בית פורומים לשמוע אל הרינה ואל התפילה

מספיק מורה לפיתוח קול או שצריך גם מורה לחזנות?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/4/2010 23:15 לינק ישיר 

הסתכלתי בהיסטוריה מגניב לגמרי שא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 23:37 לינק ישיר 

כבוד cb3000 

באמת לא הייתי צריך להגיב כלל , ויכול להיות שהנך איש חכם אבל לא נראה לי שחזנות הוא שטח ידוע לך כלל, אבל להגין על כבודם של החזנים הגדולים והמפורסמים קוורטין ורויטמן אכתוב איזה רעיונות שתחשוב ע"ז, ואולי תבין את הטעות שהיה לך בשטח הזה.
ואכתוב רק שלש נקודות בנושא זה, ולא יותר.
א) אם רצונך לדמות חזנים שבדורינו לחזנים מדור הקודם, ראשית כל צריכים לראות איכות והצבע בקולו של החזן. וזה ברור שכל השומע קולו של החזן רוזנלט או קוורטין, סירוטא, ורויטמאן או הרשמן וכו', יראה שהיה להם טונים למטה וגם למעלה, (לא כולם הקליטו הנק' high c) אבל איכות קולם והצבע שבו היה להפליא כיודע לכל מביני מדע, וחזן שהי' חסר לו את זה לא היה מוכר כחזן גדול בשדה החזנות בעולם החזני של אז, והיות שאחד מתנאי הפורום הוא שלא לדבר סרה על חזנים שבימינו לכן אחסום את קולמסי ולא אכתוב החסרונות שרואים ושומעים כהיום אצל החזנים שבימינו. 
ב) בנוגע להחזן דוד רויטמן, הנה היצירות שלו (שלדעתך הם בסגנון אחד) היו כנראה די נפלא ומקסים שמלך החזנים יוסף רוזנבלט הקליט אותו......
אולי תשמע את היצירה שלו של מי שעשה נסים, ואח"כ תבקש מהחזנים שבימינו שישיר אותו לפניך, אז תראה איזה אומנות ואיכות היה ביצירות שלו.....
ובנוגע להחזן קוורטין: תגיד לי האם שמעת חזן בימינו שישיר את היצירה של 'טיהר רבי ישמעאל עצמו'  יותר טוב ממנו..... ואולי אם היית מאזין לעשרות רבות יצירות שהקליט החזן קוורטין על פרקי התפלה תראה הרבה גוונים ואופנים ותנועות שונות ומהלכים רבים באותו נוסח התפלה שלו (כמובן שדורש לזה איזה ידיעה בשטח המוסיקה והנגינה כדי להכיר ולהבין את השינויים שיש בהם....) ולדוגמא תשמע השלש יצירות שחיבר והקליט על הקטע ומפני חטאינו, שכולם מתחילים בסגנון אחד אבל במהלך האמירה הוא מתחלק לגוונים שונים.
ג)  רציתי לדעת האם אינך מבין החילוק בין חזן ששר והקליט מאות יצירות שהוא בעצמו חיבר וכתב, לבין חזן שבימינו שכמעט לא חידש כלום (רק תנועות בתוך היצירה של החזן הגדול שאתה שוחק ממנו) ובעצם הוא חקיין ששר על הבימה את היצירות של החזנים של הדור הקודם ולא יותר מזה (אולי רק זה שהוא צועק קצת באיזה מילים בhigh c)  
ועוד נקודה קטנה,  האם שמעת מעולם ששום אומן מפורסם בשטח שלו ישתמש בחומר של חבירו באותו שטח וד"ל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 00:44 לינק ישיר 

מביןאמת מה כתבת בפיסקה הזאת??
האם שמעת מעולם ששום אומן מפורסם בשטח שלו ישתמש בחומר של חבירו באותו שטח וד"ל...
עצם הדברים שכתבת נכונים וישרים מאוד
לדעתי בתקופה הרונה מדברים הרבה על החזנים דהיום
אבל שכחו את הגאונים הגדולים מהדורות הקודמים גם מבחינה קולית קשה מאוד להשוות
מבין אמת ,מה דעתך האישית על החזן יצחק אשל ז"ל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 01:00 לינק ישיר 

כבוד פבארוטי 

הבנתי מה שכתבת

ונקודה זו הנוגע לחזנים מומחים מפורסמים כמו החזן יצחק אשל (פרידלנדר) הוא נושא בפני עצמו, ואת זה אני משאיר לכבודכם לכתוב ולהעריך את מעלותיהם שעשו אותם  לחזנים גדולים ומפורסמים, למרות שהי' חסר להם איכות וצבע כראוי

קריינא דאגרתא איהו ליהוי פרוונקא 

ובתור הוספה להתגובה שכתבתי לעיל: האם חושבים אנשים האלו שהדיווח שהיו כותבים בזמניהם אודות "שבת עם החזן קוורטין" וכדומה לזה, היה נראה כמו הדיווחים שאנחנו רואים פה בהפורום אחר כל שבת חזנות באיזה ביהכ"נ בישראל, (שמעה ותשמח מחזן זה, קול ד' יחולל מחזן זה, בואי בשלם מקרליבך, רזא דשבת מפינטשוק ובביצוע והוספה משלו קצת, המעביר בניו מחזן זה, השכיבנו מחזן זה.......)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 01:31 לינק ישיר 

אתה צודק
אני כבר מחכה הרבה  זמן שבדיווח יהיה שם המחבר כשם המבצע
"נו ,אולי בפעם הבאה שיהיה חזן זה יקרה?"
וגם המשיח יבוא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 01:45 לינק ישיר 

הדור השני של החזנות, היה בתקופתם של החזנים לייבלה וולדמן ומשה אוישר, אם כי נשארו כמה אריות מן הדור הראשון כמו מלבסקי ושמואל ויגודה.
דור זה מתאפיין בשימת דגש יותר על הפן הקולי מאשר על הפן היצירתי, אבל עדיין היה חיבור מסויים לדור של "תור הזהב".
אח"כ קרתה ירידת הדורות, כיון שגם קולות לא נשארו...
יצירות לא נתחברו, קולות אינם... והרי לך מופעים בהיכל התרבות שכל מה שמושך את הקהל זה תזמורת בת 70 נגנים בה החזן מלווה את התזמורת... אני במקומם הייתי מארגן מופע של התזמורת לבד ללא החזן... (אני נזכר בבדיחה שאמר פעם האדמו"ר ר' דוד מטולנה זיע"א  על חזן מסויים שמקהלתו היתה יוצאת מן הכלל אך קולו היה צרוד, הוא שאל כמה עולה המקהלה, ואמרו לו שהמקהלה עולה 600 רובל, השיב ואמר, מדוע לא תוסיפו עוד מעט רובלים ותשכרו גם חזן הגון שישיר עימם. וזה למרות שהחזן ההוא היה חזן טוב והעמיד דור שלם של חזנים, והוא מגדולי היוצרים בליטורגיה החזנית.).   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 07:39 לינק ישיר 

מבין אמת וטנור 66 : אין לי הבנה כמו שלכם בחזנות העתיקה אני אמנם מקשיב רבות לה אבל לא הגעתי לדרגה שלכם, רק רציתי לתת לכם עיצה רק תנסו קצת לפתוח את העינים ולצאת מהבועה שנקראת ״חזנים: ישנים״ ורק תטעמו ותראו כי טוב. כי אם תחפשו כל הזמן את חסרונות לעולם לא תלמדו להנות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 08:22 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2755541&forum_id=14617

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 14:14 לינק ישיר 

בכל הדברים זה כך מי שתפס ראשון זוכרים אותו
בספרות- סופרים שנקראים דגולים למרות שאינם כותבים ברמה יותר גבוהה מסופרים דהיום אבל הם זוכים ליוקרה שאין לאף אחד, וכי אין אף סופר בחמישים שנה האחרונות ברמה של דיקנס? וכהנה וכהנה.
במוסיקה- עד היום לא היה אף אחד ברמה של מוצרט או כל אחד אחר? (מה איכפת לי באיזה גיל הוא התחיל).
וכך זה בכל נושא ונושא
המייסדים שלו הם בזכות ראשונים כיוון שכל מקצוע צריך איזו נקודת מוצא כדי להתחיל בו ולמר הוא יותר טוב ממנו הוא דומה לו וכדומה.
עוד מאה שנה יהיו גם חזנים מהיום שיכנסו להיסטוריה ואחרים יעופו ממנה ואף אחד לא ידע לומר לך אם מלבסקי לפניו או אחריו, ובעוד מאתיים שנה אף אחד לא ידע מי היה קודם טנור66 או רוזנבלט
אולי קצת קשקשתי וגם אני לא ככ מבין
אבל בגדול המסר מובן
תופס מי שתפס ראשון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 15:00 לינק ישיר 

ללא עבר אין עתיד!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 15:00 לינק ישיר 

תוקן על ידי ניוטרל ב- 27/04/2010 15:04:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 15:02 לינק ישיר 
צודק. והמסקנה?

SHLLEN כתב:
בכל הדברים זה כך מי שתפס ראשון זוכרים אותו
בספרות- סופרים שנקראים דגולים למרות שאינם כותבים ברמה יותר גבוהה מסופרים דהיום אבל הם זוכים ליוקרה שאין לאף אחד, וכי אין אף סופר בחמישים שנה האחרונות ברמה של דיקנס? וכהנה וכהנה.
במוסיקה- עד היום לא היה אף אחד ברמה של מוצרט או כל אחד אחר? (מה איכפת לי באיזה גיל הוא התחיל).
וכך זה בכל נושא ונושא
המייסדים שלו הם בזכות ראשונים כיוון שכל מקצוע צריך איזו נקודת מוצא כדי להתחיל בו ולמר הוא יותר טוב ממנו הוא דומה לו וכדומה.
עוד מאה שנה יהיו גם חזנים מהיום שיכנסו להיסטוריה ואחרים יעופו ממנה ואף אחד לא ידע לומר לך אם מלבסקי לפניו או אחריו, ובעוד מאתיים שנה אף אחד לא ידע מי היה קודם טנור66 או רוזנבלט
אולי קצת קשקשתי וגם אני לא ככ מבין
אבל בגדול המסר מובן
תופס מי שתפס ראשון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 19:30 לינק ישיר 

המסקנה היא פשוטה
1 וודאי שחלק מחזני הדור הקודם הינם דגולים
אבל אין בזה סתירה לזה שבדורנו אנו יש חזנים לא פחות גדולים מהם
2 חלק מהחזנים של הדור הקודם הם חזנים לא ככ גדולים שזוכים להערכת יתר ואם היו בימינו לא היו "סופרים" אותם
אבל הם תפסו ראשונים
ולא אני הוא מי שישפוט מי מחזני הדור הקודם גדול יותר ומי פחות למרות שאני מתאר לעצמי שלתאר חסרונות של חזנים שנפטרו זה לא נגד התקנון של הפורום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 21:07 לינק ישיר 

כבוד cb3000 

כנראה שהנך מאוד מאוכזב ממצב החזנים והחזנות באופן כללי כהיום, ובמקום שתשתדל לשפר את המצב ע"י שיפור איכות הקול של החזן ע"י לימוד (שאלו פ"א את החזן משה קורוגדסקי אם הוא למד אצל מורה פיתוח קול, וענה שהוא לא למד הרבה, רק במשך ט"ו שנים הוא למד בכל יום!) ועוד ועוד דברים כאלו שהיו החזנים בדור העבר עוסקים בכל יום, במקום זה נוטלים את הזמן לכתוב ביקורת על החזנים הגדולים שהאירו פני תבל בכוחם הגדול בחזנות בתפלה, בנגינה, וביצירה, וזה באמת בושה, כי גם היום היו החזנים יכולים לעשות כמו החזנים מדור העבר, דהיינו להתעמק בשדה החזנות ובתפלה, ובפיתוח הקול כראוי וכו' וכו', (אולי מפני שאין כהיום ביקוש כמו שהיה אז, לכן החזנים לא עושים כן) ובאמת חבל ע"ז כי לדעתי היי' מציאות גם היום שיהיו חזנים כמו רויטמאן, קוורטין, ישראל ברי, חגי, הרשמן וכו', אבל מה נעשה שבעלי כשרון בימינו לא עושים מה שעליהם לעשות בשטח זה כדי להתגדל כמותם, אבל לא תמלא את החסרון ע"י השפלת כבוד ומעלות החזנים הגדולים מדור העבר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 21:21 לינק ישיר 

אני שוב מתנצל. לא התכוונתי לפגוע בכבודם של הענקים מדור העבר. רק רציתי לכתוב את מעלתם של חזני הדור הזה שהם יכולים לשיר רפרטואר נרחב יותר של יצירות.| בקשר לביצוע של חזנים בדור הזה אני מציע להאזין לביצועים מתפילות של חזן כמו בן ציון מילר איך הוא מתבטא בתפילה בדרכו שלו שלא נופלת ולו מאום מחזני העבר ואף בדברים מסוימים מתעלה עליהם. כך שזה לא הגיל(הדור) אלא התרגיל!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מספיק מורה לפיתוח קול או שצריך גם מורה לחזנות?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.