בית פורומים עצור כאן חושבים

חיוב משתתפים חדשים לקבלת אישור לאשכול: האם מיימוני צודק בבקשתו ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2010 18:37 לינק ישיר 

א.  צודק, אולי אין באמת מקום למונח "טיפש" שהשתמשתי בו, גם לי הוא צרם תוך כדי כתיבה.

ב.  בכ"ז החלטתי להשאיר אותו, משום שהמונח בו השתמש מעמיק2 לציון הקריטריון הנצרך עבור כתיבה בפורום, היה רמת השכלה ולא יכולת כתיבה. ודו"ק.

ג. ברור שאני אחראי למעשי.

תודה על הכללים, גוט שאבעס!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 12:00 לינק ישיר 

אם הכוונה לסייע אז לא חוסמים אשכול אלא משנים כותרת ונותנים דוגמא על איך היה צריך לסגנן את הדברים לפי רצון המנהל ולכן אני חושב שזה לא בדיוק בשביל לסייע גרידא אלא צורך לשלוט בנכתב ונתינת הרגשת פחד אם יכתבו דברים שאינם לפי רצון אי מי מהמנהלים .

תקנו אותי אם אני טועה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 12:31 לינק ישיר 

היה מתוקן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 14:36 לינק ישיר 

חסימה הוא צעד כוחני ולא ראוי בפורום פתוח ואולי כדאי לשמוע ממכם רעיונות אחרים מה לעשות עם אשכול שאינו מוצא חן בעיני המנהל .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 15:27 לינק ישיר 

מעמיק:
אני לא יודע לאן אתה חותר אם כל זה, אין פורום פתוח כמו הפורום הזה ובמיוחד שמדובר בפורום חרדי,
תעבור על האלפי אשכולות כאן ותתרשם לבד, על כל נושא שכל חרדי ממוצע היה קורע קריעה, אין נושא כפירה אחד שלא דנו כאן,

אבל בפורומים אחרים חילוניים לגמרי, יש משטר שלא הייתה מביישת משטרים אפלים,
צריך רק לגלוש לכמה ימים בפורום יוצאים בשאלה באתר תפוז ותתרשם לבד,
אני לא מדבר ח"ו על מחבתים, אני מדבר על היוצאים בשאלה עצמם שלא יכולים לכתוב שם, בגלל הגאוותנו שיש שם ביניהם,

אני בעצמי שלחתי תגובה באתר של עיתון הארץ, בנושא הפרדה באוטובוסים (שהיה אז בכותרות העיתונות)
כתבתי כך, אולי החרדים עושים כך בגלל שהם רוצים להיות נאמינים לנשותיהם ???
נשמע טוב, לא ?
נווו ?? כתבו את התגובה שלי ? ברור שלא
וכך גם היה בפורום של היוצאים בשאלה, שם גם היה בזמנו דיון ע"ז, ושלחתי ולא אישרו את תוגבתי,

אז אנא ממך, אין פורום יותר פתוח כפורום שלנו, ושוב, קח בחשבון שזה פורום חרדי, ובכל זאת זה פתוח יותר מכל הפורומים הדמוקרטים כביכול,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 15:40 לינק ישיר 

מקס

קבל תיקון- מנהלי הפורום חרדים- הפורום לא. חרדים והפורום הזה- כפי שציינת- אינם עולים בקנה אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 22:46 לינק ישיר 

מעמיק

כמה הערות.

א. אשכולות אינם נסגרים או נמחקים בגלל שהם אינם מוצאים חן בעיני מאן דהוא. גם אם המאן דהוא הוא המנהל. אשכולות נסגרים בגלל שהם אינם עומדים בתקני הפורום, ובגלל שזה מאמץ גדול מדי לתקנם על ידי המנהל בלבד.

שים לב: זה לא ענין של טעם ושל ריח. אלא של מדד אובייקטיבי (או לפחות בין סובייקטיבי).

ב. כאשר אשכול הוא טוב אבל נפתח ללא רשות, אם זו פעם ראשונה, האשכול יישאר ורק נעיר/נזכיר לגבי התקנות. אם זה קורה כמה פעמים, לאחר תזכורת, האשכול ייסגר לזמן מה בתור קנס. אבל לא לתמיד. כך נהגנו בעבר כלפי מאן דהוא שהתעקש לפתוח כמה אשכולות לשבוע לאחר התראות. האשכולות היו מצויינים אבל הקצב שלל מאחרים את ההזדמנות לפתוח משלהם. זאת בגלל שיש מספר מוגבל של מופעי אשכולות בעמוד הראשון.

ג. אם האשכול בנושא טוב אבל טעון שיפור, זה תלוי. אם המנהל יכול לתקן, הוא יתקן. אם לא, הוא ימחק את האשכול, יעתיק אותו וישלח אותו באישי למחבר עם הצעות/בקשות לתיקון.

ד. אם האשכול לא מתאים לפורום, הוא יימחק והפותח יקבל הסבר בתיבה האישית.

עכשו צא ובדוק מה אונה לך ומדוע.

אני יכול לתת כמה דוגמאות.

1. האם מיימוני צודק בבקשתו? - האשכול היה בסדר. למרות שהיה ללא אישור, הוא נשאר, ורק הכותרת שונתה כדי שהרואה את הכותרת ידע על מה מדובר.

2. מסבירנים חרדיים (איני זוכר בדיוק את הכותרת). אשכול שאינו מתאים מצד הנושא וגם לא מצד הביאור שלו. האשכול נמחק ונשלחה הודעה לפותח כולל הסבר.

3. אשכול על חג השבועות. הנושא היה בסדר אילו היתה הבהרה על מה מדובר. הבהרה כזו, שמשנה את כל הנושא, באה רק בהמשך האשכול ולכן הוא נסגר. לאחר מכן נפתח אשכול ללא רשות באותו נושא, אך לפחות עם השאלות במקום. בשל הענין שיכול להיות לציבור, נכתב הסבר לגבי הנושא ולגבי ההקלה המיוחדת בהשארתו.

אני מקוה שהדברים מובנים. איני מצפה בהכרח שתסכים. אבל אשמח אם אדע שהסברתי את עצמי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2010 00:04 לינק ישיר 

מעמיק2 כתב:
חסימה הוא צעד כוחני ולא ראוי בפורום פתוח ואולי כדאי לשמוע ממכם רעיונות אחרים מה לעשות עם אשכול שאינו מוצא חן בעיני המנהל .

לעתים, חסימה היא צעד מינימלי נדרש כדי לשמור על רמתו של הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2010 09:33 לינק ישיר 

לעיתים כן אבל אם זה הופך להיות דרך פעולה אז ממש לא .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2010 10:13 לינק ישיר 
מוטב שיכתבו אלף הודעות בזויות מאשר לחשוד בכשר אחד

אדם חף מפשע כל עוד לא הוכחה אשמתו. כאן בפירוש אדם הוא עבריין/עילג/מאותגר ניסוחית וכן הלאה, עד שלא הוכח אחרת.
הדיון כאן הוא דיון על חופש הביטוי. אינני סבור שחופש הביטוי צריך לחול תמיד: אם אדם חושף פרטי אדם אחר או אדם מציף אז כן יש להגבילו. אני בהחלט מכיר במגבלות הפורום ותומך הבחלטה להגביל את ההאשכולות החדשים לאחד בשבוע.
אני חושב שאם אנשים כאן שואפים לשיוויון אזי העקרונות המנחים את התנהלותם וניהולם צריכים להיות גלויים לעיני כל בצורת חוקים - רק חוק הניתן לניסוח בצורה פורמלית יכול לחול על כולם במידה שווה.
לצערי זה לא מה שמשתקף מהחוקים כאן (ובתור היותי חדש החוקים הם כל מה שמונח לפני ולא ההתנהלות בפועל). לצערי המופת כאן הוא אבי הפאשיזם - אפלטון. כולנו שווים אבל יש פילוסופים שהם יחליטו מהי הודעה טובה ומה לא. שתתנו לי הגדרה פורמלית למיהו פילוסוף אוכל להחשיב זאת חוק פורמלי ושיוויוני (במידה ולכל אחת תינתן האפשרות להיות פילוסוף).
בינתיים אני החדש עומד בשער ונמנע מלפתוח אשכולות כי איני רוצה לעבור טקס זה שהוא לא רק השפלה אלא גם סימן מבשר רעות לגבי ההמשך.
אין שום בעיה למחוק הודעות מעט אחרי שהן נכתבות (מקסימום תשאר הודעה כמה שעות). "החושד בכשרים לוקה בגופו".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2010 10:17 לינק ישיר 

למעמיק:

האם אתה חולק על הלגיטימיות של רצון לשמור על אופי מסויים של פורום?

הרי במרחב הווירטואלי כיום אין שום מניעה לפרסם ולכתוב מה שרק רוצים. כמו כן, אין מניעה לפתוח פורומים לרוב  מכל סוג שרק רוצים. אז מה רע אם בפורום נתון רוצים לשמור על אופי נתון? הרי בפורום אחר ניתן לקיים אופי אחר ופורום כלשהו ניתן אף לקיים ללא אופי כלל. 

לענינינו: זהו פורום המיועד בעיקר לחרדים ודתיים בעלי "דעות חופשיות" המעונינים לקיים פה דיונים בנושאים העומדים ברומו של עולם.  

ומכאן נגזר גם אופיו של הפורום: אין כאן מקום להחזרה בתשובה מחד. מאידך, אין כאן מקום לגידופים וחירופים של הדת. מצד שלישי, אין כאן מקום לסיפורים אישיים ושיתוף בחוויות (אא"כ זה בקונטקסט של דיון על נושאים יותר כלליים). וכן הלאה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2010 10:24 לינק ישיר 

ליתגבר: הגזמנו, אחינו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2010 11:09 לינק ישיר 

יתגבר
אול אדוני יתגבר ויסביר לנו מה זה פאשיזם? או אולי- מה אתה חושב שזה פאשיזם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2010 11:12 לינק ישיר 

יתגבר

ברוך הבא אל הפורום!

אני סבור שאין לך ממה לחשוש ממשלוח אשכול לבדיקה. כל מה שאני עושה הוא לקרוא ולראות אם זה ברור ומובן. יש גם כללים לבחירת נושא (כפי שכתב רדף והשיג) וכללים שנוגעים להצגת הנושא.

האם קראת באשכול למשתתפים חדשים/חוקת הפורום? יש שם דוגמאות שמאפשרות, אני מקוה, להבין איך מציגים נושא בצורה טובה ואיך לא. הכללים אינם מוצגים בצורה מופשטת אלא על ידי דוגמאות. חבל לי להעתיקם לכאן כאשר זה זמין שם לכל מי שירצה. מדובר בסך הכל על לחיצה על לינק במסך הראשי.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2010 11:38 לינק ישיר 

ליתגבר: הגזמנו, אחינו
אשמח אם תפרט.
אול אדוני יתגבר ויסביר לנו מה זה פאשיזם? או אולי- מה אתה חושב שזה פאשיזם.
אני לא חושב שמענין אשכול זה לדון דיון ממצה בפאשיזם. אגיד שאיני חושב שמישהו מכאן הוא פשיסט אך תמוה בעיניי כי מביאים את אפלטון כמופת. אך פטור בלא כלום אי-אפשר ואת הפאשיזם אפשר לסכם בשתי מילים "טובת הכלל". 
ברוך הבא אל הפורום!
ברוך הנמצא
אני סבור שאין לך ממה לחשוש ממשלוח אשכול לבדיקה
אני כלל איני חושש מכך שאשכולי לא יתקבל אם זו כוונתך. אין לי ספק שיאושר ולא ישונה בו פסיק (כיון שאיני חושב שאתם ממהרים לפסול או לשנות). הענין הוא כאן עקרוני. קראתי את חוקי הפורום עוד טרם הודעה זו ונדמה לי שעשיתי זאת מיד משהתוודעתי לפורום. עכשיו אם הוצאתם תחת ידכם מסמך ממנו אתם מרוצים והוא ממצה בעיניכם - מדוע אתה מוצא לנכון לפקפק בהבנת הבריות את החומר? אם נקודת המוצא שלך היא שיוויון מדוע שהוא החדש יהיה פחות הבנה ופחות כשרון כתיבה וכו' ממך מלכתחילה
בעיניי יש כאן עלבון וחשד בכשרים (ולדעתי רוב האנשים שבאים לכתוב כאן הם כשרים ומלח הארץ ועכ"פ עד שלא הוכח אחרת הם בחזקת כשרים). 
אינני רואה נזק גדול בהודעה אשר נשארת מעט זמן בלא טיפול. סה"כ מדובר כאן במילים (זה תקף לאנשים שע"פ שיטתך עושים שגיאה כלשהי בתום לב). בשאר למקרה שמישהו בא להזיד ממילא אין דבר שימנע ממנו לשגר הודעה בלא לשלוח אותה קודם לאישור. 
תאר לך שהיום אני מכריז על עצמי כחכם גדול ומבקש ממך בנימוס לשלוח לי כל הודעה שלך לפני שתשגר אותה לפורום או בכלל לאויר העולם. למה ? כי אני חכם ממך - זה רק לטובתך! אני רק רוצה לראות שאתה מבין את הכל ושאתה בקי בהליכות ונימוסי העולם ("כמובן" שלכל העולם יש אותם נימוסים והליכות וערכים...) אני יודע אני מבין ענין.
תאר לך שכזו סיטואציה קורית בחברה? נדמה לי, שבמקרה הטוב היית אומר לי שבמקום לבלבל את המוח מוטב לתת לך לדבר ואז לשפוט. במקרה הרע היית... :-)

תוקן על ידי יתגבר ב- 24/05/2010 11:41:07

תוקן על ידי יתגבר ב- 24/05/2010 11:50:54

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חיוב משתתפים חדשים לקבלת אישור לאשכול: האם מיימוני צודק בבקשתו ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.