בית פורומים שידוכי חרדים

כללים לשידוך-תמצית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/4/2010 17:26 לינק ישיר 
כללים לשידוך-תמצית

שלום לכולם, אני חדש בפורום ולמען האמת גדלתי בעולם החילוני, היום ברוך השם כבר התחזקתי באמונתי.
למען האמת לא ממש מבין עד הסוף את הכללים של עולם השידוכים, כל כך שונה ממה שהכרתי בחיים הקודמים שלי. הייתי שמח אם מישהו היה יכול להסביר לי את העקרונות, הבנתי שיש קריטריונים אחרים אבל למען האמת אף אחד לא ממש מדבר על זה באופן גלוי, אולי כי לא נעים להם מזה שאני כנראה די בתחתית הסולם.......(חוזר בתשובה, מבוגר יחסית, עובד במשרה מלאה ולא ממש תלמיד חכם, בלי ייחוס וכדומה).

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 17:31 לינק ישיר 

מה זה כללים?
כאילו, חוזר בתשובה לחוזרת בתשובה וכאלה?

(פה כולם האנשים הם נגד כללים וסטיגמות...)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2010 18:54 לינק ישיר 

זה לא ממש "כללים" זה יותר- "ככה נוהגים".... ולי יש הרבה מידע (כתוב) על זה אם זה מעניין אותך, פשוט המידע שלי מסוכם משיעורים של רבנים שהביאו לנו בזמנו לסמינר, כמו הרב שמחה כהן, הרב רבינוביץ וכו'... זה יותר על מה עושים בפגישה, איך יודעים שזה הוא? על מה לא לוותר וכו'... בקיצר הבסיס של הבסיס של שידוכים.

ברור שזה לא הכול, ויש דברים שלאט לאט מבינים אותם, תלוי מה אתה מחפש, איזה בחורה.

אם זה מעניין אותך אין לי בעיה לשלוח לך את זה....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 18:54 לינק ישיר 

בס"ד
ציקעברית-לא מדוייק
האנשים הם נגד כללים וסטיגמות אך שמים מאד
על הסטיגמות.
כלל חכם וחשוב בשבילך:
היה מי שאתה אל תנסה להיות צבוע-זה לא ילך לך!!
ואז תמצא את שלך בקלות
אמן!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/4/2010 20:18 לינק ישיר 

שלום שימקו!
ברוך הבא לעולם התשובה ולעולם השידוכים...

אפשר להבין את ההרגשה הזו של "נאבד"
ולחפש מי שיכיר, יסביר, יעזור

אני חושבת שהכי טוב שתקח לך מישו שמדריך אותך ואתה סומך עליו
והוא יעזור בסלילת הדרך

(לא שאני חושבת שיש בעיה קשה, תמיד טוב מישו עוזר, תומך)

זה עדיף על פני יעוץ מעל גבי הפורום
פה אתה יכול לקלוט אוירה וניואנסים קטנים, לא יותר.

תצליח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 22:13 לינק ישיר 
Meitool שלום, אני אשמח לקבל חומר

המייל שלי הוא
[email protected]
מניח שלקרוא זה הפיתרון הכי טוב.
מקבל את מה שכתבו כאן, מניח שאלו לא כללי "ברזל" ויש דיעות  שונות אבל הייתי רוצה בכל זאת לקבל קצת רקע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/4/2010 22:41 לינק ישיר 

shimco08 כתב:
שלום לכולם, אני חדש בפורום ולמען האמת גדלתי בעולם החילוני, היום ברוך השם כבר התחזקתי באמונתי.
למען האמת לא ממש מבין עד הסוף את הכללים של עולם השידוכים, כל כך שונה ממה שהכרתי בחיים הקודמים שלי. הייתי שמח אם מישהו היה יכול להסביר לי את העקרונות, הבנתי שיש קריטריונים אחרים אבל למען האמת אף אחד לא ממש מדבר על זה באופן גלוי, אולי כי לא נעים להם מזה שאני כנראה די בתחתית הסולם.......(חוזר בתשובה, מבוגר יחסית, עובד במשרה מלאה ולא ממש תלמיד חכם, בלי ייחוס וכדומה).

חוץ מזה שאתה צריך וראוי שתשמור נגיעה ותכבד את הבחורה שיושבת מולך (זה אומר לקנות לה שתיה ולדאוג שהיא תשוב לביתה בבטחה כו' וכו'.. בקיצור להיות ג'נטלמן ולא נאחס..)  זה בדיוק כמו בעולם החילוני!
תלך על מקומות כמו בתי קפה ולא בתי מלון - נראה לי זה יהיה יותר הסטייל שלך.. תרגיש יותר משוחרר שם להפתח ולהכיר בנינוחות את שותפתך לדיאלוג. כמובן, המיקום גם תלוי בסוג הבחורה איתה אתה נפגש אז מוטב שתתיעץ איתה ותתחשב בדעתה..

שיהיה בהצלחה!
ובשורות טובות ממש בקרוב!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/4/2010 00:16 לינק ישיר 

shimco08 כתב:
המייל שלי הוא
[email protected]
מניח שלקרוא זה הפיתרון הכי טוב.
מקבל את מה שכתבו כאן, מניח שאלו לא כללי "ברזל" ויש דיעות  שונות אבל הייתי רוצה בכל זאת לקבל קצת רקע.

אני כבר שולחת :]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/4/2010 09:19 לינק ישיר 

תתיעץ עם הרב שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/4/2010 09:29 לינק ישיר 

אני חושבת שמה שיכתבו פה לא כ"כ יעזור לך, כי מי שנמצא כאן בפורום (לרוב) זה לא הסגנון איתו תפגש, במעמדך כחוזר בתשובה (ושלא ישמע שאני פוסלת חלילה! אבל זה עניין של מנטליות) ובגילך, אתה תפגש עם סגנון אחר, הייתי ממליצה לך להתייעץ על כך עם הרב שליווה אותך בתהליך התשובה (אני מניחה שיש אחד כזה) או עם מביני עניין ולא בכזה פורום.

הרבה הצלחה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/4/2010 08:51 לינק ישיר 

הבעיה שקיימת בעולם המציאותי כנראה קיימת גם בפורום, אלו נושאים שכולם בעולם הזה מכירים אבל אף אחד לא מדבר על  זה כדי "לא להעליב" ולכן מישהו שמגיע מבחוץ לא ממש מבין למה לצפות ואיך "לשקלל" את המצב. לדעתי יותר מעליב זה לא לספר לי מהם כללי המשחק ומצד שני לצפות ממני לקבל את אותם כללים. אני מבין שאף אחד לא מתכוון לפגוע חלילה, אך  בכל זאת המצב הזה בעייתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 13:55 לינק ישיר 

נכון! מצב בעייתי
כי לחוזר בתשובה אין רקע של חרדי ולחרדי אין רקע של חוזר בתשובה
ובמיוחד אם א מכירים קשה לתת הסבר ורקע.

המלצתי, ואני חוזרת
לפנות למישו מוכר שאפשר לסמוך עליו והוא יכניס אותך לעניינים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 20:13 לינק ישיר 

הייתי מצפה לקצת יותר שיתוף פעולה וכנות, האם חוזר בתשובה צריך לתזכר לגבי כמה מצוות מצוות לסייע ואיזה חשיבות מיוחסת לנושא הזיווג?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2010 22:44 לינק ישיר 

אין עשה/לא תעשה בשידוכים.
הכי טוב שתתיעץ עם רב שיסביר לך.
ותתפלל, והרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2010 10:40 לינק ישיר 

shimco08 כתב:
הייתי מצפה לקצת יותר שיתוף פעולה וכנות, האם חוזר בתשובה צריך לתזכר לגבי כמה מצוות מצוות לסייע ואיזה חשיבות מיוחסת לנושא הזיווג?

למה אתה מצפה? הסברנו לך חזור והסבר שאנחנו לא מאוד יודעים מה ואיך לייעץ ותפנה לדמות מוסמכת!
אתה רוצה שנציע לך שידוכים? כאן זה לא הכתובת!

תוקן על ידי פווווווווו ב- 28/04/2010 10:42:24

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2010 11:30 לינק ישיר 

דבר ראשון, לכותבים מעלי: אני מסכים שהפורום הזה הוא לא תחליף להכוונה אישית מפי מישהו שמכיר את הבן אדם מקרוב, אבל אני חושב שזה נכון תמיד. בהרבה אשכולות שעלו פה דובר בנושאים מורכבים והעיצות שניתנות פה הם תמיד בעירבון מוגבל לפי הראייה שלנו כאן. כל עוד שמבקש העיצה מבין את זה ולוקח את זה בחשבון אני לא רואה בעיה.
שימי, האמת שאני מנסה להבין איזה סוג הסבר אתה מחפש? האם אתה צריך הסבר על התהליך מלמעלה, כלומר, מאיפה בכלל מקבלים הצעות שידוכים, מה הצעדים שעושים עד לפגישה, איך מתנהלת פגישה ואיך ממשיכים הלאה? או שאתה כבר מכיר את הצד הטכני ומנסה להבין איך לקבל הצעות שיותר רלוונטיות לגביך? או שאתה צריך הסבר על ההתייחסות למושג נישואים בחברה החרדית?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > כללים לשידוך-תמצית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext