ברור שכל דרכי האדם ומעשיו תלויים בו בלבד אבל החברה נותנת משקל כבד בעניין.
אני חושבת לעצמי, מתי קל יותר ואפשרי יותר לשמור על רמה רוחנית גבוהה בזוג או בפרד..
מצד אחד בפרד, כך האדם שומר על עצמו ולא נסחף או לומד מעשים לא טובים ח"ו מצד אחד בזוג, (וזה הכי בטוח!) כי בוודאי שלומדים דברים טובים אחד מהשני ונוסחה המתמטית שלי אומרת כך: (לא בהכרח נכונה...) אם הוא יותר טוב, בטח את רוצה להיות טובה כמוהו אם הוא פחות טוב, יש לך את האחריות להיות טובה ומחזיקה.
(וכן הפוך כמובן!)
מה אתם אומרים?
תוקן על ידי אני_הקטנה ב- 13/05/2010 22:06:13
נשלח ב-13/5/2010 22:13
יש לי קצת דוגמה קצת מצחיקה.
תחשבי שאחד מבני הזוג שמן והשני רזה.
זה שרזה ינסה לשכנע את השמן לרזות,
והשמן ינסה לשכנע את הרזה להשמין.
אלא אם כן שניהם יהיו שמנים/רזים ואז יהיה להם יותר קל לעשות דיאטת השמנה/הרזיה יחד.
אוי, זה יצא ממש מפגר,
אבל אני מקווה שהבנת את הנקודה
תוקן על ידי shira88 ב- 13/05/2010 22:30:21
נשלח ב-13/5/2010 22:26
יש את ענין השפעת החברה.
החברה משפיעה על האדם גם אם הוא לא שם לב, לפעמים. אמרו לי פעם שנקבע למעלה בעת קביעת הזיווגים גם באיזה רמה רוחנית יהיו בני הזוג ומה ההבדלים שלהם ברמתם. אם הוא עולה, גם היא עולה וכן ההיפך.
לכן כשנמצאים בזוג זה משפיע אוטומטית גם על השני או השניה.
נשלח ב-14/5/2010 01:05
עוד משהו שחשבתי עליו לא מעט.
עובדה ידועה שרווקות מאוחרת מועדת לסוג מסוים של "הדרדרות",
מבחינת השקפות, אורח חיים וכולי.
חדשים לא תפסתי את הקשר.
אבל נראה לי שזה דברים שברגע שרווקות נטחנות בהם,
ונשואות פשוט זורמות עם החיים וכבר לא חושבות על זה.
דוגמא רלוונטית מהחיים עצמם - מסגרת חרדית מובהקת, שהבנות מחפשות שם בחורי ישיבה ובני תורה,
ומישהי סיפרה לי שכל החברות הרווקות מעל גיל 24 שלה משם נפגשות עם דתיים לאומיים מלכתחילה.
אז רווקה בת 26 שבוחנת את ההשקפות ואורח החיים שלה כל הזמן עם העולם המתפתח,
לעומת נשואה בת 26 עם 4 ילדים שההשקפות שלה נשארו כמו שאמרו לה בה' סמינר,
כי ביומיום היא לא נתעסקת עם זה בכלל רק עם האכלות החתלות והשכבות.
מה זה אומר?
שאולי לנשואה יש את ההשקפות היותר נכונות ,
אבל לרווקה יש את זה מתוך התמודדות עם החיים עצמם. הרבה פחות ריקני, הרבה פחו שטחי.
נסיון לא קל.
תוקן על ידי אינסופית ב- 14/05/2010 01:10:57
נשלח ב-14/5/2010 01:21
זה נכון ולא נכון..
נכון שלרווקה יש יותר זמן לחשוב ולבדוק אבל זה כמעט ולא מקדם אל בס"מ מועטים..
ועוד שהצעדים שנשואה עושה הם הרבה יותר גדולים!!
אני מתפללת מקווה ומייחלת להיות כבר עסוקה מאד ולא ישארו זמן לחפירות הללו שלא עושות לי כבר טוב...
נשלח ב-14/5/2010 01:30
הנשואה לא עושה צעדים. דהרי איתן, הרבה מרגישות ריקניות ולא מונחות בהשקפה בכלל. הן מתחזקות הידיעה שהתפקיד שלהן עכשיו זה עוזרת אומנת ומבשלת אבל הן לא יותר מלאות מאיתנו בתחום הזה.
נשלח ב-14/5/2010 01:33
לא מכלילה בנחרצות,
אבל נשואות יותר מלאות, אולי חסר להן את הידע שאנחנו שואבות מקריאה, הרצאות, לימודים וכזה, אבל מבחינת מעשים ומילוי הן יותר מלאות!
נשלח ב-14/5/2010 01:46
אבל זאת לא חכמה. לכן אמרתי יש לנו וואחאד נסיון (כמעט אמרתי אין צדק בעולם אבל הכל צודק ולכל אדם יש את החבילה שלו)
נשלח ב-14/5/2010 01:50
צודקת!
קשה רצח...
נשלח ב-16/5/2010 11:26
אינסופית כתב:
אז רווקה בת 26 שבוחנת את ההשקפות ואורח החיים שלה כל הזמן עם העולם המתפתח,
לעומת נשואה בת 26 עם 4 ילדים שההשקפות שלה נשארו כמו שאמרו לה בה' סמינר,
כי ביומיום היא לא נתעסקת עם זה בכלל רק עם האכלות החתלות והשכבות.
מה זה אומר?
שאולי לנשואה יש את ההשקפות היותר נכונות ,
אבל לרווקה יש את זה מתוך התמודדות עם החיים עצמם. הרבה פחות ריקני, הרבה פחו שטחי.
נסיון לא קל.
את שמה לב לסתירה?
אם ההשקפות שלה נשארו כמו בה' סמינר, הם נכונות יותר???
הייתי אומרת ההפך הוא הנכון,
רווקה שבוחנת את ההשקפות שלה כל הזמן מול העולם המתפתח
בהנחה שהיא עומדת במקום הנכון, היא תדע לאמת את ההשקפות, לחדד אותם ולדייק אותם.
בכ"א, ההרגשה שלי אישית בתור רווקה, שאני מתקדמת כל הזמן.
רוצה לשמוע, רוצה לקבל, זה מעניין אותי הרבה יותר מהסמינר!
ואולי זה דוקא בגלל הקשר עם הקב"ה, שהוא קרוב יותר משהיה אי פעם.
בשורה תחתונה, אני מרגישה שדוקא השנים האלו הם שבנו (ובונות) אותי יותר מ20 שנה בבית יעקב.
נשלח ב-16/5/2010 11:29
[quote]
אבל
זאת לא חכמה.
לכן אמרתי
יש לנו וואחאד נסיון (כמעט אמרתי אין צדק בעולם אבל הכל צודק ולכל אדם יש את החבילה שלו)
[/quote]
צודקת!!
אבל אל תתני לו לפרק אותך,
תני לו לבנות אותך!!!!!!!
תוקן על ידי גילו_לי ב- 16/05/2010 11:31:10
נשלח ב-16/5/2010 18:01
אינסופית כתב:
דוגמא רלוונטית מהחיים עצמם - מסגרת חרדית מובהקת, שהבנות מחפשות שם בחורי ישיבה ובני תורה,
ומישהי סיפרה לי שכל החברות הרווקות מעל גיל 24 שלה משם נפגשות עם דתיים לאומיים מלכתחילה.
ממרום גילי והיקף חברותי לא נתקלתי בתופעה הזו בסדר גודל כמו שאת מספרת.
ואם אכן "כל החברות שלה משם ככה היום" הסיבה טמונה במקום עמוק יותר או במסגרת החינוכית שטיפחה אותם
או בהשפעת חברה קלוקלת!!!
ד' ירחם.
ולא שיש פסול בשומרי מצוות מהציבור הלאומי אלא כל אדם יש לו קו השקפתי שאמור להיות יציב בשלב בוגר
והוא מתעצב בד"כ עד גיל 20. מהפך שכזה מעיד על חולשה עצומה וליקוי עצום בהשרשת דרך החינוך שלנו
שנגזרת מאידיאולוגיה שונה.
משתוקקת, אני לא מסכים. יש מקום לשינוי גם אחרי גיל 20, וייתכן שאותן בנות מצאו משהו שיותר מתאים להשקפותיהן האמיתיות, רק שבגיל צעיר יותר לא היה להן עצמאות מחשבתית מספיק לברור להן את דרכן.
נשלח ב-17/5/2010 08:53
משתוקקת, את צודקת, זו באמת מסגרת שהבנות חשופות יותר לצד הדתי לאומי מלכתחילה, ואז זה אופציה יותר סבירה מאשר בסמינרים "כבדים"
אבל התאוריה בעינה עומדת, את יכולה להחליף את זה במספר שנים שהבעל לומד, ברשיון נהיגה, בסגנון לבוש, במקום עבודה וכולי - את לא רואה הבדלים?
נשלח ב-17/5/2010 12:31
לפי דעתי, אינסופית צודקת בתוצאות שקורות בגיל המאוחר יותר, אבל לא במניע שלהן. זה נכון שפתאום בנות משנות סגנון לבוש, מקום עבודה, הדרישות שלהם משתנות, אבל זה לא בגלל שההיא (הנשואה) נשארה עם ההשקפות מהסמינר והרווקה מפתחת תאוריות חדשות, אלא זה בגלל שלנשואה יש מחויבות רוחנית כלפי הבית שהקימה, כלפי חינוך הילדים שלה, מה שאין כן לרווקה, היא יכולה לעשות כל העולה על רוחה בלי שתהיה שום מחויבות כלפי אף אחד (אם לא ניקח בחשבון אותה בעצמה..) ולכן רווקות משתנות, מחליפות דעות, סגנון וכולי..
(מנסיון)
תוקן על ידי פווווווווו ב- 17/05/2010 12:34:03
נשלח ב-17/5/2010 12:43
תרי_זוזי כתב:
משתוקקת, אני לא מסכים. יש מקום לשינוי גם אחרי גיל 20, וייתכן שאותן בנות מצאו משהו שיותר מתאים להשקפותיהן האמיתיות, רק שבגיל צעיר יותר לא היה להן עצמאות מחשבתית מספיק לברור להן את דרכן.
לעזוב דרך חיים שהתהוותה במשך 20 ו---- שנים בין יום???
לא נראה לי נורמלי!!!