בית פורומים פורטל הנפש

התקפי חרדה 2

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/5/2010 01:57 לינק ישיר 

ומה זה הטיפול ההומניסטי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2010 18:03 לינק ישיר 

תוקן על ידי yefenefesh ב- 16/05/2010 18:05:32

"בְּטַח בַּה'. וַעֲשֵׂה טוֹב. שְׁכָן אֶרֶץ. וּרְעֵה אֱמוּנָה".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2010 17:32 לינק ישיר 

רק חשוב לציין שכמו שהפסיכואנליזה בימינו לא נראית בדיוק כמו מה שפרויד הגה, כך גם הטיפול הממוקד באדם לא נראה בדיוק כמו מה שרוג'רס פיתח. כמו בכל תחום- גם כאן חלו התקדמויות. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2010 17:50 לינק ישיר 

וגם- פסיכודרמה היא לא בהכרח הומניסטית. היא יכולה להיות גם דינמית, תלוי במטפל/ת. כמו שהתכנים הטיפוליים יכולים לעלות בעברית או באנגלית, הם יכולים לעלות בשיחה, דרמה, או אמנות פלסטית. אלו רק השפות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 10:21 לינק ישיר 

וזה הזמן להקפיץ שוב את האשכול, אולי למישהו מהחברים החדשים/ישנים יש תובנות, עצות, הערות וסתם משהו בבטן שיכול להחכים אותנו....
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/1/2011 23:02 לינק ישיר 

יפהנפש שלום לך
אני שמחה לראות שאתה שוב מנסה להעלות את נושא של התקף חרדה /פאניקה לדיון.
אני מקווה שהפעם תחווה יותר היענות.
איך הצלחת להתמודד עם התפילה מול העמוד?
במצבים כאלה ניתן להיעזר בתרופה מרגיעה.
אני מבינה שעברת טיפול CBT. אשמח לשמוע אם אתה מעוניין לשתף אותנו בתהליך הטיפול
בברכה

ד"ר רונית לזר 
עו"ס קלינית
 נייד 052-6346334

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 01:22 לינק ישיר 

תודה גם לך, אשמח לשתף, ויותר אשמח לשמוע תגובות של כאלה שחווים דברים דומים.
נושא התפילה לפני העמוד היה כבר לפני כמה חודשים, הוא עבר בהצלחה חלקית כשעל חלקים מסויימים ויתרתי ומישהו החליף אותי.
עדיין לא עברתי את כל טיפול הCBT נאלצתי לקחת פסק זמן מאילוצים טכניים, מקוה לחזור לזה אי"ה בקרוב ובגדול ולכבוש את היעד, אינשאללה....
אשר על כן אשמח לשמוע מעוד חברים שעשו טיפול דומה, ו/או שחוו את התופעו הללו.
בשורות טובות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2011 21:44 לינק ישיר 

יפה נפש היי, 

רק אעיר את תשומת לבך, גם אני בתחלה חשבתי שהפורום הזה נועד להחליף חוויות וכדומה בעניני בריאות הנפש, עם הזמן, והשוטטות ברחבי הרשת, נוכחתי לדעת שכל הפורומים הרפואיים ברשתות האחרות כולל של בריאות הנפש, מתנהלים ברמה מקצועית גרידא, קרי, מבקש היעוץ משאיר שאלה, ואיש המקצוע משיב, לא יודע אם קיים כזה מודל של החלפת חוויות או הרגשות בעניני בריאות הנפש, די נדיר שאנשים בתוך הבעיה יכולים לשוחח עליה ברמה שיכולה לתרום או לעניין מישהו, מה גם שלא תמיד זה נעים להם..

ובכל זאת פטור בלא כלום אי אפשר.. אני הייתי בטיפול קוגנטיבי והפקתי ממנו תועלת עצומה מעצם השיחות שנתנו לי ראיה מקצועית משהו על עצמי, וזו גם דעתי לגבי הדיון באשכול סמוך, עד כמה חשוב שהמטפל יחווה בעיות מהסוג שהוא מטפל בהם, אני חושב, ויתכן שזה אינדבדואלי לכל מטופל באשר הוא, אבל לדעתי כמה שהמטפל חף מתובנות אישיות משובח יותר, כשאדם בא לטיפול הוא לא מחפש הזדהות ואמפתיה, הוא מחפש פתרונות, וככל שהראיה של המטפל יותר מקצועית ויבשה, הוא יכול לתת למטופל כלים לטפל בעצמו, כשאדם מודע לכך שההרגשות שלו מקוטלגות מקצועית הוא רגוע יותר, הוא יודע שחתך מסויים באוכלוסיה סובל מאותה בעיה בדיוק, ושזה לגיטימי ומוכר, וחצי מהחששות יורדים, הרבה יותר נעים לאדם לדעת שהוא סובל מ'אגרופוביה' או 'חרדת נטישה' מאשר לחשוב שהוא צמוד לסינר של אמא כי הוא מסכן.. או שיש לו 'מחשבות יחס' מאשר לחשוב שהוא מדומיין וחי בסרט.. וכן על זה הדרך, ככל שהראיה מקצועית יותר לדעתי היא מועילה יותר.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 11:26 לינק ישיר 

בוקר טוב לכולם ממש כיף שיש פורום כזה שאפשר לשתף בו ולהשתתף בבעיה ששמה התקפי חרדה שבאמת אנשים ובכללם אני כ"כ מתבישים בה ונמנעים מלדבר עליה בחברה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 12:13 לינק ישיר 

יש לי כמה שאלות בנושא אני סבלתי בתקופה האחרונה מהתקפי חרדה מאוד חזקים, עד שעלו עלזה, אני עברתי תקופה מאוד קשה ומעצבנרגע אני מטופלת עם כדורים ושיחות ובאמת המצב התאזן רק חשוב לי לדעת ממה זה נגרם או ממה בכל אופן מעריכים שזה נגרם, ומה הסכויים שזהם  חוזר אם בכלל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 13:09 לינק ישיר 

חברים ובחרות יקרים. אני ממליץ על שני ספרים מוצלחים לעזרה עצמית 1 בוחרים להרגיש טוב. 2 מחשבות ורגשות. הם ספרים מקצועיים. של אנשי מקצוע מעולים קוגנטיבים התנהגותיים יש לציין. ובהחלט צדקה לא מתביישת שלחרדה וגם לכפיתיות הטוב ביותר זה טיפול קוגנטיבי התנהגותי. רק חשוב מאוד שאתם הולכים לאיש מקצוע לברר שמדובר באמת באיש מקצוע. לצערי הציבור שלנו מלא מידי באנשים שטוענים לכתר המקצועי ובמציאות אין זה כך.
הנה לכם דרך טיפול של סטיפעלער. רבי יעקב ישראל קנייבסקי זצ"ל (אבא של..) שכתב כמה מכתבים לכאלה שבאו אליו עם כפיתיות וחרדה. להתעלם לחלוטין מהמחשבות הטורדניות. לא לחשוב עליהם כלל וכלל. עדיף שאדם מוכר ונאמן יאמר לכם לא לחשוש. והחושש פשוט יסמוך על דבריו בעינים עצומות. פשוט לא לחשוב כלל וכלל. ואני מוסיף, אפילו שאתם מרגישים שאתם הולכים למות. הרי ברור לכם שזה לא אמיתי. ולהמשיך לעשות. הפחד ילך ויקטן עד שיגיע למימדיו הנכונים. בלי נדר אביא לכם את לשונות המכתבים עצמם.
ביי לכולם. וכן, עברתי טיפולים מטיפולים שונים למשך כ3 שנים ואני אדם אחר לחלוטין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/1/2011 17:23 לינק ישיר 

ZSHRIA הי אני מכירה את שני הספרים שהזכרת והם באמת מעולים, אך רציתי לשאול אותך את ופלת גם בכדורים או שהלכת רק לפי השיטה הקוגנטיבית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/1/2011 11:22 לינק ישיר 

אני נטלתי כדורי SEROXAT במשך כמה שנים ובמקביל הלכתי לשיחות אצל פסיכולוג.

מסיבות שונות, שאינני רוצה לפרט כרגע, הפסקתי את הטיפול התרופתי ואת השיחות ופניתי לטיפול קוגנטיבי, כעת אני בעיצומו.

החרדות חזרו בעוצמה אחרי שהפסקתי את הטיפול התרופתי, כעת אני מנסה לאזן את זה באמצעות הטיפול.

החשש העיקרי שלי כיום, [מלבד אי הנעימות שבהתקף עצמו] הוא שאנשים מסביבי ירגישו. אני נחשב אדם מכובד בקהילה שאני משתייך, והדבר האחרון שאני צריך זה שידעו מזה. כלומר ההתמודדות שלי כיום היא בעיקר עם ההסתרה.

משתתפת, כה לחי על גילוי הלב. תוכלי לשתף אותנו עוד? איזה התקפים עברת? באיזה מצבים? מה הרגשת? ואיזה סוג של שיחות את מקיימת כיום?

בשורות טובות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 20:43 לינק ישיר 

"ההתמודדות שלי כיום היא בעיקר עם ההסתרה". כל כך עצוב שאנשים שצריכים להשקיע את כל האנרגיה שלהם בבריאותם, נאלצים להשקיע גם הרבה אנרגיה בהסתרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2011 20:58 לינק ישיר 

היי!
חברים/ות.
לא מתביישת, לא עברתי טיפול תרופתי. עברתי טיפול פסיכולוגי עמוק במשך כ3 שנים. התחלתי עם פסיכולוג קוגנטיבי התנהגותי. זה בנה אצלי תשתית טובהץ אבל הייתי צריך משהו יותר עמוק. ניסיתי פסיכולוג שמטפל באיפנוזה. לי זה לא עזר הרבה. עד לא מזמן הייתי אצל פסיכולוג מדהים חרדי (הייתי באצמע תקופה גם אצל פסיכולוגית חרדית זה סיפור בםני עצמו. למעשה אני מעריך לפי הידע שלי בפסיכולוגיה שעברתי כמה סוגי טיפולים. למעשה מה שהכי עזר לי היה EMDR לא קל אבל עוצמה.

ויפה נפש, כל עוד שתנסה להסתיר זה ירדוף אותך. מנסיון. כשתרפה מהניסיון להסתיר. זה יהיה לא קל בהתחלה. אבל אחרי זה תרגיש משוחרר. ותתפלא שגם החרדה תרד באופן ניכר.
בכל אופן. אני מזדהה איתך ומחזיק לך אצבעות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > קבוצות תמיכה > פורטל הנפש > התקפי חרדה 2
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.