| נשלח ב-6/8/2012 15:58 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | | אתה אוחז את החבל בשני או שלשה ראשים. הם גדולי הדור מפני שדבריהם נובעים מהתורה והמבחן אם דברים נובעים מהתורה הוא הבחנת עם ישראל בקדושתו [אני מניח שאתה מדבר על ההבחנה לפני שהיו עיתונים. אחריהם ברור לכל כי ההבחנה נובעת בעיקר מהכתרת העתון]. ולפי מה מבחין בהם עם ישראל בקדושתו? לפי התאמת דבריהם לתורה. |
|
עם ישראל יש בו את ההכרה הפנימית (סופסוף עמדו רגליהם על הר סיני וקבלו את התורה) לזהות ולהכיר דברי אמת.
זה לא שייך לעיתונים ולתעמולה, זה שייך להבנת הלב.
כמובן שזר לא יבין זאת, וכל נסיונותיו "לכמת" את התהליך יעלו בתוהו.
כך זה עובד אלפי שנה, והתהליך ממשיך בקצב שלו גם היום.
כמובן שכל אלה ששיטותיהם נדחו היו צריכים להתמודד עם ההכרעה הבלתי מובנת הזאת (בית שמאי החריפים, לדוגמא) וכל אחד בחר בדרכו. השיירה המשיכה בדרכה ועם ישראל שמר עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:03 |
|
| |
יפה מאד אתה לא עונה כלל לשאלתי. על פי מה מכריע זאת עם ישראל? והאם אתה אוחז שאין כלל מושג כזה של העולה איכשהו מתוך התורה, ומה שקובע הוא רק החלטת ההמון?
[אולי אני זה ששכחתי, האמנם נקבע הלכה כב"ה על פי ההמון, או על פי הכרעה רצינית בב"ד או ע"פ בת קול משמים כפשוטו?]
אם לדעתך אין שום דרך לכמת או לבדוק או לברר שום דבר, מה אנחנו עושים בלימוד התורה כך הזמן, כולל לימדו תהליך ההכרעה ןההוראה?
אם ברצונך לקבוע קביעות שאין שום דרך לבדוק אותם במציאות, יפה מאד. אך מה אתה רוצה ממני?
אולי תראה לנו בדיוק בתוך המחלותק העצומה מי יהיה "גדול הדור" המתנהל בשבעות האחרונים את ההכרה הפנימית הנפלאה של כלל"י? או אולי בתוך המערכה מי יהיה אדמור"ה של קהילה כלשהו?
תוקן על ידי יהיאור ב- 06/08/2012 16:04:38
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:27 |
|
| |
הכרעת המון. זה המציאות. נשמת כלל"י. זה הפרשנות שלך לעובדא. אני אוהב פשוט לדבר על הדברים במונחים יותר ריאליים. אם יש לך איזה דרך להבחין בין השנים עובדתית תודיע.
לא ברור האם באמת כך הוא הסיפור, וגפ אם כן מהו הצדקתו
האם באמת אתה חושב שרק שניים ראויים לענין? אני חושב שכבר בשלב הזה ישנה השפעה עצומה של העיתונות וכו'. אני יכול לתת לך שמות של חמשה עשר אנשים בציבור הליטאי שלא נופלים בשום דבר מאלו השנים ואולי עולים עליהם לפי ראות עינינו.
תכלית. אני מכיר שני גישות שייתכנו. או שההכרעה תלויה בעולה מתוך התורה. ואז לא משנה האומר אלא הנאמר, וכל אחד יכול לראות לבד את הענין. או שבאמת לא משנה כמעט מה כתוב בתורה ויש רק הכרעה של מוסדות הסמכות. באיזה צד אתה עומד? כי נראה לי שאתה מערבב בין שניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:41 |
|
| |
דו שיח של חרשים. אתה מתעקש על שתי אופציות, ואני טוען שיש שלישית. משנה מאד מה כתוב בתורה ואי אפשר לומר שם כל מה שרוצים. מבין האופנים שניתן להוליך הלאה את מה שכתוב בתורה נבחר אותו אופן אשר המוליכים אותו הם "החביבים יותר" על כלל ישראל. ואני מקווה שאולי סוף סוף תבין שזה לא הכרעת ההמון לגבי מצעד הפזמונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:51 |
|
| |
זו לא אופציה שלישית אלא השניה. לדעתך ישנם אלפי פרשנויות שכולם מתאימים לכתוב בתורה באותה מידה. [האמנם? אתה לא יכול לזהות שום הבדל בין שני פשטים שונים, או שזה פשט וזה דרש, וכו' וכו'?] והבחירה ביניהם הוא פשוט על ידי מי שחביב על כלל ישראל. שאתה חושב שזה איזה סוג של בני נביאים הם.
מה אם נראה לי שהפשט שנבחר ע"י העם הוא מנוגד לכתוב בתורה? מה אני אמור לעשות?
אגב, אולי תגלה לנו איפה מצאת בתורה אם שבכתב ואם שבע"פ, צורת הכרעה כזאת? או שגם זה עצמו חלק מהרוה"ק של היתד נאמן?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 16:59 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | מה אם נראה לי שהפשט שנבחר ע"י העם הוא מנוגד לכתוב בתורה? מה אני אמור לעשות?
להקים פורום באינטרנט.
אגב, אולי תגלה לנו איפה מצאת בתורה אם שבכתב ואם שבע"פ, צורת הכרעה כזאת? או שגם זה עצמו חלק מהרוה"ק של היתד נאמן?
אני הולך להצטנן בים. רוצה להצטרף ?
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/8/2012 17:11 |
|
| |
ומה תעשה אם הפורום הזה יצליח לשנכע את רוב העם. [לא שאני חושב שזה יקרה, אני שואל היפותטי בכדי לברר את דעתך.] האם אז תהיה ההלכה כמותה, אף שהיא מנוגדת למה שחשבו מקודם?
אצטרף בשמחה.
|
|
|
|
|