|
|
| נשלח ב-9/5/2010 08:22 |
|
| |
או-קיי, סיכמנו, אז מה הלאה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2010 08:25 |
|
| |
הלאה
כנראה שרק חבירה של המפלגות האזרחיות לאלץ את החרדים (ואת הערבים) לקבל את כללי המשחק של אזרחים רגילים, תביא לשינוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2010 14:53 |
|
| |
הציבור החרדי אינו עובד - לא מחמת עצלות. אולי מרצון ללמוד תורה או מחשש מפני הסביבה. אך לא מחמת עצלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2010 16:35 |
|
| |
ברשותך אערוך את מילותיך מחדש
| גרפולוגיה כתב: |  | הציבור החרדי כיום אינו עובד - לא מחמת עצלות.
אולי מרצון ללמוד תורה או מחשש מפני הסביבה. אך לא מחמת עצלות לעבוד אלא עצלות למציאת פתרונות. |
|
בכל הדורות עבדו בהתחלה לא היתה "בעיה".
הגיעה תקופת ההשכלה והתחילה בעיה.
היו מי שידעו כיצד לפתור את הבעיה והיו מי שהתעלמו ממנה (או נלחמו בה).
הפתרון יבוא בודאות כאשר יהא אילוץ למצוא אותו.
השאלה היא כיצד יש להתיחס למצב בטרם נוצר האילוץ הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2010 16:54 |
|
| |
אני סבור כי אינך קורא את המפה נכון. אם יאלצו, אני מניח כי יהיו כאלה שיעזבו את הלימוד, אך רובו המכריע יוסיף וילמד למרות האילוצים. הם ילמדו מתוך דחקות יותר גדולה וזהו. זוהי אילוזיה, לחשוב שזה ישתנה.
שרפ יקירי!, אתה נראה לי בחור כשרוני ואינטלגנטי. חבל על הזמן שלך. נשא להשפיע ולתרום במישורים אחרים...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/5/2010 21:22 |
|
| |
| גרפולוגיה כתב: |  | אני סבור כי אינך קורא את המפה נכון.
אם יאלצו, אני מניח כי יהיו כאלה שיעזבו את הלימוד, אך רובו המכריע יוסיף וילמד למרות האילוצים.
הם ילמדו מתוך דחקות יותר גדולה וזהו.
זוהי אילוזיה, לחשוב שזה ישתנה.
שרפ יקירי!, אתה נראה לי בחור כשרוני ואינטלגנטי. חבל על הזמן שלך. נשא להשפיע ולתרום במישורים אחרים... |
|
ידיד היקר כבר הינו בסרט הזה. בתקופת ההשכלה. ראינו את המלחמה ואת הכשלון, כאשר ניסו למצוא פתרון של היה נכון לבעיות העבר, לבעיות החדשות שצצו.
כבר כיום מרבית החרדים סבורים שמבחינה ציבורית מורי דרכם עובדים עליהם בעיניים. השאלה מתי זה יתורגם למעשה.
בשולי הדברים אוסף כי נאמר איזהו חכם, הרואה את הנולד. על האדם לצפות מה יהא בעתיד (כאשר העסקנים יתפקחו וימשכו את הגדולים לכיוון הנכון, או שיגיע איזה מנהיג שיקרא את התמונה נכון וינווט את הציבור) ואת זה ליישם כבר היום. כך הוא יקדים את הציבור ויזכה ליתר הצלחה.
תוקן על ידי שרפ ב- 10/05/2010 22:19:12
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 22:19 |
|
| |
| | החרדים מחכים שמישהו יפתח להם את השער | | | 06:58 | 17.5.2010 נתי טוקר | |
"חתיכת אפס! זבל מושתן! לך לעזאזל!" - אלה רק כמה מהקללות שהטיחה בשבוע שעבר מדריכה בקורס שירות לקוחות של חברת סלולר בפני א', צעיר חרדי. את שאר הקללות אי אפשר לכתוב בעיתון. למדריכה לא היתה כוונה לפגוע חלילה בעובד החרדי שמולה. מדובר בסימלוציה קבועה, ומטרתה ללמד את העובדים לעתיד במוקד שירות הלקוחות כיצד להתנהל כאשר לקוח לא מצליח לשלוט בעצביו וצועק על אחד מנציגי השירות.
| *************** id="featuresIframe" height="0" marginheight="0" src="/tmc/article/lastArticlesOfAuthorBox.jhtml?ElementId=/ibo/repositories/stories/m1_2000/skira20100517_1169212.xml" frameborder="0" width="208" marginwidth="0" scrolling="no" align="center" leftmargin="0" rightmargin="0"><* | "עמדתי שם וידעתי מה אני צריך להגיד לה, אבל זה לא היה נעים", מספר א'. "זה לא נעים שבחורה צועקת עליך ככה. וזה גם לא נעים לענות לה כמו שצריך לענות ללקוח - שהרי אתה מבין את הרגשות שלה. אנחנו חרדים, ולא נהוג לדבר ככה עם נשים". א' למד עד לפני כחצי שנה בישיבה חרדית. הוא החליט לעזוב ולמצוא תעסוקה במסלול מיוחד לחרדים במרכז שירות לקוחות של חברה סלולרית, ובמקביל להמשיך בלימודים תורניים בהיקף מצומצם. החוויה השלילית שעברה עליו לא תמנע ממנו להמשיך בקורס. להפך. "היא מדריכה אותנו כמו שצריך לעבודה עצמה, לחיים האמיתיים", הוא מספר. גם אם א' נותר עיקש במסלול החיים החדש, לא בטוח שחרדים אחרים ישמחו לשמוע את הסיפור שלו. ייתכן שהם יחטפו רגליים קרות רגע לפני שירשמו לקורס הבא של החברה הסלולרית, הבנק או חברת ההיי-טק המגייסת עובדים. סקר הלמ"ס שפורסם אתמול הציג נתונים מעודדים יותר על שיעור החרדים העובדים. לפי הסקר, 52% מהגברים החרדים נמצאים בשוק העבודה, לעומת נתונים שפורסמו באחרונה, שלפיהם רק 35% מהגברים החרדים עובדים. בהתחשב בעובדה ששיעור החרדים העובדים לעולם לא יהיה דומה לזה שבציבור החילוני (93%) - משום שהאידיאל החרדי הוא שקבוצת לומדים מסוימת תישאר לנצח - הרי שתמונת המצב אינה כה נוראה כפי שהצטיירה עד כה. ועדיין, אין ספק כי החרדים יכולים לתרום הרבה יותר לכלכלה הישראלית. בחברות המעסיקות חרדים אומרים כי מדובר בהון אנושי איכותי עם יכולות אנליטיות לא מבוטלות ומוסר עבודה גבוה. את היתרונות האלה אפשר למצות רק אם החיבור ייעשה מתוך הבנת הצרכים של המגזר והתחשבות בערכיו. התוכנית החדשה של משרד התמ"ת, שכוללת הקמת מרכזי הכשרה לחרדים ועידוד תעסוקה, אמורה להיות התקדמות משמעותית בכיוון זה. אבל זה רק צד אחד של המטבע. הצד השני שיש לטפל בו נוגע לסירוב החד משמעי של קבוצות קיצוניות בקרב החרדים להגיע לכל סוג של פשרה. מבחינתם, שהילדים החרדים יהיו חסרי השכלה, שהנערים יישארו בישיבות ושהבוגרים לא ישתלבו בשוק העבודה. בעיתונות השמרנית של החרדים מדברים בעיקר על "ההתקפות המתוזמנות" נגד החרדים, "ההסתה", "השנאה" וה"גזענות". גם אם יש בטענות אלה הרבה מן האמת, אין זה מצדיק להטיף למגזר שלם להמשיך לשקוע בתוך הביצה העמוקה של מצוקה כלכלית והסתמכות על האחר. אם יש כאלה שחפצים באמת למצוא את הפתרונות להשתלבות החרדים - ולא לעשות הון פוליטי באמצעות הסתה או הצהרות חסרות תוכן - צריך ללמוד לבודד את מוקדי ההתנגדות של חרדים המסרבים לכל פתרון, ולטפל בהם באופן נקודתי. מהר מאוד יתגלה שהמוקדים האלה הם המיעוט. הרוב המכריע של החרדים כבר הבינו היטב כי תמו ימי הגטו מרצון - הם רק מחכים שמישהו יפתח להם את השער.
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20100517_1169212&log=true |
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2010 23:15 |
|
| |
שרפ - שוב ושוב - שלום! "שחר כחול", הקבוצה החרדית שבצנחנים, מורכבת רובה ככולה מבוגרי "היישוב" ומיעוט מבוגרי מערבה. אין בהם כמעט, חרדים במלוא מובנה של המילה. ההגדרה של המושג חרדי, היא די בעייתית. כמות הלומדים אינה דועכת, ובאוכלוסייה החרדית, העוני הפך לשביץ. יש לה לחברה, מנגנוני הגנה רבים בשביל להצדיק את קיומה. גם בנושא זה אתה תמים. אם יכריזו מלחמה על החרדים, החרדים ישנסו מתניים ויכריזו אף הם, מלחמה מצידם. אז, הלך הרוח יהפוך למדיניות מכוונת, גם אם מראש היא שלילית. הדרך היחידה, בכדי להוציא את מי שבאמת צריך להוציא לתחום התעסוקה, זה רק לאפשר להם לצאת על ידי פטור מצבא - למרות שמבחינת הצדק החברתי זו עוולה - וכן לגייס עבורם מימון ללימודים. בינתיים, למעלה מ-400 "לוחמים" חרדים שנטשו את ספסל הלימודים וסיימו בימים אלה את המסגרת הצבאית שלהם ב"שחר כחול", לא התקבלו לשום עבודה שהיא.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 07:48 |
|
| |
| גרפולוגיה כתב: |  |
בינתיים, למעלה מ-400 "לוחמים" חרדים שנטשו את ספסל הלימודים וסיימו בימים אלה את המסגרת הצבאית שלהם ב"שחר כחול", לא התקבלו לשום עבודה שהיא. |
|
אתה צודק.
לכן יש חשיבות לבג"צ לימודי הליבה.
לכן יש חשיבות לביטול קצבאות הילדים והפיכתם לזיכוי ממס הכנסה
לכן יש חשיבות למתן שכר מינימום לחיילי צה"ל בשרות חובה.
ההרגשה שהחרדים משקרים לסובבים אותם, אך גם לצעירים שבינהם, המוקרבים על מזבח ההשקפה (ותופסים את השקר כאשר הם כבר תקועים עם בוגרת בית יעקב ושני ילדים עם יכולת תמרון מאד קטנה), היא כיום עובדה שהכל מודים בה.
את זכויותיהם הכספיות, הם יוכלו לנצל כאשר ילמדו לתארים נורמלים במקומות כמו מכון לב וכד'.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 16:01 |
|
| |
עם כל הכבוד למוסר שלך, אני גם עשיתי מעשה. הייתה לי ישיבה תיכונית לילדים חרדים (לא לאלו הממלאים את שורות נהורא ומערבא). ישיבה בה למדו לימודי תיכון ברמה גבוהה, חלק לא מבוטל מן התלמידים סיימו את הבגרות עם 4 יחי' באלגברה. לימדו "תרבות" - דבר שאינו קיים בשום ישיבה תיכונית, למדו על החיים ועל עצמם, דבר שאינו קיים בשום מוסד שהוא - ודאי שלא בישיבות קטנות, למדו פשט בגמרא, ולא תרגילי אקרובטיקה באויר, ועוד ועוד. הבעייה הייתה בכך שההורים הרגישו את החולשה שלי בעניין הכספי וכי ניתן לנצל אותי. למעשה סגרתי את הישיבה בגלל גרעונות כספיים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/5/2010 17:11 |
|
| |
ישי בסדר גמור.
כל אחד מאתנו יש צדדים חזקים יותר וחלשים יותר בניהול(גם לי יש), לכן יש לנהל בצוות.
אולם ברור שחוסר ההצלחה לא נבע מהרעיון הנכון שלך אלא מדברים חיצוניים.
אולי ראוי שתחשוב להתחבר עם אנשים אחרים החפצים להגשים את רצונותיך, תוך התמקדות ביתרונות היחסיים שלך.
אולם ברור שזו אינה סיבה להגן על מי שנוהג שלא ביושר (אלא כאותו חברונר שביקש מהקב"ה שיגיד סברא והוא יפרוך אותה).
נ.ב. האם היית שלוח את ילדיך למוסד אותו ניהלת? נ.ב. של נ.ב. אנו תורמים כל שנה החזקה של ילד נוסף למוסדות החינוך של הילדים כי אנו מאמינים בחינוך ובמתן חכה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2010 23:03 |
|
| |
חוסר ההצלחה שלי לא נבע מבעייה ברעיון אלא מן היישום. הבעייה היא שאני גרוע ביחסי ציבור ובניהול. היה לי אישור של הר' אליישיב ומעולם לא עשיתי בו שימוש. העימות שלי עם החברה בעניין זה היה על בסיס אישי. לקחתי את כל האחריות על עצמי. הסיבה שלא עשיתי שימוש בר' אלישיב, משום שכשפתחתי את הישיבה, לא שאלתי אותו אם זה ראוי. היה זה מישהו מבני משפחתו ששאל אותו ואותי זה ממש לא עניין. מנגד עמדו הגורמים הפוליטיים שלא ששו לשתף פעולה. האחראי באגף לחינוך דתי במשרה"ח, שאל אותי היכן בני לומדים. וכששמע כי הם לומדים בחיידר, הוא הודיע לי בנחרצות כי הוא לא יאפשר לי - מצידו, להקים את הישיבה. הגופים החרדים ודאי שלא עמדו לצידי. כך שהניהול היה קשה שבעתיים. אא"כ הייתי מתפשר על בגרות מן הסוג שמקבלים בנהורא ומערבא, שאת זה לא רציתי לקבל. ההשקעה שלי בכל בחור הייתה מעבר לכל דמיון. אינך מכיר משהו המתקרב לזה. האם הייתי שולח את בני לישיבה הזו? לא הייתי שולח את בני לישיבה בה אני מלמד, ולבטח לא בישיבה בה אני הבע"ב. לו הייתה ישיבה איכותית במודל הזה, הייתי שולח את בני. משום שהיא אפשרה לימודי חול באופן יעיל ואיכותי. לא צריך ארבע שנים בכדי ללמוד לבגרות. זה ממש ביטול תורה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2010 23:31 |
|
| |
ישי אתה צודק.
אילו היה מתאפשר, היה צריך לנקוט הפוך.
לימודי קודש עד גיל 18 - 20 ואח"כ מסגרת בה 90% ימשיכו במשך 5 - 7 שנים במשולב לימודי קודש, שרות צבאי ותואר ראשון.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2010 00:54 |
|
| |
ותורה, מה תהא עליה?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2010 06:45 |
|
| |
10% המתאימים ימשיכו. 90% יקבעו עיתים. רבים עשו כר' ישמעאל ועלתה בידם. אז שיארגנו טוב יותר את קביעת העיתים.
|
|
|
|
|