לא פעם ולא פעמיים יוצא לי לדבר עם בת המין הנשי במרחבי הנט. בין במסגרת העבודה ובין במסגרות אחרות.
וכל פעם שמתחילים לדבר עם קטע רציני ועל שידוכים וכ'ו מגיע אותה תשובה מטומטת שאני בחיים לא יתחתן עם בחור שגולש ברחבי הנט.
אני יודע שדיברנו על זה פה לא פעם ולא פעמיים וגם לא שלוש. ולדעתי זה גם לא יהיה הפעם האחרונה שידברו ע"ז פה.
האם את שגולשת ברחבי הנט. חושבת שלך מותר ולבחור אסור?
אני חושב שבחור יותר מחוסן נפשית מאשר בחורה.
אני חושב שאחד מהסיבות לגירושים הגדולים היום במגזר החרדי נובע בחלקו מהבעיה הזאת, שכל צד מנסה להסתיר את האמת שלו ומי הוא באמת, ולכן יש פיצוצים.
אבל על אחד היה אומר מי הוא באמת ומה הוא רוצה באמת הכל היה הולך יותר קל.
משגע אותי שאתה רואה בחורה שמתלבשת כמו פח זבל. אבל היא רוצה בעל שישב וילמד והיא רוצה רק תורה.
אבל ריבונו של עולם את מתלבשת כמו בית של תורה? את מתנהגת כמו שבית של תורה אמור להתנהג?
בחורה שגולשת ברחבי הנט ואומרת אני לא יתחתן עם אחד שגולש זה לא צביעות? מי את? מה את עושה? את גולשת? אבל את רוצה שהבחור שלך יהיה שיא המושלם?
אני רציני לפעמים אני תוהה לעצמי ואומר אנחנו פשוט גודלים בדור של צבועים. בדור שכל אחד חי את החיים האמיתים שלו בסתר. ומבחוץ הוא חי את החיים שצריכים להיראות כלפי חוץ.
דווקא משום מה במגזר החסידי פחות רואים את התופעה הזאת. למה דווקא במגזר הלטאי רואים את זה?
זה לחץ חברתי? או סתם להראות לכולם אני כמו כולם. לקחתי בעל שיתלבש עם פראק. וילמד בכולל כמה שנים?
אני על באמת תוהה ורוצה לקבל תושבה אמיתית בעניין. כי זה מאוד מפריע.
לא שאני מתחרט ע"ז שאני בנט. לא שאני מתחרט ע"ז שאני גולש או מדבר עם אנשים. סה"כ זה מעביר את הזמן יופי לבחור מבוגר שכבר כמעט אין לו חברים. כי כולם נשואים.
אני מחכה לתשובות.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/05/2010 12:54:49
נשלח ב-13/5/2010 13:08
בחור חסידי, יש צדק בדבריך. (רוב הבחורים הגולשים אני חושבת שהם חסידים :) )
אך, קח בחשבון שבחורה שגולשת באינטרנט היא גולשת מכיון שהיא עובדת בסביבת ההיטק ולכן היא גולשת.
אבל, איך למען ה' בחור חרדי מישיבה נורמלית וטובה יש גישה לאינטרנט. (אם יגלו זאת, יעפו אותו לאלטר ואני אישית נפגשתי אם בחור שדרש דירה וכביכול היה בחור מהציונים של הישיבה והתברר לי שהוא התכתב אם אחת דרך הנט. אז אם כך אל תסתכל רק על הבחורות. לבחורים כלל לא חסר והם עוד דורשים דירות)
ואני אישית, גם כן לא מעוניינת בבחור שיגלוש.
כן! אני מודעת לכך שאני גולשת. אבל שומרת מאוד על עצמי.
וכן קח בחשבון שהקב"ה מזווג לאדם לפי מעשיו.
נשלח ב-13/5/2010 13:11
את סמוכה ובטוחה שאת שומרת על עצמך? ומי אמר שהוא לא?
למה לך מותר לגלוש ולו אסור?
ולמה את חושבת שבחורות גולשות רק כי הם עובדות בסביבת הייטק?
שמעת פעם על לפטופ? על נוטבוק.? שמעת פעם על רשת אלחוטית? שמעת פעם על פלאפונים לא כשרים?
לכם מותר ולבחורים אסור?
צר לי לאזכב אותך אבל גבר יותר מחוסן מאישה וזה בדוק.
תוקן על ידי תרי_זוזי ב- 13/05/2010 14:29:25
נשלח ב-13/5/2010 15:03
בחור_חסידי כתב:
אני רציני לפעמים אני תוהה לעצמי ואומר אנחנו פשוט גודלים בדור של צבועים. בדור שכל אחד חי את החיים האמיתים שלו בסתר. ומבחוץ הוא חי את החיים שצריכים להיראות כלפי חוץ.
א. אתה צודק לגמרי!!
ב. זאת התשובה, מה שכתבת, והאמת שלאינטרנט יש חלק גדול בעניין כי אדם יכול להיות צדיק גדול מבחוץ בלי שאפחד ידע מה הוא עושה במחשב....
ג. להגיד שרוצים זה נשאר בגדר דיבורים מעניין לבדוק את זה מעשית: בנות שגלשו וגולשות, הבעלים שלהן לא גולשים??? ואם הן גרמו להם את זה, אוי ואבוי!!!
ד. פחד, כולנו, גם הנשים וגם הגברים מפחדים! כי אני על עצמי כביכול שומרת והכל בשליטה, ויש את הפחד כאילו מה הוא / היא עושה...
ה. זה לא צביעות ולא התחסדות זה קריעה! כי בעצם גם אני לא רוצה להיות פה, וגם הוא לא רוצה אבל אנחנו פה וקשה לנו להשלים עם זה... רוצים הכי גבוהה אבל קשה להגיע בקושי לחצי.
זהו, בנתיים.
תוקן על ידי אני_הקטנה ב- 13/05/2010 15:06:15
נשלח ב-13/5/2010 15:14
אין אפוטרופוס לעריות!
נשלח ב-13/5/2010 16:50
בס"ד
בחור חסידי,
אתה צודק בחלק מדבריך.
נכון,
אחת שהיא גולשת בנט מאבדת לאט לאט את הטוהר והתמימות היהודית
שמאפיינת כל בת ישראל.
אבל מכאן ועד להגיע למסקנה שגבר חסין יותר מאישה?
ממש לא נכון,לגבר יש יותר תאוות מאישה,גבר שרק מהרהר באיסור
יש לו עבירה מה שאין כן לאישה.
ודבר שני,רוב הבחורות החרדיות שגולשות בנט גולשות דרך העבודה
ואילו בחורים?מה להם ולנט אתם אמורים להיות בישיבה ולא במשחקיה!!!!
ואני לא מדברת על הבחורים שעובדים .
נשלח ב-13/5/2010 20:34
[quote]
בס"ד בחור חסידי, אתה לא צודק בחלק מדבריך.
אבל מכאן ועד להגיע למסקנה שגבר חסין יותר מאישה? ממש לא נכון,לגבר יש יותר תאוות מאישה,גבר שרק מהרהר באיסור יש לו עבירה מה שאין כן לאישה לגבר אסור להסתובב בנט. לנו זה לא מצוה!!!!לו זה עבירה!!!!!
ודבר שני,רוב הבחורות החרדיות שגולשות בנט גולשות דרך העבודה ואילו בחורים?מה להם ולנט אתם אמורים להיות בישיבה ולא במשחקיה!!!! ואני לא מדברת על הבחורים שעובדים .
אתה כנראה מהעובדים....
[/quote]
חסידים נוהגים לטאטות הכל מתחת לשטיח. ליטאים לא. לכן זה נראה שאין כזה דבר אצל החסידים.
וחוצמיזה, הבנות נדחסות בשנות הסמינר עם פוווול שיעורים על הבית היהודי ולכן הן שואפות לכך. מה שאין כן הבחורים. מי שמתחיל זה הגברים ולא הבנות. אני מכירה מישי שבחור התחיל איתה בנט ורק ניסה לשכנע אותה כמה זה לא גרוע..
אז למי זה מסוכן, לגברים שמתחילים?? כמו שהתחילו בתור רווקים הם יתחילו בתור נשואים... לא שולטים על התאוות....
נשלח ב-13/5/2010 22:43
תצאו מהאופוריה הזאת שלנשים אין יצר הרע. אין כזאת חיה שרק לגבר יש יצר הרע. לא לזה התכוונתי בפתיחת האשכול. אני רציתי לדעת האם רק אני חושב שהיום אנחנו חיים בדור של צבועים או לא?.
נשלח ב-13/5/2010 22:59
בכללי ישנה צביעות אצל הנשים והגברים יחד.
בנושא הזה בפירוש לא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מדובר על שאיפות א מ ת י ו ת !!!!!!!
נשלח ב-14/5/2010 00:40
בחור חסידי.
שאלה לי אליך:
למה ידוע שאצל רב הגברים החסידים הצניעות מפוקפקת???
נשלח ב-14/5/2010 01:03
אני מבין שאת הלכת לבדוק את כל החסידית והגעת למסקנה הזאת. אני טועה? אני יכול להגיד מידע אישי שבחורים חסידים יותר מחוסנים נפשית מאשר לטאים. אתם צריכים להבין דבר אחד. בחור לטאי שרוצה ללכת למקום לא צנוע שם כובע שמש ומשקפי שמש וחולצת טריקו. ולא מזהים אותו. בחור חסידי יותר קשה לו, כי יש לו פאות וזקן וכ'ו. בחורים חסידים נפשית ורוחנית הרבה יותר חזקים מלטאים.
נשלח ב-14/5/2010 01:26
וואו סטיתם חברה.
והנה התאוריה שלי שפותחה אחרי שנים של צפיה האזנה ומחשבה.
מן הידועות הוא שכשמישהו מגיע למצב של לעשות מעשה שלא תואם את הציפיות שלו מעצמו, את מה שהוא האמין בו עד היום, סו קולד שאיפות; תגובתו משתנה מאוד בהתאם למינו.
מבחינת כוחות הנפש, לנשים קל הרבה יותר לעשות מעשה שהן חושבות שהוא לא נכון, לא צודק. לכן "אישה כשרה עושה רצון בעלה" - כי היא מסוגלת לבלוע את דעתה ולעשות את ההפוך מהראוי בעיניה. לשם המטרה הנכונה של שלום בית. הדרך ההפוכה קשה בהרבה. לכן "כל אשר תאמר לך שרה שמע בקולה" - אברהם אבינו היה זקוק לאישור שאישתו צודקת. אחרת, היה קשה לו מאוד עד לא אפשרי לפעול ע"פ דבריה בניגוד לדעתו. עד כאן מה ששמעתי מהרב מנת שליט"א.
אז בנים כשהם מגיעים למצב של "נפילות" או אפילו לא ממש רק שינוי בדפוסים, הם כמעט ולא מסוגלם להכיל את הפער הזה בין הרצוי למצוי. ולכן לעיתים קרובות ימצאו הסברים אידאולוגיים וימציאו תיאוריות, נכונות, להוכחת צדקת מעשיהם. כלומר - הם מורידים את השאיפות.
בנות מסוגלות להכיל את אותו הפער. יותר מזה, הן מצויות בתוכו כמעט תמיד, לדברי מורתי מה' סמינר, בחורה עם פערים בין הרצוי למצוי זה כה שכיח. לכן, כשאנחנו עושות את מה שאנחנו עושות, ואנחנו לא גאות בזה בכלל, אנחנו לא נותנות ל"נפילה" הזאת לגרום לקריסת השאיפות שלנו. כי להנשא למישהו שלא יודע מה זה אינטרנט, שלא יודע שאני יודעת מה זה אינטרנט, או שיודע ואני לא יודעת שהוא יודע והוא לא יודע שאני יודעת, מבחינתי זה להחזיק בשיניים אותי ואת הבית שלי. דווקא כי אני לא בטוחה במה שאני עושה פה. וכן, גם אם זה יבוא לי במחיר של צביעות.
מוכח, ראיתי את זה בהמון תחומים.
(לא מדובר על בחורות שגאות בגלישתן)
נשלח ב-14/5/2010 01:29
את גאון!!
תודה!!
נשלח ב-14/5/2010 10:53
חסויה22 כתב:
בחור חסידי.
שאלה לי אליך:
למה ידוע שאצל רב הגברים החסידים הצניעות מפוקפקת???
ידוע?! מהיכן זה ידוע?! למה החלטת שזה ידוע?!
נשלח ב-14/5/2010 10:56
[quote]
בחור חסידי, יש צדק בדבריך. (רוב הבחורים הגולשים אני חושבת שהם חסידים :) )
אך, קח בחשבון שבחורה שגולשת באינטרנט היא גולשת מכיון שהיא עובדת בסביבת ההיטק ולכן היא גולשת.
אבל, איך למען ה' בחור חרדי מישיבה נורמלית וטובה יש גישה לאינטרנט. (אם יגלו זאת, יעפו אותו לאלטר ואני אישית נפגשתי אם בחור שדרש דירה וכביכול היה בחור מהציונים של הישיבה והתברר לי שהוא התכתב אם אחת דרך הנט. אז אם כך אל תסתכל רק על הבחורות. לבחורים כלל לא חסר והם עוד דורשים דירות)
ואני אישית, גם כן לא מעוניינת בבחור שיגלוש.
כן! אני מודעת לכך שאני גולשת. אבל שומרת מאוד על עצמי.
וכן קח בחשבון שהקב"ה מזווג לאדם לפי מעשיו.
[/quote]
מעניים כמה חסידים יש כאן בפורום?! וכמה ליטאים?!
תוקן על ידי העשלה ב- 14/05/2010 11:02:16
נשלח ב-14/5/2010 12:02
מר בחור חסידי. תסתכל על זה ממבט שונה לגמרי!! תראה את העוצמה והגדלות של הדור שלנו, שלמרות שבחורה תתלבש כמו "פח זבל", ולמרות הסתובבויותיה ברחבי הרשת, עדיין היא רוצה בית של תורה, עם בעל תלמיד חכם וירא שמים!! אשרינו שזכינו לחיות בכזה דור