| נשלח ב-16/5/2010 06:28 |
|
| |
איך יודעים שה' אומר תמיד את האמת (שאלה ומצוקה)
שלום עליכם
ניסיתי להבין האם ה' אלוקים אומר תמיד את האמת.
אולי הוא מתבטא במניפולטיביות, כמו פוליטיקאי, לשם הישרדות או סדר חברתי. ואיך אנו יודעים שהוא תמיד אומר את האמת בתנ"ך?
הבנתי שישנם כאן המיגעים את עצמם בלימודי הפילוסופיה,ותהיתי כיצד הנכם משלבים פילוסופיה ואמונה? על מה נסמכת אמונתכם?
*** ההודעה תוקנה על ידי מיימוני. סולקו ביטויים קשים שאין מקומם כאן ובשום מקום. מותר לשאול כל שאלה, אבל בדרך ארץ. אין דעתי נוחה לגמרי מן הניסוח, אבל לא ידעתי לסדרו טוב יותר. והשאלה אכן צריכה תשובה.
יש להזכיר לפותח האשכול כי בתור משתתף חדש עליו לשלוח את האשכול המוצע לבדיקה אצל אחד המנהלים (לתיבתי האישית או לתיבת עצכח. נראה שווטו חזר! אין לפתוח אשכולות חדשים ללא קבלת אישור! זה מאד מטריח את המנהלים....
תוקן על ידי עצכח ב- 16/05/2010 21:51:59
תוקן על ידי עצכח ב- 16/05/2010 22:15:03
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 07:40 |
|
| |
צדיק: לא יכולת להתנסח יותר יפה ? או ביותר דרך ארץ ?
אבל תשמע צדיק: קיבלנו מתנה טובה מההורים שלנו, את האלוקים, ואין כמו האלוקים,
שכואב לי, אני בוכה אליו והוא עונה לי
שאני שמח, אני מנשק אותו בכל ליבי
מדבר איתו כל היום, מבקש ממנו ונותן לי,
נתן לי ילדות טובה, והורים טובים ונפלאים,
נתן לי אישה טובה ויפיפיה וחכמה,
נתן לי בנות יפיפיות וחכמות,
נתן לי פרנסה טובה,
נתן לי הכל, ובגלל זה אני מת עליו, ואוהב אותו עד מוות,
נכון שלפעמים כביכול לא רואים אותו ולא מרגישים אותו,
אבל בינינו, החיוכים שלו אלינו גוברת על הכל,
אייך אמר ביבי (ראש הממשלה) שברק נפל ? יש אלוקים, שאל אותו המראיין רק עכשיו נודע לך שיש אלוקים ?
לא ענה לו ביבי, רק לפעמים הוא (האלוקים) מחייך אלינו,
כן כן אלוקים מחייך אלינו,
נתן לנו תורה נפלאה, נתן לנו חכמים ונבונים, נתן לנו ספרים ספרות חכמה ביותר,
אפי' אם נגיד שלא הכל בספרים נכון, אז מה ? תסתכל על זה כאומנות יפיפיה,
אלוקים סידר לנו את היום\השבוע\החודש\השנה\את כל החיים, נתן לנו מתכון לכל החיים,
בעזרתו אני ימות עם חיוך גדול, אני הסתכל על שש מאות נכדי ונכדותי, ואני הסגור את עיניי בשמחה ונשיקה לאלוקים,
נכון שאני חיפשתי אותו בכל מקום בתורה במדע בפילוסופיה, ולא מצאתי אותו פיזית, וגם לא מצאתי אייך לכפות עליו את בקשתי\רצוני, לא בזוהר ולא בקבלה ולא בכתבי אר"י ולא בקברים, אפי' לא בתפילה רגילה,
אבל מצאתי אותו בדמעות ובליבי,
כל מה שבקשתי עם דמעות ובשפה פשוטה, הוא (האלוקים אהוב ליבי) נתן לי,
אז מה תאמר על זה ? זה פסיכולגיה ? ועוד כל מיני תיאוריות ?
בינתיים אני עושה חיים בזכותו ויש לי הכל,
אז לך חפש אותו, אני כבר מצאתי אותו, וטוב לי איתו, אז אנא אל תבלבל אותי בשכל,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 08:04 |
|
| |
בימים קשים במיוחד אני שר לו את השיר הזה, ולי אישית זה עוזר מאוד, http://www.azlyrics.com/lyrics/abba/sos.html
היכן אותם ימים מאושרים,
קשה למצוא כמותם,
ניסיתי לפנות אילך,
אך דעתך חתומה,
מה קרה לאהבתנו ?
הלוואי שידעתי,
היא הייתה כה נעימה,
היא הייתה כה טובה,
אז כשאתה בסביבתי,
יקירי, איך לא תשמע אותי, אס, או, אס, (הצילו)
האהבה שהענקת לי,
דבר אחר לא יציל אותי, אס, או, אס, (הצילו)
כשאתה אינך,
איך בכלל אוכל להמשיך ?
כשאתה אינך,
למרות שאני מנסה,
איך אמשיך הלאה ?
נראית כה רחוק למרות שעמדת קרוב,
גרמת לי להרגיש חיה,
אך אני חוששת שמשהו מת,
באמת ניסיתי לגלות,
הלוואי שידעתי להבין,
מה קרה לאהבתנו,
היא הייתה כה טובה,
אז כשאתה בסביבתי,
האהבה שהענקת לי,
כשאתה אינך,
איך בכלל אוכל להמשיך ?
כשאתה אינך,
למרות שאני מנסה,
איך אמשיך הלאה ?
אז כשאתה בסביבתי,
האהבה שהענקת לי,
כשאתה אינך,
איך בכלל אוכל להמשיך ?
כשאתה אינך,
למרות שאני מנסה,
איך אמשיך הלאה ?
כשאתה אינך,
איך בכלל אוכל להמשיך ?
כשאתה אינך,
למרות שאני מנסה,
איך אמשיך הלאה ?
"S. O. S."
Where are those happy days, they seem so hard to find
I tried to reach for you, but you have closed your mind
Whatever happened to our love?
I wish I understood
It used to be so nice, it used to be so good
So when you're near me, darling can't you hear me
S. O. S.
The love you gave me, nothing else can save me
S. O. S.
When you're gone
How can I even try to go on?
When you're gone
Though I try how can I carry on?
You seem so far away though you are standing near
You made me feel alive, but something died I fear
I really tried to make it out
I wish I understood
What happened to our love, it used to be so good
S. O. S.
The love you gave me, nothing else can save me
S. O. S.
When you're gone
When you're gone
S. O. S.
And the love you gave me, nothing else can save me
S. O. S.
When you're gone
When you're gone
When you're gone
When you're gone
תוקן על ידי maxmen ב- 16/05/2010 08:37:10
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 09:25 |
|
| |
מקס,
אתה לא מאמין באלוהים, אתה מאמין בכיף.
כנראה טוב לך בחיים, אבל תדע שישנם כאלו שצרה רודפת אצליהם צרה, ויגון ואנחה היא מנת חלקם התמידית .
במה תשכנע אותם?
וחלילה שלא תבוא עליך צרה, אבל מה תעשה באם חלילה.
מיתלמד.
מה בדיוק מציק לך? איפה הסתבך לך , תגדיר את מצוקותיך בשפה העברית.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 09:59 |
|
| |
מצווה גדולה להיות בשמחה תמיד.
יהודי שאל את הרבי אלימלך מיליזנסק איך אפשר לברך על הרע כפי שמברכים על טוב? לך לבית המדרש יושב שם זושא והוא יסביר לך.. הלך היהודי ושאל מי זה זושא, ? הצביעו לו על יהודי ששכב והתחממם ליד התנור, נעלים ובגדים קרועים, ועל פניו נראה שלא אכל כבר הרבה זמן. אמר לו היהודי כי הרבי שלך אותו לקבל הסבר איך מברכים על הרעה כפי שמברכים על הטובה? השיב זושא.- אני ממש מתפלא איך הרבי חושב שאני אוכל להסביר לך ? אני- מעולם לא היה לי רעה.
הפילוסופיה היא ענין רעה שעוסקים בו בני האדם. כי אין לו כל תועלת ותוחלת.רק מדכא את רוחם של בני האדם.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 10:02 |
|
| |
פוסטליבוביץ תשמע,לא קיבלתי אישור מהמנהלה על האשכול,אתן להם להחליט אם להשאיר אותו על מכונו או לא מה שמציק לי?
רגע אתה חדש לא? תוכל לפרט במספר מילים אודותיך?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 14:07 |
|
| |
מיתלמד,
וואס ווילסטו?
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 14:42 |
|
| |
ארויסברענגן דערמיט? ס'פארענטפערט נישט וואס איך האב דיר געשריבן. עדה גיבט נישט קיין השגחה אויף א רעסטארענט אום פסח ... אבל במחשבה שניה זויס קוישט ואובישט קנישטייל גריענפלך זיין גרעפסלך
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 15:01 |
|
| |
אידיש רעדסטו ערגער פון ציוניש.
איז אייב-אן רעדן צוריק עיבריס. אובער קלאר.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 19:48 |
|
| |
| פוסטליבובץ כתב: |  | מקס,
אתה לא מאמין באלוהים, אתה מאמין בכיף.
כנראה טוב לך בחיים, אבל תדע שישנם כאלו שצרה רודפת אצליהם צרה, ויגון ואנחה היא מנת חלקם התמידית .
במה תשכנע אותם?
וחלילה שלא תבוא עליך צרה, אבל מה תעשה באם חלילה. . |
|
צדיק:
מה פי' אני לא מאמין באלוקים ????
אני מקיים את כל מצוותיו ! לא מספיק לך ? אני חיי ונושם אותו כל היום,
אז תאמר "מצוות אנשים מלומדה" ???
הנה: אני נותן כל חודש 20% מהרווחים שלי ללומדי תורה (שזה הרבה כסף) ויש לי כמה שותפויות של יששכר זבולון,
אז תאמר שזה גם מצוות אנשים מלומדה ??? הרי אני לא חייב על פי ההלכה לתת,
אז מה בעצם אתה טוען, שאם חלילה חלילה יקרה לי משהו, אז אני לא האמין בו,
אני מקווה שלא יקרה לי כי הוא פשוט אוהב אותי כל כך, ואם חלילה כן יקרה לי ?
אז שוב: הוא יהיה הכתובת שלי ולטענתי ולתפילתי,
אני רוצה להגיד לך ולכל חכמי הפורום כלל יסודי, רואים את האלוקים רק בזמן שצריכים אותו באמת, כמו שחז"ל אומרים תלמוד בבלי מסכת ברכות דף נד עמוד ב
אמר רב יהודה אמר רב: ארבעה צריכין להודות - יורדי הים, הולכי מדברות, ומי שהיה חולה ונתרפא, ומי שהיה חבוש בבית האסורים, ויצא. יורדי הים מנלן - דכתיב: +תהלים ק"ז+ יורדי הים באניות וגו' המה ראו מעשי ה', ואומר: ויעמד רוח סערה יעלו שמים ירדו תהומות, ואומר: יחוגו וינועו כשכור, ואומר: ויצעקו אל ה' בצר להם וממצוקתיהם יוציאם, ואומר: יקם סערה לדממה, ואומר: וישמחו כי ישתקו, ואומר: יודו לה' חסדו ונפלאותיו לבני אדם. הולכי מדברות מנלן - דכתיב: תעו במדבר בישימון דרך עיר מושב לא מצאו ויצעקו אל ה' וידריכם בדרך ישרה, יודו לה' חסדו. מי שחלה ונתרפא - דכתיב: אולים מדרך פשעם ומעונתיהם יתענו כל אכל תתעב נפשם וגו', ויזעקו אל ה' בצר להם וגו', ישלח דברו וירפאם וגו', יודו לה' חסדו. מי שהיה חבוש בבית האסורין, מנלן? - דכתיב: ישבי חשך וצלמות וגו', כי המרו אמרי אל וגו', ואומר: ויכנע בעמל לבם וגו', ואומר: ויזעקו אל ה' בצר להם, ואומר: יוציאם מחשך וצלמות וגו', ואומר: יודו לה' חסדו.
מי שיודע, בעולם הגדול בכדי לשרוד בעסקים באמת צריכים ומרגישים את אלוקים, זה הרבה יותר גרוע מיורדי הים, זה פשוט ג'ונגל עם חיות טורפות בכל פינה,
אני לא מהאמין שלא קרה לכם שפגשתם את אלוקים פנים מול פנים,
אמרתי פעם בדרשה בכולל כך,
אתם הלומדים תורה כל בהיום, מפסידים דבר גדול, ומהי ? את האלוקים !!!!
אני שכל היום נמצא מול סכנות וסיכונים, אוטומטית מרגיש וחיי את האלוקים,
אבל אתם ? איפה אתם מרגישים אותו ???
ענה לי אברך, שלפעמים שקשה לו להבין גמ' הוא מתפלל לאלוקים והוא עוזר לו,
עניתי לו אצלך זה רק לפעמים, אצלי זה כל רגע ורגע,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 20:33 |
|
| |
מ"מ,
(בדרשתך בכולל כיוונת לדברי הרמ"מ מקוצק כפי המובא בשמו ב"אמת ואמונה" שפירש כך את דברי המשנה באבות "גדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מירא שמים" שהיר"ש הוא מיושבי ביה"מד שאמונתו יותר מופשטת ואינו זוכה לחוש ולמשש אמונה כמו הנהנה מיגיע כפיו שאצלו חיה)
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 20:38 |
|
| |
מקסמן אולי תשתמש בעושרך להקמת ביהמ"ד עצכ"חי, או בכלל לקידום מטרות עצכ"חיות. למשל סידור נושאים הדפסתם והפצתם, בקיצור לא חסר. אני כותב זאת בכל הרצינות...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 20:44 |
|
| |
ספרן היקר: תודה תודה,
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 21:00 |
|
| |
| שומר_תוכחת כתב: |  | מקסמן אולי תשתמש בעושרך להקמת ביהמ"ד עצכ"חי, או בכלל לקידום מטרות עצכ"חיות. למשל סידור נושאים הדפסתם והפצתם, בקיצור לא חסר. אני כותב זאת בכל הרצינות... |
|
רציתי לשלם לך ולרדף שתמשיכו את הדיונים שלכם, ולא ממש התרגשתה וכתבתה
"מסיבות טכניות החלטנו אני ורדף להעביר את המשך הדיון לפלאפון או לסקייפ. אם תשכנע אותו, מי אני שיבוא אחר המלך".
הנה כמעט בסוף העמוד
http://bhol-forums.co.il/topic.asp?whichpage=9&topic_id=2777388&forum_id=1364
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 21:58 |
|
| |
כמה הערות.
א. השאלה אם האלוקים תמיד אומר את האמת היא שאלה חשובה. והתשובה היא שלא.
דוגמא מפורסמת: כאשר ה' סיפר לאברהם, במעשה שלושת המלאכים שבאו לבשר את שרה על הולדת יצחק, על התגובה של שרה, הוא שינה.
על שרה מסופר: ותצחק לאמור: ואדוני (=אברהם) זקן. וה' אומר שהיא צחקה על עצמה: ואנוכי זקנתי.
ואכן מכאן למדו חז"ל שמותר לשנות מן האמת במקום הצורך, והרי כך נהג ה' עם אברהם.
(פרשנות זו מוקשית מאד לשיטת הרמב"ם שהכל היה בחלום אברהם. אבל לא אצא מן הענין. ויש גם ליישב).
ב. אמנם השאלה אם ה' אומר אמת טעונה הבהרה.
מצד אחד, אנו יודעים כי ה' הוא אלקי אמת. מבטיח ואינו מכזב. (אבל כאשר הוא כועס הוא מקבל את השבים ומוחל ומעביר עוון).
כך שלומר עליו שהוא "אינו אומר את האמת" זו לשון מטעה. הכוונה היא שה' לעתים משיג את האמת ואת המוסר והצדק שהוא חפץ בהם בדרכים עוקפות.
אבל לא שהוא משקר למען השקר או למען אינטרסים.
ג. עוד דוגמא לדבר. כאשר יצאו ישראל ממצרים, נאמר כי ה' נחם דרך מדבר סיני ולא בדרך הקצרה דרך הים, כדי שלא ייתקלו מהר מדי במלחמה (עם פלשתים).
זה לא היה שקר. ה' רק חסך מהם דרך מסוכנת. אבל עדיין יש כאן התחשבות בפסיכולוגיה האנושית כדי להשיג תוצאות שלא בדרך נס אלא בדרך שהיום מכנים "טבעית".
כך שבהחלט יש לומר שה' מכוון את האדם ואת העם בדרכים מחוכמות ו"פוליטיות".
ד. כאשר ה' שלח את שמואל להכתיר את דוד למלך, פחד שמואל ללכת. שמא ישמע שאול ויהרגנו.
ה' לא ענה לו שיעשה לו נס ויינצל. (ומכאן יש לדון למה שמביאים כי מי שיתחזק באמונה לא יקרה לו כלום... מקום ששכיח הנזק זה אחרת, וכך אמרו בגמרא על פסוקים אלו).
ה' אמר לו שיקח בהמה ויאמר שהוא מגיע כדי להקריב קרבן, ויעלים את החלק השני של הסיפור, האמת לגבי הכתרת דוד.
ואני משער שיש עוד דוגמאות רבות לזה.
*** כלומר, ה' בהחלט נוקט בצעדים שהם "פוליטיים", לפי תנאי המציאות, ואינו בוחר לעשות ניסים שמשנים את גדרי הטבע המוכר לנו.
אבל
הוא עושה זאת למטרות טובות ונאצלות. למען האדם. למען האבות. למען עם ישראל.
|
|
| נשלח ב-16/5/2010 22:03 |
|
| |
התגובה הקודמת היא מידי מיימוני.
לגבי השאלה: איך יודעים שה' אומר אמת בכל הפסוקים נראית דומה לשאלה איך יודעים שמה שמסופר במקרא הוא אמת.
זו הנחה. אפשר להצדיק אותה באופנים שונים. היו עליה דיונים מהיבטים שונים. אבל אני משער, ואפשר שאני טועה, שאין כוונת בעל האשכול לחפש ראיות לנכונות המסופר במקרא.
מה שמניע אותו, אם הבנתי, הוא הפירוש של מה שמובא במקרא. גם אם הכל אמת, איך ה' מצטייר לנו.
האם הוא אל רב חסד ואמת, כפי שה' אומר לנו על עצמו, או שאפשר להבין את התנהגותו אחרת.
זו כמובן שאלה שיש בה יומרה רבה. וכי יתנשא היצור לדון את יוצרו. אבל ניתן מאד להבין את התחושה שעומדת מאחורי חשש כזה.
ברגע שאדם מתחיל לשאול את עצמו את השאלה הזו, ומתחיל לפחד מן התשובה, אזי רע ומר לו. אם אין אדם יכול לתת אמון בה', במה כן אפשר לתת אמון.
וזו מצוקה אקזיסטנציאליסטית ממדרגה ראשונה. והיא שייכת לתחום זה (כפי שהיא שייכת גם לתחום הפסיכולוגי, אבל אני מבקש לדון בה מהבחינה הפילוסופית ולא הפסיכולוגית).
כפי שענה מקסמן, אם הבנתיו, אזי הוא הציע לשואל שיתבונן בנסיון חייו, ומתוך ההשגחה הפרטית שמלוה אותנו, להשיב לעצמו את הבטחון והאמון בה'.
אבל כפי שהעירו למקסמן, לא כל אדם נהנה מביוגרפיה מאושרת (אם גם אני משער שגם מקסמן הציג רק מבט חד צדדי על חייו. לכולנו רגעים וקטעים מאושרים ופחות שמחים, נסיונות ונפילות ושעות שבהן אנו מטילים ספק בכל וגם שעות הפוכות שבהן הכל כדאי וליבנו מלא תודה לה' על חסדיו).
איך יכול אדם אם כן למצוא את תחושת האמון בה' אם זו אבדה לו?
וזו ודאי שאלה גדולה היא וראויה לתשובה.
(גם זה כתב מיימוני).
 |
|
|
|
|
|