בית פורומים גרפולוגיה בחינוך וזוגיות

מדוע קשה לבנות למצוא שידוך?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2010 23:42 לינק ישיר 

כתוב אוי לו למי שבניו נקבות (לא כתוב בנותיו מפני שזה פשיטא!).....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2010 00:57 לינק ישיר 

נא לזכור כי גם אוי לו למי שבנותיו - זכרים...
אז לא רצוי להשאר על ניוטראל...
אך אתה צודק!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 13:21 לינק ישיר 

כמה פעמים קראתי באשכול,  ואני בהרגשה שמדובר כאן על סטודנטים וסטודנטיות,  אך לא על בנות בית יעקב שגילן פחות סביב ה-20 ובחורי ישיבה מבוגרים במעט.  

ראשית אומר:  יש לי הערכה גדולה מאד לבנות. לדעתי, בעיקרון בנות 'שוות' יותר. רק העובדה שבחור ישיבה בן 22 כבר 8 שנים לא נבחן על כלום (ועוד מתרעם על כך שאבי המועמדת 'בוחן' אותו...) מעיד על העדר מסויים באישיות.  אני אפילו מסכים שדעותיו הן בליל של עיתונים וכו'. אני גם מסכים שאם בחור מ'מרכז הרב' יתווכח איתו, הוא יאבד את הצפון...
[וכמובן,  בלי הכללות.  לשום צד]

אבל מה כל כל הדיון על נשים אינטלגנטיות ו'נשיות' מול ילדים מגודלים ומסורסים.

במחילה,  מה הם ההישגים הפנטסטיים של הבת החרדית - מעל לזו הממוצעת?  שליטה בספריה של חוה רוזנברג?  עבודת-גמר/שיעור-מבחן על ישיבת וולוז'ין?  איפה ה'איכות' האישיותית שעולה על הבחור ממולה. הסבתא שלה הייתה בגיל הזה אינטלגנטית פי עשרה - ולא התנשאה בבחירת השידוך עם סבא. 

וממש יש לבא בטענות לבחור ישיבה שלא מפגין 'גבריות' ב-3 פגישות עם נערה...  נו, באמת.  בואו תראו איך הוא מתנהג לחברותא.

ונכון,  אצל סטודנטיות בנות 30 זו בעיה גדולה - כי הגבר הממוצע באמת אינו ברמתן - וכבר עשרים שנה דנים בזה.

---------------------

ומכיוון שעלה הנושא של 'עליונות' המין הגברי, או לא - אני רוצה להציג שאלה שמעסיקה אותי לעתים:

שלוש מקצועות הם,  שרוב העוסקים בהם  הן נשים:   ספרות.  בישול.  אופנה. 

בשלושת המקצועות הללו,  המיעוט הגברי 'קוטף' את תהילת הצמרת.  הסופרים, האופנאים והשפים הטובים ביותר (והמעוטרים ביותר,  אם זה מדד) ----  הם תמיד גברים!!!

דווקא מהטוענים/נות נגד 'עליונות' הייתי מבקש: תנו בבקשה הסבר!  לדעתי ישנם כמה מרתקים.

[כמובן, אפשר לחלוק על עצם העמדת המציאות כפי שהוצגה על ידי]     

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 28/05/2010 13:35:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 15:00 לינק ישיר 

כמובן, חיה הרצברג היא גבר, מירי זורגר היא גבר.

הצחקתני, בחגווי. התפיסה שלך, המנסה להתרכך בהקדמה סמי פלורליסטית, מטופשת להחריד.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2010 15:25 לינק ישיר 

איפה מה שכתבתי ואיפה ההתייחסות.   כתבתי במושגים אוניברסליים ולא בגטו החרדי.

גם בחרדי - זריצקי ודומיו 'לקחו' בענק. ואיזו אופנה ובישול בכלל יש במגזר שלנו... 

תלכי לפרסי נובל המפורסמים יותר ומאות פרסים מקומיים ותחרויות בכל הרמות וכו'.  אני עשיתי סקר משלי. כתבתי 'חקירה' מתוך שנים של התבוננות - וככה את 'מנפנפת'... 

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 28/05/2010 15:29:32

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 15:30 לינק ישיר 

סליחה שאינני מבין את האמור כאן.

אתה מציג בעיה ופתרונה. הרי עצם זה שמצליחים לסרס את החשיבה של הבנים והבנות יחדיו, זו עוצמת חינוך. כך שהם למעשה מתאימים.

לגבי סטודנטיות בגיל 30, אנא הכבד וברר אצל ישי שלמד בחברון, שיש הרבה בחורי ישיבה הקוראים ויודעים יותר מהן. לא כל הבנות חכמות עד כדי כך שיש צורך "לקנא" בהן.

להיפך, עצם העובדה שהגמ' אומרת "נחית דרגא ונסיב איתתא", אומר הרבה ביחס לתפיסת העולם של הגבר, המוכן להסתפק באשה ברמה נמוכה ממנו ומשלים את החסר "בשבתו עם זקני ארץ" בלא לזלזל באשתו, לבין אשה שיש לה בעיה אם בעל שהיא חכמה ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 15:40 לינק ישיר 

שרפ.

ראשית,  אם לא הובנתי - התכוונתי למשכילות חילוניות ולא לדתיות.

[ובחברון של היום...  נו...  אולי נשארו אינטלקטואלים בודדים בסלבודקא...]

אינני רוצה להתסיס כאן עם 'נחית דרגא' וכו', אז בא נדבר קצת אחרת:
כוונתי לעיל הייתה, שאישיותית יש עדיפות לבנות - ולו רק מן הסיבה שהן ב'מסגרת' אמיתית שאין לבנים. גם מבחינת בית וגם מבחינת לימודים.
כל השאר יתסיס לשווא, ואינני רוצה להכנס לזה. 

ב'חקירה' שהבאתי יש כר נרחב לדיון בכשרונות שני המינים - כמובן, בתנאי שהתגובות לא תהיינה אימפולסיביות אלא ענייניות.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 15:51 לינק ישיר 

בחגוויהסל כתב:
איפה מה שכתבתי ואיפה ההתייחסות.   כתבתי במושגים אוניברסליים ולא בגטו החרדי.

גם בחרדי - זריצקי ודומיו 'לקחו' בענק. ואיזו אופנה ובישול בכלל יש במגזר שלנו... 

תלכי לפרסי נובל המפורסמים יותר ומאות פרסים מקומיים ותחרויות בכל הרמות וכו'.  אני עשיתי סקר משלי. כתבתי 'חקירה' מתוך שנים של התבוננות - וככה את 'מנפנפת'... 

תוקן על ידי בחגוויהסל ב- 28/05/2010 15:29:32

דומני שהדיון עוסק במגזרנו הקט.

זריצקי ודומיו? אכן, הכתיבה של זריצקי, שטאייר, לנדא ועוד טובה מכתיבת נשים בנות דורן, ולו מפאת העובדה שנשות אותו דור פשוט לא כתבו!  התפיסות השמרניות שרווחו באותו דור מנעו מהן התפתחות יצירתית בתחום.

כיום לזריצקי מתחרים לא רעים. אמנם הוא יצר מטבעות לשון יחודיים וטביעת אצבע אופיינית רק לו, אך בימינו כמה וכמה סופרות מעולות עשו זאת אף הן.

לנשים לא היה (ובציבורנו מעטות אלו שיש להן) מרחב להתפתחות אישית ויצירתית. בעבר תחום מושבן נע בין הכירה ובין מיטת היולדות.

תמהני שאתה פוסק נחרצות כי סבתותינו היו משכילות יותר. ובכן, סבתי, בוגרת בית יעקב הקרקאי, סיפרה תדיר כי הלימודים היו נחלת מעטות.

ובאשר לפיתוח האישיות- לי נראה כי קיים שיוויון  בין בחורים לבחורות. אך מעטים מפתחים אישיותם ומעפילים הרחק (ואיני מתכוונת להעפלה מעלה בנוסח הסמינרי הסטנדרטי, אלא לבנייה עצמית יסודית, עמוקה ואמיתית).

נ.ב. באשר לזוכי פרס הנובל- צר לי, אך איני בקיאה במיוחד בתחום.

תוקן על ידי מקווה ב- 28/05/2010 15:57:09

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2010 16:02 לינק ישיר 

אז קודם כל - הדיון שלי היה, כאמור, אוניברסלי.  אבל גם סוגיית ה'עליונות' בעמוד הקודם היא אוניברסלית. 

והנה,  כעת ענית בעצם תשובה לשאלתי.  במילים שלי, אמרת: "תן לנו עוד דור שניים של כתיבה ועבודות אסתתיקה ובישול - ואז נעלה על הגברים או לפחות נשתווה אליהם". 

אכן זווית אחת.  אך עם יד על הלב,  זו כל התמונה?  

מה תאמרו על זה:
ביסודו של דבר באופנה ובבישול, בעצם, מתכוונים לטעמו של הגבר...  אז באמת הגבר יודע לעשות זאת טוב יותר.
[במאמר מוסגר: אם ניתן לנשים ולגברים 'לברוא' אשה - מי יברא אשה מושלמת יותר - לא הגבר?...]   

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 16:07 לינק ישיר 

הנקודה האחרונה שהעלית- מעניינת ומעוררת מחשבה. ועדיין, בישול ואופנה נחותים ערכית ואינטלקטואלית מכתיבה טובה, ובתחום הכתיבה בטוחני שנשים יכולות להשתוות לגברים, ואף לעלות עליהם.

אשמח לחזות (טוב, זאת בהנחה שלא תכתוב שטויות שובניסטיות) בפרספקטיבות נוספות של התמונה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2010 16:14 לינק ישיר 

אני חייב השלמה/העמקה בשורה האחרונה שכתבתי.  חז"ל אמרו "אין אשה אלא לבעלה/ אלא לבנים / אלא לתכשיטים" מה הפשט? והגבר מה?

האשה באמת איננה 'עצמית'. דמות האשה משתקפת בתכשיטים, בבנים, בחיבור נישואין.  באמת גברים 'יבראו' אשה מושלמת  - משום שהם יודעים הכי טוב מהי האשה האשה המושלמת. כי היופי והאופי שלה נועד כלפיהם. גברים שלא יהיו מרוצים מדמות אשה שבראו נשים - הם בסופו-של-דבר צודקים. 

זו האנלוגיה לנכתב מקודם, גם הצורך בביגוד נאה ובמאכלים מושכים - הוא בסופו-של-דבר מכוון 'לשרת' את העולם הגברי.  בעולם של נשים לבד - כל זה לא היה. 
אלוי משום כך, גברים יודעים לייצר אופנה וגורמה טוב יותר...     

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 16:25 לינק ישיר 

האמנם, אין נשיות 'לעצמה'?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/5/2010 16:42 לינק ישיר 

נראה שאתם מתדיינים ומתעמקים, עדיין לא קראתי את תוכן האשכול.

אך לגבי השאלה שבכותרת הייתי משיב: א. מניין שלבנות קשה למצוא שידוך אולי גם לבנים קשה? ב. המחפשים אחר אבידתם הינם הבנים כפי שאומרת הגמרא, נמצא א"כ שהבנות מתקשות למצוא את שידוכם כיון שהבנים מתקשים לחפש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 16:42 לינק ישיר 

באמת,  בתחום הספרות יש 'בעיה' קשה,  כי את צריכה להגיע למצב ש80% מהסופרים הבולטים יהיו נשים.

מה לעשות שבכל ז'אנר ספרותי: קלאסיקה,  שירה, מתח, מדע בדיוני - הגברים הם הבולטים והמחדשים הגדולים.

אך בכלל,  תפרטי לי חמישה מקצועות - מתוך מאות מקצועות למוד ויצירה - שבו נשים עולות על הגברים.  מתמטיקה, פילוסופיה, ציור, הנדסה, פסיכולוגיה,  מקצועות ריאליים ומקצועות הומאניים, ומה לא - שנשים בולטות בו מעל לגברים.

ואינני מדבר על כישרון,  שזה בוודאי נמצא, אלא על גאוניות-על.

אז זכותך לומר שעדיין הנשים לא קיבלו הזדמנות שווה ורבת-שנים  להתחרות בגברים (דבר שבכל זאת איננו מסביר כמה עשראות מקצועות ותחומי תרבות)  ואפשר לחשוב גם על כיוונים שמקוממים אותך...  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 16:45 לינק ישיר 

בחגבי

אתה כותב כך כי אתה גבר מסתובב בחברת גברים ומכיר את חסרונותיהם, לכן הנשים נראות לך מושלמות יותר. זה נכון שלנשים יש יותר "עומק" ז"א הן יותר חופרות במערכות יחסים, אולם מעטות לוקחות זאת לכיוון החיובי.

כמו שכתבה מקווה, מעטות הנשים האינטלקטואליות (ובודאי במגזר החרדי). אם הן יתפשרו לראות את העולם נכון, רובן ימצאו גבר מתאים (הכוונה במעמדן) אולם יש רבות שאינן רואות את חסרונותיהן, אלא את חסרונות הצד השני (חופרות כבר אמרנו), לכן הן אינן מוצאות את בן הזוג המתאים.

את חברון הכרתי לפני 25 שנה, אולי מאז היא השתנתה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רוחניות > גרפולוגיה בחינוך וזוגיות > מדוע קשה לבנות למצוא שידוך?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.