| נשלח ב-11/5/2010 11:29 |
|
| |
בחירת פסיכולוג
ב"ה
כיצד יודעים איזה פסיכולוגית טובה ומומלצת לטיפול ב OCD במתבגרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2010 22:58 |
|
| |
שאלה טובה!
במקרה של טיפול בילד ונוער אני ממליצה להתייעץ עם יועצת בית הספר, שלרוב יש לה ניסיון בהפנייה לאנשי טיפול בעת הצורך או במרכזי טיפול באיזור מגוריך .
גם כשכבר קיבלת הפניה או המלצה לאיש טיפול מומלץ לשאול אותו מספר שאלות בקצרה לגבי מומחיותו (בטיפול בנוער ובOCD), הכשרתו, ניסיונו.
אין צורך להגיע למטפלת המושלמת ביותר (כי כך לא תצליחו להגיע לטיפול) אלא מספיק להגיע למטפלת "טובה דיה" - שהיא:
ראשית בעלת ידע והסמכה מקצועית, בנוסף שתשדר נעימות והקשבה וחשוב שהיא קשורה למרכז צוות מקצועי כמו בתי חולים או אקדמי כמו הוראה אקדמית - אנשי מקצוע במקומות כאלו הם מעודכנים תדיר לגבי ידע מחקרי מתקדם הקשור לשיטות טיפול ולתרופות .
חשוב גם להתייחס להיבט הטכני- קרבת מגורים , היכולת לעמוד בתשלום (במקרה של טיפול פרטי)
גם לאחר שמצאת את המטפלת שלדעתך טובה . הנערה עצמה צריכה להרגיש איתה נוח ושמתפתחת 'כימיה' ביניהן.
בהצלחה,
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2010 12:50 |
|
| |
בהקשר לבחירת פסיכולוגים בכלל -
מה המחיר הממוצע בשוק למפגש/שעה?
250 לשעה זה סביר? יקר? זול?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2010 23:00 |
|
| |
ככל הידוע לי אין לוח תעריפים לפסיכולוג (אולי מישהו פה יתקן אותי), בשונה מלוח תעריף של עו"ס ששם מצויין לפי דרגה, ותק, תואר. (בין 200 ל350 לערך)
בשטח, תעריף ממוצע של שעת טיפול פסיכולוג בסקטור הפרטי הוא 400 ש"ח. במסגרת קופ"ח כ 160 ש"ח.
מתמחים או אנשי טיפול מקצועיים בתחילת דרכם לרוב דורשים בין 200 -ל 250 ש"ח למפגש.
בברכה,
|
|
|
|