| נשלח ב-25/4/2010 12:29 |
|
| |
מקצוע הכלה העתידית
תגידו, חברים, כשאתם שומעים על מועמדת, המקצוע שיש לה הוא קריטריון בעינכם לפסילה/לחיוב? אתם בכלל שואלים על זה? זה מעניין אתכם?
ותגידו, חברות, כשאתן בוחרות מקצוע, אתן חושבות: איך זה יראה בשידוכים? (או כשאתן בוחרות מקצוע, חתן בכלל לא בראש שלכן?...  )
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 12:31 |
|
| |
מה זה לא.. בוחרים מקצוע על פי מה שמוכשרים לו ועל פי מה שאוהבים לעשות המקצוע שלי, למשל, מקטלג אותי לא כל כך כמו שאני אבל מי שפוגש אותי קולט את זה מיד :)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 13:13 |
|
| |
בס"ד האמת, שלפי כל הכללים הכתובים בספרים של החרדים דווקא כן צריך ללמוד מקצוע שמתאים לבני תורה. אבל זה נאמר למי שהולך לפי ה"ספר" אני,למשל, לא היה אכפת לי מכלום. למדתי מקצוע שהיום דווקא נכנס די חזק לשוק החרדיות. אבל כשבחורים שומעים איפה אני עובדת(מקום חילוני למהדרין) חלקם מורידים אותי אחרי הכל,אני יודעת שהשידוך שלי נקבע לפי מעשי ובלי שום קשר למקום עבודתי!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 13:29 |
|
| |
אם הייתי בוחרת מקצוע לפי "מה יגידו בשידוכים", לא הייתי מעלה אף בקצה דעתי ללמוד את מה שאני לומדת... לדעתי זה לא שיקול, "40 יום טרם יצירת הוולד מכריזים בת פלוני לפלוני", וחתיכת מקצוע/לימודים לא אמור לשנות זאת.
אגב, אני בחרתי ללמוד מקצוע שנחשב די מוזר ובמקום די מוזר ביחס לנערת סמינר תמה וחסודה, ולהפתעתי הרבה ובניגוד לציפיותי הרבה זכרכרים דווקא ששים למשמע הצעה קצת "מעניינת".
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 13:57 |
|
| |
"זכרכרים"??
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 14:19 |
|
| |
תרי, זו היתה סטיה את דעתך ציפנו לשמוע...!
חשבתי על זה פעם הקטע שעל עבודת ההרואה הדעות חלוקות יש כבוד ויש זלזול... היכן שאני גרה זה שווה לחלוטין אבל לא נתקלתי בבעיות על כך בשידוכים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 14:51 |
|
| |
נו, לגברים אין דעה בעניין???
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 16:10 |
|
| |
ככל שתרויחי יותר כך השידעך שלך יגיע מהר יותר כי בסופו של יום מה שמעניין את הישיבעשערעס זה הגעלט... למרות שיש כאלה שמפריע להם שהאשה מרוויחה יותר... החרדים הם פמניסטים אדוקים!!!! במיוחד כשזה נוגע לצאת לעבודה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 16:16 |
|
| |
וזה שהבחורה, נניח, עובדת במקום חילוני למהדרין, זה לא מפריע לבחור? רק בצע כסף? זה מה שמדבר אליו???
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 17:34 |
|
| |
אני לא חושבת כמו מר מתוק....
נכון שהשיקול הכלכלי הוא חשוב, ולבחורה עובדת יש יותר יתרונות מאשר למי שלא עובדת, אבל לא עד כדי להסתכל רק על זה!!!!!!
יש בחורים שמפריע להם, ואם זה מפריע- כנראה שזה לא הזווג של אותה אחת....
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 17:39 |
|
| |
| ציקבעריתוש כתב: |  | אני לא חושבת כמו מר מתוק....
נכון שהשיקול הכלכלי הוא חשוב, ולבחורה עובדת יש יותר יתרונות מאשר למי שלא עובדת, אבל לא עד כדי להסתכל רק על זה!!!!!!
יש בחורים שמפריע להם, ואם זה מפריע- כנראה שזה לא הזווג של אותה אחת.... |
|
זה ברור! אני לא דיברתי על עובדת ולא עובדת, אלא על מהות המקצוע!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 17:41 |
|
| |
אוקי. אז השורה האחרונה מדברת על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 19:39 |
|
| |
[quote]וזה שהבחורה, נניח, עובדת במקום חילוני למהדרין, זה לא מפריע לבחור? רק בצע כסף? זה מה שמדבר אליו???
חילוני רבנות - בעיה חילוני למהדרין- לכתחילה..
בתכלס סביבת העבודה משפיעה על הבנדם השאלה מי המדוברת ואיך היא מתמודדת ואם יש אלטרנטיבה במקום חרדי(בד"כ אין) .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 19:44 |
|
| |
| מרמתוק כתב: |  | | [quote]וזה שהבחורה, נניח, עובדת במקום חילוני למהדרין, זה לא מפריע לבחור? רק בצע כסף? זה מה שמדבר אליו???
חילוני רבנות - בעיה חילוני למהדרין- לכתחילה..
בתכלס סביבת העבודה משפיעה על הבנדם השאלה מי המדוברת ואיך היא מתמודדת ואם יש אלטרנטיבה במקום חרדי(בד"כ אין) . |
|
בס"ד
הבעיה שאתם לא מנסים לברר איך היא מתמודדת
רק שומעים עובדת במקום חילוני וכבר מורידים.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 00:12 |
|
| |
וואי אפילו קורטוב של ציניות לא לקחתן לכן? 1. מי שמוריד על דבר כזה לא שווה שנרד עליו.. 2. צריך להבין ששוק העבודה החרדי לא גדול ובמיוחד אם אין לך קומבינה דודה או גיס הוא אפילו יותר קטן ובחור שרוצה ללמוד כל חייו חייב להבין תקטע הזה!! ולבדוק כל מקרה לגופו... לא להוריד לפני ראו הוזהרתם...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 00:24 |
|
| |
ברור שיש כאלה שימו לב למקוצע, אם יש בחורה שרוצה אברך, והיא רוצה לחיות ברמת חיים סבירה, היא תחפש עבודה שתכניס כמו שמכניסים שניים.
ויש כאלה שמחפשיםבשביל הרמה.... :] אין בזה רע לדעתי >< אבל הכל משמים....
בקשר לעבודה במקום חילוני- תלוי בבחור, ותלויבך, אני אישית היית מתקלקלת שם OO''
|
|
|
|
|