צורת ניהול החיים. מאידך, אדם לא יבנה אסטרטגיות לחייו על סמך שיקולים סביבתיים בלבד. אדם חושב ומעמיק יחיה על סמך מה שהוא מאמין, ויכבד את השני על מה שהוא מאמין. ולאו דווקא מדובר על דברים גדולים, זה יכול להיות כל דבר שאני עושה ושהשני לא עושה כי הוא חושב/ מאמין שזה לא נכון.... |
|
צודקת.
|
| נשלח ב-24/4/2010 20:48 |
|
| |
טוב ויפה כל הדברים שאתם אומרים אבל מה לעשות, זאת מציאות!!
אנשים לא לובשים ג'ינס מאותה סיבה שלא מתחתנים עם חוזרים בתשובה. תפסיקו לחיות באשליות שאפחד לא שם על מה אומרים כי בשידוכים זה מאוד רלוונטי. אח"כ תעשו מה בראש שלכם (או שלא, כי עדיין צריך להתקבל למוסדות נחשבים).
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2010 22:26 |
|
| |
שירה88,הבעיה היא שהמציאות נוצרת ע"י אנשים שעושים מה שכולם עושים. ואם כך, מי אמר שהמציאות היא אמיתית וצודקת? בגלל שכולם אומרים/עושים/חושבים, זה לא הופך את הדבר לנכון ולא נותן לו תוקף אמיתי. אם כולם יטעו, זה אומר שגם אני אמורה לטעות, אחרת אני לא חיה את המציאות? התשובה היא לא. אדם באמונתו יחיה! לא באמונת השכן שלו/החבר שלו וכו'. ולמה כוונתך: "לשים על מה שאומרים"? זה לא מוגדר נכון. יתכן ואני יודעת מה אנשים חושבים על העניין, אני שוקלת את זה, ואני מחליטה אם זה נוגע אלי ואיך. אם אני רואה את זה כמשהו שלול היגיון, אז אני לא איישם את זה. (כל הנ"ל מיוחס, כמובן, כאשר לא מדובר על עניין הלכתי, אלא למוסכמויות שהחברה יוצרת). ובהתייחס ספציפית לעניין חצאיות ג'ינס, זה בכלל לא דומה לעניין חזרה בתשובה. וזאת הבעיה, שאנשים אפילו לא מבינים את העומק של העניין, כי מה שמקוטלג כ"אסור", הוא אסור כמו שאר הדברים "האסורים". וכולם אוסרים הכול בלי להבין בכלל למה, ומה עומד מאוחרי זה. כל עוד חצאית מוגדרת כצנוע מבחינת ההלכה, שימצאו אנשים נושאים אחרים לדבר עליהם. רגע... בחורה יכולה ללבוש חצאית מכל בד שמוגדר במוסכמויות כ"צנוע" והחצאית תהיה פרוצה בגלל סיבות של אורך, צר, קצר... אבל אם זאת תהיה חצאית ג'ינס סולידית, לא קצרה, משופשפת וצרה... זה לא בסדר...? בסיכומו של עניין, אם אנשים היו חושבים קצת יותר, ומבינים את ההיגיון או חוסר ההיגיון במוסכמויות, אנשים היו קצת יותר בריאים, רגועים, שלמים עם עצמם, וחיים את החיים ש ל ה ם.... בצורה אינדוודואלית ואמיתית. יקבלו או לא יקבלו למוסדות.... מראש אני לא אכניס את עצמי והילדים שלי למקום שהוא לא תואם את השקפת עולמי. העניין של ההתאמה הוא קריטי, וזה לא סותר את זה שאני אהיה אמיתית עם עצמי והסביבה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 09:48 |
|
| |
אתם חיים בלהלהלנד!!! צאו מהבועה שהכל ורוד ויפה כ"כ. יש כ"כ הרבה צביעות בציבור החרדי (לא שזה טוב) אבל זה מה שקורה... זאת מציאות!
סטודנטית כתתחילי לחיות לפי הנורמות שאת מציבה לעצמך, אני אחרייך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 15:43 |
|
| |
| shira8000 כתב: |  | נכון זה אמנם סוג בד,
אבל יש לו כ"כ הרבה השלכות..
וזאת בדיוק הבעיה תתחילו להתסתכל על מי באמת הבנאדם לא איזה סוג בד הוא לובש..
כי לא הכובע קובע ולא המעיל מועיל ואם לתייש היה זקן גם הוא היה עולה לדוכן ?!
|
|
הכל טוב ויפה.
סיסמה ידועה ויפה
אבל מה עם "הבגד עושה את האדם"?
א"א להתכחש לזה!!
בחורה שלובשת ג'ינסים גם אם היא טובה ועדינה -ישר היא מצטיירת
בעיני רואיה כ"פרחה" למרות שהיא לא כזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 15:51 |
|
| |
אני חושבת שזה פשוט תלוי איפה כל אחד גר, יש מקומות בהם הג'ינס נחשב לדבר מקובל (טוב, אולי קצת נסחפתי, אבל..) ויש מקומות שזה כמעט יהרג ובל יעבור!
|
|
|
|
|