בית פורומים עצור כאן חושבים

משה הירש - מה דעתכם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2010 16:11 לינק ישיר 

לא, אני לא מסכים איתך. במאה שערים אכן קורים במיוחד לקבוצה זו נטורי קרתא, כי כך הם מסומנים. אבל כלפי חוץ כולם נטורי קרתא, וגם בתקשורת כל פעולות העדה ושאר הקנאים נזקפים ל'זכות' נטורי קרתא. עיסוקי הם בסביבה הכללית, ולכל מי ששואל אני עונה שאני מנטורי קרתא.
הא למה זה דומה? להעדה החרדית שקוראים לעצמם "היישוב הישן", ולא שזה לא נכון, אבל זה לא מדוייק, כי הם לא בן יחיד בזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 16:31 לינק ישיר 

שבח_גרונם כתב:
לא, אני לא מסכים איתך. במאה שערים אכן קורים במיוחד לקבוצה זו נטורי קרתא, כי כך הם מסומנים. אבל כלפי חוץ כולם נטורי קרתא, וגם בתקשורת כל פעולות העדה ושאר הקנאים נזקפים ל'זכות' נטורי קרתא. עיסוקי הם בסביבה הכללית, ולכל מי ששואל אני עונה שאני מנטורי קרתא.
הא למה זה דומה? להעדה החרדית שקוראים לעצמם "היישוב הישן", ולא שזה לא נכון, אבל זה לא מדוייק, כי הם לא בן יחיד בזה.

טוב, אתה בעצם כן מסכים איתי שאנחנו החרדים מתכוונים דווקא להם, ולא להעדה,
התקשורת לא רלוונטי כאן כי התקשורת מגדירה אותנו כחרדים ככלל, ולא ממש מענין אותה את חילוקי הדעות והשקפות במגזר,

אני אמר לך יותר, העדה מקובל אצל כל המגזרים החרדיים, ונטורי קרתא לא מקובלת אצל אף אחד,
שהעדה למשל תעשה עצרת תפילה על מגיפת הפוליו כל רבני האגודת ישראל ישתתפו כמובן,
הכשרות שלהם מקובלת על כולם, ואף אחד לא מחרים אותם,

מה שאין כן כלפי נטורי קרתא,

אני לא מבין למה אתה מתעקש לומר שאתה מנטורי קרתא, הרי אף אחד אצלינו (החרדים) לא יבין אותך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 16:43 לינק ישיר 

תלמוד ירושלמי מסכת חגיגה פרק א דף עו טור ג /ה"ז

אמרון לון אילין אינון נטורי קרתא לית אילין אלא חרובי קרתא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 17:05 לינק ישיר 

[quote]אני לא מבין למה אתה מתעקש לומר שאתה מנטורי קרתא, הרי אף אחד אצלינו (החרדים) לא יבין אותך,[/quote]

וככה כן מבינים אותנו?

אני לא יכול להגדיר את עצמי כנמנה על העיידה, גם אם אני נשמע לרבניה (ויש לי אינטרנט כשר).
תגיד לי אתה, האם כל הקנאים הם העיידה? הקנאים של פינסק, הקנאים של רחמיסטריווקה, קהלת תולדות אברהם יצחק, סלונים השחורים, החשינים מברסלב הם ש"ךניקים מתים ואעפ"כ לא מצביעים בבחירות, ועוד ועוד.

אז העדה לא. מה נשאר? - נטורי קרתא, חאלאס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 17:18 לינק ישיר 

אגב עיסוקכם בענין אולי תוכלו להסביר לי מדוע העיידה/נטורי קרתא/סאטמר החליטו שהקמת המדינה היא התגרות באומות הרי קבלנו רשות והסכמה מרוב מדינות העולם לכך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 17:36 לינק ישיר 

רצץ כתב:
אגב עיסוקכם בענין אולי תוכלו להסביר לי מדוע העיידה/נטורי קרתא/סאטמר החליטו שהקמת המדינה היא התגרות באומות הרי קבלנו רשות והסכמה מרוב מדינות העולם לכך

אתה שואל הלכתית או פרקטית ? השאלה ההלכתית אפשר לפתור בזה שהרבנים יחליטו מותר או לא, והם באמת החליטו שמותר אפי' הסאטמר ר' יוליש בנה שכונה בבני ברק ובירושלים,

השאלה הפרקטית: הרי מאשמים אותנו בכל הצרות בעולם, כלומר אם לא היה הסכסוך ישראלי ערבי, העולם כביכול היה יותר טוב, אז מהי התגרות באומות ? אם לא המצב הקיים\העכשווי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 17:49 לינק ישיר 

אני שאלתי שאלה הלכתית לדעת ר' יוליש שמנפנף באיסור התגרות באומות כטענה הלכתית לאסור את הקמת המדינה כי מהבחינה הפרקטית במשך ההיסטוריה האשימו אותנו פעמים רבות בגרימת צרות לעולם והטענה הזו לא נולדה עם הציונות והיטלר גם לא רצח אותנו בגלל הסכסוך הישראלי ערבי וכן כל מפלגות הימין בעולם שנגועות בשנאה הן ליהודים והן למוסלמים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 18:00 לינק ישיר 

רצץ כתב:
אני שאלתי שאלה הלכתית לדעת ר' יוליש שמנפנף באיסור התגרות באומות כטענה הלכתית לאסור את הקמת המדינה כי מהבחינה הפרקטית במשך ההיסטוריה האשימו אותנו פעמים רבות בגרימת צרות לעולם והטענה הזו לא נולדה עם הציונות והיטלר גם לא רצח אותנו בגלל הסכסוך הישראלי ערבי וכן כל מפלגות הימין בעולם שנגועות בשנאה הן ליהודים והן למוסלמים

אז עניתי לך שהלכתית ר' יוליש לא פסק כך למעשה, (אולי השקפטית כן)
למעשה הוא שמע לדבריו של החזו"א שאמר לו שהמדבר היא בתי מדרשות, ובאמת בנה שכונה בבני ברק וירושלים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 19:41 לינק ישיר 

ואם פסק?  מה הבסיס לפסיקתו,  אם תרצה לאמר, הגמרא בכתובות, הוא המקור?

הגמרא בכתובות היא אגדתא! לא מצינו שום מקור לשבועה זו, בשום מקום אחר,
י
ש הרבה מאד אגדתות  שונות ומשונות-לא יתכן שכל אגדתא תהפך להלכה, הדבר מופרך מעיקרו.

לגופו של השבועה, יש בה  שלשה סעיפים- 1. לא לעלות בחומה  2. לא להתגרות באומות.  3. שהאומות לא יתעמרו בישראל יותר מידי.

אם נדבך אחד בשבועה הזו נופל - ההלכה היא, שהכל בטל, 

האומות התעמרו בעם ישראל - בשואה- הרבה הרבה הרבה מאשר יותר מידי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2010 19:51 לינק ישיר 

ירוחם:

יש תשובה מעניינת של האבני נזר על זה עיין שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2010 02:46 לינק ישיר 

רצץ
מי החליט שהאו"ם מספיק ? השכנים באיזור לא רצו אותנו.
חוץ מזה לא ברור מה דינו של השלוש שבועות למעשה כידוע.

וגם כן, ייתכן שלא היתה ברירה כלל, והכרזת המדינה היתה כורח המציאות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/5/2010 10:26 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
ואם פסק?  מה הבסיס לפסיקתו,  אם תרצה לאמר, הגמרא בכתובות, הוא המקור?

הגמרא בכתובות היא אגדתא! לא מצינו שום מקור לשבועה זו, בשום מקום אחר,
י
ש הרבה מאד אגדתות  שונות ומשונות-לא יתכן שכל אגדתא תהפך להלכה, הדבר מופרך מעיקרו.

לגופו של השבועה, יש בה  שלשה סעיפים- 1. לא לעלות בחומה  2. לא להתגרות באומות.  3. שהאומות לא יתעמרו בישראל יותר מידי.

אם נדבך אחד בשבועה הזו נופל - ההלכה היא, שהכל בטל, 

האומות התעמרו בעם ישראל - בשואה- הרבה הרבה הרבה מאשר יותר מידי.

באמת חבל שחלק מהקנאים חיטטו באגדות רחוקות כדי לבסס את התנגדותם, בעוד שעל התועבות שהציונים מפיצים כתוב מפורש כאשר קאה את הגוי אשר לפניכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2010 10:58 לינק ישיר 

שבח
יש תועבות שהציונים עושים

יש תועבות שהחרדים עושים

ויש תועבות ששניהם עושים, אחד מעט ואחד המרבה ,

בתוך עמך אתה יושב.

אבל חבל שכבר שכחת את השפתי חכמים בפ'- אחרי מות- רק לפני שבועים- ובה הוא כותב, כי הבטחת הכתוב היא- כי אותנו הארץ לא תקיא,

יומא דף ט:

אבל מקדש שני, שהיו עוסקין בתורה ובמצות וגמילות חסדים מפני  מה חרב? שהיתה בו שנאת חנם. ללמדך ששקולה שנאת חנם כנגד שלש עבירות: עבודה זרה, גלוי עריות, ושפיכות דמים. רשעים היו, אלא שתלו בטחונם בהקדוש ברוך הוא. 

חוששני שכל אלו שתולים בטחונם בהקב"ה- ממשיכים בשנאת חינם, מטפחים אותו ומלבים אותו, כי ממנה הם ניזונים

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 06/05/2010 11:01:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2010 11:16 לינק ישיר 

ירוחם, אני מודה שבהשמצות אתה יותר טוב ממני.
אני התייחסתי לענין התרת האסור, שהמדינה מאפשרת ומעודדת כאן תועבות באופן רשמי, על כן אל תקיש מכאן על עוונות שהדת והחרדים נגדם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2010 11:29 לינק ישיר 

שבח

ואני התיחסתי- בלי כל ניסיון להשמיץ-
לתועבה של גידול פרזיטים, על חשבון הציבור- שחוץ מגדולי הדור של היום- רוב רובם של הפוסקים רואים בזה חילול ה' ודבר שלא יעשה,
ההבדל הוא שהמדינה מרשה בגלל אופיה הדמוקרטי והליברלי- תועבות- גם בעייני הן תועבות!
ההנהגה החרדית מעודדת את תועבותיה,     בין היתר   מה שקורה עכשיו בבית שמש ובגאולה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משה הירש - מה דעתכם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.