בית פורומים עצור כאן חושבים

גאון יעקב או תולעת יעקב? הצעת דיון בתמונה [בתקוה שלא יהיה פוליטי]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/5/2010 18:20 לינק ישיר 

"רדף: לא צילמו אותם בפורים אחרי כמה בקבוקי יין ???????"

אולי. וכי אלו נסיבות מקילות? במשפט הפלילי, שכרות היא נסיבה מחמירה...

"אין דבר כזה, לא כך מחונכים בחורינו ותפסיקו לבלבל את המוח,
אולי צריך לקחת אתכם לסיבוב בישיבות בירושלים,
ליד ישיבת מיר בירושלים יש שם אלפי בחורים חוץניקים, נוווו ? ראיתם שמעתם פעם דבר שכזה, 
"

מקסמן - אתה ברצינות רוצה שאני אתחיל לפרט לך רשימה של התפרעויות של חרדים? נראה לי שהשנה סיפקה לנו כמה וכמה דוגמאות.

עכשיו, אולי תגיד שאלו יוצאים מן הכלל ואולי זה אכן נכון.  אלא שתשים לב כמה "יוצאים מן הכלל" כאלו יש.

ואגב, לבל תאשימוני במשוא פנים, גם בקרב הדת"ל יש תופעות כאלו לרוב. חלקן חזיתי במו עיני - ב"ה שלא נגררתי להשתתף בהן. ואולי עלי לעשות תשובה שלא מחיתי. ואולי "כשם שמצווה לומר דבר הנשמע וגו'" 

וכן, גם בקרב חיילים בשטחים יש תופעות כאלו. גם בכאלו חזיתי וגם שמעתי "סיפורי גבורה" אודותם לרוב. לי יצא להתעצבן על ערבים במחסומים אבל אף פעם זה לא חרג מעבר ל"איפתח אל-באגאז'".

וגם בקרב האנארכיסטים נגד הגדר.

וגם בקרב "פעילי שלום" למיניהם.

ועל בני דודינו לא צריך להכביר מילים.

הכל נכון.

אך:

א. האם עוולה אחת מצדיקה עוולה אחרת? בקשר לזה, ראו בנוגע לכשל טיעוני הקרוי Tu Quoque ("גם אתה")
http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque. (למשל: האם רופא שמעשן מעיד שעישון הוא בריא?)

ב. האם אנו לא מצפים מבחורינו ליותר?

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 26/05/2010 18:45:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 21:05 לינק ישיר 

דברתי פעם עם מחב"ת ושאלתי אותו כיצד הוא מסביר את ההתנהגות החרדית וענה לי שאנחנו עדיין יותר טובים.
עד מתי ניתן למתוח את הטיעון הזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 21:10 לינק ישיר 

אגב,

לא הגבתי כראוי לדבריו של ירוחם:

"בעוד שכלום מחפשים את השלילי בתמונה, אני רואה את החיובי בזה. שהתמונה אכן מזעזעת את כל המגיבים, וכנון סטיסטי, בפורום שרוב כותביה עד היום, נוטים לצדו הימני של המפה הפוליטת, ובכל זאת מגיבים בסלידה , היא האור הגדול  מול החושך , של התמונה,
"

נכון - אתה צודק. באמת הופתעתי לטובה מן ההסכמה שהייתה פה מקיר לקיר בנוגע לההערכה המוסרית של עצם המעשה הנשקף מהתמונה.

אך, כמובן, אל לנו לומר "שישו בני מעיי" ויש הרבה מה לשפר. אבל חן חן, בכל זאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2010 21:35 לינק ישיר 

כימני מוצהר
חותם על האמור לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 17:26 לינק ישיר 

אני חושב שהחינוך שקבלו המצולמים משתקף במדויק בתמונה מחד גיסא התוקפנות שמקורה בחינוך לנחיתות הגויים ולהעמדתם כאויבי ישראל ומאידך גיסא העדר האלימות שמקורו בחינוך לריחוק מנשים ומקשר פיזי איתן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 19:55 לינק ישיר 

אשריכם ישראל - שאפילו כשאתם תוקפים אשה, אתם שומרים נגיעה :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 20:28 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
דברתי פעם עם מחב"ת ושאלתי אותו כיצד הוא מסביר את ההתנהגות החרדית וענה לי שאנחנו עדיין יותר טובים.
עד מתי ניתן למתוח את הטיעון הזה?

צדיק עוד לא למדת את לנבוכי הדור ?? שם הוא שולל את הטיעון הזה, להפך הוא טוען שם שאפשר להיות בעמים וכו' עיין שם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2010 23:58 לינק ישיר 

מעיון מעמיק בתמונה מסתבר שמדובר בכלל בקבוצת רפובליקנים שזיהו תומכת-אובמה מושבעת.
זהו מחזה נפוץ בUSA

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 00:44 לינק ישיר 

חה חה :-)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 01:09 לינק ישיר 

לדעתי כדאי לדעת שני דברים, לפני שמנסים להסיק משהו מתמונה כזו:

א. צלם לא תמיד מביא את המציאות האובייקטיבית, אם בכלל שייך לדבר על משהו כזה. צלם טוב יודע בדיוק מה הוא רוצה להוציא מתמונה, ובדרך כלל מה שהוא יוציא (והתמונות שהוא יבחר לפרסם) יהיו תלויים בהשקפת עולמו ובמצב רוחו. אולי מאחורי האישה עומדים עשרות מפגינים מול כמה בחורים שהגיעו לביקור בקבר שמעון הצדיק, או שהתמונה תפסה שבריר שניה אחד שלא מבטא מציאות ממשית? באמת שאני לא אפול מהכיסא אם יתברר שכן מדובר כאן בבחורים גסי רוח, אבל חובת ההוכחה היא על הטוען.

ב. כל מי שהיה בהפגנות מסוג כזה, אשר משני צידיהן עומדות השקפות עולם כה שונות זו מזו, יודע שההפגנות מוציאות מהאדם את כל הכוחות הברבריים הטמונים בו. לא קל לראות שלט המבטא במילים ספורות משהו שאת/ה כל כך מתנגד/ת לו, בלי לצעוק משהו בחזרה. המשהו הזה חייב להיות בוטה במיוחד, וחוזר חלילה. עברתי פעם במקרה ליד הפגנת שמאל, וזכיתי לקיתונות של בוז מאת אנשים שהיו נראים מכובדים למראה, רק בגלל החזות החרדית שלי. אז לא צריך להתחיל להסיק מסקנות מרחיקות לכת לגבי חינוך כזה או אחר, כנראה שחוסר היכולת לנהל ויכוח תרבותי הוא תכונה אנושית אוניברסלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 01:19 לינק ישיר 

פוסט גם התלוצצת.
קלעת בול כל מי שביקר שמה יודע שתמונה זו היא חלק מתרבותם.
פה בארץ זה לא מוכר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/5/2010 01:20 לינק ישיר 

" אבל חובת ההוכחה היא על הטוען."

שמע - זה לא בית משפט פה.

הדיון פה איננו על הבחורים הספציפיים הללו.

אני חושב שלא רק אתה "לא תיפול מהכסא" אם יתברר שמה שרואים בתמונה זה בדיוק מה שמבינים ממנה אלא אף שאר גולשי הפורום [חוץ ממקסמן] - כי בתוך עמינו אנו חיים ואנו יודעים שדברים כאלו קורים. ועל זה הדיון.

"עברתי פעם במקרה ליד הפגנת שמאל, וזכיתי לקיתונות של בוז מאת אנשים שהיו נראים מכובדים למראה, רק בגלל החזות החרדית שלי. אז לא צריך להתחיל להסיק מסקנות מרחיקות לכת לגבי חינוך כזה או אחר, כנראה שחוסר היכולת לנהל ויכוח תרבותי הוא תכונה אנושית אוניברסלית.
"

זה כשלעצמו נכון.

אבל אם מכאן אתה בא להצדיק את התנהגות הבחורים או אף להקל בה ראש, אזי זהו כשל Tu Quoque http://en.wikipedia.org/wiki/Tu_quoque

"אז לא צריך להתחיל להסיק מסקנות מרחיקות לכת לגבי חינוך כזה או אחר"

למה לא? במקרה שהבאת מאותם מפגינים שמאלנים, בהחלט סביר שלחינוך שהם קיבלו [או לא קיבלו] היה חלק בהתנהגותם. באותו אופן, כשנערי גבעות מתפרעים - גם שם לחינוך שלהם יש חלק בהתנהגותם.

זה נכון שכשלים חינוכיים קיימים בכל המגזרים - אך אין זה אומר שמחוייב המציאות שאנשים יתנהגו כך.

ועובדה היא שבאמת הרבה אנשים מכל המחנות והמגזרים לא מתנהגים כך...

מקרים כאלו של התנהגות פרועה אמורים להדליק אצלנו נורות אדומות. זה שגם אצל השכן המצב על הפנים לא אמור לגרום לנו לומר: שישו בני מעיי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > גאון יעקב או תולעת יעקב? הצעת דיון בתמונה [בתקוה שלא יהיה פוליטי]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.