בית פורומים עצור כאן חושבים

שית אלפי שנין, האם לא צריך להתכונן לזה הלכתית ??

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/10/2010 10:18 לינק ישיר 

תצחקו תצחקו בתי החמודה שאלה אותי בשבת איך יכול להיות שבעוד 200 שנה נגמרת העולם, ובשביל מה להקים משפחות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 10:41 לינק ישיר 

שתי הערות קטנות

1. אם אכן בעוד כ 200+ שנים יחרב העולם אזי ימות המשיח יהיו קצרים מאוד. ה' אמנם פןרמלית בסדר כי לא אמר לנו כמה זמן, אבל מהותית "עבד" עלינו, כל כך מעט זמן. זה מה שכולם הבינו?
  2. כדאי להכין את הדורות הבאים שדברי חז"ל אינם בדווקא, אחרת עלול גל כפירה לשטוף אותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 10:47 לינק ישיר 

תלמידטועה כתב:

שתי הערות קטנות

1. אם אכן בעוד כ 200+ שנים יחרב העולם אזי ימות המשיח יהיו קצרים מאוד. ה' אמנם פןרמלית בסדר כי לא אמר לנו כמה זמן, אבל מהותית "עבד" עלינו, כל כך מעט זמן. זה מה שכולם הבינו?
  2. כדאי להכין את הדורות הבאים שדברי חז"ל אינם בדווקא, אחרת עלול גל כפירה לשטוף אותם
זה המטרה של האשכול, לומר כמה טפשי הם אלה שממשיכים לדבר במחשבת ישראל על הדעת יחיד של שית אלפי שנין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 12:18 לינק ישיר 

היהודים הם מאמינים בני מאמינים- הנה לפני  כ16 שנה נפטר הרבי- חסידיו האמינו שהמלך המשיח הוא בהסתר לזמן קצר
 של שנה מקסימום- והנה עברו כבר עוד 15 שנה אחרי המפץ המצופה, והם ממשיכים להאמין, -ומעלים אותו שישי.

אין דבר העומד נגד האמונה. אפילו אם יציפו את הארץ מחר בבוקר אלפי חייזרים מכוכב כסיל- או כימה, האמונה בגן העדן תימשך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 12:36 לינק ישיר 

[quote זה המטרה של האשכול, לומר כמה טפשי הם אלה שממשיכים לדבר במחשבת ישראל על הדעת יחיד של שית אלפי שנין[/quote]

מקס-
נראה לך שתצליח לעקור יסוד שהגאון עמד עליו בכל תוקפו ? אפילו הבדיחות לא יעזרו כאן...
מוטב שתתחיל להתכונן. לא ע"י מקלט אטומי אלא ע"י אימונים ב"יושבים ונהנים מזיו השכינה".
וכדאי מאד להביא עוד ועוד ילדים לעולם שיהנו גם הם איתנו.
והעיקר שתהיה בשמחה.

למען שמו באהבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 12:51 לינק ישיר 

שותףסוד כתב:
[quote זה המטרה של האשכול, לומר כמה טפשי הם אלה שממשיכים לדבר במחשבת ישראל על הדעת יחיד של שית אלפי שנין[/quote]

מקס-
נראה לך שתצליח לעקור יסוד שהגאון עמד עליו בכל תוקפו ? אפילו הבדיחות לא יעזרו כאן...
מוטב שתתחיל להתכונן. לא ע"י מקלט אטומי אלא ע"י אימונים ב"יושבים ונהנים מזיו השכינה".
וכדאי מאד להביא עוד ועוד ילדים לעולם שיהנו גם הם איתנו.
והעיקר שתהיה בשמחה.

תשמע אפי' אלוקים היה חייב להבטיח לנח של יחריב את העולם, כלומר אלוקים הבין שנח ומשפחתו צודקים בזה שהם לא רוצים לעסוק יותר בילודה ולכן אלוקים הבטיח לו,

אז למה שאלוקים לא יבטיח לנו ?? אני פשוט לא מבין אותך, אתה רוצה שבתי תתתן ולהוליד בזמן שמחר מתים ???
האם מותר על פי התורה\ההלכה לעשות כך ? הרי השבוע של אלוקים מוכיח שההיגיון האלוקית היא ההיגיון שלנו והסכים עם נח ומשפחתו,

מילא הם עוד לא ראו שזה בא, אבל הבת שלי תראה(=בידיעה) את כל נכדיה מתים לה ? 
אתה פשוט מצחיק,(סליחה כן) למה שלא תקפוץ לבתי חולים לומר לכל החולים אל דאגה עוד מעט אתם תהנו מזיו השכינה,
בשביל מה להתרפות מהחולי ???  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 13:03 לינק ישיר 

מקס-
אני מתחיל לחשוש שאתה לוקח את כל העניין ברצינות. האחרונים שישארו (כמעט בטוח שבתך לא תראה אותם) יעברו את השינוי של המעבר לאלף השביעי ויהיו שמחים וטובי לב.
עד שהחולים יתרפאו בסיום העולם אנחנו משתדלים לשפר את מצבם, כדי שיספיקו לצבור עוד תורה ומצוות ולהגיע מוכנים יותר לרגע המיוחל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 13:25 לינק ישיר 

ברור שאני מדבר ברצינות, נראה לך שלא ?
אתה חושב שאני יוליד ילדים לריק ? וכך בתי וכך נכדי, אם אלוקים מבין כך אז למה שאני לא יבין כך ???

רק מה ? שאלוקים יפסיק את יכולת הילודה, ואת זה לא רואים שהוא עושה, ולכן נראה שהרמב"ם צדק שזוהי דעת יחיד
וזה לא נכון, שאלתך מהגר"א לא רלוונטית, כי הוא סמך על דעת יחיד,

תוקן על ידי maxmen ב- 18/10/2010 13:26:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 13:31 לינק ישיר 

מקס
אם אלוקים מבין כך אז למה שאני לא יבין כך ???

אתה באמת מאמין שאלוקים מבין כך? הרי דברים אלו הם הבלי הבלים, שאנשים המציאו ממוחם ומכריסם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 13:51 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
מקס
אם אלוקים מבין כך אז למה שאני לא יבין כך ???

אתה באמת מאמין שאלוקים מבין כך? הרי דברים אלו הם הבלי הבלים, שאנשים המציאו ממוחם ומכריסם.

ירוחם:
לא לא (לא הבנת את כוונתי) שאלוקים הבין את נח שלא רוצה להוליד כי היה ויכול להיות עוד פעם מבול,
ולכן אלוקים הבטיח שלא יעשה שוב מבול, כלומר אלוקים הבין את נח והסכים איתו ולכן הבטיח לו,

אז כך אלוקים יבין אותנו שלא נוליד, אם באמת העולם הולך להיחרב בעוד מאתיים שנה,

רצוני לומר שכל אלה שעוד מדברים (מאמינים) על הדבר הזה, הם משקרים לעצמם,

1, לא רואים שאלוקים מתכנן את העולם לסוף, כלומר מין הצדק שהאלוקים יעצר את הילודה אם זה התוכנית, ולא יהרוג את כולם, (אפי' לרשעים בלי התרעה לא יכול לעשות, ואני לא מדבר על ילדים של רשעים שימותו, בקיצור אין צדק לעשות כך)

2, הדיעה הזאת היא נגד שבועת האלוקים לנח, נגד הכתוב בתורה, (ברגיל היו צריכים לשרוף את הדעות האלו, הרי הם נגד התורה ושבועת האלוקים)
אל כרחך שהדעה הזאת מגיע מהאסטרולוגיה של זמנם, ולכן תבונתם אמרה להם שמה שאנו רואים באסטרולוגיה היא נכון ולא הפשוטו של התורה (השבועה של האלוקים לנח)
בדיוק מאותו סיבה אנו אומרים ששכלינו אומר היום שהאסטרולוגיה לא נכון בכלל, במילא התורה חוזרת להתפרש כפשוטו,

3, הם לא מתכננים את חייהם למצב הזה, הרי אני במקומם לא הייתי ישן בלילה, זה יקרה בעוד לא הרבה זמן לשיטתם,

זה מה שכתבתי בתחילת האשכול, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 15:25 לינק ישיר 

מקסמן
מה ההבדל לבת שלך אם העולם יתקיים עוד אלף שנה או עוד מאתיים שנה, לה זה אותו דבר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/10/2010 15:36 לינק ישיר 

הגוילם כתב:
מקסמן
מה ההבדל לבת שלך אם העולם יתקיים עוד אלף שנה או עוד מאתיים שנה, לה זה אותו דבר.

נווו צדיק זה בדיוק הטענה שלי שאם אלוקים נשבע לנח, אז מה פירוש שנשבע רק ל 4500 שנה ??? הרי זה אבסורד,
מה נח מרוויח מזה ? 
אני אמרתי לבתי שאלוקים נשבע שלא יחרב העולם
וכל אלה שיקפצו לי, אני מצדי אסור לי לקבל את הדעה הזאת היא נגד התורה ונגד האלוקים, במילא לא הלמד אותה שטויות,  

רק יש בעיה עם המדע שאומרת שעוד 5 מיליארד שנה יגמר השמש, (התשובה לזה כנראה, או שהם טועים כרגע, או שעד אז נמצא כבר מערכות שמש חדשים לטוס לשם ולחיות שם, מצחיק נכון ? אבל האלוקים הבטיח לנו\לנח ומשפחתו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 11:50 לינק ישיר 

ראיתי אתמול שניוטון אבי אבות הפיזיקה הקלסי גם חישב ומצא את שנת  2060 כשנה בא יהיה חורבן גדול עולמי,

בכלל הוא אמין מאוד שהקדמונים ידעו מה הם מדברים, הוא אמין בנביאים במיוחד בדניאל (ואיזה נבואת אחרית הימים של הנצרות)

לדעתי נויטון כחובב מושבע בכוכבי שביטים כנראה חישב כוכב שביט ומסלולו שהיית ידוע לקדמונים,

כידוע האבן עזרא גם רמז שיש איזה קץ, וכידוע גם היה אסטרולוג ענק וחישב הרבה דברים בדורו,

מיותר לציין שכהיום התברר שאין לאסטרולוגיה כלום, ולמצב של שביטים ואסטואידים אפשרי להתכונן,
כבר סיפרתי שיש אסטרואיד אפופיס שמו, ולדעת המומחים היא כך ואני מצטט,

"בעבר העריכו מדענים שאם אפופיס ייכנס דרך אזור בחלל המכונה "חור המנעול", כלומר הוא יעבור במרחק שכיום מוערך בתור 30,399 ק"מ מפני כדור הארץ, בסטייה של 800 מטרים לכל היותר, הוא יילכד בכוח הכבידה של כדור הארץ, וייכנס אתו לתהודה מסלולית, שתגרום להתנגשות כמעט וודאית ב-13 באפריל 2036, אחרי שש הקפות של אפופיס סביב השמש ושבע הקפות של כדור הארץ סביבה. אך התצפיות החדשות הראו שהסיכוי להתנגשות בשנת 2036 הוא כ־1:250,000, ובערך 1:333,000 בשנת 2068"

וכנראה ואולי ניוטון חישב את אפופיס הזה. (לא זכרתי את הדעה של 2068)

כידוע בימי קדם החכמים ניצלו את הידע להטפה, לפעמים בצדק ולפעמים בלא צדק, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 12:18 לינק ישיר 

.
מקסמן,

ניוטון גם חיפש את אבן החכמים והאמין באלכימיה, ועסק בעוד דברים איזוטריים אחרים.

ואם כדבריך, חישב את חורבן העולם, הרי שזכה ונתקימו בו דברי חכמים, שהרי כבר איננו עמנו, ונפחה רוחו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/8/2011 12:39 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
מקסמן,

ניוטון גם חיפש את אבן החכמים והאמין באלכימיה, ועסק בעוד דברים איזוטריים אחרים.

ואם כדבריך, חישב את חורבן העולם, הרי שזכה ונתקימו בו דברי חכמים, שהרי כבר איננו עמנו, ונפחה רוחו!

מואדיב: 

אני לא חושב שחיפש את האבן החכמים במובן המסטי שבדבר, הוא חיפש את היסודות של היקום, היום במאיץ החלקיקים הענק  גם מחפשים את החלקיק האלוקי (= היגס)

ברצוני לומר שזה השפה, יסודות היקום זה כביכול לחפש את האלוקים וזה בעצם נכון מחפשים את האלוקים,
ולכן אני פירשתי שניטון חיפש את היסודות של היקום, ודיבר כלשון חכמי קדם, הרי התוצאות של לימודו מדברות בעד עצמם,

לגבי נפחה רוחו:
הלואי על כלונו שנזכה שרוחינו תישאר לעולמים כמו רוחו של ניוטון,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שית אלפי שנין, האם לא צריך להתכונן לזה הלכתית ??
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.