בית פורומים עצור כאן חושבים

חיוב משתתפים חדשים לקבלת אישור לאשכול: האם מיימוני צודק בבקשתו ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/5/2010 16:03 לינק ישיר 

צענערענע

אני לא בטוח שהבנתי אותך, מדבריך נשמע שאני משווה בין רגשנות לרגישות, אך אני אמרתי שאין קשר ביניהם. לגבי ההשוואה בין רגשנות לסנטימנטליות, אני מסכים איתך אך לא לחלוטין. להבנתי, סנטימנטליות היא אכן רגשנות, אך רגשנות כוללת עוד סוגי רגשות של אדם לעצמו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 16:09 לינק ישיר 

"אני נוהג לחלק זאת ל: 1. רגישות – אדם לזולתו. 2. רגשנות (תתעלמו מהמובן השלילי) – אדם לעצמו "

אז אולי תסביר את החלוקה שלך .

(האם לדעתך אי אפשר לומרלמשל משפט כזה::פלוני הוא אדם רגיש ולכן צריך להתנהג כלפיוו בכפפות של משי?

תוקן על ידי צענערענע ב- 28/05/2010 16:12:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 16:18 לינק ישיר 

מיתלמד אתה מעכיר כאן את האוירה.
אנחנו לא כופים עליך אורח חיינו. אז תעזבינו לנפשינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 16:30 לינק ישיר 

במקרה הזה אין שום בעיה, מכיוון שהמשך המשפט "ולכן צריך להתנהג כלפיו בכפפות של משי" מבהיר שהכוונה לרגשנות. אך אם היה נאמר (וכ"ש נכתב) פלוני הוא אדם רגיש, יש בעיה, משום שהייתי מסתפק אם הכוונה ביחס לעצמו (וזה יכול להיות חיובי ויכול לעיתים להיות שלילי), או ביחס לזולתו. לכן לי נוח לקרוא לאדם שמחובר לרגשותיו עצמו, רגשן. ולאדם שמחובר לרגשות זולתו, רגיש. כעת נראה לי דווקא להעדיף את דבריך, מכיוון שלכינוי רגשן יש קונוטציה שלילית משום שמשתמשים בו לכנות אדם פגיע ואני מתכוון לחיבור של האדם לרגשותיו וזה יכול להיות מעולה ביותר (אם לא מגזימים וחופרים וכו').

ולכן פשוט צריך לשים לב להבדל בין אדם שמחובר (מקווה שמובן למה כוונתי במונח זה) לרגשותיו, שזהו סוג אחד של אינטליגנציה רגשית. לבין אדם שמחובר (כנ"ל) לרגשות זולתו שזהו סוג אחר של אינטליגנציה ריגשת. וכמובן יש להבהיר זאת כשמדברים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 17:31 לינק ישיר 

בד"כ משתמשים במילה "רגשן" כמו שאומרת צענערענע - סנטימנטאליות.

סנטימנטאליות היא למשל יכולת לבכות כשצופים בסרט, חיבה לטראגדיות סוחטות דמעות או לחילופין ליצירות רומאנטיות תלושות מן המציאות וכו'

פגיעות מחד והיות קשוב לדברי הזולת מאידך - שניהם נקראים "רגישות". וצריך להבחין בין השניים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 17:38 לינק ישיר 

טוב, אני לא רואה מחלוקת.

תוקן על ידי שומר_תוכחת ב- 28/05/2010 17:38:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/5/2010 22:51 לינק ישיר 

שבוע טוב לכולם. בינתיים אני רואה המון דיון ברגשות, בלב ובכליות (אני חושב שאת הענין הזה עדיף להשאיר לקב"ה, אפילו אחרי יותר משתיים וחצי דקות), ואילו הענין עצמו לא מקבל ממש התייחסות. אם יש צורך שאסכם את הנק' שהעליתי שוב אעשה זאת בשמחה. רק תבקשו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 02:12 לינק ישיר 

שבוע טוב

אתה מוזמן לסכם.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 14:43 לינק ישיר 

1) מופר עיקרון השקיפות - הדיון במודעה נעשה מאחורי הקלעים.
2) יש כאן דן יחידי (או אולי 2-3 דנים במקרה הקצת יותר טוב) וזאת מבלי שינתן לאחרים הזכות לראות איך הם דנים וכיו"ב לערער על המהלכים או אפילו פשוט לצפות ולהבין. בכך גם מופר עיקרון השיוויון - התובע (והמילה תובע כאן היא עדינה כי במערכת חוקים לא תובעים מראש אלא רק בדיעבד) הוא גם השופט וגם המבצע ואין מה שירסן אותו. הוא מעל כולם ואין לאף אחד זכות להביע דעה וזאת בניגוד לרצון שהובע כאן שהפורום שייך לכותבים בו ולכולם זכות להביע דעה לפחות.
3) הדבר הוא בחינת עלבון, סירבול והכנסת אורחים לקויה שכן החוק נכתב בהנחה שמבינים אותו וההנחה היא שכולם אנשים מכובדים ומכבדים עד שיוכח אחרת רהוטים וצדיקים עד שיוכח אחרת. אסור להקל ראש בעיקרון הזה שכן זה הקלת ראש בכבוד הבריות וכבוד זו לא סתם מילה של בדוויים אלא יש לה השלכות כגון כנות, הוגנות וכו'. 
4) זה אולי הסעיף הכי חשוב - אם אדם עושה ככל יכולתו להקפיד על החוקים וסה"כ הניסוח שלו לא יצא טוב - הרי זה מגופו של ענין - המון אם לא רוב רובם של הויכוחים בעולם ניטשים על אי-הבנות לשוניות ועצם התיקון הלשוני הוא חלק מהמשחק. שנית, אם התוכן של האדם אינו מתאים לפורום, על אף שהוא בכנות מנסה, גם אז זה חלק מהמשחק. להסביר למה דבר שייך או לא שייך זה מאוד מהותי ומחדד. זה גם מחזיר אותי לס' 2 - לפעמים נדמה לאחד שמשהו אינו רלוונטי והשני דווקא כן מוצא בו עניין.

בפורום פתוח תמיד יהיו אנשים מכל הצבעים והגוונים ולא אחת זה מה שתורם. אני בהנחה שכל אדם שמשתדל ימצא לו הד בלבבות וסה"כ אנו לא נשנה את העולם בפורום הזה כנראה ואנו פה בשביל לדון עם אחינו. הסיכון או שמא אומר "סיכון" היחיד שאני רואה כנגד כל העוולות שמניתי הוא השארות הודעה למשך זמן קצר בפורום. הטענה שכך תורד איכותו של הפורום היא קודם כל מתנשאת בעיניי שנית, אני חושב שכל אדם יכול לבחור לו לאיזו הודעה להגיד ולאיזו לא. אני מודע לכך שישנה בעיה לטפל בכמויות של אנשים ושל חומר אבל זו לא הדרך - אלא הדרך היא הגדרה מאוד מדויקת של חוקי פורום שמראש לא תאפשר לאדם לדבר יתר על המידה והחוקים האלה יחולו על כולם כולל כולם. כמובן שאין חוקים כאלה מושלמים אבל זה הכיוון וזו תהיה מגמה שתשתכלל עם הזמן. תמיד אפשר להעיר לאדם במסר פרטי אם לא רוצים לביישו בציבור, אבל אם הטיעונים עניינים אינני רואה שום בעיה לדון בהם.

מקווה שלא שכחתי כלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 14:59 לינק ישיר 

יתגבר

הערות תגובה על דבריך החשובים.

א. כאשר אדם שולח אשכול לבדיקה, הדיון נעשה איתו ומולו. ההחלטה האחרונה היא בידי המנהל, מפני שיתכן שהכותב לא השתכנע שדבריו אינם מתאימים לפורום ("מה רע באשכול על המריבות הפוליטיות האחרונות ביישוב *************? הרי זה מעניין ואינטלקטואלי!").

ב. הבדיקה נעשית במספר מישורים.

1. בחירת הנושא. כאמור בסעיף א', לא כל נושא מתאים לפורום. זה תנאי ולא יעבור.
2. הצגת הדברים. אין די בציטוטים ארוכים או בשאלה קצרה מדי. צריך הקדמות שיכינו את הרקע לקורא.
אם הכותב אינו יודע מספיק על התחום או שקשה לו לארגן את החומר, המנהל או הסגן יעזרו לו בהצעות שונות עד שתתקבל לטעם שני הצדדים תוצאה סופית מוסכמת.
3. ניסוח בעברית טובה וברורה. אם הכותב מתקשה לסגנן, האחראי יעזור לו.

כל זה נעשה בתיבה האישית ולא לעיני הציבור. למה שאחרים אמורים לדעת מזה?

4. כל אחד בחזקת מי שיש לו רעיונות הראויים לבחינה. אבל לא האדם עומד כאן למשפט ובחינה אלא מה שכתב. ומה שכתב נמצא במישור הבין-סובייקטיבי וצריך להתאים כדי לא להטריח אחרים ולא לבזבז את זמנם.

זו נקודה שכדאי שתשים אליה לב. כתיבה בפורום אינה פעולה בחלל ריק. יש לפורום עמוד ראשון ובו מקום לכך וכך נושאים. כל פירסום של אשכול דוחק נושא שכתבו אחרים והוא יקר לליבם.

כל פתיחת אשכול (או אפילו כתיבת תגובה) מזמינה קריאה ומחשבה. כאשר מדובר בדברים שהוגדרו כבלתי מתאימים על פי החוקה, החברים בפורום מצפים שהם לא יבזבזו את זמנם על זה. הכותב דברים כאלו בלא להתחשב בחוקה, גוזל את זמנם. אולי לא הרבה. אולי הם אינם מקפידים. אבל עדיין זו השתלטות על "מה שאינו שלך".

5. הצעת או העלית בדבריך הצעה לחייב כתיבה קצרה. זה רעיון מצויין, ואני מודה בכך בהיותי כמסתבר מי שכותב את התגובות הארוכות ביותר בפורום הזה...

הדרך היחידה שבה אני רואה אפשרות ליישם את ההצעה היא לכתוב בצורה שמשלבת סיכומים וביאורים. הסיכומים בצורת כותרות או במודגש ואחריהם במוקטן הביאור וההנמקות.

אבל זה טכני כל כך שלא כולם יוכלו לעמוד בזה. אם כי הכותב כך ודאי הרי זה משובח.

סבורני שעניתי בכך למה שטענת ועל כן איני רואה מקום לשינוי בכללים (מלבד הבקשה לקצר).

אני מעתיק סעיף אחד בדבריך כדי להתייחס במפורש אליו.

כתבת:

זה אולי הסעיף הכי חשוב - אם אדם עושה ככל יכולתו להקפיד על החוקים וסה"כ הניסוח שלו לא יצא טוב - הרי זה מגופו של ענין - המון אם לא רוב רובם של הויכוחים בעולם ניטשים על אי-הבנות לשוניות ועצם התיקון הלשוני הוא חלק מהמשחק. שנית, אם התוכן של האדם אינו מתאים לפורום, על אף שהוא בכנות מנסה, גם אז זה חלק מהמשחק. להסביר למה דבר שייך או לא שייך זה מאוד מהותי ומחדד.

כנראה לא בארתי את עצמי קודם יפה, כי זה בדיוק מה שאנו מנסים לעשות עם כל כותב שרוצה לפתוח אשכול. מתנהל עימו דיון, או משא ומתן, על ניסוח ועל הבהרת דבריו. אלא שזה לא נעשה על חשבון הציבור אלא בתיבה האישית. יותר מכך, הבושה שיכולה להיות לו עקב ניסוח לא תקין או טעויות בולטות בדבריו ייחסכו ממנו.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < language="">

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 15:46 לינק ישיר 

יתגבר: נראה שמרוב רצון להשמיע לא ניסית לשמוע בעצמך, ראה תגובתי אליך בעמ' קודם. לעניינינו בקצרה, הנחת יסוד לקויה אחת בבסיס דבריך - ההנחה שמישהו חייב לך משהו, ושהפורום הזה מחוייב לערכי דמוקרטיה או שיוויון כלשהם כמו המדינה. כאמור זה מכבר, הפורום שייך למקימיו, מנהליו או הכותבים הקבועים בו. כך או כך, אם כולם מסכימים על סגנון התנהלות מסויים שנוח להם בו, לא יתכן שום טיעון שבעולם מכוחו יהיה עליהם לנהוג בדרך אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 16:07 לינק ישיר 

לא ענית לי לגבי היותך דן יחידי בענין הזה. אינך רואה בעיה בשקיפות ועל כך לא נותר לי אלא לשאול אותך האם היית רוצה שבתי המשפט יהיו נתונים בידי אדם אחד מאחורי דלתיים סגורות?
באשר לבושה - ובכן זה פשוט מאוד, אדם אשר חש כי פחות בושה תושת עליו אם יתקן אותו המנהל מאחורי הקלעים ולא מול הציבור הרחב - לו תינתן האפשרות להשתמש בשירותי ההגהה של המנהל או מישהו אחר המוכן להתנדב למשימה (אני מוכן לעשות זאת אם מישהו ירצה מבט שני בהודעתו ואין בזאת להעיד כי אני טוב בהגהה). מה אתה אומר על פיתרון זה?
באשר לטענתך כי זה ביזבוז זמן הציבור - אשיב לך כנגד ומה עם ביזבוז זמן החדשים שנכנסים לכאן ? הלא סטטיסטית רובם ראויים. חוץ מזה הפורום לא נעלב ואילו החדש כן. מי שמאוד חרד לזמנו יכול לדלג על הודעות של משתמשים חדשים ורק משיעשו ותיקים יקרא אותם (ואני יודע שדבריי מצחיקים משהו אבל כך גם אני רואה את כל הפרוצדורה הזו - כמצחיקה, על אף הכוונה הטובה שעומדת מאחוריה).

ובכן לא ממש התכוונתי להנהיג תקנה של הודעות קצרות אבל זה באמת רעיון לא רע (כל עוד לא יותר מדי מחמירים).

אף לא התייחסת לענין הכנסת האורחים - ייתכן שזה לא מאוד חשוב בעיניך אבל שים לב שיש אנשים שכן לומדים מכך דברים. תאר לך שאני בא לדבר איתך ואני אומר לך תן לי שקל כדי שאאזין לך. אם אתה לא נותן לי שקל אני לא מוכן לשמוע אותך. לכאורה מה זה שקל (או דוגמה יותר טובה - הוא יבקש ממך להביא חוות דעת שלישית על מה שאתה מתכוון לומר)? אבל אם אדם מתעקש על השפלה מיותרת - מה זה אומר על המשך השיחה עימו?

אנסה לסכם את תשובתך כיון שלא ענית במקביל לסעיפי: על ס' 1 ענית שאין לך בעיה עם זה. על ס' 2 לא ענית. על ס' 3 גם לא ממש ענית ועל הס' הכי חשוב - 4 ענית תשובה מעגלית כלומר הגדרת מראש את ההודעה כמבזבזת זמן (כלומר כך אתה מתיחס אליה בפועל) ואני שוב אומר שאם אדם כותב בכנות וביושר אזי זה לא יכול להיות בזבוז זמן של ממש. מכל מלמדי השכלתי.
אני חושב שאם היית שוקל רווח מול הפסד היית רואה שיש הרבה הרבה יותר משקל להפסד כאן. הרווח היחיד הוא מניעת הופעת ההודעה לכמה זמן (שבהם לכאורה תהיה פלישה לרשות הציבור, אם כי אני איני רואה בזה פלישה לרשות הציבור בדיוק כפי שאיני רואה באדם ש"אינו שיא הגאונות" המתהלך ברחובות כמזהם אותם או פולש אליהם). כל ההתכתבות בתיבה הפרטית יכולה להעשות גם כך.
ועוד הערה: כל הודעה אפשר לשפר. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 16:17 לינק ישיר 

נפגע והציץ שוב פעם אני נתקל בנסיונות לבחון את ליבי וכיליותיי וזה בסדר מבחינתי אלא שזה הופך את הדוברים לאנשים לא רציניים בעיניי לפחות. אני מקשיב קשב רב כמיטב יכולתי ולצערי רוב ההודעות שאני שומע כאן אינם ענייניות מעיקרן - חבל מאוד.
עכשיו לגופו של ענין - לא אמרתי שמישהו פה חייב לי משהו. ראשית, אני רוצה לדעת מה רוחו של הפורום ע"מ שאדע אם אני מתאים לו ואם הוא מתאים לי. שנית, אני נאחד כאן בהצהרת בעלי הפורום שהפורום שייך לכותבים בו. אז מה אתה אומר שאני מפרש דברים כאשר הדברים נאמרים מפורשות?
אתה צודק כי אם כולם (כלשונך) רוצים משהו - כך זה יהיה, על כך אין ויכוח. אני אינני בטוח שכולם רוצים כך (למעשה זה בניגוד לנאמר כאן לפי הבנתי וכך אני מנסה להוכיח) ואפילו אם הרוב רוצה כך זה לא אומר שאין מיעוט שרוצה אחרת ואין להתחשב בדעתו. אבל כאמור, אני מנסה לקחת את הקולות שראיתי פה מנכבדי הפורום השואפים לשיוויון וליברליזם (לא סתם דמוקרטיה אלא ליברליזם) ולנסות להראות שיש מקום לשיפור.
אני גם לא חושב שזה בריא שלכולם יהיו אותם דעות.
שים לב שהדיון כאן גם עשוי לחדד אצל מי מהצדדים את עמדתו. למשל אתה עשוי לצאת מהדיון הזה בדעה מחוזקת שיש להשאיר את הנוהל - מחוזקת מחמת הדיון. לפיכך אני חושב שהדיון הזה הוא חשוב, בלי להתחשב בתוצאה.
אל תבהל להשיב, דון עימי בנעימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 17:12 לינק ישיר 

יתגבר: כבר הערתי לפני כן, שכל בר דעת מבין ש"כותבים" אינו כולל כל אורח זה מקרוב בא, אלא כאלה שכבר הספיקו לתרום לפורום תרומה משמעותית. מכאן שכל עוד לא הגעת למצב שאתה זכאי לאחוז בתואר זה, אינך מאן דאמר בנידון מעבר למציע רעיונות לשיפוטם של האחרים. לעניינינו, העובדה שהכותבים הוותיקים אינם מתלוננים משמעה שדעתם נוחה מהמצב הקיים (או לחילופין שמיימוני משליט שלטון אימה באמצעי טרור שונים בפורום), ולכן כל התוכל לדון הוא מדוע זהו רצונם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/5/2010 17:39 לינק ישיר 

נפגע
מרוב פחד וטרור איני מסוגל להביע את רצוני.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חיוב משתתפים חדשים לקבלת אישור לאשכול: האם מיימוני צודק בבקשתו ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.