בית פורומים עצור כאן חושבים

חיוב משתתפים חדשים לקבלת אישור לאשכול: האם מיימוני צודק בבקשתו ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2010 07:41 לינק ישיר 

יחי הקומוניזם.

אני אשכרה מגיע אליך הביתה כדי לממש את עקרון השוויון בין האורחים לבעל הבית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 10:27 לינק ישיר 

אבל כאן זה מתיימר להיות בית של כולם. בלי קשר אם תזדמן לחיפה אתה מוזמן אלי הביתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 17:30 לינק ישיר 

כאן זה מתיימר להיות בית פתוח לכל המוכן להתנהג כאורח טוב - לא בית של כולם

תודה על ההזמנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 11:35 לינק ישיר 

אני בא לפה ביודעי שהחוק תקף לגבי כמו לגבי כל אחד אחר (וזה כולל גם את המנהלים). בלי יוצא מן הכלל. אם הייתי חושב שיש חוקים לאורחים ויש חוקים אחרים למנהלים - נדמה לי שהייתי מוותר. תפקיד המנהלים הוא לאכוף את החוק אבל זה לא אומר שהם מעליו.
<יש לציין שלדעתי דעתך אינה דעת המנהלים ועוד דבר - לצערי דבריך מזכירים לי ויכוחים מאוד אלימים מויקיפדיה שבהם האמת נזנחה מטעמים שאינם ענייניים. זכור על מה חרב בית שני >

אני אגב עדיין מחכה להתייחסות לנקודות שהעליתי בהודעות הקודמות מפי מיימוני או כל מי שירצה להגיב.

תוקן על ידי יתגבר ב- 27/05/2010 11:38:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 12:05 לינק ישיר 

יתגבר
אני חבר בפורום היפה הזה כבר מעל 6 שנים. ומעיד כי הרב מיימוני, אכן נוהג כהלל, בסיפור שהוציאו אותו מהסאונה.
 לפעמים הליברליות שלו מדהימה ומרגיזה אותי כאחד, (אני לא עושה לו פרסומת).

אבל בכל זאת נדמה לי, כי הוא נותן לכל אחד את הזכות לכתוב כאן, אבל בפרוש הוא משאיר גם את הזכות לכל אחד לא לכתוב כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 16:07 לינק ישיר 

יתגבר: אין חוקים נפרדים לכותבים ולמנהלים, יש בהחלט חוקים נפרדים לכותבים ותיקים ולאורחים זה מקרוב באו. יש סיבה לכך שבחרת להתחיל ולכתוב בפורום זה ולא בכל אחד אחר, והיא אופי הדיונים המתנהלים בו והדרך בה הדבר נעשה. תכונות אלו לא נוצרו מעצמן, והן תוצאה של סגנון הכתיבה וניהול הדיונים של המשתתפים הותיקים דכאן. אולי יום אחד ניתן יהיה לומר את אותו הדבר לגביך, אך בינתיים אתה רק נהנה מפירות ההשקעה רבת השנים של אחרים. כיוון שכך, הכניסה ברגל גסה אל מקום חדש מתוך דרישה ליחס וזכויות זהות לאלו של מקימיו יוצריו ומתחזקיו - יש בה יותר משמץ של חוצפה. אם תחשוב על זה, גם אם יוחלט לערוך מפגש ולהזמין אליו את כל חברי הפורום מלבדך, כיוון שמארגניו החליטו שסגנון הדיבור שלך אינו מוצא חן בעיניהם, יהיה זה מעשה לגיטימי לחלוטין, והתחושה הנעימה יותר או פחות שלך בעקבות כך לא תעלה ולא תוריד מאום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 10:13 לינק ישיר 

"זכור על מה חרב בית שני"

בגלל שכל אחד שיחק אותה בעל הבית - כמפורש ב"מלחמת היהודים".

יהודים, מה לעשות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 10:59 לינק ישיר 

יתגבר
אני חבר בפורום היפה הזה כבר מעל 6 שנים. ומעיד כי הרב מיימוני, אכן נוהג כהלל, בסיפור שהוציאו אותו מהסאונה.
 לפעמים הליברליות שלו מדהימה ומרגיזה אותי כאחד, (אני לא עושה לו פרסומת).
אני מדגיש בפעם השלישית או הרביעית שאין אני מדבר על ההתנהגות בפועל אלא על החוקים הכתובים בשער. שימו לב שהליברליות המונהגת כאן - מעידים עליה בחביבות וחבל שזה לא ישתקף בחוקים.
הכניסה ברגל גסה אל מקום חדש מתוך דרישה ליחס וזכויות זהות לאלו של מקימיו יוצריו ומתחזקיו - יש בה יותר משמץ של חוצפה.
אינני חושב שלומר אמת זו רגל גסה. אדרבא לעיתים המנעות מלומר את האמת היא הגסות. כך היא האמת בעיניי - אשימה על השולחן. ירצו יזמינו לא ירצו לא יזמינו. כאשר אני מדיין עם מישהו אני רוצה שיוויון, כנות ושקיפות. אם זו גסות אז אני גס.
אני לא מקטלג אנשים - מוכן לדון עם כל מי שהוא כנה. גם משתתף בפורומים אחרים ככל שמותיר לי הזמן.

@רדףהשיג, בית שני חרב שהעמידו דבריהם על דברי תורה. אני שוב אומר לך, אתה מתבלבל בין הנהלה ובין בעלות. זה כמו שתגיד שהשוטרים או אפילו בתי המשפט הם בעלי הבית של מדינת ישראל. זה כמו שבית משפט ינסה לשלול את זכות הכנסת לחוקק חוקים. או המשטרה רחמנא ליצלן. 

"...והוי דן את כל האדם לכף זכות" 

תוקן על ידי יתגבר ב- 28/05/2010 11:01:15

תוקן על ידי יתגבר ב- 28/05/2010 11:01:57

תוקן על ידי יתגבר ב- 28/05/2010 11:06:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 11:04 לינק ישיר 

"@רדףהשיג, בית שני חרב שהעמידו דבריהם על דברי תורה"

אז אדרבא - זו סיבה טובה שתצא מהראש המשפטי הנוקשה שלך...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 11:24 לינק ישיר 

יתגבר

אם היית עוקב אחר הדיונים כאן בפורום היית רואה כי רוב הכותבים לא מתיחסים לתורה שבכתב- כי רק לתורה שבעל פה.
מה שכתוב בתקנות כתוב, מה שקובע. זה מה שקובע, ומי שקובע והוא קובע לדעתי וגם לדעתך כנראה, כפי שראוי לקבוע.

אז יעמוד בכבוד- פתח פיך ויאירו דבריך, בצורה קונסטרוקטיבית ולא דהקונסטרוקטיבית. (רק תראה איך הרודף הזה משיג. אני כותב במילים לטיניות ארוכות.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 11:31 לינק ישיר 

(רק תראה איך הרודף הזה משיג. אני כותב במילים לטיניות ארוכות.)
:-)
ועכשיו ברצינות, אני לא חושב שאפשר להגדיר בדיוק מה זה קונס' ומה זה דהקונס'. מה זה טאקט ומה זה חוסר טאקט וכו' וכו'. אני כותב את האמת כפי שהיא נראית לי ללא כחל ושרק בד"כ. אם התקנות אינן תואמות את המציאות מדוע להתעקש ולהשאירן? 

אז אדרבא - זו סיבה טובה שתצא מהראש המשפטי הנוקשה שלך...
אני בעד מינימום חוקים למקרה שלא שמת לב. אתה מתעקש להשאיר את החוק שאינו תואם את המציאות לדבריך.

עוד משפט שאיני מתאפק מלצטט בתקווה שיחדור הלבבות:
"גדולה הכנסת אורחים יותר מקבלת פני שכינה"

כינית אותי רגיש - כן אני שמח להיות רגיש!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 11:36 לינק ישיר 

אתה יודע, למילה "רגיש" יש שתי משמעויות:

1.

x רגיש לרחשי ליבו של x

2.

x רגיש לרחשי ליבו של y

ואין לבלבל בין שתי המשמעויות....

רגישות מסוג 2 היא, כמובן, מבורכת. רגישות מסוג 1 לעתים גובלת ב"פולניות"....

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 28/05/2010 12:11:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 14:23 לינק ישיר 

אני נוהג לחלק זאת ל:

1.       רגישות – אדם לזולתו.

2.       רגשנות (תתעלמו מהמובן השלילי) – אדם לעצמו.

הרבה פעמים אומרים על אדם שהוא רגיש, האומר מתכוון שהוא מודע לרגשות של עצמו מחובר אליהם וכד', והשומע מבין - רגיש לזולת, מקשיב, מבין וכד'. לכן חשוב כל פעם לברר במה מדובר, משום שיש רגשנים לא רגישים ויש רגישים אך לא רגשנים.

השימוש במילה רגיש בלא הבחנה, נובע לדעתי מחוסר רגישות (שוב תתעלמו מהמובן השלילי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 14:54 לינק ישיר 

היי שלום עליכם
שלחו לי בקשות לכך שאתקלט כאן בשבת,ואכתוב כמה מילים,מה אתם אומרים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 14:55 לינק ישיר 

לשומר תוכחת

רגשנות פרושה סנטימנטליות ומכיוון שמונח זה איננו זהה למונח רגישות נראה לי שהבחירה  שלך,מבחינת השפה ,איננה נכונה..

ובאשר לדעתך ששימוש בלתי מובחן במילה רגישות מורה על חוסר רגישות-הרי אין זה המקרה היחיד  שבו חייבים להוסיף  מילה או שתיים להבהרת הכוונה.(רגישות עצמית מול רגישות לזולת)

תוקן על ידי צענערענע ב- 28/05/2010 15:04:59

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חיוב משתתפים חדשים לקבלת אישור לאשכול: האם מיימוני צודק בבקשתו ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.