|
|
| נשלח ב-1/5/2010 20:39 |
|
| |
| לארי כתב: |  | לגבי מה עשה רמד"ל (מודה שקשה לי לכנותו ר', אחרי מה שעשה, אבל שוב מודה שאכן זו חוקת הפורום), הוא לא אסף מדרשים, הוא חידש וכתב קבלה ולא מדרש...
אם יש מחלוקת ביני לבינך, הבה נניח לצורך העניין ששנינו רבנים, ואני סבור שדרכה של חסידות צאנז צודקת ולא גור, או שדרכו של הרב קוק / הרב שך / הרב שניאורסון ולא מתנגדיו, ולצורך העניין אני כותב ספר, שרבים מגדולי ישראל מסכימים לו (שהרי רבים מסכימים לדרכם של הרב קוק / הרב שך / הרב שניאורסון - מחק את המיותר), ותולה אותו ברבי חנניה בן עקשיה, ובכך מכריע לדורות את השאלה הלגיטימית מי צודק,
זה נראה לך "בסדר"? האם יש לכך איזושהי הצדקה בעולם?
זו נוכלות מן המדרגה הראשונה.
ואפילו אם נניח שמטרותיי באות מתוך אידיאולוגיה. |
|
צדיק:
שהחזו"א קבע ששעות היא הלכה ממשה מסיני,
אני יכול לתת לך אלף ואלפי דוגמאות,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2010 22:06 |
|
| |
לארי
במחילה אבל נדמה לי כי לא למדת זהר מימך! לא נחשפת לעוצמה האדירה של החיבור העצום הזה, מה עוד שהעדויות על כתיבתו של רבי משה די לאון זצ"ל, מאשרות שזו לא היתה כתיבה רגילה, כי אם כתיבה אוטומטית, (לכותב אין שליטה על מה שהוא כותב )
מה פרוש- חידש וכתב קבלה, ומה עשו מאות הראשונים והאחרונים לא כתבו ספרים וחידשו דברים, היום לא כותבים?
היעב"ץ חקר את מקורות הזהר וקובע שאכן הזהר לא נכתב על ידי רשב"י, אבל קבע שזה ספר קדוש,
|
|
| נשלח ב-1/5/2010 22:42 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מה עוד שהעדויות על כתיבתו של רבי משה די לאון זצ"ל, מאשרות שזו לא היתה כתיבה רגילה, כי אם כתיבה אוטומטית, (לכותב אין שליטה על מה שהוא כותב )
|
|
ירוחם:
אתה יכול להסביר לנו קצת יותר,
רצונך לומר שיש תורה חדשה מן השמים ??????
אז למה לא כתב לנו ספר "הלכה" בלי מחלוקת למיניהם, לדעתך זה לא יותר חשוב ?
אם כבר כתיבה מן השמים ? אז משהו מועיל, לא ??
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2010 23:02 |
|
| |
מקס
הזהר -אינה תורה חדשה, אולי פה ושם הוא שונה מהלכות התלמוד,
ניסו פעם להכתיב את ההלכה מהשמיים, ואמרו לשמיים-שלא בשמיים היא.
אנשים מטבעם לא יקבלו ספר הלכות מהשמיים, הם תמיד יעדיפו לקבל הוראות מבני אדם.
מה עוד- שמהשמיים נתנו כבר פעם ספר הלכות, בשמיים כנראה חושבים שזה עדיין בתוקף.
המשורר אילן שיינפלד מרמת השרון- הומו מוצהר ואיש שמאל מובהק, אני מציין זאת רק להכרת הרקע האישי, הוציא ספר בלשון קבלית , הוא הודה כי לאחר ביקורו בקבר האר"י, חזר הביתה, והחל לכתוב עד הבוקר בכתיבה אוטומטית בלי שליטה ולא היה לו מושג מה הוא כותב\
|
|
| נשלח ב-1/5/2010 23:17 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  |
המשורר אילן שיינפלד מרמת השרון- הומו מוצהר ואיש שמאל מובהק, אני מציין זאת רק להכרת הרקע האישי,
הוציא ספר בלשון קבלית , הוא הודה כי לאחר ביקורו בקבר האר"י, חזר הביתה, והחל לכתוב עד הבוקר בכתיבה אוטומטית בלי שליטה ולא היה לו מושג מה הוא כותב\ |
|
ירוחם:
לא שלחו אותו להסתכלות פסיכיאטרית ?????????????????
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2010 23:33 |
|
| |
להפך האדם מכובד ומוערץ על קהל שוחרי התרבות, הוא כתב כמה ספרים טובים- בין היתר מעשה בטבעת, ניסיתי להשיג את הספר הקבלי שכתב בלי הצלחה, אבל שמעתי שהספר נפלאה
|
|
| נשלח ב-2/5/2010 09:44 |
|
| |
המשורר אילן שיינפלד ....הוציא ספר בלשון קבלית , הוא הודה כי לאחר ביקורו בקבר האר"י, חזר הביתה, והחל לכתוב עד הבוקר בכתיבה אוטומטית בלי שליטה ולא היה לו מושג מה הוא כותב - ?
"ספר מתחיל בדפי טיוטה, שאינך יודע לאן הם מובילים, ואז מסתעף ומתפתח, משנה צורה וכיון, מצריך שנים של לימוד ומחקר, והרבה שעות של בדידות. לעולם אינך יודע איך יסתיים. כתיבתו של הספר הזה הייתה לי מסע מופלא, שהתמסרתי לו בתקופות שונות בחיי, אך יכולתי לסיימו רק בבגרותי, ובסיועם של אנשים טובים, שאני מוכרח לנקוב בשמם ולהודות להם הערב." (אילן שיינפלד על ספרו מעשה בטבעת)
"הייחוד בספרו של אילן שיינפלד הוא התחקותו אחר אחד מן המאורעות ההיסטוריים שהודחקו מתודעתנו כעם. במקביל לעלייה הראשונה ולעלייה השנייה לארץ ישראל, קמו מושבות בדרום אמריקה ובמיוחד בבואנוס איירס כאשר חלק ניכר מפרנסתן של הקהילות היה בפריצות ובהדחה לזנות של בנות שהובאו לשם כך משטחי הגולה במזרח אירופה. הבנות החליפו מצוקה אחת במצוקה אחרת. למעשה הסיפור המרכזי הזה שמתגלגלים בו הטמאים הוא הסיפור המרכזי אשר במקביל לו מוצגת התהוות אקוויוולנטית של קהילות היהודים הכשרים. המתח הזה בין היהדות המקודשת מול היהדות של הטמאים מציג את ערכי היהדות באור אירוני מסוים."
http://www.e-mago.co.il/Editor/literature-1804.htm
תוקן על ידי - riv - 02/05/2010 10:22:22
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2010 10:18 |
|
| |
לגבי רמד"ל...
ירוחם היקר,
ודאי שלגיטימי: לחדש לכתוב כתיבה אוטומטית (עד כמה שהדבר קיים...) ללקט מדרשים מה שתרצה
אבל תהיה בנאדם ואל תרמה
אל תחדש דברים שאתה יודע שהם נתונים במחלוקת עזה ותתלה אותם באילנות גבוהים כדי לנצח ברמאות את המחלוקת.
אתה חולק מסברא עם חברך בפסק הלכה? אלו מצדדים בך ואלו מצדדים בו? אל תאמר ששמעת מהגרש"ז אוירבעך בדיוק את הדברים שאמרת, אם לא שמעת זאת מעולם, על מנת להכריע את הכף.
אל תאמר שאת חידושי התורה שלך מצאת בכתב יד ישן נושן של רבי עקיבא.
ואם עשית כן, אין מקומך בשלחן אחד עם אלו שיושבים ועטרותיהם בראשיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2010 11:10 |
|
| |
לארי כפי שכבר נאמר והובא כאן הגמרא מפסחים קיג - הרוצה שישמעו דבריו יתלה באילן גדול, וראינו הרבה שנוהגים כך, מזה ולפסול אותו או את ספרו הדרך ארוכה,
עיקר הספר הרי אינו ספר הלכות, והוא בכלל לא נכנס למחלוקות, והשתמש בספרו כעזר למחלוקת או לדין שהוא צידד בו, כנגד אחרים, הוא פשוט נתן רובד אחר ו להלכה.
נדמה לי כי רק מכתבי הפלסטר נגד הזהר שקראת אתה ניזון, גם אני קראתי אותם, אבל קראתי גם ולמדתי גם לשם איזון את הזהר עצמו, (ולא את כתבי החסידים השוטים) שלא מדברים ועונים לגופם של דברים.
לא רשב"י כתב את הזהר, כי אם רבי משה די לאון, ואין זה מפחית כהו זה מגדולתו של הספר.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2010 13:04 |
|
| |
hotwire
הטעות היא שלך. עיי"ש היטב. מה שעשו עיקר הישוב שם הוא מפני גזירות הטורקים בעקבות חובות חבורת ר' יהודה החסיד השני.
ועי' במש"כ שהופכים מקום אחר לתל תלפיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2010 15:42 |
|
| |
כנראה שהמציאות חזקה יותר מכל דבר אחר רבבות אלפי ישראל בהמוניהם עולים למירון הם נשיהם וטפם וזהו עידוד גדול בדורנו שעם ישראל מתחבר לשורשיו היהודים .
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2010 16:07 |
|
| |
אם תעמיק תבין, שמכאן אין כל ראיה. מאות אלפי יהודים עבדו לעגל, עשרות אלפים לבעל פעור, רבבות לאשתורת למולך ולבעל. ולמרות הכמות של האנשים הע"ז נשארה ע"ז
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2010 17:49 |
|
| |
לארי: מי כתב את פירוש אבן עזרא על משלי ????
|
|
|
|
|