|
|
| נשלח ב-24/5/2010 22:37 |
|
| |
ליתגבר:
אז עצתי לך היא פשוטה. במקום לנהל דיון באוויר על כללי הפורום, על מערכת השלטון בפורום וכו' פשוט תעיין באשכולות שבפועל קיימים בפורום ותקבל מושג טוב מאד של "אופי הפורום".
ואז ה"כלל המשפטי" הוא פשוט: כל מה שמתאים לאופי זה קביל ומה שלא מתאים לא קביל. [בהקשר זה, תחשוב על המערכת המשפטית הבריטית...]
נקל לראות, אגב, ש"אופי הפורום" סביר בהחלט: רחב דיו כדי להכיל דיונים מדיונים שונים ודעות מדעות שונות וצר דיו כדי להוציא מחוץ למשחק דיונים אישיים ופוליטיים, החזרה בתשובה והחזרה בשאלה [לפחות ברמה של: כולכם תלכו לגהנום/ כל הדתיים מאמינים בידיד דמיוני, בהתאמה], דיונים בנושאים לא ראויים [מין, למשל] או פעוטי ערך [למשל: באיזה גמ"ח ניתן לקנות חיתולים בזול] וכן הלאה. ניתן לסכם כל זאת בביטוי "שמירה על רמה".
אני לא מרגיש שסותמים לי את הפה או שמצרים לי פה את צעדיי. אם מישהו מרגיש שסותמים לו את הפה - פה זה המקום להגיד את זה.
אם סה"כ הפורום מתנהל על מי מנוחות, למה להרוס? זה מריח יותר מידי מפאנאטיות אידיאולוגית - שאם הכול לא מושלם אז צריך להרוס הכול ולבנות את המציאות מחדש - "עולם ישן עד יסוד נחריבה". זו גישה דסטרוקטיבית - לא קונסטרוקטיבית. היא משותפת לאיסלאמיסטים, לקומוניסטים, לנאצים, לנתורי קרתא, לנוער הגבעות וכו' אני מבטיח לך שלא משנה מה תעשה - מושלם זה לא יהיה. אז עדיף לשמוח בטוב שיש.
נ.ב. וויטגנשטיין (המאוחר) בהחלט קשור.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/5/2010 23:43 |
|
| |
אתה שוכח רק דבר אחד - מי שנכנס לפה לא יכול לקבל רושם ממצה של הפורום - גם לא אם יקרא כמה מודעות באקראי. אני בהחלט רואה חשיבות בחוקים הכתובים ואדם חדש נדרש לקרוא אותם (בצדק). במקרה האשכול הזה נפתח בימים בהם באתי בשערי פורום זה וכבר העדתי מעדות ראשונה שהדבר הרתיע אותי. האם אין לזה חשיבות בעיניך? האם אני נשמע לך אדם היסטרי ורגיש יותר מדי? באשר לשלמות - מה לעשות זה הקטע שלי בחיים - לשאוף לשלמות תוך ידיעה שלעולם לא אגיע אליה. אבל ברגע שאפסיק לשאוף לשלמות אחיה בסתירה עצמית ותחשוב על זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 03:15 |
|
| |
"האם אני נשמע לך אדם היסטרי ורגיש יותר מדי?"
לא הייתי אומר "היסטרי" אבל "רגיש יותר מידי" יותר קרוב לאמת...
"באשר לשלמות - מה לעשות זה הקטע שלי בחיים - לשאוף לשלמות תוך ידיעה שלעולם לא אגיע אליה. אבל ברגע שאפסיק לשאוף לשלמות אחיה בסתירה עצמית ותחשוב על זה. "
לא יודע איזו סתירה אתה מוצא.
אבל בכל אופן - יש אימרה עממית: "יותר טוב הוא אוייב הטוב." וכשאנו שואפים לשלמות אנו נוטים לעתים להקריב למענה את מה שהוא בהישג יד - "טוב ציפור אחת ביד מאשר שתי ציפורים על העץ".
אם נדע אילו הן השאיפות שאינן ברות הגשמה, אזי לא יהיה חכם מצידינו להקריב את מה שבר הגשמה למען משהו שאיננו בר הגשמה.
ואחתום בסיפור:
הקיסר הסיני הראשון צ'ין שה-חואנג מאד רצה לזכות בחיי נצח. הוא האמין [כנראה מישהו שכנע אותו בכך] ששתיה של כספית תעזור לו בכך. כמובן שבחי נצח הוא לא זכה ככה, אבל את חיו הבלתי נצחיים ממילא הוא קיצר עוד יותר וחיי פחות זמן ממה שיכול היה לחיות אילו לא היה רודף אחר הבלתי מושג ...
ותחשוב על זה...
לילה טוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 09:31 |
|
| |
הסתירה הפנימית היא כזו: אם אתה חושב שמשהו מושלם - אתה שואף אליו. באשר לרגישות היתר, אינני יכול כמובן לשפוט את עצמי. נראה לי שאני רגיש קצת אבל זה בהכרח קובע את הניתוח שלי את המצב. הרי אפשר להתגבר על רגשות. נדמה לי שהבאתי פה נימוקים לעמדתי. מענין היה לנסות להסיר את הפילטר הזה בכניסה ולראות אם נופלים השמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 16:41 |
|
| |
"מענין היה לנסות להסיר את הפילטר הזה בכניסה ולראות אם נופלים השמיים. "
עם הזמן, זה היה הופך ל"בחדרי חרדים" במקרה הטוב ול"כיפה" במקרה הרע :-)
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 17:45 |
|
| |
יתגבר
מה שהיה עונה לשאלתך הוא רשימה של האשכולות הסגורים והמחוקים...
וכן התפלגות של הופעתם. פעם ביום? פעמיים בשבוע?
אין לי סטטיסטיקה (ואולי אפשר להציע להייד פארק לנהל כזו סטטיסטיקה, אבל מה התועלת).
אבל האשכולות שמחקתי כוללים, כמו הדוגמאות שציינתי לעיל: בקשות לתפילה (מעט ובלב דואב ועם תפילה אישית על החולה מחמת זה שמנעתי ממנו שיתפללו עליו חברי הפורום), הצעות ספאם (עבודה, הגרלה, פירמידה), בקשות למילוי שאלון (היו מעטות, אולי שתיים, בחצי שנה האחרונה, ואחת נשארה והפכה לאשכול), לינקים למאמרים, שירים וכיו"ב (האשכולות נמחקו, אך אם הלינק הצביע למשהו משמעותי להערכתי, נתתי הזדמנות לפותח וממילא לאחרים להעתיק את הדברים הנוגעים לכאן אל האשכול ולהציג את הנושא והשאלות לדיון). היו כמה דוגמאות יוצאות דופן של פתיחת דיונים על נושאים חברתיים (וזה מינוח ביקורתי עדין) שמתאימים לשכנים ב-771.
מה מהדברים שמחקתי נראים לך ראויים להישאר? כיצד אי מחיקתם היתה תורמת לדעתך לפורום?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 20:10 |
|
| |
השתכנעתי שהפורום כנראה מנוהל בצורה ליברלית, אולם אני עדיין בדעתי כי זה אינו תואם את החוקים הכתובים ואני מזכיר שוב שזה מה שעומד לנגד הבאים החדשים וזה גם מה שעשוי לעמוד לנגד מנהלים אחרים. את פורום 771 איני מכיר ואם אפשר להשמיט אותו מן הדיון אשמח. אני העליתי כאן טענות שטרם קיבלו מענה. המקרים שפרטת שייכים למקרה של אנשים שבמודע עוברים על החוקים (או כאלה שלא טרחו לקרוא אותם) ואיני יכול להתאפק מלשבח אותך על אומץ ליבך בענין מחיקת בקשות לתפילה. כ"כ אעיר שאיני מבין בדיוק מה כוונת דיונים על נושאים חברתיים לכן כל האמור כאן אינו מתייחס לקט' זו. לא פורטו כאן מקרים של אנשים אשר הבינו את החוקים ואשר כוונותיהם כשרות ובכ"ז יש פגם בהודעתם. הסיבה היא שזו קט' כמעט מופרכת מיסודה. אם אדם כותב שלא לענין אפשר להסביר לו בצורה עניינית מדוע אין זה נכלל בענייני הפורום וזה יחדד את ענייני הפורום. זו רק דוגמה כמובן. אם הדברים עולים קודם לפורום, אז כולם רואים את ההודעה וכולם מחליטים יחדיו אם היא כשרה אם לאו. כך מתקיים עיקרון השיוויון בין המנהלים והמשתתפים הרגילים. אשמח לקבל תשובות על 2 טענותי אלו (האחת שהודעות תמימות הן למעשה הודעות ראויות או לפחות לא כאלה שראוי למחוק אותן כי הדיון בם ראוי, והשניה שמופר כאן עיקרון השיוויון). אני מודע לכך שיש יתרונות במשלוח הודעה קודם למנהלים - אדם חושב פעמיים על הודעתו אבל אז כותבים שלא בנחת. אני חושב שבמאזן הסופי החסרונות עולים על היתרונות. אלטרנטיבה אחת שעולה במוחי היא להציג את זה כשירות לציבור כאן (גם לותיקים אם הם ירצו) ולהמליץ לחדשים שישתמשו בשירות זה במשך תקופה מסוימת. אני חושב שהפורום לא יתמוטט אם במשך תקופת הנסיון יהיו כמה הודעות שאינן לעניין אבל אני כמובן איני בעל נסיון. ועוד שאלה לחדד זאת למרות שאיני חובב אמצעים כאלה אבל אם נניח היה מפגש של פורום (מפגש ממש פנים מול פנים) והיו מצטרפים גם חברים לא מוכרים לאותו מפגש, האם גם אז הם היו נדרשים לגלות קודם למנהלים את תוכן דבריהם? אני חושב שזה היה קצת לא נעים והייתי אומר אפילו משפיל. אז מדוע בכתב זה לא נתפס כך?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 20:51 |
|
| |
"כ"כ אעיר שאיני מבין בדיוק מה כוונת דיונים על נושאים חברתיים "
פוליטיקה - בעיקר פנים חרדית - שהיא הנושא מס' 1 ב"בחדרי חרדים" ושמידי פעם בפעם יש המנסים להעלות נושא זה גם פה.
"כך מתקיים עיקרון השיוויון בין המנהלים והמשתתפים הרגילים"
זה עקרון שאתה מייבא לפה - לא אחד מעקרונות הפורום.
המנהלים, כשמם כן הם - מנהלים - והמשתתפים כשמם כן הם - משתתפים.
מה דעתך שאני אבוא לבית שלך ואקיים שם את עקרון השוויון בין האורחים לבין בעל הבית?
"אני חושב שהפורום לא יתמוטט אם במשך תקופת הנסיון יהיו כמה הודעות שאינן לעניין אבל אני כמובן איני בעל נסיון. "
צא וראה מה קורה לפורומים שאין בהם פיקוח...
העקרון השני של התרמודינאמיקה אומר שללא השקעת אנרגיה אי הסדר במערכת נתונה מתרבה. או, במילים פשוטות: כדי לשמור על הסדר, צריך להשתמש בכוח. וד"ל
"ועוד שאלה לחדד זאת למרות שאיני חובב אמצעים כאלה אבל אם נניח היה מפגש של פורום (מפגש ממש פנים מול פנים) והיו מצטרפים גם חברים לא מוכרים לאותו מפגש, האם גם אז הם היו נדרשים לגלות קודם למנהלים את תוכן דבריהם? "
מפגשים כאלו התקיימו בעבר [לא זכיתי להשתתף בהם]. ההשתתפות הייתה על פי הזמנה. לא הוזמנו לשם "חברים לא מוכרים". הפורום הזה אקסקלוסיבי [אבל פחות אקסקלוסיבי מאשר כמה פורומים אחרים].
" אני חושב שזה היה קצת לא נעים והייתי אומר אפילו משפיל. אז מדוע בכתב זה לא נתפס כך?"
יהיה אשר יהיה ההסבר הפסיכולוגי לכך - הלא מגוף שאלתך משמע שגם אתה מסכים שאין זה נתפס כך. הלא כן? שהרי לא היית נזקק לניסוי מחשבתי זה אילו זה היה נתפס כמשפיל באותה מידה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 22:11 |
|
| |
אני מפנה אותך לדבריו של מיימוני בדף הראשון באשכול זה:
אבל נראה לי שגם שניהם, שיכולים להעלות טענה של בעלות, יסכימו לקבל כאן את דעתם של רוב המשתתפים אלו שיש להם זכות שיתחשבו בדעתם.
ומדוע?
בעבר כתבה כאן משתתפת שטענה, לדעתי בצדק, כי הפורום שייך לאלו שכותבים בו. אני סבור שהיא צדקה. מי שמשקיע, צריכה להיות לו זכות הבעת דעה.
זו מעין דמוקרטיה של כותבים.
וחוזר על דבריי שאני מכיר בצורך בניהול בפורום זה מפאת גודלו והדינמיות שלו וכו' (יתכן שאם הפורום היה קטן יותר זה היה מיותר). לשאלתך אני משתתף בעוד שני פורומים. באחד מהפורומים המנהלים מכריזים בגלוי שהם אינם מנהלים ונאלצים לשאת בתואר הזה רק בגלל שזו דרישת תפוז. מעולם לא התערבו ולדעתי מעולם לא נזקקו להתערב אך זהו פורום קטן יותר וגם בו אגב מתנהלים ויכוחים יוקדים בנושאים ברומו של עולם. המקום השני הוא למעשה מקום גדול מאוד ואפשר לראות בו אסופה של פורומים וזה אחד מהאתרים השוקקים ביותר באינטרנט. לא רק שאין שם התערבויות בתכנים אלא אפילו כל אדם יכול לשנות כל אות וכל פסיק באתר בכל זמן שהוא ואפילו יכול לעשות זאת בעילום שם. למרבה התדהמה אין שם בכלל בלגן ולא טרור ולא שום דבר מהסוג הזה. זו באמת תופעה יפה. זה מעט דומה לממשק של ויקיפדיה רק בלי המנהלים של ויקיפדיה - יש שם בעלי אתר אבל לא מתערבים (חוץ מאנשים שמפרסמים וכיו"ב). אז האם זה אפשרי - כן.כן. באשר לניסוי המחשבתי שלי - אל תסיק שלי יש צורך בו. אני חש השפלה גם בלי שזה מול קהל חי. אם כי כעת שאני יודע שהמטרה היא לא להשפיל ושהכוונה היא טובה זה מוציא את העוקץ עם זאת עדיין חושב שזה מיותר ומזיק יותר משמועיל. אבל בהחלט רואה שוני בהתנהגות של אנשים ברשת ובמציאות (גם שלי מן הסתם). לסיכום אני חושב שהצורה הנעימה להתנהל היא לחוקק חוקים ולקוות שהם ברורים ושהציבור יכול לעמוד בהם. בדיעבד מי שלא יעמוד בהם - יש את הכלים לטפל בו. התערבות בתכנים עצמם של מי שכן נשמעים לכללים היא מדרון חלקלק מאוד. אני מתפלא דווקא עליך שאינך מכיר בסכנות שבהתערבות שכזו. אפילו אנשים טובים יכולים להחליק במדרון הזה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 22:21 |
|
| |
למיימוני וחבריו היקרים .
אשכול זה בעצמו מהוה דוגמא שגם אם נפתח לדעת המנהל בכותרת לא טובה זה עדיין לא סיבה למחוק את האשכול אלא לשנות את הכותרת ובכך לגרום לדיון פורה בין המשתתפים אך אם היו נוהגים גם באשכול זה לפי החוקים שכאמור אין להם מקום לדעתי בפורום פתוח היה נמנע מכולנו הדיון החשוב והנכבד הזה .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 22:23 |
|
| |
" לשאלתך אני משתתף בעוד שני פורומים. באחד מהפורומים המנהלים מכריזים בגלוי שהם אינם מנהלים ונאלצים לשאת בתואר הזה רק בגלל שזו דרישת תפוז. מעולם לא התערבו ולדעתי מעולם לא נזקקו להתערב אך זהו פורום קטן יותר וגם בו אגב מתנהלים ויכוחים יוקדים בנושאים ברומו של עולם. המקום השני הוא למעשה מקום גדול מאוד ואפשר לראות בו אסופה של פורומים וזה אחד מהאתרים השוקקים ביותר באינטרנט. לא רק שאין שם התערבויות בתכנים אלא אפילו כל אדם יכול לשנות כל אות וכל פסיק באתר בכל זמן שהוא ואפילו יכול לעשות זאת בעילום שם. למרבה התדהמה אין שם בכלל בלגן ולא טרור ולא שום דבר מהסוג הזה. זו באמת תופעה יפה. זה מעט דומה לממשק של ויקיפדיה רק בלי המנהלים של ויקיפדיה - יש שם בעלי אתר אבל לא מתערבים (חוץ מאנשים שמפרסמים וכיו"ב). אז האם זה אפשרי - כן.כן. " אם כבר יש כאלו פורומים נפלאים, אז מה הצורך להפוך גם את עצכ"ח לכזה? זה מזכיר לי את הדיונים בנוגע לסלקציה במועדונים ובמוסדות החינוך: הרי כבר יש מועדונים ומוסדות ללא סלקציה, מה לכם כי תידחפו דווקא למקומות שיש בהם סלקציה? אלא שהתשובה פשוטה מאד: המקומות עם הסלקציה יותר טובים, ואי לכך אנו נדחפים דווקא אליהם... " אני מפנה אותך לדבריו של מיימוני בדף הראשון באשכול זה:
אבל נראה לי שגם שניהם, שיכולים להעלות טענה של בעלות, יסכימו לקבל כאן את דעתם של רוב המשתתפים אלו שיש להם זכות שיתחשבו בדעתם.
ומדוע?
בעבר כתבה כאן משתתפת שטענה, לדעתי בצדק, כי הפורום שייך לאלו שכותבים בו. אני סבור שהיא צדקה. מי שמשקיע, צריכה להיות לו זכות הבעת דעה.
זו מעין דמוקרטיה של כותבים.
" זו דמוקראטיה בחסד ולא בזכות, והמנהלים שומרים לעצמם את הזכות להפר אותה מידי פעם כראות עיניהם.. משל, למה הדבר דומה: למונארכיה בה המונארך מותיר את ההחלטות בידי העם אך שומר בידיו את הזכות להתערב מידי פעם. אלא שבדרך כלל, אם נותנים לעם אצבע הוא רוצה את כל היד - כפי שהמהפכות באנגליה ובצרפת מעידות... "באשר לניסוי המחשבתי שלי - אל תסיק שלי יש צורך בו. אני חש השפלה גם בלי שזה מול קהל חי." "רגיש יותר מידי" כבר אמרנו? "אני מתפלא דווקא עליך שאינך מכיר בסכנות שבהתערבות שכזו...." זה מהלך שיכנועי מבריק - אפילו מופיע במפורש אצל דייל קארנגי - אבל עלי זה לא עובד - כי גם אני קראתי את קארנגי. יעני: בוא נחמיא לצד שכנגד ואז הוא ירצה לעמוד בציפיותינו וכך נביא אותו להסכים עמנו. זה דומה למצב בו ההורים אומרים לילד: הרי אתה ילד טוב ואוהב לעזור לאבא ולאמא. נכון? אז בבקשה תוציא את הזבל. בד"כ גם ילדים לא קונים את זה...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 23:09 |
|
| |
ואני סה"כ רציתי (כלומר הזדמן לי) להחמיא אבל אם לקחת את זה לצד המניפולטיבי תתבשם לך מתחכומך ומבריקות העל שלך. אני אגב לא קראתי את קארנגי (אפילו לא שמעתי עליו) ובכלל לא מלומד שכזה ואין לי פח זבל בבית. אגב רגיש יותר מדי או פחות מדי זה ענין יחסי...
אם כבר יש כאלו פורומים נפלאים, אז מה הצורך להפוך גם את עצכ"ח לכזה? חשבת אולי ששם נדונים נושאים אחרים??
זו דמוקראטיה בחסד ולא בזכות, והמנהלים שומרים לעצמם את הזכות להפר אותה מידי פעם כראות עיניהם ולזאת יקרא ניהול שכבר אמרתי שהוא כנראה נחוץ כאן. אולם הזכות הזו שהם עצמם רוצים להעניק אינה מוענקת כאן. לדעתי השוואה של הפורום למועדונים עם סלקציה היא לא בדיוק טובה...
כאשר גוף כלשהו מחוקק חוקים נק' המוצא שלו היא שאלו חוקים שרוב הציבור יכול להבין ואם הוא גוף דמוקרטי הוא גם אמור לשאוף שזה יהיה רצון כל העם. ישנו גם עיקרון השקיפות דהיינו שהדברים גלויים לכולם. כן אין את העיקרון הזה ואפילו יהיה מיימוני צדיק שבצדיקים עדיין נאמר "אל תהיה דן יחידי". לצערי בפועל יש כאן דן יחידי ועוד בדלתיים סגורות.
תוקן על ידי יתגבר ב- 25/05/2010 23:14:44
"ישתבח בעל הרצון שלא תושג תכלית כוונתו וחכמתו" (מו"נ ח"א ב)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 23:11 |
|
| |
א הלל הזקן,
| מעמיק2 כתב: |  | |
למיימוני וחבריו היקרים .
אשכול זה בעצמו מהוה דוגמא שגם אם נפתח לדעת המנהל בכותרת לא טובה זה עדיין לא סיבה למחוק את האשכול אלא לשנות את הכותרת ובכך לגרום לדיון פורה בין המשתתפים אך אם היו נוהגים גם באשכול זה לפי החוקים שכאמור אין להם מקום לדעתי בפורום פתוח היה נמנע מכולנו הדיון החשוב והנכבד הזה .
|
|
אשכול זה אינו מהווה דוגמא אלא לכך שרבו של מיימוני הוא הלל הזקן, וממנו למד להאריך רוח. אני הייתי דוחף אותך באמת הבניין שבידי, ובכך מציל את זמני היקר מהתעסקות מיותרת וגוזלת זמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/5/2010 23:30 |
|
| |
מסכים עם מואדיב.
כפי שכבר כתבתי לעיל, ברגע שמלך מועיל בטובו להתחשב בנתינים, הנתינים אצים-רצים לערוף את ראשו. נותנים להם אצבע, רוצים את כל היד.
יעידו על כך צ'ארלס הראשון באנגליה, לואי ה-16 בצרפת, אלכסנדר השני ברוסיה ואחרים...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/5/2010 07:32 |
|
| |
יחי המלך ! יחי המלך ! מלך יש רק אחד וזה אבינו שבשמיים. לעומתו כולנו שוים.
|
|
|
|
|