בית פורומים עצור כאן חושבים

האם אתם יכולים לבטא את דעותיכם כאן מחוץ לפורום?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/5/2010 08:06 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מקסי
אשריך

צדיק:

אני לא חושב שאני מחדש כאן משהו,
חז"ל כבר אמרו "הלואי אותי עזבו ותורתי שמרו"
זה אחד מי החז"לים השקופים ביותר שיש מקום לכפירה באלוקים, אבל אי אפשר בגלל זה לוותר על חוקי התנועה\התורה והבן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2010 08:10 לינק ישיר 

לגבי השאלה אם לאן זה הולך – והאם נידונו לעולם לסתימת פיות - אפילו סטאלין לא הצליח לטווח ארוך. זה הטבע האנושי. מלבד זאת, אינך  יכול לסגור אנשים בכלוב אם לא תספק את כל צרכיהם. כיום יש כלוב הבנוי ממערכת חונקת שיוצרת תלות, החל מחיידרים במסיימים בשעות מאוחרות כדי שלילדים לא יהיה זמן וכלה במערכות השידוכים הלוחצות והתלות ברבנים בעניין כולל וקריירה רבנית, ןאיומים _מוסווים או לא) בקבלת הילדים למוסדות חינוך.  היות ונראים סדקים במבנה החברה החרדית הנובעים בעיקרם מכורח כלכלי הגורם לאנשים להחשף לעולם, והיות ואני צופה שהסדקים יתרחבו במהירות (בעיקר בגלל המצב נכלכלי החרדי)אין סיכוי כי סתימת הפיות והמחשבה תמשיך לעוד כמה עשרות שנים (מלסד גרעין קטן). מערכת החינוך תצטרך להתאים עצמה למתן חלון לפרנסה וזה מחייב למודי חול מסויימים, אברכים רבים יצטרכו לעבור מערכת אקדמית כלשהי והחשיפה אינה יכולה להמנע.

לעניין הבעת דעות חפשית, מנסיוני  – כאחד שסביבתו יודעת את דעותיו – כל זמן שהינך אברך הזהר והשמר (אני חטפתי סטירה על כל, בגיל 25, שהרי דמך מותר), אבל ברגע שאינך תלוי במערכת – דעותיך אפילו נשקלות בכובד ראש (אם אתה מקפיד להביען בצורה מעט מתחנייקת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2010 10:59 לינק ישיר 

להנ"ל

על הפסוק (כ"ה, י) "פן יחסדך שמע ודבתך לא תשוב" כותב הגר"א בביאורו:

"אפילו במה שאתה רואה שהדין עמך וחברך מראה לך אותו הדבר באיזה ספר קדמון שהוא כדבריו, לא תאמר עליו שגם הוא טעה אף שאתה יודע שהדין עמך, כי מחמת זה יאחזו אותך לתועבה מפני שאתה עומד נגד קדמונים, ועוד שאתה אומר שום דבר גנאי עליהם לא תוכל לחזור בך וליישב עצמך בפניהם ולהשיב אליך הדיבורים"

כלומר: הקובע למעשה במציאות היום יומית הוא האישוש במקורות מוסמכים. קדושת הדפוס.

יחד עם זאת, יש להסכים עם בע"ב (שאמר: עיין ערך סליפקין) שבדור הזה אף מקורות לגיטמיים אבל כאלה שאינם בקונצנזוס העכשוי, (לרוב, פשוט משום שאינם מוכרים דיים) לא יועילו. וניטל מהחפצים להיות נכללים ב"שלומי אמוני ישראל" העיקרון שבשעת הדחק הרוחני, יש לסמוך על דעת יחיד. לפחות ביחידות. אא"כ ליבא לפומיה לא גליא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2010 17:44 לינק ישיר 

ספרן

דבריך ראויים לציטוט באשכול הציטוטים שפעם נפתח בראשית הפורום. אשכול זה נועד לרכז ציטוטים שימושיים עבור אלו שבוחנים ומגיעים לפעמים למסקנות שנוגדות את מה שזכה לקדושת הדפוס.

בכל מקרה, רשמתי אותם אצלי לעתיד לבוא. ואיקון ירוק.

מקסמן

כתבת:

זה אחד מי החז"לים השקופים ביותר שיש מקום לכפירה באלוקים, אבל אי אפשר בגלל זה לוותר על חוקי התנועה\התורה והבן

אני הבנתי אחרת, ואולי גם אתה לא התכוונת אלא למה שאכתוב כאן:
זה אחד החז"לים השקופים ביותר שגם אם אדם כופר באלקים, הוא יכול להבין שאין לוותר על חוקי התורה ואפילו התנועה. ואם ישמור אותם לפי האופן שבו התורה מלמדת אותם, הוא יחזור ויגלה את אלקים.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 02:11 לינק ישיר 

מיימוני כתב:
  מקסמן
כתבת:

אני הבנתי אחרת, ואולי גם אתה לא התכוונת אלא למה שאכתוב כאן:
זה אחד החז"לים השקופים ביותר שגם אם אדם כופר באלקים, הוא יכול להבין שאין לוותר על חוקי התורה ואפילו התנועה. ואם ישמור אותם לפי האופן שבו התורה מלמדת אותם, הוא יחזור ויגלה את אלקים.

טוב צדיק אני לא מנסה להתחרות מולך בכתיבה בעברית, (שבזה אני ממש עםארץ)
אבל כן זה היה כוונתי, ואתה אומר בעצם אותו דבר שכפירה אפשר להבין, ואת מחלל התורה\התנועה אי אפשר להבין 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 13:34 לינק ישיר 

זה מזכיר לי

במשרד גדול אמר פקיד לחברו- נמאס לי מהבוס הזה, עם המטלות הטפשיות שלן עם גחמנותו ,וצעקותי חסרות השחר,
כתבתי לו מכתב ופירטטי לו את כל מה שנאגר בליבי, כתבתי לו גם, שהוא חזיר שוביניסט ואנטיפט.

משוגע- אמר החבר- הרי הו יפטר אותך מיד!
למה שיפטר אותי?
אחרי שהוא יקבל מכתב כזה, אתה עוד משלה את עצמך שלא?

למה שיקבל אותו- מה אני נראה לך. משוגע לשלוח לו אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2010 17:30 לינק ישיר 

הרב מימוני
חז"ל כבר אמרו "הלואי אותי עזבו ותורתי שמרו"  מאמר זה המסורס והפוך ממה שכתב מירמיהו,
האם לא מקויים היום בדיוק כך. על ידי אנשים שהתורה- כביכול התורה- היא שיא  עיקר  עיסוקם, ומבטלים את כל תרי"ג המצוות,  ה'
 האחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם אתם יכולים לבטא את דעותיכם כאן מחוץ לפורום?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.