בית פורומים עצור כאן חושבים

כבוד (גוף) המת והישארות הנפש

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2010 23:42 לינק ישיר 

מטפחת

אולי תלמד אותי ותגלה לי איפה ובאזו גמרא יש את ההלכות הקבורה, המוכרות לנו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 00:46 לינק ישיר 

מה זה חשוב מוכרות או לא, נדרש יחס מסוים לגוף המת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 17:50 לינק ישיר 

ועוד באותו עניין- פחות או יותר:

לפי הדיווחים (הלא מאומתים) סירבו כל חברות הקדישא שנתבקשו לטפל בקבורתן של עצמות מפוני אשקלון להביאן לקבר ישראל, וזאת מחמת ספקות בדבר היותן עצמות יהודים.

בהנחה שהלכות קבורה וכבוד המת הינן מדרבנן (וקשה מאוד להגיד שאלו הלכות מדאורייתא), האם אליבא דידם לא שייך הכלל של ספק דרבנן לקולא?

האם יש בכלל מקרים שמשתמשים בקולא הזאת בעולם החרדי? (כן, ישנם כמה. כאלה שבהם ה"קולא" בסופו של דבר היא "חומרא" – פטור מברכות במקום של חשש לברכה לבטלה וכדומה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 08:31 לינק ישיר 

ירוחם,

1. קבורה היא ברירת המחדל בכל התנ"ך, במשנה ובתלמוד. ליקוט עצמות הוא סוג של תהליך קבורה, שהרי סוף סוף את העצמות ליקטו לארון אבן  [או לחרס אצל העניים], ואותו קברו במערה. לא שמעתי על תרבות כלשהי שבה לא קוברים מתים, או שורפים אותם. בתרבות היהודית לכל דורותיה נהגו לקבור.

2. אילן היוחסין המפורסם שאני מכיר של קריאת שם הנולד בשם הסב הוא משפחת הנשיאים, שם ישנם רבים בשמות יהודה - גמליאל - שמעון ואף פעמיים הלל. ישנן עוד דוגמאות, בולטות פחות, אפילו ביוחסין שבדברי הימים.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2010 09:06 לינק ישיר 

השכן
ראה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 10:56 לינק ישיר 

השכן
ליקוטי עצמות היו אכן לאחר שכאמור הבשר הרקיב, כי בפועל לא היתה כל תרבות של קבורה מסודרת, המת היה מושלך מחוץ לעיר , ורק את העצמות היו אוספים- או הילדים את עצמות הוריהם- וזה יום שמחה בשבילם כמו שמבואר במועד קטן. והיו גם אנשיםשהיו מתפרנסים מהליכה בשדות ובצידי הדרכים ומלקטים את העצמות,
סדרי הקבורה הנהוגים היום היא מאד מאוחרת, עד היום איני מבין מה שייך טהרה של מת? איך זה בדיוק עובד?
אבל כמובן מלכים ושועי הארץ נקברו בחלקת הקבר של משפחתם, אבל לא רוב העם. וכפי שציינתי הדבר בולט אצל הנביא אלישע, שלא נקבר כי אם הוצא מחוץ לעיר.

בענין השמות אתה מביא לי יוצאים מהכלל- בכל התנ"ך אין שמות של האבות של השבטים של משה ואהרון, נדמה לי כי גם לא דוד ושלמה שמואל וכו'
בש"ס כאמור חוץ מיוצא מהכלל אין שמות על  נפטרים. הזכרת את ר'  הלל השני. נראה לך הגיוני שעל שמו של הלל לא נקראו רק לאחר שלש מאות שנה.
צא לחוצותיה של קריה וראה כמה מנחמים יש? כמה שלמה זלמן? וכ'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 14:23 לינק ישיר 

השכן כתב: אילן היוחסין המפורסם שאני מכיר של קריאת שם הנולד בשם הסב הוא משפחת הנשיאים, שם ישנם רבים בשמות יהודה - גמליאל - שמעון ואף פעמיים הלל.

יתכן שמי שאמור להיות נשיא, רצו לתת לו שם כשל הנשיא הקודם.

דוגמה לדבר: שמות המלכים והנשיאים שהיו קבועים, כמו פרעה במצרים ואבימלך בפלשת

עוד דוגמה: "כל מלך שדים לבד משמו הפרטי, נקרא אשמדאי (בדומה לפרעונים). אשמדאי כמו כל שד מת בסופו של דבר, ואז ממליכים מלך אחר במקומו שנקרא אף הוא בשם אשמדאי". [ויקיפדיה]

תוקן על ידי נביאים ב- 27/05/2010 14:40:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 12:27 לינק ישיר 

http://www.bhol.co.il/Article.aspx?id=23904

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 12:43 לינק ישיר 

לערוך לויה לסבון כבר נשמע לי מטורף והזוי לגמרי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/1/2011 12:50 לינק ישיר 

עם ההגיון של אנשים מסוימים אומר, כי כל חלק ולו הקטן ביותר מגוף האדם חייב קבורה.
מה לא הגיוני לקבור שומן אדם  שהגרמנים הפכו לסבון? שומן שנלקח כנראה מהרבה יהודים?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כבוד (גוף) המת והישארות הנפש
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.