בית פורומים עצור כאן חושבים

הצעת שיפור ויעול הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2010 11:50 לינק ישיר 
הצעת שיפור ויעול הפורום

ב"ה                                                                                                      פסח שני תש"ע

לכבוד הרב מיימוני, חברי הנהלת הפורום עצכ"ח כאו"א בשהט"י

אנוכי הצעיר  עוקב זה זמן רב אחרי פעילותו של הפורום, ומכל גלישותיי ושיטוטיי אני נוכח לדעת שהפורום 'עצכח'

הינו מהפעילים והפוריים ביותר באיכותו ובכמותו, הדבר נובע מרבגוניותם הכישרונית של של חבר הכותבים  אשר חננם ה'

מאוצרו  הטוב יש מהם  בעלי ידע בלתי נלאה, יש ביניהם בעלי יכולת  

כתיבה ברורה ודבריהם מחוורים כשמלה, ויש ביניהם בעלי דעה אנשי הגות החותרים לאמת.

כך שמתוך כל בעלי הניקים מתבארים ומתבהרים ומתחדשים המון סוגיות וסאגות מן החדש ומן הישן מן הגורן ומן היקב .

וכעת לתורף דברי ויתכן שכבר קדמוני רבים וטובים.

ברצוני להציע להפוך את הפורום למקור ידע אמין, שימושי ויעיל לכל מבקש דעת, פורום שיהווה מקור וכלי בלתי נדלה של הגות

דעות וחידושים מבוקרים ואחראיים.

רילקס – אין בכוונתי להציע שכל אשכול יהפוך להיות דוקטורט או עבודת מחקר, אבל עדיין בידי להציע כמה אמצעים להגיע

לשאיפה הנ"ל וכדלהלן:

1.כתיבה בפורום אך ורק למורשים. המטרה- לסנן כל מיני כותבים חובבנים,ציניקנים,בוערים בעם,חסרי יכולת כתיבה  והבעה.

2.כל אשכול מתפתח כגון לאחר 25 תגובות יעבור ההגה ועריכה של אחד מחכמי ועורכי הפורום.

המטרה- שיהיה האשכול קריא מובן כדי שיהיה שימושי ידידותי ויעיל לקורא. ובכן לסנן כל מיני תגובות ביניים מיותרות

או מסיטות את הנושא המכבידים מאד על הקורא שמתעניין בנושא האשכול ונסחף בע"כ למחוזות זרים או לקריאות ביניים

שלכל היותר היו רלוונטיים תוך כדי התגובה המיידית אך מאבדים את חיוניותם וטעמם בעיני הקורא האורח שזקוק

לרציפות הקריאה.

3. כאשר לדעת המנהלים יגיע אשכול לרוויה מסיומת מצד המגיבים ואיכות התוכן, יעבור האשכול ההגה ועריכה לשונית

וגרפית ואולי אף יהפוך להיות אשכול סגור, כותב שבכ"ז יראה לנכון להוסיף דברים יצטרך לקבל אישור ואלה יהיו הערות

מקורות או קישורים נלווים ( כמו בוויקיפדיה )

ואז להפוך את האשכול לגליון חודשי 'גליון עצכ"ח'

היות שבכדי לעמוד בכל המשימות הנ"ל דרושים כח ומח אדם ומשאבים גדולים, אני מציע לדרוש תשלום סביר כדמי

חברות בפורום הן לכותבים והן לצופים, דהיינו הקריאה באשכולות הסגורים יהיו אפשריים רק לבעלי קוד אישי כמו"כ

כמו"כ  יוכלו המנויים בלבד להוריד את גליון עצכ"ח מידי חודש ע"י הקוד שבידם.

מתוך תקווה שרבים הם שוחרי הדעת מי ייתן ונוכל לממן את העורכים שיהיה סיפק בידם לעמוד על משמרת התרבות

והדעת. תקוותי איתנה שתיקחו את הדברים לתשומת לבכם.

[

נכתב בהערכה מ הלב_שלי

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 12:53 לינק ישיר 

שלום ליבי.
א. האם אתה רואה הכרח לסגור את הפורום בהתנהלותו הנוכחית? שאל"כ לפי הצרכים שציירת, אפשר גם וגם.

ב. זכורני שנתקלתי באשכול בו הנושא נידון ע"י חשובי הכותבים והמנהלים, אם אני לא טועה הניק רב_צעיר צידד בדעתך. ע"ש אולי כך תוכל להוסיף בנושא יותר ממה שכבר נכתב. בכ"א לפי המצב היום כנראה שאז המסקנה הייתה לא לחסום את הפורום, וכך גם צעירים כמוני יכולים לכתוב בו שטויות. (הרימון חוסם לי את האפשרות להיכנס למפתחות, אחרת הייתי מנסה לחפש את האשכול ולתת לו קישור). 

יום טוב.

תוקן על ידי שומר_תוכחת ב- 28/04/2010 13:00:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 13:05 לינק ישיר 

.

לכ' מעכ"ת הלב_שלי רוב שלומות

לו הצעתך היתה מתקבלת, לא יכולת לכתוב אותה כאן בלי לשלם את דמי המנוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 15:12 לינק ישיר 

הלב שלי

אתה יודע למה הקב"ה ברא את האדם אחרון?

הוא לא רצה שיתנו לו עצות איך לברא את העולם,

אתה בסדר אני שמח שיש אנשים שעוד אכפת להם ורוצים לשפר,

אבל כדבריך המצב היום הוא טוב, ברי ושמא ברי עדיף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 15:54 לינק ישיר 

מבחינת סיפוק אינפורמאציה וכו' - הפורום הזה בכל אופן לא יוכל להתחרות בוויקיפדיה ובשאר משאבים אינטרנטיים. ומשאבים אינטרנטיים אלו הם בחינם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 16:04 לינק ישיר 

[ירוחם,

בלי פי.סי, הבדיחה יותר מצחיקה (לענ"ד) - הלא האישה נבראה אחרונה! ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 16:59 לינק ישיר 

אםשלום
והיא הנותנת- האשה אכן נותנת עיצות יותר מהגבר,- רק מכבודך לא כתבתי אשה- העובדה היא מיד תקנה את המצב, ודאגה  לבגדים..
ואני שוב מודה לאשה, אלמלא היא נותנת  גם  לאדם מהתפוח לאכול, הרי היינו נשארים עד היום,חסרי דעה,

יש פרסום ברשת.
למכירה אנציקלופדיות- בריטניקה- ועברית- בהזדמנות-  התחתנתי, אשתי יודעת הכל יותר טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 17:16 לינק ישיר 

ירוחם,

לא שזה יעזור, אבל אתה טועה בהבנת סיפור עץ הדעת למיטב הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 19:11 לינק ישיר 

אני מסכים איתך - למיטב הבנתך אני טועה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2010 19:36 לינק ישיר 

איש

אולי תפתח אשכול ובו תפרט את הבנתך או את משנתך בענין- עץ הדעת- לפניה ואחריה, הרי בסופו של הדעת, זו היא ההתחלה הדו שיח ביננו.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 00:12 לינק ישיר 

לב,

הצעה יפה אבל הגשמתה תדרוש זמן ומאמצים רבים.
אם יש לך כח וזמן, אתה יכול להיות קרינא דאיגרתא: עבור על הפורום וזהה אשכולות שנראים לך חשובים ומעניינים, העתק מהם את החלקים החשובים באופן שיווצר קטע אחיד וקריא, פתח בלוג ופרסם כל פעם נושא אחד. לאחר מכן תוכל לפנות אל המשתתפים המקוריים כדי שיוכלו לחוות דעתם על התוצר ולראות אם דעתם הוצגה בצורה הוגנת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 00:52 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[ירוחם,

בלי פי.סי, הבדיחה יותר מצחיקה (לענ"ד) - הלא האישה נבראה אחרונה! ]

רשב"ם בראשית פרק ב

(כג) זאת הפעם עצם מעצמי - דווקא, אבל מכאן ואילך אינו כן אלא (אדרבה איפכא) האיש יוצא מן האשה:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 00:54 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
איש

אולי תפתח אשכול ובו תפרט את הבנתך או את משנתך בענין- עץ הדעת- לפניה ואחריה, הרי בסופו של הדעת, זו היא ההתחלה הדו שיח ביננו.

מודה ועוזב

http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?cat_id=23&topic_id=2776033&forum_id=20504

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 02:07 לינק ישיר 

הלב שלי, דבריך אמנם יוצאים מן הלב שלך אך לא מתיישבים על הלב של אחרים (לפחות שלי).
כאחד שקורא את הפורום כבר כמה וכמה שנים בהנאה מרובה (בלא להגיב, אלא כמשקיף מן הצד מטעמים השמורים עמדי), איני רואה כל צורך לחסום את הפורום לגישת ההמון, דאדרבה מי מההמון שבא להגיב בפורום מעין זה כבר הוציא עצמו מכלל ההמון, ומפני תגובות חד פעמיות ומקריות של אנשים שנזדמנו לפונדק חכמה זו בדרך מקרה אין צורך למנוע טוב מבעליו.
ולגבי הרעיון של תשלום דמי חבר וכו' כל בר דעת מבין שהרעיון הוא בלתי מעשי בעליל, ועל כן אין צורך להסביר ולנמק מדוע הוא רעיון פסול מיסודו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 08:02 לינק ישיר 

לגבי תשלום - חושבני שיש עניין כי הלך המחשבה ישפיע גם על הצבור, ואם יידרשו הרשמה ותשלום אבדה מטרה זו.
לגבי סידור אשכולות וכו' - ניתן לעשות זאת באתר מיוחד. יתכן ויהיו כאלו שיהיו מוכנים להשקיע כסף בכדי לתחזקו. אני מוכן להשקיע סכומים מסויימים לשם כל ויתכן שיהיו גם אחרים כאלו.
אם יהיה אתר כזה ובו משנה מסודרת (בתמאים מסויימים)  ותהיה לו פרסומת כלשהי - זו תהיה תרומה גדולה לצבור. יש הרעבים לכך ואינם יודעים היכן לאכול וזה חשוב לא פחות מתמחוי. אולי זה יהיה ראשית הבלם כנגד מגמות מיסטיות מוזרות המשתלטות על הצבור בקצב מואץ

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 29/04/2010 08:19:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2010 10:07 לינק ישיר 

ירוחם,

יש יותר משרשור אחד שעוסק או נוגע בנושא , בחלקם אפילו הבעתי את דעתי.
לצערי יכולת ההתבטאות שלי בענין לא מספיק גבוהה כך שאני חושש שאין טעם לחזור על הדיון שוב.
          בכל מקרה אם הנושא יעלה שוב ויהיה לי מה להוסיף לא אכחד זאת ממך/כם.    
               אני אשמח להבהרת הדברים לא פחות מכל אחד אחר, וכנראה אף יותר
                                בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הצעת שיפור ויעול הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext