|
|
| נשלח ב-4/5/2010 15:25 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | גם אתה וגם אני לא מאמינים שכוחם האלקטורלי של העדה החרדית מספיקה לשלש מנדטים, ואף לא למנדט אחד.
לא הבנתי את דבריך אודות הרב פישר, הואל נא לשפר את הנוסח הקשה שלך (שדוקא חביב עלי).
זהו? התעייפת? אני לא (אני בכושר). |
|
לא זה הענין מנין הכוח העובד שהביא את השבע מנדטים ????
כלומר הירושלמים בשני הצדדים עבדו קשה מאוד כי זה היה מלחמה פנימית מגזרית,
מצד אחד ראינו את חסידי תולדות ודושינסקי לצד חב"ד
מצד שני ראינו את הקנאים הליטאים לצד כבוד התורה כלומר הכבוד של הרב שך שלא יפסיד את אחוז החסימה,
תוסיף לזה את נערות לופלנסקי והחברה מהערכים שפעלו אצל חילונים שמאלנים,
ותוסיף את חב"ד שפעלו אצל חילונים ימניים,
לגבי הרב פישר: הוא אף פעם לא דרש נגד הבחירות, (הוא עצמו מאוד חיבב את הרב קוק, סיפר לי נכד שהזכיר את הרב קוק בביתו של הרב, בלי לומר התאר רב, אז הרב פישר צעק עליו שכאן אצלי בביתי אומרים הרב קוק ולא קוק)
בתשמ"ט שגרשון שטמר ראה שכל ההשקפה יורדת לטמיון, אז לחץ על הרב פישר שיציל את ההשקפה שלהם,
אז הוא נתן דרשה והסביר את כל ההתר של בחירות בטוב טעם, אבל יש בעיה של הצהרת אמונים, במילא יש כאן חילול השם ובמקום של חילול השם אין שאלה של כבוד חכמים,
כוונתו הייתה לומר כך, למה אתם רצים היום לבחירות ? הסיבה היא כבוד התורה ? אז אני אומר לכם שבזמן חילול השם אין שאלה של כבוד התורה,
ולמה זה הצחיק את כולם, כי בעצם התיר את הבחירות מצד ההשקפה, ואסר אותה כביכול מצד חשש חילול השם,
אבל אפי' את החשש אין כאן, כי כל ילד חילוני יודע שהח"כים החרדים באמת לא מתכוונים לזה,
תוקן על ידי maxmen ב- 04/05/2010 15:29:08
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 15:43 |
|
| |
הרב פישר דרש בזופניק נגד הבחירות ערב כל בחירות.
על תולדות אהרן כבר עניתי לך מה ידוע לי.
בדושינסקי יש עד היום שני משפחות הפעילות למען הבחירות, כך שהם כנראה אלה שפעלו אז.
אני גם מחבב את הרב קוק, למרות שאני נטורי קרתא, ואני לא היחיד. אין זה סותר את ההתנגדות העקרונית לפעליו של הרב קוק.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 16:00 |
|
| |
בדיחה ירושלמית ישנה: מדוע הרב פישר לא חתם על מודעות תמיכה באגודה? כי הוא הצביע פא"י.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 04/05/2010 16:03:10
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 16:03 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | הרב פישר דרש בזופניק נגד הבחירות ערב כל בחירות.
על תולדות אהרן כבר עניתי לך מה ידוע לי.
בדושינסקי יש עד היום שני משפחות הפעילות למען הבחירות, כך שהם כנראה אלה שפעלו אז.
אני גם מחבב את הרב קוק, למרות שאני נטורי קרתא, ואני לא היחיד. אין זה סותר את ההתנגדות העקרונית לפעליו של הרב קוק. |
|
לא לפני תשמ"ט, אחרי זה נכון, ואותו דרשה כל הזמן, כלומר בלי שום השקפה, רק עניין חילול השם,
תזעוב שני משפחות בדושינסקי, הם בכלל לא קנאים הרבי הקודם בכה בפני ר' יעקב בלוי למה לא נותנים לו לקחת מדתות ובגלל זה הוא היה צריך לסגור את הכולל (אהוב כל כך אצלו) שלו (תרביצע, משהו כזה באידיש) הוא טען שאבא שלו לקח מדתות,
מפחדים שם מחיים יוסף בלוי, וזהו, והמבין יבין,
תחזור על זה שוב, לא שמעתי טוב, אתה מנטורי קרתא ???? ומחבב את הרב קוק ????? אפי' דארווין לא חזה אבולוציה כזאת,
אולי תן לי רמז מאיזה משפחה אתה, ואני הסביר לפי זה את פלאי הבריאה,
אגב: אין ולא היה רב רציני שלהם עצמם שדגל באמת בהשקפה שלה,
חוץ מאדמו"ר מתולדות וגם מתוך תמימות כי היה תלמיד של ר' יוליש, וגם אולי ר' מאיר ברנסדרפר זצ"ל וכמובן ר' משה אריה פריינד,
כל השאר לא הרב פישר ולא ר' יעקב בלוי, ולא המנחת יצחק, וכן כולם
תוקן על ידי maxmen ב- 04/05/2010 16:07:34
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 17:18 |
|
| |
שבח:
עכשיו אתה התעייפת ?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 17:50 |
|
| |
תסלח לי אבל אתה אתה מערבב שני השקפות אחת ברעותה. אני כבר ציינתי זאת באשכולות אחרים (וזה לא חידוש שלי, הדבר ידוע) כי אנשי היישוב הישן היו חובבי ציון מושבעים, וכן גם נטורי קרתא, עיין ערך ר' עקיבא יוסף שלעזינגר וצאצאיו עד ר' הלל שלעזינגער יו"ר העדה החרדית וחותנו של ר' משה הלברשטאם. ככאלה, מובן הגיבוי השקט שקיבלו פועלי ציון דוגמת ר' מיכל פינס מאת ר' שמואל סלנט, ולאחר מכן הגיבוי שקיבל הרב קוק מאת ר' מיכל טוקצינסקי ור' וועלוול מינצברג ור' פישל בערנשטיין, על אף ההתנגדות הכללית לדעותיו המהפכניות. אכן כך, אין כמעט רבנים ביישוב הישן הדוגלים בהשקפת הסטמרים והמונקטשאים שונאי ציון, שעל אף רקידתם ונפנופם בענין איסור ההשתתפות בבחירות, הנה בקהילותיהם שם בגולה היו ראשי הקהל נטולי כיפה ומחללי שבת. ההתנגדות היא אך ורק נגד החפשים ופעולותיהם ההרסניות.
איני מבין מדוע אתה מתפלא על חיבתי את הרב קוק? האם לא אתה סיפרת זה עתה על חיבתו של הרב פישר את הרב קוק? וכי הוא לא היה מאנשי נטורי קרתא, ומאויביה המרים של הציונות? (יצויין כי הוא נקרא על שם הקדוש ר' יעקב ישראל דיהאן ה' ינקום דמו). אתה תמה על חיבתי לרב קוק? אני מסתכל על פעלו ואני עומד לפעמים נפעם מתמימותו הזכה ואמונתו כי הוא פועל נכון, כל זאת מלבד אהבת ציון שלו שאין להכחישה גם אם יש טענות נגדו. אחרי מינויו לרב בירושלים התקיימה פעילות לקידום שלום בין הצדדים הניצים, בפעילות זו נטלו חלק עסקנים ורבנים משני הצדדים כאחד, אלא שיוזמה זו טורפדה כשם שטורפדה השלום בין בעלז לבין העיידה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 18:56 |
|
| |
שבח:
טוב עכשיו אתה כותב כמו דוקטור (כשבח כמובן)
אני המשיך לכתוב רגיל,
ברור לכולם שכל יישוב הישן לא באמת שייכים לנטורי קרתא, רוב היישוב תמכו בהרב קוק, ולא לקיצונים הקנאיים,
אפי' ר' בנימין רבינוביץ היה שרוף עליו, רק מה ?
כולם פיחדו מהם ועד היום מפחדים מהם, זה כך בדושינסקי וכך בנטורי קרתא עצמה, המשפחה של עמרם בלוי עזבו כבר לפני עשרות שנים, עכשיו הבן של חיים קצנלנבוגן (איך שמו ? זה שיש לו מוסדות בבית שמש) עזב אותם, וחלק מבניו של ר' משה נחום פרידמן עזבו ביחד עם ישראל מאיר קופמן ושמואל לובצקי (הם עזבו לאהל שרה)
דוגמא יפפה: אדמו"ר מתולדות העכשווי רצה להוריד להם את הכתונת פסיים (קאפטען בל"ז) הוא טען שזה שהם הולכים את הכתונת זה היה בגלל להשתלב אצל הירושלמרים אז, אבל והיות שהירושלמים לא לובשים את זה (ביום חול) אז בשביל מה נשארנו עם זה ? להיות שונה מכולם ?
בקיצער: הוא הצליח ???? לא ולא
הם הצליחו בלהוציא את הרב קוק מכלל ישראל כביכול, הם השפיעו (או הפחידו) על בריסקער רב וגם על החזו"א
בקיצער כולם מפחדים מהם,
ומי הם בכלל ?? כמה משפחות בדרך כלל צעירים מטורפים,
מי הצליח להפוך את ר' בנימין רבינוביץ לקנאי (עד כדי כך שלחם נגד הרב שטיינמן בסתר) מי ? זאב אשכנזי ? (שאבא שלו קוקניק,)
מנין הכח של חיים יוסף בלוי בדושינסקי ??? למה מפחדים ממנו שם ??
וממי מפחדים בתולדות ? מי צבי מיכל הלר ??
וממי מפחדים במתמידים ??? (היום כבר פחות)
(נראה לי שאתה מי בית שמש נכון,) למה ר' נתן קופשיץ מפחד מהם ???
אני הגלה לך סוד, יש להם נשק אחד, "מנוול"
והיות שכל אדם נורמלי מפחד שיאמרו עליו "מנוול" והם יודעים שאדם נורמלי מאמין בעלילה כזאת,
כל אלה שהיזכרתה ר' הלל ועוד הם באמת לא היו קנאים, אתה יודע למה ? כי הם היו מי הבונים את העם, כלומר בונים מוסדות וכו'
הקנאים לא רק שלא בנו כלום, רק הפריעו לאחרים לבנות,
היה הסיפה של רבנים בקום המדינה אחרי השואה, ישב שם ר' חיים מאיר מוזניץ וזעק שצריכים לבנות שכונות ומוסדות,
וכל הירושלמרים צחקו ממנו, (ואמרו בלעג: הוא רוצה להיות רבע' עם הרבה חסידים,)
רק אחד מהם ( ישיעהו שיינברגר) אמר: אחד שדיבר לענין זה א'ווזניצער,
יש מוסד אחד שפשוט נכפתה עליהם, היא מוסדות הרמא, (של שלמה מינצברג חברו של חיים יוסף בלוי וזאב אשכנזי צעירי העיידה של פעם)
בוא נאמר שכל מי שבנה משהו בירושלים הישן היו אנשים נורמליים ולא קנאים, אפי' את ר' משה ארנטל (זה מבנות ירושלים)
אי אפשר לומר שהיה באמת קנאי,
תעשה שיחה"דיבור טובה עם הרב נפתלי אלברשטאם, ותראה כמה קנאות יש בו ובכל אנשי מערכת הכשרות,
ולמה ? כי מי שמנהל מוסדות ויש לו אחריות לציבור לא יכול להיות קנאי,
מה שאין כן הקנאים, הם אין להם אחריות מכלום, כי אין להם מוסדות, תראה את הבן של חיים קצנלנבוגן לדוגמא: יש לו מוסדות, ולכן הוא חייב להיות אדם שפוי ולכן שמוליק לובצקי וישראל מאיר קופמן נלחמים איתו,
אז תשאל איך שמוליק לובצקי מצליח להחזיק מוסדות ? כי יש לו את "משפחות במצוקה" בתמיכת טודרוס קליין התמים ואברהם סלונים התמים,
שוב נסחבתי כן לגמרי
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 19:27 |
|
| |
חצוף אחד, ולא בצחוק, על אף שהצחקת אותי.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 19:32 |
|
| |
| שבח_גרונם כתב: |  | | חצוף אחד, ולא בצחוק, על אף שהצחקת אותי. |
|
צדיק: אמרתי כבר שלא אומרים "חצוף" אומרים "מנוול"
אתה כנראה לא מתלמידי אהרן קצנלנבוגן ימ"ש
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2010 20:39 |
|
| |
בקשה למנהלי הפורום: אנא מחקו את האשכול הזה, כי זה לא מתאים לעצכ"ח אולי מתאים לבחדרי,
ואני מצטער ומתחרט על כל מה שכתבתי כאן, פשוט נסחבתי, אתכם הסליחה,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2010 00:52 |
|
| |
גם אחיו של הגרי"י מחזיק מאוד מהרב קוק, לאו דווקא באופן בו מפרשים אותו אנשי מרכז הרב.
לא פעם ראיתי בסוכתו של הגר"ש תמונה של הרב קוק. ואף שמעתי מפיו דברי שבח עליו. (היום אני לא בטוח שהוא יאמר זאת בפומבי מהטעמים הנזכרים). אלא שחשוב להדגיש כי הרב קוק היה ת"ח רציני נוסף בהעתקת השמועה ולא 'מעתיק השמועה' היחידי. היינו, יש להתחשב בכלל גדולי התורה ולא לדבוק באחד מבלי משים על דעת הרבה מן החכמים.
ולגבי שמו של הגרי"י, נכון שהוא קרוא ע"ש בן דהאן, אך אין בזה ללמד על השקפותיו, אלא על השקפת אביו. שהרי כידוע לא האדם בוחר את שמו......
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2010 01:27 |
|
| |
אמממ, נראה לי שהדיון הזה טוב מאלף עדים בנוגע לדרך ללא מוצא שנטורי קרתא הולכים בה....
בנוגע להירש עצמו (צריך ונכון לכתוב, הרב ?) כל עוד הוא לא תמך מפורשות ברוצחי יהודים (גם ישראל שטעה חטא והרשיע, ישראל הוא, ומכ"מ ערפאת לא בדק בציציותיו של יהודי קודם שרצח אותו וכך מתחנן גם אחמדינג'ד היל"ת בע"ה) , אני יכול לבלוע הכל , כולל טענות הזויות ומנותקות מהמציאות במיוחד , ברגע שהוא מחבק את ערפאת ואחמדיניג'אד, נחצה הקו האדום, ושום תירוץ מפולפל ומגלגל עינים לא יכול לשנות את זה. גם אם זו שגגה כשמדובר בענין חמור כ"כ שגם הגיע לכדי מעשה רח"ל, שגגת תלמוד עולה זדון.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2010 03:01 |
|
| |
והיות שהמנהלים לא מוחקים את האשכול הזה, אז חשבתי לומר כמה מילים,
אלוקים והתורה נתנו לחכמים את הכוח לפסוק ולומר את דעת תורה לעם,
אבל את החכמים בוחרים העם עצמו כמובן,
כלומר שההשקפה והדעת תורה בעצם בא מהעם עצמו, כן,
העם בוחר את חכמיו והחכמים דורשים אך ורק את טובת העם,
ואם יש מחלוקת בין החכמים ? הולכים לפי רוב כמובן,
כך היה הרבה דורות,
ואז הגיע תקופה מסויימת שכל קהילה נהגה לפי הרב שלהם, אין רוב, פשוט כל קהילה בנפרד,
אז כל זמן שהקהילות היו במקום אחר, זה לא הפריע לאף אחד,
אז מגיע תקופה חדשה, שכל או חלק של הרבנים\עסקנים רוצים לכפות על קהילה אחרת את דעתם או השקפתם,
כך היה באירופה וכך בישראל עד היום,
אבל כל זה טוב ויפה שיש לפחות לקהילה רב לנשמה, והרב הזה יכול לחלוק או לכפות את דעתו לדעתו, כן צודק לא צודק, אבל יש רב,
אבל משה הירש וחמיו אהרן קצנלנבוגן ועמרם בלוי ואפשטיין וישראל מאיר קופמן ושמוליק לובצקי
אף אחד מהם לא רב, (הם כן רבים אם כולם אבל לא רבנים) ומי שיאמר עליהם שהם עםארצים גמורים ? לא יטעה,
מה ההבדל בינם לבין הרפורמים ?? לשניהם אין רבנים, ולשניהם התורה בא מהבטן,
אז תאמרו גם אצל הקהילות אחרות העסקנים שולטים על הרבנים,
התשובה היא שלפחות העסקנים לא מעיזים לעשות בלי שם של רב לפחות,
מה שאין כן הם (הנטורי קרתא) לא צריכים בכלל רבנים, כך הם נהגו בכל התקופה הזאת, לפני קום המדינה ואחרי,
בקיצער: משה הירש והחברים שלו אין להם סיכוי לכלום,
מה שמענין היא שהקהילה שלהם לא גודלת אף פעם, כל השנים הם נשארו כמה משפחות וכך ישארו לעד,
כי בלי חכמים אין סיכוי לאף קהילה,
מספרים שבמרמישע שול אמרו (בזמן קום המדינה) על חסידות גור שבגלל שהם דברי עברית רח"ל אז בעוד חמישים שנה לא ישאר מהם כלום,
אבל אלוקים שבשמים צוחק אפי' עליהם, אחרי חמישים שנה חסידות גור = 7000 משפחות יראי השם,
ובית הכנסת מרמישע סגרו כבר מזמן לפני חמש עשרה שנה (פלשו לשם חסידי ר' בנימין רבינוביץ)
תשאלו איפה כל הילדים\נכדים שלהם ?
אז כך, הפרושים ברחו לדגל התורה ולחכמיהם,
החסידים ברחו לדושינסקי לבעלז לתולדות לקרלין לבאיאן ולמתמידים שלקחה גם חסידים וגם פרושים,
בשנים אחרונות קם קהילה של פרושים ירושלמים, אבל הם פוסחים על שני הסעיפים, בין דגל התורה לבין העדה החרדית,
אבל הם בשום אופן לא שייכים לנטורי קרתא, נקודה,
אז חבריה לא לדאוג אין מה לפחד, הם לא שווים אפי' את האשכול הזה,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2010 10:15 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | צדיק: אמרתי כבר שלא אומרים "חצוף" אומרים "מנוול"
אתה כנראה לא מתלמידי אהרן קצנלנבוגן ימ"ש |
|
טוב, את זה אני לא אגיד עליך אפילו בצחוק.
אני רוצה להיות מתלמידי אהרן (לא קצנלבוגן).
ובנוגע לדרשות הארוכות שלך, אני מבחין שהינך נוטה להתעלם מכל מה שאני מנסה להסביר, ש"העדה החרדית" אינה קהלה, אלא גוף וממסד שארגון נטורי קרתא קיבלו את ההגמוניה עליו. כאשר אני אומר שאני נטורי קרתא אין הכוונה שאני מתלמידי אהרן קצנלבויגן. ואילו ישיבות תורה ויראה ואהל שרה נטלו את השם לעצמם ומגדירים את עצמם נטורי קרתא הבלעדיים, ואף אחד לא נחית להתווכח איתם על כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2010 15:16 |
|
| |
שבח:
אני לא יודע מה קרה לרדףהשיג, אבל הוא היה מסביר לך שהשם זה להעניין, החשוב היא מה מתכוונים שאומרים נטורי קרתא,
הרי אנחנו רוצים להבין אחד את השני, ותסכים איתי שאדם אומר נטורי קרתא, הוא מתכוון לאלו דווקא ולא לאנשי יישוב הישן,
|
|
|
|
|