בית פורומים עצור כאן חושבים

ל''ג בעומר עולים למירון או לא ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2010 13:26 לינק ישיר 

מירון?!?!? היום יש בזיון ,חוסר צניעות משווע . צריך מקווה הארי להטהר מהזוהמה שקוראת שם ! בטוחני שזה בזיון הקבר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 14:27 לינק ישיר 

רשב"י זועק אותי עזבו ותורתי שמרו, כך אמרו צדיקי אמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 19:49 לינק ישיר 

הגר"ח קנייבסקי: מי שמתבטל, שיעלה למירון

אל מעונו של מרן הגר"ח קנייבסקי, עלו קבוצת יהודים חסידים, ובפיהם מספר שאלות בעניין העלייה לציון רבי שמעון בר יוחאי במירון, ביום ההילולה בל"ג בעומר.

הקבוצה, פתחה ושאלה את הגר"ח "מאחר וביום ההילולה, המקום עמוס מאוד, מה שמקשה על ההתקרבות לציון עצמו. האם יש עניין להשתדל להגיע עד לציון, או שמספיק לשאת תפילה מהרחבה הסמוכה?".

הגר"ח, השיב להם כי "אין עניין להגיע ממש בסמוך לציון. כל זמן שאתם במתחם של הציון, זה נחשב שאתם בקבר".

אחד מהקבוצה, כהן, שאל את הגר"ח, מהיכן הוא יכול לעמוד ולהתפלל וייחשב לו כמו שהגיע עד לציון עצמו? הגר"ח, הפתיע והשיב לו כי בכל מקום בו הוא רואה את כיפת המבנה שמעל הציון, זה נחשב כבמתחם הקבר.

התשובה המפתיעה, גררה אחריה שאלה נוספת: "האם יש בכלל עניין לעלות לציון הרשב"י בל"ג בעומר?", הם שאלו. "אם אתם ממילא מתבטלים, אם אתם לא לומדים, תעלו לציון", השיב רבי חיים.

"אבל כתוב שהאריז"ל בעצמו נהג לעלות לציון הרשב"י ביום ההילולה?", הם הוסיפו להקשות. הגר"ח דחה את הטענה, ואמר: "אתם האריז"ל? כתוב שהאר"י עלה, לא כתוב שהוא אמר לעלות".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 21:27 לינק ישיר 

לא הבנתי אם לכהן יש ספקות מוצדקות לא להטמא טומאת  מת, בציון,  איך יש קדושה במקום שיש חשש טומאה

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 10:21 לינק ישיר 

האר"י לא אמר לעלות אבזל זה מעשה רב.

אז אני לא מבין ,
לא כל דבר צריך לומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 15:54 לינק ישיר 

מי שכבר נפל לו האסימון, ויודע שרשב"י אינו עומד מאחורי היצירה הפסבדואפיגרפית הידועה, האם גם הוא אמור לעלות למירון?
לחלופין, האם אין אנו אמורים לעלות לקבריהם של כל רבותינו? החל בזוגות, המשך בגדולי התנאים, והמשך באמוראים? וכלום חשיבותם ותרומתם נופלות משל רבי שמעון?

בגלל חביבות העניין, אצטט שוב את דברי אשתו של די ליאון מפרסם הזוהר, בקטע בו היא מסבירה כיצד די ליאון היה כותב מדעתו ומייחס לרשב"י:

"כה יעשה לי אלוהים וכה יוסיף אם מעולם ספר זה [כלומר ספר הזוהר] היה עם אישי [משה די ליאון], אבל מראשו ולבו מדעתו ושכלו כתב כל מה שכתב. ואומרה לו בראותי אותו כותב מבלעדי דבר לפניו: מדוע תאמר שאתה מעתיק מספר ואתה אין לך ספר רק מראשך אתה כותב, הלא נאה לך לאמר כי משכלך אתה כותב ויותר כבוד יהיה לך. ויען אלי ויאמר: אלו אודיע להם סודי זה שמשכלי אני כותב לא ישגיחו בדברי ולא יתנו בעבורם פרוטה, כי יאמרו כי מלבו הוא בודה אותם, אבל עתה כאשר ישמעו שמתוך ספר הזוהר אשר חיבר רשב"י ברוח הקודש אני מעתיקם, יקנו אותם בדמים יקרים כאשר עיניך רואות."

ל"ג שמח!

"להודיעך קושט דברי אמת" (משלי כב, כא).
פורום אשכול הכופר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 16:18 לינק ישיר 

האם אף אחד לא נותן את דעתו כי בעצם ל"ג בעומר, אין לו כל אחיזה, לא מבחינה היסטורית- לא קרה בו כלום!
אין כל הוכחה או מקור שזה יום מותו של רשב"י
המסורת היא, כי תלמידי ר' עקיבא מתו רק לג יום, ולכן היום הל"ג הזה-הוא יום מקרי בהחלט

.

ספר מהרי"ל (מנהגים) דיני הימים שבין פסח לשבועות ד"ה [ז] ל"ג

[ז] ל"ג בעומר לעולם הוא י"ח באייר. ובשחרית א"א תחינה. במגנצא ובוורמיישא אומרים תחינה בל"ג בעומר. אמר מהר"י סג"ל אע"ג דאיתא בגמרא דתלמידי ר"ע מתו מן פסח עד עצרת, מכל מקום עושין ביום ל"ג בעומר יום שמחה, משום דמתו רק הימים שאומרים בהן תחינה בשבעה שבועות העומר, וכל יום שא"א תחנה לא מתו, והשתא דל מן המ"ט יום של הספירה, ז' ימי החג, וג' ימים דחל בהן ר"ח, שנים לאייר ואחד לסיון, וז' שבתות, פשו להו ל"ב, נמצא דלא מתו רק ל"ב ימים, לכן כשכלו אותן ל"ב ימים שמתו עושין למחרתן שמחה לזכר.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 29/04/2010 16:22:50

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 16:50 לינק ישיר 

לארי כתב:

בגלל חביבות העניין, אצטט שוב את דברי אשתו של די ליאון מפרסם הזוהר, בקטע בו היא מסבירה כיצד די ליאון היה כותב מדעתו ומייחס לרשב"י:

"כה יעשה לי אלוהים וכה יוסיף אם מעולם ספר זה [כלומר ספר הזוהר] היה עם אישי [משה די ליאון], אבל מראשו ולבו מדעתו ושכלו כתב כל מה שכתב. ואומרה לו בראותי אותו כותב מבלעדי דבר לפניו: מדוע תאמר שאתה מעתיק מספר ואתה אין לך ספר רק מראשך אתה כותב, הלא נאה לך לאמר כי משכלך אתה כותב ויותר כבוד יהיה לך. ויען אלי ויאמר: אלו אודיע להם סודי זה שמשכלי אני כותב לא ישגיחו בדברי ולא יתנו בעבורם פרוטה, כי יאמרו כי מלבו הוא בודה אותם, אבל עתה כאשר ישמעו שמתוך ספר הזוהר אשר חיבר רשב"י ברוח הקודש אני מעתיקם, יקנו אותם בדמים יקרים כאשר עיניך רואות."

צדיק: זה לא מופרך לעשות כך,

תלמוד בבלי מסכת פסחים דף קיב עמוד א

בקשת ליחנק - היתלה באילן גדול,  (כך לימד ר' עקיבא את תלמידו ר' שמעון בר יחאי)
רש"י  במקום:
אם בקשת ליחנק - לומר דבר שיהיה נשמע לבריות ויקבלו ממך.
היתלה באילן גדול - אמור בשם אדם גדול.

החיד"א כותב (במחזיק ברכה) "אולם מי שהגיע להוראה וראוי להורות בענין זה בעצמו, והוא בטוח שהלכה זו אמת,
רשאי להורות את ההלכה בשם חכם גדול כדי שיקבלו ממנו"

תלמוד בבלי מסכת שבת דף קטו עמוד א

אתא איגרתא ממערבא משמיה דרבי יוחנן דאסיר. רש"י במקום אתא איגרתא ממערבא כו' - כי היכי דלקבלו מיניה.

תלמוד בבלי מסכת עירובין דף נא עמוד א

ולא היא, לא תנא ליה כרבי יוסי אלא כי היכי דליקבל לה מיניה, משום דרבי יוסי נימוקו עמו.

רש"י מסכת קידושין דף מה עמוד ב

בפירוש - שמעתי ממנו דלא סבר ליה לדרב ושמואל (דאין) +מסורת הש"ס: [דאמרי]+ חוששין שמא נתרצה האב וכ"ש לשמא עשאו הבן שליח אא"כ שמענו ודקאמר אפילו למ"ד כו' לרווחא דמילתא כי היכי דלקבליה מיניה קאמר הכי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 21:05 לינק ישיר 

לא נאמר שם שלכל אחד מותר להיות שרלטן וזייפן.
הוויכוח על הקבלה הוא עתיק ולגיטימי, ודעתו של די ליאון אינה חשובה יותר מדעותיהם של החולקים עליו.
כשהוא מייחס את דיעותיו לאילנא רברבא, הוא מכריע את הויכוח בצורה שקרית ולא הוגנת. 
הצד השני לא רימה, ולכן הפסיד. ועד היום כולנו מפסידים.
האם ייתכן לטעון שמותר לרמות כך?
ואם החולקים על הקבלה היו המזייפים, אף אחד היום לא היה יורק לכיוון של הקבלה.
וכולם היו עולים לקבר בן בג בג, שהחולקים היו מייחסים אליו את הספר...
דיליאון עשה מעשה נבלה. וכמו כן מיוחסים אליו זיופים בתשובות הגאונים שכביכול מטים חסד לקבלה.
גם אם הוא כתב ספר יוצא מן הכלל, הנזק שהוא עשה לדורות רב מנשוא. שהרי הוא סתם בצורה לא לגיטימית את פי החולקים. וזה דבר שלא ייעשה.

"להודיעך קושט דברי אמת" (משלי כב, כא).
פורום אשכול הכופר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 21:54 לינק ישיר 

השאלה היא, מה עשה משה די לאון ?
האם לקח מדרשים למיניהם ובנה לו השקפה מסויימת, וחשב שזה תשובה טובה מול הפילוסופיות של הנצרות,
ובכדי שזה תתקבל, היתלה באדם גדול,

אם זה היה נוגד את התורה, אבל לשיטתו זה לא נוגד, אז מה הבעיה שלך ?
ועוד, הרי הרבה חכמים קבלו את זה אפי' שהם ידעו שיש ספק האם זה באמת מי הרשב"י, ולמה ?
כי כנראה הספר הזה מרגיע אנשים שמטבעם לא יכולים להיות רציונליים, והבן 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 22:55 לינק ישיר 

מקס

לפי חוקת הפורום, וגם בלעדיה- יש לכתוב, רבי משה די לאון, הוא היה, איש גדול- מגדולי המקובלים בדורו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 22:58 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס

לפי חוקת הפורום, וגם בלעדיה- יש לכתוב, רבי משה די לאון, הוא היה, איש גדול- מגדולי המקובלים בדורו.

מודה ועוזב

מצטער אני כבר לא יכול לשנות את זה,

הר' משה די לאון זצ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 15:52 לינק ישיר 

ידוע מה שכתב היעב''ץ להוכיח שאת הזוהר לא כתב רשב''י ואחד מהוכחותיו זה המאמר הזה פני האדון דא רשב''י איך ייתכן שהרשב''י יכתוב כך על עצמו .

העיקר צאתכם ובואכם לשלום ושכל התפלות יתקבלו לרצון  .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 18:15 לינק ישיר 

לגבי מה עשה רמד"ל (מודה שקשה לי לכנותו ר', אחרי מה שעשה, אבל שוב מודה שאכן זו חוקת הפורום), הוא לא אסף מדרשים, הוא חידש וכתב קבלה ולא מדרש...
אם יש מחלוקת ביני לבינך, הבה נניח לצורך העניין ששנינו רבנים, ואני סבור שדרכה של חסידות צאנז צודקת ולא גור, או שדרכו של הרב קוק / הרב שך / הרב שניאורסון ולא מתנגדיו, ולצורך העניין אני כותב ספר, שרבים מגדולי ישראל מסכימים לו (שהרי רבים מסכימים לדרכם של הרב קוק / הרב שך / הרב שניאורסון - מחק את המיותר), ותולה אותו ברבי חנניה בן עקשיה, ובכך מכריע לדורות את השאלה הלגיטימית מי צודק,
זה נראה לך "בסדר"? האם יש לכך איזושהי הצדקה בעולם?
זו נוכלות מן המדרגה הראשונה.
ואפילו אם נניח שמטרותיי באות מתוך אידיאולוגיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2010 21:57 לינק ישיר 

טעות סופר, כנראה שבאמת יש לך טעות בדברי הסופר, כי לא כתב מעולם נגד ענין ההילולא בל"ג בעומר נגד מה שעשאו את צפת וטבריה כמרכז מקום הישוב ולא ירושלים, אין להחתם סופר שום דבר נגד אלו שעולים מירונה וחוזרים לגור בירושלים, תעיין ותדייק בדבריו ותמצא נחת

בענין השמחה בל"ג בעומר, ידועים גם דברי האריז"ל אודות הגלאנטי שאמר תחנון ביום ל"ג בעומר ונענש על זה וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ל''ג בעומר עולים למירון או לא ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.