| נשלח ב-25/4/2010 20:49 |
|
| |
אשכנזים ספרדים ומה שביניהם
אני בטוחה שכולנו מודעים לאחת הבעיות המטרידות והרווחות בציבור שלנו, והיא בעית "אשכנזים וספרדים- גזענות לשמה ושאינה לשמה".
בעיה זו נובעת דווקא ממקור שאנו קשור כלל לדת. בתקופת תחילת ההתיישבות בא"י, הגיעו החלוצים אנשים שכביכול "מסרו נפשם על קידוש ה'" ובאו להפריח את השממה, אותם חלוצים חשבו שהם המי והמה והרגישו עצמם נעלים, רובם הגיעו מארצות מזרח אירופה כגו' רוסיה, לאחר מכן החלו ארבעת העליות הגדולות מאירופה, אירופאים משכלים אלו "בנו" את הארץ בתקופת מלחמות העולם הראשונה והשניה עד הקמת המדינה, הם הביאו יחד עמם את ההשכלה והנימוסים האירופאים. לאחר קום המדינה החלה העליה מארצות המזרח, יהודים אלו שבאו מארצות נחשלות ופרמטיביות, לא הבינו מהי השכלה או תרבות, והצברים במקום לקדם אותם מבחינה תרבותית זלזלו בהם: במסורת שלהם, בלבושם, בהתנהגותם, ובפרמיטיביות שלהם. השוני המנטלי הזה, ואי היכולת לקבל זרים ושונים גרם לשינאה התהומית , הגזענות והבדלי המעמדות בין האשכנזים לספרדים, אך בתקופה ההיא גזענות זאת הייתה רווחת בעיקר בציבור החילוני.
אך לצערנו כיום, בעיה זאת רווחת דווקא אצלינו בציבור החרדי, דווקא אנחנו שמודעים לסובלנות, ולמצוות ואהבת לרעך כמוך מתנהגים כך, הרי כולנו יהודים, נו אז מה אם יש הבדלים במנהגים בין העדות השונות,ממה זה נובע: האם מהחינוך/מהסביבה/מהמנטליות????
הרי לכולנו יש היסטוריה משותפת, דת משותפת, ארץ משותפת, מנטליות משותפת, אלוקים אחד, האם כל זה מוצדק?????
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 20:56 |
|
| |
די כבר להתעסק בזה.. וגם אם זה לא מוצדק תלכי לסדר את העולם ככה זה וזהו זאת עובדה כבר לא יעזור כלום..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 20:59 |
|
| |
גדלנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 21:01 |
|
| |
זה לא נכון בכלל לדבר כך, אדרבא צריך להתעסק בזה, אולי זה לא ישפיע בטווח הקצר, אך בטווח הרחוק יכולה להיות לזה השפעה. אסור לנו לטמון ראשינו בחול כמו בנות יענה, ולומר די זה כבר לא יעזור, אדרבא צריך לעשות הכל כדי למנוע את זה לפחות ביננו, פתחתי את האשכול הזה מכיוון שכאשר דיפדפתי פה בחלקן של האשכולות שמתי לב שהבעיה הזאת קיימת/הייתה קיימת דווקא כאן.
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 21:30 |
|
| |
כן איך את חושבת שזה ישפיע?! שמי שנוהג ככה יקרא ויגיד אה נכון בוא נשתנה בגלל מה שכתוב בפורום ונתייחס לספרדים/אשכנזים כשווים?! צריך פשוט לעזוב את זה יש כאלה שלא שופטים לפי זה שאתה אשכנזי ספרדי וחיים ביחד בשמחה אבל יש כאלה שלא וזה לא בדיוק יעזור האשכול הזה עם כל הכוונה הטובה שלך לשינוי לא נראלי שזה מה שיוביל לזה..זאת דעתי..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 22:26 |
|
| |
ידיעת המכה חצי רפואה, מספיקה המודעות, ומה שיבוא אחר כך יבוא. כמו שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות.
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 22:43 |
|
| |
| במבוני כתב: |  | | גדלנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
מאוד בוגר.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 22:49 |
|
| |
מה מאוד בוגר, ה"גדלנו!!!!!!!!!!" או האשכול???? חשבתי שאני אקבל קצת תמיכה, אתה יודע, אבל כנראה שטעיתי.....
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 22:51 |
|
| |
אני מסכימה מאוד (עם ההודעה הראשונה) חוץ משידוכים שבאמת זה הבדלי מנטליות בכל השאר לא אמור להיות הבדל
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 22:54 |
|
| |
בדיוק בשידוכים יש עם זה בעיה בגלל המנהגים השונים והבדלים קלים במנטליות, אבל הרבה פעמים זה דווקא מסתדר לא רע.
|
|
| נשלח ב-25/4/2010 22:56 |
|
| |
מאה אחוז... אני רק אומרת שאני מבינה את אלו שלא רוצים להיכנס לזה כי פוחדים שלא יצליחו לגשר על הבדלי המנטליות אבל מי שמצליח כל הכבוד לו ולמה לא
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 00:01 |
|
| |
לזה אני קוראת טמינת ראש בחול- או בשפתינו פחדנות.
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 00:04 |
|
| |
כאילו... כמו שזכותו של כל אחד לבחור את צבע השער של בן זוגו זכותו לבחור גם את צבע עורו... לגיטימי, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 00:40 |
|
| |
| muchnick כתב: |  | מה מאוד בוגר, ה"גדלנו!!!!!!!!!!" או האשכול???? חשבתי שאני אקבל קצת תמיכה, אתה יודע, אבל כנראה שטעיתי.....
|
|
המאוד בוגר כוון לגבי ה'גדלנו' חסר הקשר והפשר.
לגבי ההודעה הראשית שלך - קבלי 1+ 
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 06:42 |
|
| |
תשמעי זה בעיה, אם זה יסתדר מתי שהוא, הוא יודע.... פסנתר קבל פלוס 2 !!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2010 11:26 |
|
| |
מוצ'ניק -- מאד נכון מה שכתבת...... לדעתי אפילו בשידוכים לא אמורים לעשות מזה ענין ,היום המנטליות לא כל כך שונה כמו שזה היה אז, ובהחלט אפשר לסתדר ובקלות (ברוב המקרים ,אני לא מדברת על הבדלים מאד קיצוניים)
|
|
|
|
|