בית פורומים עצור כאן חושבים

משה הירש - מה דעתכם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2010 13:04 לינק ישיר 

שבח:

טעות שלך,

מותר לקחת מדתות, אפי' עמרם בלוי למד בכולל שלקחו שם מדתות,
נכון שהצעירים כהיום נגד זה אבל אין איסור של הבד"ץ, רוב ישוב הישן דוגל בשיטת החזו"א שמותר לקחת כי זה לא שלהם,

2, ההפגנות שלהם אך ורק ברשיון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 13:13 לינק ישיר 

האם ידוע לך יותר פרטים על הכולל של ר' עמרם בלויא?
לי ידוע שהוא למד בבית כנסת של הרומנים במאה שערים, או בתורה ויראה של נטורי קרתא. שם לא היה אף פעם שנטלו כסף ממשרד הדתות, ובתקופה ההיא - משרד הדתות עדיין לא נתנה כסף כמדומני.
עובדה היא שרשת כוללי שומרי החומות לא לוקחים כסף ממשרד הדתות (לפחות כך הם אומרים). ולהזכירך כי כולל שומרי החומות היא כיום מהמתונים והפשרנים מבין שאר הגופים הקשורים לנטורי קרתא של העדה החרדית.

ההפגנות שלהם הם לאו דוקא ברשיון, ואף אם כן, מה בכך, הלוא הדרישה לקבלת רשיון באה מצד הציונים, ואין זה אלא כפייה חילונית...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 13:22 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
האם ידוע לך יותר פרטים על הכולל של ר' עמרם בלויא?
לי ידוע שהוא למד בבית כנסת של הרומנים במאה שערים, או בתורה ויראה של נטורי קרתא. שם לא היה אף פעם שנטלו כסף ממשרד הדתות, ובתקופה ההיא - משרד הדתות עדיין לא נתנה כסף כמדומני.
עובדה היא שרשת כוללי שומרי החומות לא לוקחים כסף ממשרד הדתות (לפחות כך הם אומרים). ולהזכירך כי כולל שומרי החומות היא כיום מהמתונים והפשרנים מבין שאר הגופים הקשורים לנטורי קרתא של העדה החרדית.

ההפגנות שלהם הם לאו דוקא ברשיון, ואף אם כן, מה בכך, הלוא הדרישה לקבלת רשיון באה מצד הציונים, ואין זה אלא כפייה חילונית...

הוא למד בקהל יראים (באידיש: מרמישע משהו כזה) סיפר לי יהודי ששאל אתו איך הוא עושה כך, אז ענה לו שהוא לוקח את הכסף האחר כלומר התרומות, (טוב זה בולשיט,)
כוללי שמרי החומות לוקחים ועוד איך, הרי כל האברכים רשומים שם,(בדתות)

זה לא משנה: עצם הדבר שהם פונים לציונים בעניין ההפגנה או בעניני כשרות וכו' זה נוגד את ההשקפה שלהם עצמם כלומר "הבהירות"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 13:36 לינק ישיר 

כן, מרמרוש (רומניה, יש עוד בית כנסת בשכינות, "די רומיינישע שול"). לא הבאת מקור לעובדה זו, והוא לא ידוע לי, ואני אף אינני מאמין לזה.
שומרי החומות אומרים שאינם לוקחים כסף, אתה לא חייב להאמין להם, אולם זה הקו.

הם לא מבקשים רשיון, הם רק מודיעים למשטרה והיא נותנת את הרשיון, ועל דרך זה כל השאר.
השאלה צריכה להיות הפוכה, למה אם כן אין להשתתף בבחירות וכדו', ואת זאת באה הבהירות להבהיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 13:46 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
כן, מרמרוש (רומניה, יש עוד בית כנסת בשכינות, "די רומיינישע שול"). לא הבאת מקור לעובדה זו, והוא לא ידוע לי, ואני אף אינני מאמין לזה.
שומרי החומות אומרים שאינם לוקחים כסף, אתה לא חייב להאמין להם, אולם זה הקו.

הם לא מבקשים רשיון, הם רק מודיעים למשטרה והיא נותנת את הרשיון, ועל דרך זה כל השאר.
השאלה צריכה להיות הפוכה, למה אם כן אין להשתתף בבחירות וכדו', ואת זאת באה הבהירות להבהיר.

שבח:

אני לא על כסא עדות עכשיו, אבל אין לי ספק שהוא למד שם והם לקחו כסף, (אתה רוצה פרטים ? לא בפורום)

שומרי החומות לוקחים בלי שום ספק, וגם מוסדות דושינסקי לקחו עד שהצעירים השתלטו שם,

לגבי הבחירות: רוב (אם לא כולם) יישוב הישן השתתף בחירות תשמ"ט בשני הצדדים אלו לחסידים ואלו לליטאים,

בבחירות לראשות העיר שהעלו את אולמרט, גם כל ישוב הישן השתתף, וכן עכשיו בבית שמש,

תוקן על ידי maxmen ב- 04/05/2010 13:54:25

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 13:48 לינק ישיר 

שוב ילדותיות.
לא מבקשים רשיון אבל הרשיון ניתן, כלומר הילד אינו מבקש אוכל, הוא מודיע לאמא והיא שמה בצלחת.
אבל כשזה מגיע לאחריות - קרי להשתתף בבחירות, או לקבל החלטות רציניות, הילד מבעיר פחי אשפה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 13:55 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
שוב ילדותיות.
לא מבקשים רשיון אבל הרשיון ניתן, כלומר הילד אינו מבקש אוכל, הוא מודיע לאמא והיא שמה בצלחת.
אבל כשזה מגיע לאחריות - קרי להשתתף בבחירות, או לקבל החלטות רציניות, הילד מבעיר פחי אשפה.

בעל:

זה לא מזכיר לך את המגזר ממול ???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 14:11 לינק ישיר 

מקסמן, שנינו לא רוצים שהויכוח יהיה בין "כן" ו"לא".
לא הבאת מקור, לדידי אין, בנוגע שומרי החומות, הם מכחישים זאת, דושינסקי - היתה פעם שמועה כזו, והם טוענים שזו עלילה.
בבחירות תשמ"ט ובבחירות לעיריה לא נטלו חלק העדה החרדית, ואף פרסמו איסור.
אתה אומר שהציבור כן השתתף. אני לא השתתפתי, אבי לא השתתף, כל מי שאני מכיר כשייך להעדה החרדית יגיד שהוא לא השתתף. אם כן מנין לך זאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 14:15 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
מקסמן, שנינו לא רוצים שהויכוח יהיה בין "כן" ו"לא".
לא הבאת מקור, לדידי אין, בנוגע שומרי החומות, הם מכחישים זאת, דושינסקי - היתה פעם שמועה כזו, והם טוענים שזו עלילה.
בבחירות תשמ"ט ובבחירות לעיריה לא נטלו חלק העדה החרדית, ואף פרסמו איסור.
אתה אומר שהציבור כן השתתף. אני לא השתתפתי, אבי לא השתתף, כל מי שאני מכיר כשייך להעדה החרדית יגיד שהוא לא השתתף. אם כן מנין לך זאת?

מנין לי זאת ??? על מטה יישוב הישן של עץ במחלוקת בתשמ"ט שמעתה ??? הכל מתויק תשאל את החברה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 14:17 לינק ישיר 

אתה מדבר על היישוב הישן? אין לי וויכוח על זה, מנחם ומאיר פרוש נמנים על חוג זה. אל תערבב, אני כבר כתבתי מראש שנטורי קרתא הם רק שליש מהיישוב הישן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 14:27 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
אתה מדבר על היישוב הישן? אין לי וויכוח על זה, מנחם ומאיר פרוש נמנים על חוג זה. אל תערבב, אני כבר כתבתי מראש שנטורי קרתא הם רק שליש מהיישוב הישן.

לא ולא אני לא מדבר על מנחם פרוש שהמטה שלו עבדה לג' כמובן ושם באמת עבדו חב"ד ביחד עם אברכי תולדות אהרן להציל את כבוד החסידות כביכול, "יד החסידים על עליונה" 
אני מדבר מטה שעבד לעץ, לדגל התורה, אני מדבר על מטה יישוב הישן הליטאי שכבוד התורה היה בגרונם,
קח לדוגמא את ר' משה ברוך לוין זצ"ל (מי השטטלאך (באידיש) שלא השתתף אף פעם בחיו, ובתשמ"ט השתתף וגם דיבר ושכנע את כל סביבתיו להשתתף לכבוד התורה כביכול,

כל בניו של ישראל אשר רטמן גם קנאי מהשטטלך השתתפו בשביל דגל התורה,
ידוע שגרשון שטמר ביקר אצל בניו בביתם לפני הבחירות, ובכה לפניהם שלא יעשו כך,

תוקן על ידי maxmen ב- 04/05/2010 14:31:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 14:41 לינק ישיר 

אני צעיר, ולא ידועים לי הפרטים המדוייקים מה שהיה בתשמ"ט. אבל אם המצב אז היה כפי שהיה כיום בבחירות בבית שמש, אזי אני רגוע. היו מתי מספר שבחרו מדעת עצמם, לא היה רב אחד מהחוג הזה שקרא לכך.
אז בתשמ"ט לדבריך זה אף יותר מכך; אם השנאה בין חסידים ופרושים - היא אשר קלקלה את השורה, אין זה מעין הנדון.
לסיכום, אם לא התירו זאת מעולם ואין אחד הנמנה על נטורי קרתא שיצהיר שהוא עושה כך, אין שום דבר שנוגד את ההשקפה כפי שרצית לומר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 14:57 לינק ישיר 

maxmen כתב:
מנחם פרוש שהמטה שלו עבדה לג' כמובן ושם באמת עבדו חב"ד ביחד עם אברכי תולדות אהרן להציל את כבוד החסידות כביכול, "יד החסידים על עליונה"

לא ידוע לי על כך, מה שכן ידוע לי, שהחב"דניקים כמיטב המסורת התעמולתית שלהם פירסמו שתולדות אהרן בכיס שלהם, כי הם מעניקים שיעורי חסידות לאברכים רבים מתולדות אהרן. כתוצאה מתעמולתם זו נעשתה מלאכתם גם על ידי אחרים, כי הפרושים החלו להפנות את חיציהם נגד תולדות אהרן.
ייתכן כי עובדות אלה משמשות בסיס לשמועה שאתה כעת מחדש לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 14:58 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
אני צעיר, ולא ידועים לי הפרטים המדוייקים מה שהיה בתשמ"ט. אבל אם המצב אז היה כפי שהיה כיום בבחירות בבית שמש, אזי אני רגוע. היו מתי מספר שבחרו מדעת עצמם, לא היה רב אחד מהחוג הזה שקרא לכך.
אז בתשמ"ט לדבריך זה אף יותר מכך; אם השנאה בין חסידים ופרושים - היא אשר קלקלה את השורה, אין זה מעין הנדון.
לסיכום, אם לא התירו זאת מעולם ואין אחד הנמנה על נטורי קרתא שיצהיר שהוא עושה כך, אין שום דבר שנוגד את ההשקפה כפי שרצית לומר.

אני גם צעיר אבל אוהב אני לחקור הכל,

לגבי ההשקפה: השאלה היא עד איפה העמך מוכן לקבל את ההשקפה, וכאן אני אומר שמגיע עניין של שנאה בין חסידים לליטאים, אז אין השקפה ואין כלום,
תחשוב איך גדל התורה ביחד עם ג' הצליחו אז להכניס שבע מנדטים ???
שכל כוחם אז היה בקושי ארבע מנדטים,

אני אמר לך יותר, כל ההסברה בעדה החרדית הייתה אז כלפי פנים הציבור שלהם,
הדרשה הידועה של הרה"ג הרב פישר זצ"ל הייתה לומר שאין משום כבוד התורה להשתתף בבחירות, (ואז היה צחוקים ע"ח שכאילו הוא מתיר את הבחירות רק יש בעיה קטנה של הצהרת אמונים שהחכים חייבים להצהיר)
והסיפור של גרשון שטמר סיפרתי כבר,

מי שמכיר את מערכת הכשרות (שזה אני מכיר מבפנים) יודע את הקשרים הגדולים שיש להם עם הציונים,
נכון שהרבנים לא התירו אבל אפי' אנשי משפחתם של הרבנים עצמם השתתפו בסתר,

אני חושב שדברתי מספיק מדי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2010 15:04 לינק ישיר 

גם אתה וגם אני לא מאמינים שכוחם האלקטורלי של העדה החרדית מספיקה לשלש מנדטים, ואף לא למנדט אחד.

לא הבנתי את דבריך אודות הרב פישר, הואל נא לשפר את הנוסח הקשה שלך (שדוקא חביב עלי).

זהו? התעייפת? אני לא (אני בכושר).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משה הירש - מה דעתכם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.