בית פורומים חרדים מתוקים

יעוץ בשידוכים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/5/2010 12:12 לינק ישיר 
יעוץ בשידוכים

רציתי להתייעץ אתכן:
יש לי אח בן 21 בחור מוכשר,נאה,משכמו ומעלה,בן למשפחה מעולה.אבא רב ות"ח מפורסם.
הבחור לומד בישיבה מפורסמת.ונמצא בשידוכים.
לאחי יש סכרת נעורים,למי שלא מכירה,צריך להזריק לגוף פעמיים ביום אינסולין,כי הלבלב אינו מיייצר את האינסולין-הגורם לאזן את הסוכר בגוף.
סכרת נעורים אינה תורשתית ואינה גורמת לבעיות בריאותיות ואינה מגבילה את האדם.
הרבנים הורו לאחי להשתדך עם בנות רגילות,ובפגישה הרביעית לספר על הסכרת.
אחי עשה כך ובל פעם שנפגש היו מתלהבים ממנו וממש מדברים על חתונה,ורק כשהיו שומעים על הסכרת מייד העניין היה יורד לדוגמא:לאחרונה אחי נפגש עם בחורה שרצתה אותו מאוד וגם לאחר ששמעה על הסכרת אמרה שזה החתן שלה ולא יעזור כלום,
אחי הסביר לה על הסכרת ונתן לה שמות של רופאים גדולים כדי שיסבירו להורים על הסכרת.
כשההורים שמעו לא כ"כ התלהבו,אבל בכל זאת הלכו לרופאים ולהרבה מאוד רבנים שברכו אותם,כגון:הרב קנייבסקי.
לאחר  מכן ההורים הסכימו לשידוך  וסגרו תנאים וקבעו לסגור וורט למחרת.
הינו מאושרים והתחלנו בהכנות ליום הוורט.
אחי כבר פרסם  על הוורט לכל חבריו(מאות חברים).
ביום הוורט שעה ארבע אחה"צ מתקשר אבא של הבחורה ואומר שהוא רוצה עוד לחשוב על העניין ושהיום לא יתקיים הוורט.
הרב קולדצקי(חתנו של הרב קנייבסקי) חברו של אבי התקשר לאביה של הבחורה,ושאל לפשר הדבר,בסיום השיחה אמר לנו ברוך השם שהתבטל השידוך, כי האבא אינו יציב בדעתו.
עד"כ הדוגמא.
וכאן רציתי לשאול בעצתכן :בהוראת הרבנים אמרו לנו לספר על הסכרת רק בפגישה רביעית,אבל אחי כבר לא יכול יותר שאחרי שמשקיע כל כך והכל הולך חלק ולבסוף הכל נופל(בעיקר מצד המשפחה).
מצד שני ניסינו גם בשידוכים עם בעיות רפואיות.ושם יש להם רק דברים קשים כמו:ניוון שרירים.אפילפסיה וכו'.
אנחנו אובדי עצות ולא יודעים מה לעשות,נשמח לשמוע מכן עצה טובה .
וכמובן אם למישהי יש ניסיון בעניין שתשתף אותנו.
תודה מראש.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 12:30 לינק ישיר 

אכן מקרה מאד מצער, אך לידיעתך הרופאים לא אמרו לכם הכל. כי במשך השנים הגוף מפסיק להגיב לאינסולין ואז נוצרת בעיה ובעקבותיה סיבוכים שונים. זה יכול לקרות בגיל 45 ויכול לקרות בגיל75 או בכלל לא.
בכל מקרה, אפשר לחיות עם הסכרת להוליד ילדים ולהיות כאחד האדם - אין כל סיבה לקחת מקרים כמו ניוון שרירים וכד' .
כנראה שעדיין לא הגיעה המיועדת לו  ולכן הסיפור נדחה, בכל מקרה אם תהינה שאלות מאד ספציפיות אשמח לעזור לך יותר

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/5/2010 13:01 לינק ישיר 

אני  לא אומר לפרסם את זה ברחוב, אבל לחכות לפגישה רביעית? זה יכול להכניס את הבחור למשבר די גדול. תחשבו על זה גם כן זה קצת מדי הרבה וזה פוגע בבחורה, שהיא חושב שהיא ידעת כבר הכל ופיתאום נופל  הסיפור אם הסוכרת צריכים לחשוב איך לעשות את זה בחכמה. 

תחשבי שנייה זוג מתחתן האישה אופה עוגות והבעל לא יכול להגיד כמה זה טעים או הבחור מגיעה לשווער הבחור מוגבל לאכול הכל ולפעמים צריכים לבשל בישביל לו אוכל דיאטטי בלי סוכר וגו' או הוא עושה קידוש על יין יבש והיא לא אוהב את זה אפילו לצאת למסעדה ולאכול חופשי בגיל הזה אם רוצים לשמור זה קצת קשה

אם שומרים אפשר לחיות אם הסוכרת עד מאה עשרים בלי בעיות אבל הסוכרת מקביל את האישה הצעירה לבשל כמו כל זוג רק היא צריכה לשמור על הבעל החדש בדיאטה וכל שלוש שעות לאכול וכו'

אני מכיר משפחה שיש להם בחורה אם סוכר נעורים ההורים הלכו להרב פירר ושאלו אותו מה כן לקחת לבת ומה לא לקחת לבת והרב פירר עזר להם הרבה וב"ה היא התחתנו כבר לקח בחור אם איזה בעייה אבל הם חיים בסדר גמור ונולדו להם ילדים כבר 

ליאתיל יש שדכנים בציבור החרדי שהם עובדים רק אם כאלו שידוכים והם יכולים לעזור לכם הרבה  

שנשמעה בשורות טובות בקרוב

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 23/05/2010 13:06:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 13:09 לינק ישיר 

דריידל אצל הליטאים פגישה רביעית זה לא הרבה וגם כשאתה מתחתן אתה לא מכיר את בן/בת הזוג לחלוטין (אין מצב כזה).
מבחינת אוכל אפשר להנות מהכל רק להגביל כמויות. וזה לא שייך לאשה רק לחולה עצמו שיודע ממה להמנע ומה מותר וכמה. בכל מקרה זו מחלה ככל המחלות (חצבת, צהבת וכו'....) אין להתייחס אליה אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/5/2010 13:16 לינק ישיר 

אני כתבתי על הרגשה של הבחורות שמקבלות רגליים קרות כשהן שומעות שיש לו סוכרת

אנשים רגילים לחשוב רק על הצד שלהם ולא על הצד השני 

שההורים של הבחורה הולכים לשמוע מרופאה מה זה סוכרת אז מייצר להם מצב די קשה ולא ח"ו רציתי לפגוע אז נתתי כמה דוגמאות ולא יותר מזה

תוקן על ידי ככר_כסף ב- 23/05/2010 13:20:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 13:41 לינק ישיר 

לפי דעתי צריך להגיד מראש אמנם זה קצת קשה אבל אנחנו צריכים להיות אמתיים גם עם עצמנו

אני לא הסתרתי את העובדה של סכרת מאשתי היא אמרה לי שהרבה ניסו להשכנע אותה אבל הם לא צדקו כבר 25 שנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 20:06 לינק ישיר 

שלום ליאתיל.
לא בטוחה מה הטעם לתת עצות לאחות של הבחור, אבל דעי לך שאני מכירה המון סוכרתיים, בעיקר סוכרתיות. כולם מתחתנים, מי יותר בקלות ומי פחות. אבל אלו שהכי סובלים בשידוכים הם אלו שנוקטים בדרך שבה אחיך נוהג. אלו נשברים פעם אחרי פעם כמו שראית בעצמך, וידוע לי גם על בחור שנשבר לגמרי וקרס נפשית, ועדיין אינו נשוי.
למקרה שהורייך קוראים את הכתוב, אני מאוד מבינה את ענין הסודיות, באמת. אבל תראו את המחיר. אולי כדאי לשקול לפנות לשדכן או שניים מנוסים יותר ודיסקרטיים ולהסביר את המצב כמו שהוא. לבקש מהם למצוא בחורה שיש סיכוי גבוה שתסכים לקחת בחור סוכרתי-נגיד מרקע משפחתי יותר מסובך, ממשפחה בלי כסף, בעלי תשובה וכדומה, לפי מה שמתאים לכם ושתהיו מוכנים לקבל. חשבו טוב על מה אתם מוכנים להתפשר ועל מה לא. אחר כך תחליטו אם לספר מיד או אחרי פגישה או שתיים. אני בעד לומר מראש בצורה טקטית ולא מלחיצה, ולהציע תיק רפואי וכו' רק אם צד הבחורה מבקש. בצורה כזו מתחתנים יחסית בקלות, ממה שאני רואה.
והעיקר, שיהיה בקלות ובשמחה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2010 22:48 לינק ישיר 

מנסיון, תרדו מהקטע של שידוכים.
שידוכים זה סחר מכר, אין כמעט סיכוי להשיג בחורה שלא חולה במחלות קשות הרבה יותר מסוכרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/5/2010 14:37 לינק ישיר 

צורם, אתה יודע שזה לא נכון. רק צריך לדעת להוריד קצת את האף. לקבל את העובדה שיש מגבלה וצריך להתפשר. יש מספיק סוכרתיים שמתחתנים עם אנשים בריאים לגמרי, רק אולי לא הכי מבוקשים בשוק. אני מכירה אחד או שניים שלקחו גרושים/ות צעירים. זה אולי לא נעים לחברה מסביב, אבל הם נראים שלמים עם הבחירה שלהם. אחת כזו אני מכירה מקרוב ואני יודעת שהיא מאושרת מאוד. אולי זה סחר מכר, אז צריך פשוט להיות סןחרים טובים..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2010 15:58 לינק ישיר 

מה קורה אם אחד מן ההורים חולי סכרת האם זה חשוב !!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2010 17:41 לינק ישיר 

האמת' היום זה לא משנה כי אין כמעט היום משפחה שלא מתמודדת עם הנושא הכאוב הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2010 18:33 לינק ישיר 

מה שאני הבנתי סכרת בדרך כלל קופץ דור אחת האם זה נכון ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2010 19:27 לינק ישיר 

זה מגיע לנכדים ולא לילדים למרות שהיום עם הלחץ והאוכל המתועש וחוסר פעילות ראויה  גם הילדים יכולים להיות חולי סכרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2010 20:48 לינק ישיר 

מאיפה ההחלטה שזה מגיע לנכדים?

לסבתא שלי יש סכרת ו 60 נכדים, ורק אחד קיבל סכרת, לא חושב שניתן להסיק מזה שזה קופץ דור..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/5/2010 21:02 לינק ישיר 

לא מחייב שלכולם יהיה בגיל צעיר יש כאלה שזה מתפרץ בגיל 60 ויש כאלה שבכלל ה' ברא אותם תקינים לחלוטין, אין בזה חיוב זה יכול לקפוץ גם אחרי 2-3 דורות רק מבקשים לבדוק כדי לתפוס בזמן 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2010 19:51 לינק ישיר 

קיבלתי באימייל מחו"ל כתבה מאיזה עיתון רפואי חשוב שהרבה מחלות שיש היום אצל הילדים או הם מוגבלים בכל מיני מאכלים זה בגלל מה שההורים אוכלים זה משפיעה מאוד ........

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > רפואה ובריאות > חרדים מתוקים > יעוץ בשידוכים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext