|
|
| נשלח ב-14/5/2010 12:10 |
|
| |
אשרינו? רחמנא לצלן.
האם בחורה כזו כה מזלזלת בערכה וביכולותיה, עד כי היא בטוחה שהבית והילדים יעוצבו אך לאור משנתו החינוכית של הת"ח אשר לצידה? האם היא אוחזת שלאישה אין כל חלק ונחלה בהקמת הבית? האם היא כה בהמית ושקועה בתאוותיה, עד שאינה מוכנה לוותר עליהן כמלוא הנימה, אולם מעזה להיות חצופה הדורשת מבן הזוג הקרבה והתמסרות? האם היא כה עיוורת, עד שהיא 'גוזרת' מן התורה את החלקים היפים, הנאים והמכובדים, אבל את המחייב, המאמץ והדורש משליכה ממנה והלאה? (אל כתפי הבעל האומלל...)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 12:35 |
|
| |
כל אלו שנואמים ונואמות,איך אתם פה?
מה עם בן \בת זוגכם\ן?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 13:40 |
|
| |
בואי נבדיל בין לבוש פרוץ והתנהגות נטולת רסן, ובין גלישה באינטרנט.
גלישה (במקומות ראויים, מבלי לסטות) יכולה להעשות ברגעי הפוגה בעבודה, בזמנים של בין לבין, מן התרעננות קטנה, אבל הלבוש וההתנהגות מלווים את האדם בכל עת ובכל רגע.
בכדי לחיות באופן נורמלי, בני זוג אמורים להמצא על מישור רוחני מסוים. אין זה מחייב ששניהם יעמדו על אותה נקודה, אבל יש צורך שימתח קו בינו ובינה, מן ערך מוחלט ששניהם אוחזים בו. אי אפשר לעמוד בעמק, ולצוות על בן/בת הזוג להעפיל לבד אל פסגת ההר.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 15:48 |
|
| |
אין לי הכח והסבלנות לקרא את התגובות ויתכן שיהיו כמה דברים חופפים.
אבל זה שהעלה את הטיעון אין לו שמץ של מושג מהי היהדות.
המשמעות של האימרה [הפסוק] אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא איננה חולשה. כי אם כן הקב"ה נתן לנו דת שבעצם איננה בת קיום, וזה לא יתכן, וגם אין הקב"ה בא בטרוניה עם בריותיו. לבד מכך שהדבר סותר את מהות הבריאה שהיא להיטיב.
אלא שמאז חטאו של אדם הראשון הדרך של האדם להגיע אל התכלית היא מלחמה מתמדת בין התאוות המושרשות בו לבין זיכוך עצמו. צורת עבודה זו מעצם טבעה מחייבת נפילות ומבחנו האמיתי של האדם הוא ברצון לצאת מהמצב הירוד שנקלע אליו וביציאה ממנו בסופו של דבר. ידועים מאד דבריו של הגר"י הוטנר על שבע יפול צדיק וקם
כך שמי שקובע את הרוחניות שלו לפי מצב מסויים שהוא נתון בו ברגע מסויים איננו יודע מהי עבודת ה' באמת, אדרבא הרצון לצאת היא יותר קרובה ומגדירה את מדרגתו הרוחנית של האדם מאשר מצב מסויים של נפילה, [עובדה ברורה שרוב הגולשים כאן מפסיקים לגלוש ברגע שמצאו את זיווגם, וזה מצביע בבירור על המסקנא שהעליתי] ולמרות שאני באופן אישי אינני רואה שום חטא ועוון בשוטטות בחדרי חדרינו [כי איסורים יכלו רק חז"ל להטיל, ולא עסקנינו ואפי' רבנינו] חוץ מאשר ביטול תורה לבנים [שגם כאן התרעננות פה ושם איננה ביטול תורה] אבל מי שכן רואה בזה חטא ואיננו שואף לבנות את חייו ללא החטא הזה הוא אבוד באמת ולא יודע מהי מהות הדת, והשואפים לבנות בית ללא אינטרנט צודקים בהחלט ואין בזה שמץ של צביעות.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 16:30 |
|
| |
א. לא ידועים לי הדברים של הרב הוטנר על שבע יפול צדיק וקם, אשמח. ב. לבנות בית ללא אינטרנט, בוודאי שאין בזה צביעות אבל לדרוש שגם הוא יהיה בחור שלא גלש (!) יש בזה מן ה..... (?)
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 17:26 |
|
| |
איך בא לי להגיב לכל אחד באופן פרטי...
אבל ננסה בכללי:
א. נשים בדרך כלל מוציאות מפרופורציות התנהגויות של גברים שמרשים לעצמם לגלוש בנט, לשוטט ברחובות, להשקיע במראה- זאת כי בסמינר מדברים איתן על שני דברים בנוגע לגברים: א. הם אמורים ללמוד כל הזמן ב. כל הצצה קטנה החוצה- גורמת להם לתאוות איומות ונוראות.
אי לכך ובהתאם לזאת, גורסות הנשים כי להן מותר דברים רבים- שלגברים אסור.
ב. אנשים מסוימים בוררים להם מה שקל ונוח ופשוט להם. קל מאד לשאוף, לכמוה, להתפלל- ולהרגיש רוחנית וצדיקה. יותר קשה לשמור על פרטי פרטים בללבוש ובהנהגות.
תוקן על ידי רגע_קט ב- 14/05/2010 17:28:21
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 17:49 |
|
| |
יש בדבריך.
אם כי על זה דיבר האשכול - מה תדרשו מהצד השני - ובינינו בשידוכים, כמו בעסקים, כל צד מנסה "לדפוק את השני" כמה שיותר, לקבל כמה שיותר, אולי לא במינימום השקעה אבל משהו כזה. ככה זה אצלנוץ תאמין ליף הייתי שמחה אם לא. הייתי שמחה אם היתה כנת והיה מקום גם לחולשות בפגישות. אבל כולנו יודעים שאין.
תגיב באופן אישי זה מענין.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2010 17:56 |
|
| |
א. הכי נכון!!
לי יש ב"ה הרבה אחים ומכירה התנהגויות של גברים מקרוב... וכמה שהייתי מסבירת ה לחברות שהיו מוציאות התנהגויות מפורפוציה, לא עזר!
אני מקווה שאחרי החתונה הן הבינו את העניין..
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2010 21:03 |
|
| |
| בחור_חסידי כתב: |  | לא פעם ולא פעמיים יוצא לי לדבר עם בת המין הנשי במרחבי הנט. בין במסגרת העבודה ובין במסגרות אחרות.
וכל פעם שמתחילים לדבר עם קטע רציני ועל שידוכים וכ'ו מגיע אותה תשובה מטומטת שאני בחיים לא יתחתן עם בחור שגולש ברחבי הנט.
אני יודע שדיברנו על זה פה לא פעם ולא פעמיים וגם לא שלוש. ולדעתי זה גם לא יהיה הפעם האחרונה שידברו ע"ז פה.
האם את שגולשת ברחבי הנט. חושבת שלך מותר ולבחור אסור?
אני חושב שבחור יותר מחוסן נפשית מאשר בחורה.
אני חושב שאחד מהסיבות לגירושים הגדולים היום במגזר החרדי נובע בחלקו מהבעיה הזאת, שכל צד מנסה להסתיר את האמת שלו ומי הוא באמת, ולכן יש פיצוצים.
אבל על אחד היה אומר מי הוא באמת ומה הוא רוצה באמת הכל היה הולך יותר קל.
משגע אותי שאתה רואה בחורה שמתלבשת כמו פח זבל. אבל היא רוצה בעל שישב וילמד והיא רוצה רק תורה.
אבל ריבונו של עולם את מתלבשת כמו בית של תורה? את מתנהגת כמו שבית של תורה אמור להתנהג?
בחורה שגולשת ברחבי הנט ואומרת אני לא יתחתן עם אחד שגולש זה לא צביעות? מי את? מה את עושה? את גולשת? אבל את רוצה שהבחור שלך יהיה שיא המושלם?
אני רציני לפעמים אני תוהה לעצמי ואומר אנחנו פשוט גודלים בדור של צבועים. בדור שכל אחד חי את החיים האמיתים שלו בסתר. ומבחוץ הוא חי את החיים שצריכים להיראות כלפי חוץ.
דווקא משום מה במגזר החסידי פחות רואים את התופעה הזאת. למה דווקא במגזר הלטאי רואים את זה?
זה לחץ חברתי? או סתם להראות לכולם אני כמו כולם. לקחתי בעל שיתלבש עם פראק. וילמד בכולל כמה שנים?
אני על באמת תוהה ורוצה לקבל תושבה אמיתית בעניין. כי זה מאוד מפריע.
לא שאני מתחרט ע"ז שאני בנט. לא שאני מתחרט ע"ז שאני גולש או מדבר עם אנשים. סה"כ זה מעביר את הזמן יופי לבחור מבוגר שכבר כמעט אין לו חברים. כי כולם נשואים.
אני מחכה לתשובות.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/05/2010 12:54:49
|
|
המשפט הראשון שלך, בעצם עונה את התשובה לכל האריכות דברים שכתבת. אם היית מכיר את המין הנשי גם במציאות ולא רק בנט, היית יודע שהן מין צבוע באופן כללי, ואיני מדבר רק על מייק אפ (גם גברים אגב צבועים, אבל פחות) כמובן אין להשליך על כל המין הנשי, וקיימות אי שם גם ביקום גם בחורות אמיתיות ולא צבועות. ואני מאמין שיום אחד גם תמצא מישהי אמיתית והוא הזיווג אשר יתאים לך משורש נשמתך. תעדכן אותנו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2010 21:11 |
|
| |
| בחור_חסידי כתב: |  | לא פעם ולא פעמיים יוצא לי לדבר עם בת המין הנשי במרחבי הנט. בין במסגרת העבודה ובין במסגרות אחרות.
וכל פעם שמתחילים לדבר עם קטע רציני ועל שידוכים וכ'ו מגיע אותה תשובה מטומטת שאני בחיים לא יתחתן עם בחור שגולש ברחבי הנט.
אני יודע שדיברנו על זה פה לא פעם ולא פעמיים וגם לא שלוש. ולדעתי זה גם לא יהיה הפעם האחרונה שידברו ע"ז פה.
האם את שגולשת ברחבי הנט. חושבת שלך מותר ולבחור אסור?
אני חושב שבחור יותר מחוסן נפשית מאשר בחורה.
אני חושב שאחד מהסיבות לגירושים הגדולים היום במגזר החרדי נובע בחלקו מהבעיה הזאת, שכל צד מנסה להסתיר את האמת שלו ומי הוא באמת, ולכן יש פיצוצים.
אבל על אחד היה אומר מי הוא באמת ומה הוא רוצה באמת הכל היה הולך יותר קל.
משגע אותי שאתה רואה בחורה שמתלבשת כמו פח זבל. אבל היא רוצה בעל שישב וילמד והיא רוצה רק תורה.
אבל ריבונו של עולם את מתלבשת כמו בית של תורה? את מתנהגת כמו שבית של תורה אמור להתנהג?
בחורה שגולשת ברחבי הנט ואומרת אני לא יתחתן עם אחד שגולש זה לא צביעות? מי את? מה את עושה? את גולשת? אבל את רוצה שהבחור שלך יהיה שיא המושלם?
אני רציני לפעמים אני תוהה לעצמי ואומר אנחנו פשוט גודלים בדור של צבועים. בדור שכל אחד חי את החיים האמיתים שלו בסתר. ומבחוץ הוא חי את החיים שצריכים להיראות כלפי חוץ.
דווקא משום מה במגזר החסידי פחות רואים את התופעה הזאת. למה דווקא במגזר הלטאי רואים את זה?
זה לחץ חברתי? או סתם להראות לכולם אני כמו כולם. לקחתי בעל שיתלבש עם פראק. וילמד בכולל כמה שנים?
אני על באמת תוהה ורוצה לקבל תושבה אמיתית בעניין. כי זה מאוד מפריע.
לא שאני מתחרט ע"ז שאני בנט. לא שאני מתחרט ע"ז שאני גולש או מדבר עם אנשים. סה"כ זה מעביר את הזמן יופי לבחור מבוגר שכבר כמעט אין לו חברים. כי כולם נשואים.
אני מחכה לתשובות.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 13/05/2010 12:54:49 |
|
אני לא מבינה למה אתה רואה ברצון של אדם שגולש פה בנט לבחור בן זוג הנוגד את מעשיו ולא גולש מימיו, כצביעות או כהתחסדות מיותרת.
זה בכלל לא עניין של דיון אידיאולוגי האם ראוי לנהוג כך או לאו.
מבחינתי, מי שמחליט לחפש עבורו אדם ששונה ממנו בידיעותיו הטכנולוגיים ,בחר לעצמו אורח חיים מסויים, וזה לא משנה מהי דעתי לגבי רצונותיו. כמו שאני לא זו שאתהה בפורום על בחורה למה היא לובשת חולצת כפתורים או חולצת טריקו באוגוסט הקריר.
כל אחד יעשה מה שבא לו וטוב לו בחיים, גם אם זה לא בדיוק ההשקפה וצורת החשיבה האינדווידואליסטית שלי. - זכותו!
טוב לך או רע לך מלראות מעשים כאילו זו בחירתך להיות רגיש לכך. אבל אני לא חושבת שזה אמור להסעיר אותך כי סה"כ אין זו עברה או מעשה רע להחליט להתנהג כך. זו בחירה אישית! ואת זה כל אדם יכול לבחור לעצמו. כי אחרי הכל, וככלות הכל, מדובר פה באנשים בוגרים בעלי תבונה ובחירה חופשית לחייהם. אז כבד אותם בשל כך!!!
תוקן על ידי שNונה ב- 15/05/2010 21:28:18
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 03:27 |
|
| |
צביעות לשמה. אין הגיון, טעם, צדק לדרוש מבן הזוג להיות יותר ממה שאת\ה.. לא נכון כי אצל החסידים המצב טוב יותר, הם פשוט יודעים להסתיר טוב יותר...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 13:58 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  |
המשפט הראשון שלך, בעצם עונה את התשובה לכל האריכות דברים שכתבת.
אם היית מכיר את המין הנשי גם במציאות ולא רק בנט, היית יודע שהן מין צבוע באופן כללי, ואיני מדבר רק על מייק אפ (גם גברים אגב צבועים, אבל פחות)
כמובן אין להשליך על כל המין הנשי, וקיימות אי שם גם ביקום גם בחורות אמיתיות ולא צבועות. ואני מאמין שיום אחד גם תמצא מישהי אמיתית והוא הזיווג אשר יתאים לך משורש נשמתך. תעדכן אותנו.
|
|
הכללות,הכללות הכללות ושוב ה-כ-ל-ל-ות!!!!!
זה שאולי פגשת באחת צבועה זה לא אומר שכולן כך!!!!
דווקא אני חושבת שאישה היא מהמין האמיתי שיש עלי אדמות!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 15:12 |
|
| |
דבר אחד אני שמח. שכמעט כולם פה אחד הסכימו איתי שאני צודק. ולא אני היחיד שחושב כך. בכל מקרה לגבי העניין פיתרון אין. ותשובה איך לבחורה יש עזות מצח להגיד אני כן והוא לא. לזה עדיין לא קיבלתי תשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 16:00 |
|
| |
| בחור_חסידי כתב: |  | דבר אחד אני שמח.
שכמעט כולם פה אחד הסכימו איתי שאני צודק.
ולא אני היחיד שחושב כך.
בכל מקרה לגבי העניין פיתרון אין.
ותשובה איך לבחורה יש עזות מצח להגיד אני כן והוא לא. לזה עדיין לא קיבלתי תשובה. |
|
דווקא כן קיבלת תשובה רק שאתה לא מוכן לקבל אותה ולהסכים לה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 17:08 |
|
| |
| טיע כתב: |  |
המשפט הראשון שלך, בעצם עונה את התשובה לכל האריכות דברים שכתבת.
אם היית מכיר את המין הנשי גם במציאות ולא רק בנט, היית יודע שהן מין צבוע באופן כללי, ואיני מדבר רק על מייק אפ (גם גברים אגב צבועים, אבל פחות)
כמובן אין להשליך על כל המין הנשי, וקיימות אי שם גם ביקום גם בחורות אמיתיות ולא צבועות. ואני מאמין שיום אחד גם תמצא מישהי אמיתית והוא הזיווג אשר יתאים לך משורש נשמתך. תעדכן אותנו.
הכללות,הכללות הכללות ושוב ה-כ-ל-ל-ות!!!!!
זה שאולי פגשת באחת צבועה זה לא אומר שכולן כך!!!!
דווקא אני חושבת שאישה היא מהמין האמיתי שיש עלי אדמות! |
|
לפני שאת מגיבה, תקראי את התגובה שלי עד הסוףף
|
|