| נשלח ב-23/5/2010 11:53 |
|
| |
יעוץ בשידוכים - בעיה רפואית - מתי לספר?
רציתי להתייעץ אתכן: יש לי אח בן 21 בחור מוכשר,נאה,משכמו ומעלה,בן למשפחה מעולה.אבא רב ות"ח מפורסם. הבחור לומד בישיבה מפורסמת.ונמצא בשידוכים. לאחי יש סכרת נעורים,למי שלא מכיר,צריך להזריק לגוף פעמיים ביום אינסולין,כי הלבלב אינו מיייצר את האינסולין-הגורם לאזן את הסוכר בגוף. סכרת נעורים אינה תורשתית ואינה גורמת לבעיות בריאותיות ואינה מגבילה את האדם. הרבנים הורו לאחי להשתדך עם בנות רגילות,ובפגישה הרביעית לספר על הסכרת. אחי עשה כך ובל פעם שנפגש היו מתלהבים ממנו וממש מדברים על חתונה,ורק כשהיו שומעים על הסכרת מייד העניין היה יורד לדוגמא:לאחרונה אחי נפגש עם בחורה שרצתה אותו מאוד וגם לאחר ששמעה על הסכרת אמרה שזה החתן שלה ולא יעזור כלום, אחי הסביר לה על הסכרת ונתן לה שמות של רופאים גדולים כדי שיסבירו להורים על הסכרת. כשההורים שמעו לא כ"כ התלהבו,אבל בכל זאת הלכו לרופאים ולהרבה מאוד רבנים שברכו אותם,כגון:הרב קנייבסקי. לאחר מכן ההורים הסכימו לשידוך וסגרו תנאים וקבעו לסגור וורט למחרת. הינו מאושרים והתחלנו בהכנות ליום הוורט. אחי כבר פרסם על הוורט לכל חבריו(מאות חברים). ביום הוורט שעה ארבע אחה"צ מתקשר אבא של הבחורה ואומר שהוא רוצה עוד לחשוב על העניין ושהיום לא יתקיים הוורט. הרב קולדצקי(חתנו של הרב קנייבסקי) חברו של אבי התקשר לאביה של הבחורה,ושאל לפשר הדבר,בסיום השיחה אמר לנו ברוך השם שהתבטל השידוך, כי האבא אינו יציב בדעתו. עד"כ הדוגמא. וכאן רציתי לשאול בעצתכן :בהוראת הרבנים אמרו לנו לספר על הסכרת רק בפגישה רביעית,אבל אחי כבר לא יכול יותר שאחרי שמשקיע כל כך והכל הולך חלק ולבסוף הכל נופל(בעיקר מצד המשפחה). מצד שני ניסינו גם בשידוכים עם בעיות רפואיות.ושם יש להם רק דברים קשים כמו:ניוון שרירים.אפילפסיה וכו'. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות,נשמח לשמוע מכן עצה טובה . וכמובן אם למישהו יש ניסיון בעניין שישתף אותנו. תודה מראש.
תוקן על ידי אסיק_good ב- 23/05/2010 14:26:04
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2010 12:01 |
|
| |
אם הרב שלכם אמר לספר זאת בפגישה רביעית אז כך צריך לנהוג. סכרת נעורים זה די נפוץ בדור שלנו, למרות שזה לא תורשתי אנשים נזהרים. אבל, הכל הכל לטובה!! והקב"ה יזמן לו את זיווגו האמיתי בע"ה בדיוק בזמן שמתאים לו!
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2010 12:42 |
|
| |
| ליאתיל כתב: |  | רציתי להתייעץ אתכן: יש לי אח בן 21 בחור מוכשר,נאה,משכמו ומעלה,בן למשפחה מעולה.אבא רב ות"ח מפורסם. הבחור לומד בישיבה מפורסמת.ונמצא בשידוכים. לאחי יש סכרת נעורים,למי שלא מכיר,צריך להזריק לגוף פעמיים ביום אינסולין,כי הלבלב אינו מיייצר את האינסולין-הגורם לאזן את הסוכר בגוף. סכרת נעורים אינה תורשתית ואינה גורמת לבעיות בריאותיות ואינה מגבילה את האדם. הרבנים הורו לאחי להשתדך עם בנות רגילות,ובפגישה הרביעית לספר על הסכרת. אחי עשה כך ובל פעם שנפגש היו מתלהבים ממנו וממש מדברים על חתונה,ורק כשהיו שומעים על הסכרת מייד העניין היה יורד לדוגמא:לאחרונה אחי נפגש עם בחורה שרצתה אותו מאוד וגם לאחר ששמעה על הסכרת אמרה שזה החתן שלה ולא יעזור כלום, אחי הסביר לה על הסכרת ונתן לה שמות של רופאים גדולים כדי שיסבירו להורים על הסכרת. כשההורים שמעו לא כ"כ התלהבו,אבל בכל זאת הלכו לרופאים ולהרבה מאוד רבנים שברכו אותם,כגון:הרב קנייבסקי. לאחר מכן ההורים הסכימו לשידוך וסגרו תנאים וקבעו לסגור וורט למחרת. הינו מאושרים והתחלנו בהכנות ליום הוורט. אחי כבר פרסם על הוורט לכל חבריו(מאות חברים). ביום הוורט שעה ארבע אחה"צ מתקשר אבא של הבחורה ואומר שהוא רוצה עוד לחשוב על העניין ושהיום לא יתקיים הוורט. הרב קולדצקי(חתנו של הרב קנייבסקי) חברו של אבי התקשר לאביה של הבחורה,ושאל לפשר הדבר,בסיום השיחה אמר לנו ברוך השם שהתבטל השידוך, כי האבא אינו יציב בדעתו. עד"כ הדוגמא. וכאן רציתי לשאול בעצתכן :בהוראת הרבנים אמרו לנו לספר על הסכרת רק בפגישה רביעית,אבל אחי כבר לא יכול יותר שאחרי שמשקיע כל כך והכל הולך חלק ולבסוף הכל נופל(בעיקר מצד המשפחה). מצד שני ניסינו גם בשידוכים עם בעיות רפואיות.ושם יש להם רק דברים קשים כמו:ניוון שרירים.אפילפסיה וכו'. אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות,נשמח לשמוע מכן עצה טובה . וכמובן אם למישהו יש ניסיון בעניין שישתף אותנו. תודה מראש.
|
|
אולי אם הוא יהיה ישר ויספר על ההתחלה יהיה לו יותר סיכוי
|
|
| נשלח ב-23/5/2010 12:54 |
|
| |
(ליטאי, אני חייב לציין שמיום ליום אתה כותב הרבה יותר לעניין!!! אתה חייב לפתוח איזה בלוג וכתוב שם את הגיגך כדי שכל הקהל יהנה.)
ולענינו, מהסיפור שכתבת אני קיבלתי רושם מדהים של הכל משמים! מה את צריכה עצות של בשר ודם שאת רואה כזה סיפור של סיעתא דשמיא מול עיניך! אני לא חושב שיש פתרון קסם חוץ מתפילה כמו כל שידוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2010 13:21 |
|
| |
בס"ד
שלום לך,
בהחלט אחיך עבר חויה לא קלה,
אבל אם הרבנים שלו אמרו לו להתנהג כך אין ספק שיש
לו על מה לסמוך.
אגב אני מכירה בחורה שיש לה סכרת נעורים בגיל של אחיך בערך.
וגם לה לא הולך בשידוכים,
דווקא היא לא מסתירה.
בחורה מדהימה!!!
אם את רוצה פרטים פני אלי בפרטי.
בהצלחה.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2010 15:06 |
|
| |
ברור שלספר!
ואני רוצה לספר לך שאני מכירה בחורה מדהימה שיש לה סכרת נעורים ובתק' השידוכים לא גילתה זאת כלל. אותה בחורה התארסה עם בחור שלא ידעה מאומה על הבעיה הרפואית. והבחורה עצמה לא יידעה את הבחור גם אחרי האירוסים. ומה יצא לאותה בחורה? חיים מאושרים?! ממש לא! חודש אחרי החתונה כולם כבר ידעו שלאותה בחורה יש סכרת וכן... גם בחורה גרושה עכשיו יותר קל לה בשידוכים???
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2010 15:11 |
|
| |
וולפית יקרה אף אחד לא אמר שלא לספר.ברור שלספר,השאלה היא מתי.(כמובן בזמן הפגישות) הפורום שינה לי את שם הכותרת אבל אני כתבתי:ייעוץ בשידוכים. והשאלה היתה יותר מכוונת על איזה סגנון של שידוכים ללכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2010 16:02 |
|
| |
מזה איזה שידוכים ללכת???? אלוקים מזווג זיווגים!!! הוא יביא!!! (אולי ליטאי, שחושב שהכסף והיופי מזווג זיווגים יהיה לו מה להוסיף...)
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2010 17:36 |
|
| |
בהוראת הרבנים ברור שלספר רק אחרי פגישה שלישית. ואני חושבת, שאם יספרו קודם יקרה שכולללללםםםםם ידעו מזה. כי נורמלי מאד ששידוכים יורדים אחרי פגישה שניה/שלישית מאלף ואחת סיבות אחרות...... אז למה לספר כדי שכולם ידעו בלי סיבה?
|
|
|
|
| נשלח ב-23/5/2010 20:11 |
|
| |
בניגוד לכולם, אני כותבת מזווית אישית.לי ישנה בעיה רפואית, אומנם לא גלויה לעין כמו סכרת ל"ע, אך בעיה שמצריכה כדורים, ביקורות וכדו', שלא תדעו.
אני לא התחלתי להיפגש אך ברור לי שלא כל בחור שאני אצא אתו בפגישה הראשונה אני אתחיל לספר לו על הבעיה שלי. ממש לא מתחשק לי שבחורי ישבות ידברו על הבעיה שלי.....
בעז"ה כשאראה שיש משו חם, אספר ולא אסתיר כלום. לפעמים אני נשברת וכואבת, בקול ובשקט, שאני לחוצה ומפחדת, אבל תכניסו לראש טוב טוב (אני אומרת זאת בהזדמנות גם לי...) ה' קבע לכם כבר מי שלכם!!!!!!!! לכו לפי עצת הרבנים, וה' יהיה בעזרכם!!!!!!!!
בשורות טובות!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2010 21:44 |
|
| |
תוקן על ידי - riana - 29/05/2010 21:45:25
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2010 21:57 |
|
| |
| תורנית כתב: |  | בניגוד לכולם, אני כותבת מזווית אישית.לי ישנה בעיה רפואית, אומנם לא גלויה לעין כמו סכרת ל"ע, אך בעיה שמצריכה כדורים, ביקורות וכדו', שלא תדעו.
אני לא התחלתי להיפגש אך ברור לי שלא כל בחור שאני אצא אתו בפגישה הראשונה אני אתחיל לספר לו על הבעיה שלי. ממש לא מתחשק לי שבחורי ישבות ידברו על הבעיה שלי.....
בעז"ה כשאראה שיש משו חם, אספר ולא אסתיר כלום. לפעמים אני נשברת וכואבת, בקול ובשקט, שאני לחוצה ומפחדת, אבל תכניסו לראש טוב טוב (אני אומרת זאת בהזדמנות גם לי...) ה' קבע לכם כבר מי שלכם!!!!!!!! לכו לפי עצת הרבנים, וה' יהיה בעזרכם!!!!!!!!
בשורות טובות!
|
|
כל עוד שזה בעיה רפואית פיזית זה לא ביג דיל. השאלה אם את תהיי מוכנה לשמוע על בחור עם בעיה רפואית פיזית כלשהי. מה את אומרת על אח של ליאתיל? לכאורה 2 אנשים עם נתונים מעולים, שרק בעיה רפואית כלשהי מפריעה בינם לבין האושר.
תוקן על ידי ליטאי613 ב- 29/05/2010 22:05:57
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2010 22:01 |
|
| |
| ליטאי613 כתב: |  | בניגוד לכולם, אני כותבת מזווית אישית.לי ישנה בעיה רפואית, אומנם לא גלויה לעין כמו סכרת ל"ע, אך בעיה שמצריכה כדורים, ביקורות וכדו', שלא תדעו. אני לא התחלתי להיפגש אך ברור לי שלא כל בחור שאני אצא אתו בפגישה הראשונה אני אתחיל לספר לו על הבעיה שלי. ממש לא מתחשק לי שבחורי ישבות ידברו על הבעיה שלי..... בעז"ה כשאראה שיש משו חם, אספר ולא אסתיר כלום. לפעמים אני נשברת וכואבת, בקול ובשקט, שאני לחוצה ומפחדת, אבל תכניסו לראש טוב טוב (אני אומרת זאת בהזדמנות גם לי...) ה' קבע לכם כבר מי שלכם!!!!!!!! לכו לפי עצת הרבנים, וה' יהיה בעזרכם!!!!!!!! בשורות טובות!
כל עוד שזה בעיה רפואית פיזית זה לא ביג דיל. השאלה אם את תהיי מוכנה לשמוע על בחור עם בעיה רפואית פיזית כלשהי.מה את אומרת על אח של התורנית?לכאורה 2 אנשים עם נתונים מעולים, שרק בעיה רפואית כלשהי מפריעה בינם לבין האושר.
אם זו לא בעיה הניראת לעין, אנל'א חושבת שאצטרך לקחת פיסח או משו כזה. הרי אומר זאת רק אחרי שאראה שזה הולך לקראת חתונה ואני בעז"ה אתחתן עם בחור רגיל לגמרי, שלא יהי לו אכפת על כדורים שלקחתי ואולי ח"ו אקח בעתיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2010 22:05 |
|
| |
לפעמים הוא לא שם לב מה הוא אומר. (הליטאי)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2010 22:07 |
|
| |
| תורנית כתב: |  | בניגוד לכולם, אני כותבת מזווית אישית.לי ישנה בעיה רפואית, אומנם לא גלויה לעין כמו סכרת ל"ע, אך בעיה שמצריכה כדורים, ביקורות וכדו', שלא תדעו. אני לא התחלתי להיפגש אך ברור לי שלא כל בחור שאני אצא אתו בפגישה הראשונה אני אתחיל לספר לו על הבעיה שלי. ממש לא מתחשק לי שבחורי ישבות ידברו על הבעיה שלי..... בעז"ה כשאראה שיש משו חם, אספר ולא אסתיר כלום. לפעמים אני נשברת וכואבת, בקול ובשקט, שאני לחוצה ומפחדת, אבל תכניסו לראש טוב טוב (אני אומרת זאת בהזדמנות גם לי...) ה' קבע לכם כבר מי שלכם!!!!!!!! לכו לפי עצת הרבנים, וה' יהיה בעזרכם!!!!!!!! בשורות טובות!
כל עוד שזה בעיה רפואית פיזית זה לא ביג דיל. השאלה אם את תהיי מוכנה לשמוע על בחור עם בעיה רפואית פיזית כלשהי.מה את אומרת על אח של התורנית?לכאורה 2 אנשים עם נתונים מעולים, שרק בעיה רפואית כלשהי מפריעה בינם לבין האושר.
אם זו לא בעיה הניראת לעין, אנל'א חושבת שאצטרך לקחת פיסח או משו כזה. הרי אומר זאת רק אחרי שאראה שזה הולך לקראת חתונה ואני בעז"ה אתחתן עם בחור רגיל לגמרי, שלא יהי לו אכפת על כדורים שלקחתי ואולי ח"ו אקח בעתיד.
|
|
דובר על האח של ליאתיל. פותח/פותחת האשכול. בחור איש אשכולות שסובל מעניין רפואי קל. וטעות לעולם חוזרת. יש מבין?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2010 22:09 |
|
| |
הלוואי שזו היתה הטעות היחידה.
כל הפוסל במומו פוסל.... (למי ששם לב למה שקרה פה )
תוקן על ידי אני_הקטנה ב- 29/05/2010 22:13:06
|
|
|
|
|