בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אתם יכולים לבטא את דעותיכם כאן מחוץ לפורום?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/5/2010 19:19 לינק ישיר 
האם אתם יכולים לבטא את דעותיכם כאן מחוץ לפורום?

אני הקטן כאברך הלומד בכולל הנחשב לחשוב, יודע שרבים מן הנושאים המעסיקים אותי וכמדומני שגם את רבים אחרים אינני יכול לדבר בפתיחות ובחופשיות, עם חברי בכולל או במקום מגורי, שכן איהפך מיד לאפיקורס ואולי היין שאגע בו יהיה יין נסך.

המקום היחיד שבו מוצא אני מרגוע לנפשי הוא כאן בפורום כאן אפשר לדבר על הכל ולקבל לפחות על חלק מהשאלות תשובות. [משכנעות יותר או פחות]

מענין לדעת האם יש מי מחברי הפורום [החרדים כמובן] שיכולים לדבר על הנושאים כאן אף במקומות אחרים?
והאם לדעתכם זה ישתנה בעתיד הקרוב?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2010 22:09 לינק ישיר 

נקוט כלל זה בידך
כל החותם בשמו המלא אין לו מניעה מלדון על הנושאים מחוץ לפורום.
לגבי ניקים, השאלה היא כמה הניק מזוהה עם האדם הממשי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2010 22:11 לינק ישיר 

לא די לך שפה בפורום משמיעים דעות כפירה ומינות שאתה רוצה שישמיעו את זה בריש גלי בוש והיכלם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 01:59 לינק ישיר 

לאהרן: מענין אותי איך אתה גולש באתר כפירה זה. אתה עוצם עיניך כשאתה כותב הודעות? זה אולי מסביר כמה דברים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 05:09 לינק ישיר 

תלמיד חכם:

בכל קהילה יש את היחידים החושבים,
ולכן בדרך כלל הבחור החושב מוצא את האנשים לשאול בכל העניינים שדנים בפורום כאן,
תן לי שם של קהילה כל שהוא, ובתוך כמה ימים אני אתן לך שם של אדם שאתה יכול לשאול כל שאלה שחכמי הפורום דנים בה,
אני בדרך כלל שאני יושב בשמחות וכו' אני מצטט לכולם שאלות מענינות שדנים כאן בפורום,
אני לא חושב את עצמי ככופר ובודאי לא את חכמי הפורום,
בצערותי שלחתי הרבה מכתבים לר' חיים והוא ענה לי על כל מכתב בלי שום תוכחה ומוסר רק עניינית,
כאן בפורום נודע לי לראשונה שהיה אדם בבני ברק ר' ג"נ שבחורים יכלו לשאול אותו על הכל,
בירושלים שמעתי שיש את ר' לייב מינצברג שאפשר לשאול אותו על הכל,
יש בתולדות אהרן אברכים ששולטים בכל מדעי האסטרונומיה ומטמטיקה, שמעתי שהאדמו"ר שלהם ממריץ אותם,

אפשר לומר שבחורים ואברכים חרדיים בטבעם שואלים הרבה שאלות ולא מפחדים מכלום,

בכלל אני חושב שאלוקים אוהב דווקא את החברה האלו, במיוחד את החברה כאן בפורום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 08:59 לינק ישיר 

מקס
רג"נ הוא ראיה לסתור.

בחורים חרדיים לא מפחדים מכלום? אתה אופטימי וזו סתירה בהגדרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 09:29 לינק ישיר 

בעלבעמיו הצדיק

לא הבנתי מה ראיה לסתור ?

ונכון שהחרדים באמת חרדים להם ולצאצאיהם עד סוף כל הדורות לכן ממשיכים בדרך אבותיהם (אפי' שהם ואבותיהם היו כופרים אמיתים בכל מה שהגננת אמרה,)
אני יאמר לך יותר אפי' אם אלוקים בעצמו יגלה לי שח"ו משה רבינו עבד על אבותי, אני לא יעזוב את תורת משה וחז"ל וההלכה,
ולמה ? כי זה התרבות הכי חכם בעולם הכי הוכיח את עצמו כל הדורות, ולא רק לי זה טוב, זה טוב גם לצאצאי עד סוף כל הדורות, אני מחנך אותם בחינוך הכי טוב מבחינת מוסר וערכים ורק עם התורה שלנו זה אפשרי בהכי פחות סיכונים,

אז נכון בעל יקירי, אני חרד לצאצאי עד סוף כל הדורות,
וביננינו, אין עם כמו העם שלנו, אין מסורת כמו המסורת שלנו, ואין קהילה כמגזר החרדי,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 10:00 לינק ישיר 

מקסי
אשריך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 11:40 לינק ישיר 

בע"ב,

ומה בדיוק מפריע לאמץ את המתכון ? וע"ע במאמרה של תמר רוס על הרב קוק והפוסטמודרניזם בגליון העשירי של "אקדמות" בנושא מבחן התוצאה.

לשאלת האשכול, שח לי מכובדי הרש"ז פרופ' הבלין שיחי' לפני למעלה משלושה עשורים: תאר לעצמך שני תרחישים, הראשון, מרצה פותח את דבריו בטון החלטי, במילים "חכמי התלמוד לא הבינו כלום בענייני רפואה" ! ולעומתו מרצה אחר, הקשוב להלכי הרוח ומודע לקודים החרדיים בא להרצאה כשבידו ספ' "תשובות הגאונים" ומקריא בדחילו כמעט את אותן מילים "רבבותא, לאו אסוותא נינהו" (=רבותינו לא היו רופאים) ולכן אין לסמוך על הרפואות המובאות בתלמוד.

שמע מינא, שאפשר לומר הכל, תלוי באיזה ניגון, והעיקר לאשש במקורות לגיטימיים. לרוב הנאמר בפורום ישנם כאלה.

אגב, הדברים מפורשים כעצה טובה לענין זה בדיוק, בפירושו של הגר"א למשלי. מי שבידו לאתר הלשון תע"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 11:45 לינק ישיר 

ספרן
ראה

ותגיע למסקנה שגם בטון השני כבר אי אפשר לומר את זה היום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 12:01 לינק ישיר 

ספרן נדמה לי כי בעל הביע דעתו רק כאן בפורום ולא מחוצה לו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 18:08 לינק ישיר 

לדעתי רק אהרן מנס יכול להביע את דעותיו בפורום בחופשיות לכל דורש, וכמובן שהוא לא מגלה לו שהוא משוטט בעצכ"ח, ויש לי עוד שאלה דומה האם כל הספרים שהביעו דעות קצת חריגות החל ברמב"ם ושאר הראשונים שנטו לפילוסופיה וכלה ברבני זמנינו כתבו את דעותיהם האמיתיות או שהם גם הסתירו קצת כי הרי לא היה להם אפשרות להסתתר תחת כינויים משונים כמונו, ואולי גם אנחנו לא מעיזים לכתוב את מה שמבצבץ בקצה מחשבותינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 20:55 לינק ישיר 

רצץ
אנא עיין בפתיחה למורה נבוכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 21:27 לינק ישיר 

.

להביע דעות בחופשיות? זה מסוכן!

מעשה בבחור שעלה לקרון הרכבת מביאליסטוק לוורשה, והתיישב מול ריבה צעירה ונאה.

מידי פעם, כשלכסנה הבחורה מבט, ראתה שהבחור מנסה להביט בה בגניבה.

לאחר זמן מה, הרהיבה עוז ושאלה אותו:

"על מה אתה חושב?"

חייך הבחור בחוצפה וענה לה: "אני חושב על מה שאת חושבת!"

"גס רוח שכמותך!" קמה בחמת זעם הבחורה ויצאה מן הקרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 21:34 לינק ישיר 

בירושלים היו שני תלמידי חכמים שהיתה ביניהם ידידות, הרב אברמסקי והרב זווין זכר שניהם לברכה.
שאלו פעם את הרב אברמסקי, כיצד אתה מיודד עם הרב זווין הלא הוא חסיד וציוני?
ענה הרב אברמסקי, קבלנו על עצמנו שלא לדבר על חמ"ץ.
תהו השואלים, מה הכוונה?
ענה להם הרב אברמסקי, אני לא מדבר אתו על חסידות וציונות והוא לא מדבר אתי על מוסר.

מסקנה, לעתים כדי לשמור על קשרי ידיות, עדיף לא לדבר עם ידידך על כל נושא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2010 21:34 לינק ישיר 

חן חן מואדיב :-)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אתם יכולים לבטא את דעותיכם כאן מחוץ לפורום?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext