| נשלח ב-21/4/2010 17:16 |
|
| |
מודים אנחנו לך - עם מקהלה נפלאה!!!
הנה לפניכם "מודים אנחנו לך" בלחנו הנודע של ליאו ליוב. בהקלטה זו - עם מקהלת הגברים של יוהנסבורג.
מקהלת הגברים של יוהנסוברג, בימים ההם בניצוחו של אפרים כץ, היא אחת משלש המקהלות המעולות ביותר בעולם בתחום החזנות. בעת ההאזנה, כדאי לשים לב לדייקנות שבזמרת המקהלה, לאיזון המושלם בין הקולות ולשירה התרבותית והעדינה. הכל הודות להנהלה המוסיקאלית של הפסנתרנית אוולין גרין, והניצוח המעולה של אפרים כץ.
תהנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 17:24 |
|
| |
בהחלט מקהלה מעולה( מזכירה מאוד את מקהלת בית הכנסת הגדול בירושלים) וביצוע מעולה של החזן שמואל לוין.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 17:53 |
|
| |
בהחלט ביצוע יפה אם כי הוכנסו שינויים ביצירה לדוגמא בסיום יש נגיעה בהרשמן. לחזן לוין המלצתי אל תחפש את הטונים הגבוהים יש לך מספיק חומר גם בטונים שבהם אתה נשמע מעולה.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/4/2010 18:06 |
|
| |
השינויים אכן מצטטים מ"מודים" של הרשמן, ולראשונה שמעתי אותם מפי החזן משה שטרן. טונים גבוהים או אמצעיים - היצירה בוצעה והוקלטה ללא כל מערכת הגברה, ולכן לא הכל נשמע הכי-טוב. יחד עם זאת, העליתי את היצירה להאזנה לא בגלל הביצוע שלי, אלא כדי לחלוק עמכם את 'צליליה' של המקהלה הנהדרת. אנא התרכזו בה. בכל מקרה, past4, תודה על ההערה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2010 16:59 |
|
| |
לחזן לוין,
תודה על העלאת היצירה.
הביצוע פשוט יפהפה, הן שלך והן של המקהלה!
ואינני מסכים עם past4 , אתה נשמע מעולה גם בטונים הגבוהים.
תודה גם על שהשלמת לי מידע בקשר למקהלת יוהנסבורג.
עד היום ידעתי רק מי הן שתי מקהלות החזנים הטובות בעולם.
(מי? מקהלת החזנים הירושלמית ומקהלת זמרתי-ה, כמובן.)
עכשיו אני גם יודע מי השלישית...
שבת שלום, רוני
(בטח הסתבכתי עכשיו עם רוטנר... אשוחח איתו בשבת...)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2010 17:21 |
|
| |
ביצוע מצוין ואיכותי מאוד מקהלה ברמה עולמית דרום אפריקה המקום של החזנות הכי גבוהה ברמתה בתבל מכל הבחינות הלואי שילמדו המקהלות דהיום ממקהלה זו מאיזו שנה ביצוע זה.? יש למישהו מהחברים הקלטות של חזנים עם מקהלה זו מקונצרטים או מתפילות ???? אהבתי את התפילתיות המרגשת של לוין בהטוב כי לא כלו מתאים כ"כ למילים כל הכבוד
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2010 17:34 |
|
| |
ביצוע מצוין ותודה רבה חזן לוין
past4???
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2010 18:19 |
|
| |
הבהרה
אין בהערותיי כל כוונות כי אם לחיוב אני מוקיר את החזן לוין .לעיתים מתוך התלהבות בביצוע של יצירה יש רצון לתת קצת מעבר למה שצריך והערתי היא שכאשר כל היצירה נשמעת מעולה גם ע"י החזן וגם ע"י מקהלה מעולה לא זקוקים לטונים שאמורים לשפר את היצירה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/4/2010 18:24 |
|
| |
"בעבור דוד" - עם מקהלת החזנים הירושלמית בניצוח בנימין גליקמן
(סליחה על שאיכות הצילום איננה מן המשובחות)
שבת שלום לכולכם.
|
|
|
|
|